Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Sportowiec [cholera, nie pamietam jaki to sport
]

Football amerykanski! Swoja droga zarabiscie zrobiony pudel.
Hmmm problem polega na tym, ze moja pudel chyba za malo zarosnieta jest......

Posted

O właśnie.... football....

Może spróbuj ją na konika albo żubra zrobić? Sierści powinno wystarczyć ;)

Swoją drogą mój facet od wczoraj namawia mnie, żebym z Birmy żubra zrobiła :)

Posted

Mnie się najbardziej podoba żubr i wielbłąd:evil_lol: Ciekawe jakie sędziowei by zrobili oczy jakbyś na tor takiego czarnego wielbłąda wystawiła:megagrin:

Posted

Bura co do nie suszenia suszarką, to wszystko tak naprawde dla mnie zależy od pogody i temperatury i kiedy sie psa kąpie :) ja jak jest ciepło na polku i kapie psa do południa to zamin go rozczesze jest prawie suchy :) i czasami zostawiam go bez suszenia, ale jesien zima przeważnie susze, bo wtedy przeważnie kąpany jest na noc a w nocy u nas jest dość chłodno :)

Posted

Bura napisał(a):
A co sądzicie o tym z linka który podałam?? O kapaniu pudla, rozczesaniu i zostawianiu do wyschnięcia, żeby się futro nie niszczyło??

Ja tak czasem robię i nie ma co się marwić, że się sfilcuje, natomiast włosy to proste nie będą, robią się takie fajne loczki-sznureczki. I nawet nie trzeba potem rozczesywać żeby nie było filcu, wystarczy że przed kąpielą pies jest dobrze rozczesany. Mnie pudlica w wakacje tuż po czesaniu wleciała na spacerze do jeziora i zanim wróciłyśmy to już wyschła w takie własnie super loczki. Nie rozczesywałam jej do końca wyjazdu bo okazało się, że tych loczków się nie czepiająją trawy, patyki i inne takie atrakcja, a nawet jak juz coś wlezie to dużo łatwiej się tego pozbyć niż jak pudel puszysty :)

Posted

PATIszon wszyscy robią pudle na lwa, to co Twój ma być inny. Ja mam propozycję dla Ciebie

obawiam się tylko o dostępność psich farb w Polsce.
Chcesz farbować czy tylko strzyżenie wchodzi w grę ?

żyrafa

nawet łatwa, no tylko te farby

tygrysek

jeszcze jeden konik, bez siodła

i na koniec taki tylko, profilowane łapy

Posted

Myslę, że można też spróbowac kolorowej kredy na podkładzie pod puder na przykład. Albo na podkładzie z odżywki a potem rozczesać. Albo i nie.