Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='PATIszon']Biedny pies.....3 godziny....:diabloti:
Ja za zawinelam w swoim zyciu papiloty 2 razy (pierwszy i ostatni):evil_lol:[/quote]

tzn. 3 godziny razem z papilotowaniem yorka + kąpiele :diabloti:

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja moim pudelkom zakładam 3 może 4 gumki na głowie i szyi i dwa papiloty na uszach, nigdy więcej, po co ???????
Papiloty też się filcują i wyrywa sie sierść przy zdejmowaniu.
A i tak maja za dużo włosa :evil_lol::evil_lol:

Posted

Wszystko zależy od włosa, Caryc ma gumki-warkoczyki i musze wręcz ścinać mu czuprynę, jego Mama miała to samo (a w papilotach wyrywała całe kosmyki sierści), Valinor miała sierść łamliwą i tylko papiloty ją ratowały.

• 2 months later...
Posted

Irenka !!!!
no gdzie Ty jesteś ??!!!!

jak rośnie maleństwo Twoje !!!??
i jezeli masz jakąś mozliwosc , rownież pozostałe dzieci !!!!!

proszę , postaraj się !!!! daj nam nacieszyć oczy !!!!

Posted

Poszukuje dość wąskiej maszynki do "robienia" mojego Unka.Chciałam Mosera Rex'a ale boje się, że jest zbyt szeroki i nie dojade tam gdzie chce.Macie coś sprawdzonego?
Myślałam o jakimś Andisie, bo znalazłam dużo wąskich maszynek tej firmy :)

Posted

[quote name='Martyna2006']http://www.groomers.com/itemdy00.asp?T1=190524
Co myślicie o tej maszynce ? Mam zamiar ją kupić, ale nie wiem czy warto.

I jeszcze chciałam zapytać o książke p.Shirlee Kalsone o strzyżeniu i czesaniu pudli.Znacie ją?
http://www.groomers.com/itemdy00.asp?T1=050202

Mam tę książkę, nic ciekawego, nie warto wg. mnie. Opisy tysięcy udziwnionych fryzur, oraz podstawy typu : psa czesać należy. Strata kasy wg. mnie.

Posted

[quote name='Martyna2006']
I jeszcze chciałam zapytać o książke p.Shirlee Kalsone o strzyżeniu i czesaniu pudli.Znacie ją?
http://www.groomers.com/itemdy00.asp?T1=050202

Mam tą książkę i potwierdzam to co pisze Bura. Strasznie udziwnione fryzury, książka taka do obejrzenia i odłożenia na półkę. Dostałam ze Stanów ostatnie wydanie i to jest 2001 rok !!! Taka aktualna !!! Jeżeli chciałabyś poogladać to przypomnij mi przed wystawą w Sopocie to Ci przyniosę i sobie popatrzysz.

• 5 weeks later...
Posted

Paula&Goofi napisał(a):
Witam.
Mam pytanie :
Co zrobić żeby piesek miał puszyste włosy na uszach?
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam!

Kiedy właśnie na uszach to powinny być gładkie,
a reszta to genetyka :roll:

Posted

Sluchajcie,
czy jest jakis specyfik ulatwiajacy rozczesywanie siersci tak na codzien, cos do rozplatywania kudelkow dla psa, ktory caly dzien spedza praktycznie na dworzu i zazywa kapieli wodno-piaskowo-slonecznych, a na deser chodzi do lasu i przynosi na lapach chrust do kominka?

Posted

PATIszon napisał(a):
Sluchajcie,
czy jest jakis specyfik ulatwiajacy rozczesywanie siersci tak na codzien, cos do rozplatywania kudelkow dla psa, ktory caly dzien spedza praktycznie na dworzu i zazywa kapieli wodno-piaskowo-slonecznych, a na deser chodzi do lasu i przynosi na lapach chrust do kominka?

Pożyczysz tego pudla w okresie jesiennym?;) Może nazbiera mi chrustu do kominka na całą zimę:cool3::eviltong:
Spróbuj zwykłą ludzką odżywkę, nie pamiętam nazwy ale czasami jak mi się burki pokołtunią to kupuję taką za parę złoty w dość jasnej plastikowej butelce z namalowaną głową w kapeluszu;)

Posted

Gośka napisał(a):
Pożyczysz tego pudla w okresie jesiennym?;) Może nazbiera mi chrustu do kominka na całą zimę:cool3::eviltong:
Spróbuj zwykłą ludzką odżywkę, nie pamiętam nazwy ale czasami jak mi się burki pokołtunią to kupuję taką za parę złoty w dość jasnej plastikowej butelce z namalowaną głową w kapeluszu;)

Mrs Potter's ;) hehehe włosy suche i zniszczone ;) świetna jako baza do maseczek dla włosów :cool3:

Posted

O właśnie!!! Na pudlowe kołtuny rewelacyjna, można nawet rozcieńczyć w butelkę ze spryskiwaczem, rozcieńczyć na oko, tzn zobaczyć metodą prób i błędów jakie proporcje będą najlepsze, popryskać i czesać.

Posted

Gośka napisał(a):

Za pozno.
Pudel lysa jest.
Wyglada jak koopa, ale trudno.
Lato idzie, sezon kapieli wodno piaskowych sie zaczyna...ja nie bede miala czasu i cierpliwosci zeby ja skubac i czesac do 5 minut.

To ja spadam, wroce jak pudel odrosnie, bo wiem, ze z takimi co to gola psy nie chcecie gadac....:evil_lol:

Posted

Jasne że nie chcemy gadać:obrazic::megagrin:
Moje tam wszystkie utrzymane we włosie wystawowym i w życiu żadnego nie ogoliłam do gołego:eviltong: