Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ciotkamonia']zdjęcia Aldo :)
http://picasaweb.google.pl/ciotkaklotkamonia/Aldo?authkey=Gv1sRgCOXwjf7g9sfUrQE&feat=directlink

I wreszcie Skuterka zobaczyliśmy :multi::multi::multi:
Pięknie razem wyglądają :loveu:Nie ma to jak dwa boksie. Dobrze, że Skuterek zdrowy chociaż :roll: bo tak miałabyś Monika szpital w domu :shake: Alduś dzielny jest bardzo, oby tylko wytrzymał tą bolesność!:roll:

• Replies 339
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Faro']Na pocieszenie napisze, że Aldo miał wczoraj powtórzone badania i ma w normie mocznik i kreatyninę , czyli nerki są o.key.
To takie kochane , cierpliwe psisko ......[/QUOTE]
Brawo, brawo! :multi::lol:

Posted

Aldo zaczyna opierać nóżke :) nie trzyma jej cały czas w powietrzu tylko delikatnie stawia na ziemię nieopierając się na niej. Dzisiaj przywitał mnie z zabawką w pysku :) Widać, że będzie dobrze!

Posted

Kochani, U Alda bez większych zmian. Ma zdjęte szwy, dostaje leki i ćwiczy :) Nabiera wagi bo lepiej idzie mu jedzenie suchego pokarmu. Kupki robi prawie wzorowe :) :) :)
Byliśmy dzisiaj na przedwiosennym spacerku ale nadal na trzech łapkach... Aldo i Skuterek bawili się patykami :)

Posted

wczoraj na własne oczy widziałam że Aldo je SAM suchy pokarm, bez dodatku puszki!!!!! nie puszcza już jadowitych bąków :D i widać że brzuszek już go nie boli!
Nadal baaardzo dużo pije! trzeba go odganiać od miski z wodą...

Posted

Ciocia Monia, jak się Alduś czuje? Jak przebiega rehabilitacja? Miał badania na nerki i cukier? Jeszcze tyle wody pije?
Skrobnij w wolnej chwili choć słówko ;)

Posted

Dzięki Kochani, ale chyba byliśmy zbyt dużymi optymistami :( Aldo nie chce chodzić na operowanej nodze... Byliśmy dzisiaj u weta i powiedział, że z nogą jest katastrofa! Jeżeli Aldo nie zacznie chodzić na czterech to noga będzie do amputacji!!!!
Jak podniesie mu się zdrową tylnią nogę to głupi pies chodzi na przednich ani mu do głowy nie przyjdzie żeby podeprzeć się tą, która była operowana :!:
Wydaje mi się, że Aldo ma w głowie tylko trzy łapki, że wyparł istnienie czwartej! Nie wiem co my mamy zrobić żeby przypomniał sobie o chorej łapce! :/ Czasu jest niewiele :? Do tego musimy zrobić badanie moczu bo zaczął popuszczać... Niestety jakby szczęście się od niego odwróciło :evil:
Mam nadzieję, że będzie tak jak np z jedzeniem, że pewnego dnia się obudził i ku zdziwieniu rodziny zaczął bez niczego wcinać suchą karmę i teraz obudzi się i zacznie chodzić na czterech łapkach :sad: Ale takie rzeczy to cuda...

Posted

Nie takich wieści się spodziewałam :( mam nadzieję, że Aldo jednak się przełamię, choć z drugiej strony od długi czas bez tej łapy żył i marnie funkcjonował..:(

Posted

Czy Aldo dostaje jakies leki przeciwbólowe ? Może go ta noga boli - a nawet przy niewielkim dyskomforcie bólowym , będzie bał sie na niej opierać . Był już przecież okres , że zapominał i na niej sie opierał (przed operacją).
Koniecznie trzeba mu ponownie zrobic dokładny profil nerkowy - te wyniki ze schronu nie dają mi spokoju , może te nerki trzeba non-stop wspomagać ???? (po wypłukaniu kroplówkami podjęły pracę, ale może potrzebne wsparcie ich funkcji ??)

Posted

we wtorek będziemy u weterynarza to zrobimy przegląd Alda. Będzie miał badanie moczu. Jest kiepsko bo potrafi zwyczajnie kapać z Alda :( nie trzyma moczu :( :( :( i MEGA dużo pije!
Przeciwbólowych nie dostaje.