Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a i jeszcze pies wykąpany i wysuszony i dopiero potem kosmyki włosa indywidualnie do papilota zawijac i smarować tak?

no i wogóle jaki jest sens papilotowania? bo słyszałam,ze szybciej włos rośnie (bo ,że to ochrona dla włosa to oczywiste:) )ale jakieś większe "profity" z papilotów są?

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tak to ten Mattles Magic 250ml - 50zł
i olej 250ml - 65zł.
Z tego co się orientuję to tylko p.Ewa Firman sprowadza do Polski z Australii te kosmetyki, ma dostawę raz w roku i trzeba kupić sobie na tyle dużo żeby na rok starczyło. Chociaż jak ja kupuję pół litrowe butelki to z powodzeniem mi starcza.

Posted

Mattles i olej leje się na włosy po kąpieli to normalna odżywka, dopiero potem się suszy. Włosy po wysuszeniu są paskudne tluste, no ale cóż taka kolej rzeczy ;)
U moich psów zdecydowanie szybciej rośnie, a może wlaściwie nie tyle rośnie co nie niszczy się, nie wycierają sobie włosów o krzaki i nie wyrywają sobie nawzajem z zabawie. Można bez obaw zalożyć obrożę nie martwiąc się że włos na karku się wytrze i będzie "dół", u grzywków jest mniejszy problem ale u pudla właśnie w tym miejscu ma być najdłuższy włos.
No ale może ktoś jeszce się podzieli swoimi doświadczeniami, bo ja przecież nie jest jedyną co papilotuje ;) Może sposoby i kosmetyki innych okażą się skuteczniejsze. A moze wlaśnie "gumkowanie" ma większy sens. Też chętnie poczytam.

Posted

kiwi napisał(a):
trzeba bedzie obciac dredy, a raczej kupy dredow pomieszanych z g... ktore ma jakby ktos z was chcial pomoc w takim wyzwaniu chetnie przyjmiemy pomoc,

Kiwi jak nie znajdziecie chętnego to być może (na razie z dużym znakiem zapytania) będę w Krakowie w przyszłym tygodniu, może w czwartek. Ale będę dopiero wiedziała też w przyszlym tygodniu. Jeśli tak się złoży że będę jechać do pomogę Wam w doprowadzeniu go do pożądku.

Posted

kiwi napisał(a):
sluchajcie, jak juz miejmu nadzieje :modla: szczesliwie uda nam sie go wyjac ze schronu to trzeba bedzie obciac dredy, a raczej kupy dredow pomieszanych z g... ktore ma jakby ktos z was chcial pomoc w takim wyzwaniu chetnie przyjmiemy pomoc,
bo do domu tymczasowego musimy juz dac troche obrobionego

Mogę dojechać do Krakowa sobota-niedziela.

Posted

chlopak
ja mysle ze jak on jest pudlem to kiedys w zyciu juz go ktos strzygł, to powinien umiec sie zachowac, w razie potrzeby gdyby sie rzucał to mozna w takich chwilach cos dac na uspokojenie lekkiego? :oops:
zebym mu krzywdy nie zrobila:oops:

Posted

jak macie ohcote poogladac jak 1 raz w zyciu strzyglam jakiegokolwiek psa to zapraszam do watku o pudlu naszym
dziekuje za pomoc, Mrówa, bedzie w sobote w krakowie i juz jestesmy umowione na strzyzenie profesjonalne :)

Posted

Ress cyknij fotkę to zobaczymy jak to wygląda. Ja będę dzisiaj kąpała i zawijała w papiloty moje bestyjki, to cyknę zdjęcie po kolei jak ja to robię, może coś pomoże i sobie wykorzystasz dla siebie.

Posted

Zgadzam się idealne, ale wiem dlaczego się zsuwają, są za słabo zagumkowane, co prawda nie wiem czy u grzywka nie przetną się włosy jak się ściśnie mocniej, ale może tak jeszcze z raz zawinąć gumkę? Dlatego moje papiloty wyglądają nieco inaczej

• 2 weeks later...
Posted

Pusia

"pudelkowata"

szczerbolek
troszke przy kosci,
siersc tez kiepska- bo i wiek i po dredach
dla nas jednak kolejny cud swiata i objawienie :lol:
strasznie kochana psinka:lol:

Chcialbym, zebyscie poradzily mi jak dbac o jej siersc :roll:
chce, zeby bylo i jej i mnie wygodnie,
raczej krotkie fryzurki
nie musi wygladac pieknie - niech nie straszy ;)
ma mocno przerzedzone wloski na uszkach, uszka byly tez troche poszarpane,
grzywke musialam skrocic bo bardzo polamane i mizerne byly kudelki,
Na fotkach widac moje wypociny: