Kapsel Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 ciotkamonia napisał(a):hahaha :) dzięki! Zostało postanowione, że Aldo nie będzie już pływał od dzisiaj rehabilitacja to bieżnia jak w klubie fitness :) Pływanie przyniosło już pożądany efekt, teraz musimy nauczyć Aldusia biegać na czterech łapkach:) Może uda mi się zrobić zdjęcia żeby zamieścić na forum. Pozdrowienia od Aldusia :) No to w sumie dobre wieści. Teraz tylko ćwiczenia na bieganie na czterech łapkach :multi::multi::multi: Da Alduś radę, tyle już zrobił dobrego dla siebie, że i to musi wyćwiczyć :loveu: A z Aldusia to światowiec, za granicę na wczasy jeździ, ćwiczy na basenie, a teraz będzie ćwiczyć jak w klubie fitness :evil_lol: i do tego taka jedna ciotka za granicy go kocha, ale druga ale już krajowa też! :loveu::loveu::loveu: Ale nadal kciuki trzymamy :thumbs: Quote
Piromanka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Kawał pięknego, dorodnego psa zrobił się z Alda. Wygląda i czuje się świetnie! Quote
Yana Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 piękne zdjęcia :-) bardzo cieszę się z postępów Aldusia !!! Quote
Kapsel Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Może ktoś skusi się na naklejkę na samochód z boksiem? Dochód przeznaczony jest na Aldusia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=991088478 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=991120921 Quote
Yana Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Kapsel napisał(a):Może ktoś skusi się na naklejkę na samochód z boksiem? Dochód przeznaczony jest na Aldusia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=991088478 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=991120921 ja bym i chciała ale z niekopiowanym bokserem :razz: Quote
Kapsel Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Yana napisał(a):ja bym i chciała ale z niekopiowanym bokserem :razz: Ja też bym wolała, ale są takie. ;) Trzeba sobie wyobrazić że są klapnięte uszole i już :razz: Quote
Soema Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Korzystając z okazji, zaproszę jeszcze na bazarek z dogomaniackimi - samochodowymi naklejkami :) http://www.dogomania.pl/threads/183693-Dogomaniackie-naklejki-%C5%82apki!-Dla-Rufusa-by-nie-bola%C5%82o...-do-30-kwietnia-g.-20..?p=14487061#post14487061 a jak Aldusiowa łapka? Quote
Kapsel Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Alduś w bardzo ciężkim stanie przebywa w szpitalu. :-(:-(:-(:-(:-( Walczy o życie!!!!! :-(:-(:-(:-(:-(:-( Kochani trzymajcie za jego życie co się tylko da! :-(:-(:-(:shake: Quote
gazzy Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Trzymam kciukasy ! Aldo - nie odchodź :placz::placz: Kapselku - trzymaj się :-( Quote
Agnezia Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Aldusiu tyle przeszedłeś z łapką a teraz taka niespodzianka... Trzymajmy kciuki.. Quote
Soema Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Jest źle..... :( :( :( Aldo nie tak miało być :( Quote
Alicja Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 ALDUSIU ...całą rodzinką trzymamy :kciuki: nie odchodź słoneczko ...walcz ...proszę :( Quote
Soema Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Alicja napisał(a):ALDUSIU ...całą rodzinką trzymamy :kciuki: nie odchodź słoneczko ...walcz ...proszę :( Siadły nerki... sa kroplówki, opieka non stop. Jest źle...:(:( Quote
Alicja Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Soema napisał(a):Siadły nerki... sa kroplówki, opieka non stop. Jest źle...:(:( nie brzmi to dobrze .... :(:(:( Quote
Agnezia Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Aldo miał biegunkę, krwiomocz, i wymioty. W lecznicy okazało się, że są złe wyniki trzustki i wątroby. Na dokładne wyniki nerek czekamy, mają być w nocy. Babeszja została wykluczona. Po serii kroplówek Aldo czuję się lepiej. Przez tydzień Aldo nie będzie jadł, SAME KROPLÓWKI Koszt dzisiejszej wizyty to 450 zł.... Quote
Germaine Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Aldo juz jest w domu, jest troche lepiej. Rano został zawieziony do lecznicy bardzo osowiały, sikał krwią. Podejrzewalismy babeszję. W lecznicy lekarze od razu pobrali krew, płytki w morfologii wyszły ok, ale krew została wysłana dodatkowo na potwierdzenie wyniku do Labwetu. Rano miał gorączkę 40,5, spojówki i sluzówki blado rózowe. Wykonano tez rtg jamy brzusznej, z powodu tkliwego brzucha lekarz podejrzewał zapalenie trzuskki. Lekarz zalecił dodatkowo zrobienie testu CPL Idexx, który wyszedl dodatni co potwierdziło ostre zapalenie trzustki. W międzyczasie przyszły wyniki krwi z Labwetu, Aldo ma bardzo podwyższone wyniki watrobowe. Przez cały dzień dostawał kroplówki, antybiotyki i Ornipural na watrobę i leki przeciwbólowe. Jutro musimy z nim jechac do lecznicy caodobowej na koljen kroplówki i leki przeciwbólowe. W nocy dostane wyniki moczu, Aldo był cewnikowany- mocz wyszedł brązowy, sika bardzo mało, a dostał tyle kroplówek :shake: Quote
Alicja Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 oby kolejne wieści były bardziej optymistyczne ... Quote
Kapsel Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ja bałam się zajrzeć............. Aduniu, faflaczku Kochany, Farciarzu Nasz Słodki, wytrzymaj, wytrzymaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Kapsel Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Ja wiem, że truję, ale czy może coś wiadomo jak Alduś po nocy się czuje? :shake: Quote
Agnezia Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Jeszcze nic nie wiem, jak tylko dostanę informację napiszę. Quote
Kapsel Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Agnezia napisał(a):Jeszcze nic nie wiem, jak tylko dostanę informację napiszę. To cierpliwie czekamy :sad: Quote
Agnezia Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Aldo jedzie teraz do lecznicy na kolejną kroplówkę. Samopoczucie jak na razie jest w miarę dobre. Wyniki krwi i moczu, które przyszły w nocy niestety nie są dobre. Quote
Kapsel Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Agnezia napisał(a):Aldo jedzie teraz do lecznicy na kolejną kroplówkę. Samopoczucie jak na razie jest w miarę dobre. Wyniki krwi i moczu, które przyszły w nocy niestety nie są dobre. ehhhhhhhhhhhhhhhh :-(:-(:-( Quote
Recommended Posts