Kapsel Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Oczywista oczywistość, że ja też już cała w nerwach jestem! Trzymam kciuki z całych sił!!! Quote
ciotkamonia Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 boję się :( Aldo chyba też bo jest mniej aktywny i jakby gorzej się czuje. Czemu takiego dobrego pieska taka historia spotkała :( mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy!!! Quote
Soema Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Ehh bo psiaki to czują jak się denerwujemy... ja wierzę, że będzie tylko lepiej. Nie ma innej opcji! Quote
Kapsel Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Właśnie dostaje narkozę:nerwy::nerwy::nerwy: Oby wszystko się udało!!! Trzymajcie kciuki cały czas!!! Quote
Germaine Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Aldo juz po operacji, ładnie sie wybudził, wyszlismy siusiu i wrócił do szpitala. Operacja trwała długo, chirurg sie napracował przy tym stawie. Rano, kiedy przyjechał do mnie, był bardzo pobudzony, cały czas patrzył na drzwi i nie chciał sie połozyć. Cały czas szczekał, piszczał, wył i przeżywał rozstanie z opiekunami, chciałam być twarda, przeczekałam 10 minut, 15 minut szczekania, myslałam że sie uspokoi i pójdzie spać, poszedł dopiero wtedy, kiedy zeszłam na dół i połozyłam sie na kanapie obok niego. Widać, że Aldo sie bardzo przywiązał do swoich opiekunów i bardzo przeżywa, kiedy sie go zostawia w obcym miejscu ... Po 4 dniach dniach trzeba zacząć rehabilitacje i rozpocząć gimnastykę stawu. Quote
Talcott Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ufffffffff szczęście że już po!!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Soema Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Aldo miał dzis resekcje głowy i szyi kości udowej lewej. Opis wywiadu: 'znacznego stopnia przebudowanie tkanek, przerost i zwłoknienie torebki stawowej, zrosty. Usunieto także czesc przednio górna brzegu panewki z powodu jej przebudowy i ocierania o kośc udową." Lek wet Krzystof Zdeb, który operował Aldo zalecił gimnastykę stawu od 4 dnia od zabiegu. Czy widzicie jak on przytył?:crazyeye: Quote
Talcott Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 No jasne!!! Masywny, błyszczący !!!:loveu: Quote
Agnezia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Myślałam że to gorzej będzie wyglądać. Grubasek...czym Wy je karmicie?? Zresztą nieważne co ale chyba na ro przejdę bo u mnie same boksiowe kosteczki. Quote
Agnezia Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Na pocieszenie dla Aldusia po ciężkim dniu http://www.dogomania.pl/threads/179311-KsiAE-A-ki-Popularnonaukowe-Spodnie-SA-odkie-Misie-na-Aldo-do-11-02-do-22-00?p=14038085#post14038085 ZAPRASZAMY NA BAZAREK Quote
Kapsel Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Germaine']Aldo juz po operacji, ładnie sie wybudził, wyszlismy siusiu i wrócił do szpitala. Operacja trwała długo, chirurg sie napracował przy tym stawie. Rano, kiedy przyjechał do mnie, był bardzo pobudzony, cały czas patrzył na drzwi i nie chciał sie połozyć. Cały czas szczekał, piszczał, wył i przeżywał rozstanie z opiekunami, chciałam być twarda, przeczekałam 10 minut, 15 minut szczekania, myslałam że sie uspokoi i pójdzie spać, poszedł dopiero wtedy, kiedy zeszłam na dół i połozyłam sie na kanapie obok niego. Widać, że Aldo sie bardzo przywiązał do swoich opiekunów i bardzo przeżywa, kiedy sie go zostawia w obcym miejscu ... Po 4 dniach dniach trzeba zacząć rehabilitacje i rozpocząć gimnastykę stawu.[/QUOTE] Nie mogłam się zalogować!!! Tak się cieszę że wszystko się udało!!! :Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: Zdrowiej nam chłopczyku, zdrowiej!:loveu::loveu::loveu: Quote
Faro Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Agnezia']Myślałam że to gorzej będzie wyglądać. Grubasek...czym Wy je karmicie?? Zresztą nieważne co ale chyba na ro przejdę bo u mnie same boksiowe kosteczki. Karma rózna - w zaleznosci od potrzeb i zaleceń, ale najważniejsze to witaminy, które dostaja : witamina M - jak miłość i witamina S - jak stabilizacja/bezpieczeństwo :lol::lol: Quote
Agnezia Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 To niesprawiedliwe u mnie taka dieta M/S nie przynosi efektów :( Chyba zmienimy karmę... może osoby stosujące m/s pochwalą się czym jeszcze karmią boksie? Quote
ciotkamonia Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Kochani, wiadomości z pierwszej ręki: Aldo niestety cierpi :( widać że jest twardy i dzielny ale ma problemy z ułożeniem się na posłanku, z załatwieniem się... Pije i ma apetyt. Ciągnie za sobą łapkę, nie stawia jej, nie podpiera się nią ale wszedł po schodach. Teraz jest na kroplówce w lecznicy. Dostaje leki: antybiotyk i przeciwbólowe. Mam nadzieję, że najgorsze ma już za sobą :( To nie prawda, że przytył. Staramy się go nie przekarmiać żeby nie obciążać łapki za szybko. Zresztą on nie jest pasibrzuszkiem. Aldo nie lubi suchej karmy. Dodajemy mu puszkowej żeby w ogóle coś zjadł. Miewał też dni co zjadł ledwo co bo bolał go brzusio. Miał kilka głodówek np. jak miał biegunkę i przed operacją. Ale staramy się żeby ciągle miał coś w brzuszku. Czuć, że jeszcze nie jest ok bo STRASZNE bąki puszcz!! Zobaczymy co przyniosą najbliższe dni... Quote
Agnezia Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Trzymaj się Aldusiu już niedługo będzie tylko lepiej. Quote
Kapsel Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Żeby tak można było...to ja chętnie ten jego ból na siebie bym wzięła :roll: Wytrzymaj jeszcze troszkę ;) Quote
Faro Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Na pocieszenie napisze, że Aldo miał wczoraj powtórzone badania i ma w normie mocznik i kreatyninę , czyli nerki są o.key. To takie kochane , cierpliwe psisko ...... Quote
ciotkamonia Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 zdjęcia Aldo :) http://picasaweb.google.pl/ciotkaklotkamonia/Aldo?authkey=Gv1sRgCOXwjf7g9sfUrQE&feat=directlink Quote
Faro Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 A co z tym oczkiem Aldo, które sie tak "paprało" (było podejrzenie nowotworu) ??? Quote
ciotkamonia Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='Faro']A co z tym oczkiem Aldo, które sie tak "paprało" (było podejrzenie nowotworu) ???[/QUOTE] Guz został wycięty. Aldo ma szew. Wzystko się ładnie zagoiło. Quote
Recommended Posts