Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyszedł mi do głowy... może głupi pomysł, ale..... może ktoś udostępniłby (za np. odpłatnością ze względu na zmianę wody itp.) .... swój domowy basen, aby Aldo mógł poćwiczyć....
już sama nie wiem....:-(

• Replies 339
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weżcie go na czczo i zróbcie pfrofil nerkowy (mocznik i kreatyninę) z krwi i badanie poziomu cukru - będę dziś rozmawiać z Germeine.
Skoro tak duzo pije to gdzieś ten mocz musi wylewać , a jest niemłody juz to i zwieracze nie te . Bardziej niz to "kapanie "
(choć z pewnościa uciążliwe bardzo dla Was) martwi to MEGA PRAGNIENIE . Fakt , że jedząc sucha karme pies pije wiecej , ale nie są to z pewnością MEGA ilości.
Porozmawiajcie z lekarzen co do tych środków p. bólowych - czy faktycznie tak było , czy ja coś pokręciłam z tym "chodzeniem na czterech łapach " przed operacją??? (coś mi się tłucze po głowie, że on wtedy próbował już na niej chodzić , ale dostawał leki p. bólowe??? - może coś pomyliłam ????)

Posted

Klinika Weterynaryjna Redline-leczenie i rehabilitacja zwierząt

Dane adresowe:
Łączności 2 G
05-552, Łazy, Wólka Kosowska
telefony:22 75 777 74 lub 607 279 969

Znalazłam taki adres i tel . Oni mieszczą się w ok. Warszawy koło Magdalenki Dzwoniłam, ale Pani z którą miałam rozmawiać ma w tej chwili zabieg. Może tam by mógł Aldo jeździć na pływanie? To się chciałam dopytać.

Posted

Dzisiejsza wizyta u lekarza to światełko w tunelu!
W klinice dostaliśmy kontakt do rehabilitanta!
Umówiliśmy się na jutro na pierwszą rehabilitację na godz 20:00!!! To cud! Ten pies jest urodzony pod szczęśliwą gwiazdą :D będzie miał trzy spotkania w tygodniu, zajęcia będą trwały po pół godziny. Jutro dowiemy się ile (mniej więcej) zajęć będzie potrzebnych. Doktor powiedział, że minimum to 10 zajęć. W trakcie zobaczymy jak Aldo będzie sobie radził, jakie będą postępy itd :) Mamy nadzieje, że szczęście nie opuści Aldusia!
Kochani liczymy na Waszą pomoc - koszty poznam jutro, ale wstępnie dowiedziałam się, że dziesięć takich spotkań to około 300 pln.
Jutro napiszę czego się dowiedziałam! Trzymajcie kciuki proszę!!!

Posted

[FONT=Tahoma]Kochani! Aldo jest WIELKI!!! To najlepszy, najgrzeczniejszy i w ogóle naj naj naj pies na świecie! Jestem pod wrażeniem tego psa z każdym dniem coraz bardziej!!! Byliśmy dzisiaj na pierwszej rehabilitacji. Pierwszy raz Aldonka pływał w basenie! Machał CZTEREMA łapkami! Nie żeby za każdym razem, ale ruszał łapką co jakiś czas! Bał się troszkę i próbował wyłazić ale był dzielny! Kolejnym zabiegiem jaki Aldo dzisiaj miał było elektrostymulacje falami elektromagnetycznym... Zapisaliśmy Alda na 10 takich zabiegów. 10 basenów i 10 elektrostymulacji kosztuje 500 pln. Będziemy chodzić częściej niż 3x w tygodniu. Idziemy już jutro na elektrostymulacje. Poprosimy też rehabilitanta o fachowe rozmasowanie łapki. Miejmy nadzieję, że będą efekty! Dostaliśmy instrukcje jak ćwiczyć z Aldo w domu, na spacerach, jak zmuszać go do obciążania nóżki! Wierzę, że się nam uda! [/FONT]
[FONT=Tahoma]Mam zdjęcia! Zamieszczę je jeszcze dzisiaj.[/FONT]

Posted

giselle4 napisał(a):
Kapselku jestem
trzeba zbierac kaske
pomyslec o bazarku......taki śliczny chłopaczek...tylko sie nie poddawaj maluszku-walcz

Gisellko aż się jaśniej zrobiło jak przyszłaś :loveu:
Aldus walczy dzielnie, skarbuś mój. :Cool!::Cool!::Cool!:
Monia super że zaleźliście dla niego rehabilitanta i może biedaczek ćwiczyć i pływać :lol:
A zdjęcia tak CUDNE, że żyć się znowu chce!!!! :bigcool::bigcool::bigcool:

Posted

Ja to się nie mogę napatrzeć na niego!!!!!! Dzielny chłopczyk!!!!
Dziewczyny zobaczcie, ktoś Aldo nie chciał... porzucił w tragicznym stanie, czyli miał go gdzieś. Było mu obojętne co się z nim stanie...... a tu tyle ludzi walczy o niego.... jak to możliwe??????????

Posted

A ja pokazałąm dziś te zdjęcia w "jego" schronisku i wiecie o co mnie zapytano .................... ? Zapytano czy Aldo jest gdzieś za granicą ! Wijaśniłam , że Aldo jest w cudownym DT w Warszawie pod opieką fundacjii .

Posted

Zdjęcia faktycznie wyglądają tak pięknie, że nie na nasze polskie realia. Sama gdybym nie wiedziała, to zapewne tak bym pomyślała, że Alduś za granicą w najlepszej klinice się leczy!!! :multi:
Cudownie, że znalazła Monia tego rehabilitanta i taką cudną klinikę. Ja straciłam już nadzieję na basen. Obdzwoniłam SGGW, Gagarina i inne i nikt nie wskazał mi gdzie by mógł faflak popływać. A tu masz Taka niespodzianka :loveu:

A Domek Tymczasowy jest boski to bez dwóch zdań, :Rose: no Wy Kochani LUDZIE FUNDACJI :loveu::loveu::loveu:
Co bokseromaniacy by bez Was zrobili????????? Nic niestety, nic! Więc Najwyższe Ukłony Dla Was Kochani :modla::modla::modla:
Soemuś dzięki za zdjęcia :Rose:

Posted

Kochani :modla::modla::modla:
Alduś potrzebuje Waszego wsparcia na rehabilitację. Bez niej może grozić mu amputacja łapki. Bardzo prosimy o nawet drobne wpłaty, 5, 10 zł.

Fundacja "SOS bokserom"

ul. Mrówcza 77a
04-857 Warszawa

nr konta:
06 1500 1012 1210 1015 2421 0000
nr konta w standardzie IBAN :
PL 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000
kod SWIFT: KRDBPLPW

z dopiskiem "dla ALDO - nick"
Będziemy wdzięczni za każdą wpłatę :modla::modla::modla: