Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 339
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aldo juz po operacji, ładnie sie wybudził, wyszlismy siusiu i wrócił do szpitala. Operacja trwała długo, chirurg sie napracował przy tym stawie.
Rano, kiedy przyjechał do mnie, był bardzo pobudzony, cały czas patrzył na drzwi i nie chciał sie połozyć.
Cały czas szczekał, piszczał, wył i przeżywał rozstanie z opiekunami, chciałam być twarda, przeczekałam 10 minut, 15 minut szczekania, myslałam że sie uspokoi i pójdzie spać, poszedł dopiero wtedy, kiedy zeszłam na dół i połozyłam sie na kanapie obok niego. Widać, że Aldo sie bardzo przywiązał do swoich opiekunów i bardzo przeżywa, kiedy sie go zostawia w obcym miejscu ...
Po 4 dniach dniach trzeba zacząć rehabilitacje i rozpocząć gimnastykę stawu.

Posted

Aldo miał dzis resekcje głowy i szyi kości udowej lewej. Opis wywiadu: 'znacznego stopnia przebudowanie tkanek, przerost i zwłoknienie torebki stawowej, zrosty. Usunieto także czesc przednio górna brzegu panewki z powodu jej przebudowy i ocierania o kośc udową."
Lek wet Krzystof Zdeb, który operował Aldo zalecił gimnastykę stawu od 4 dnia od zabiegu.

Czy widzicie jak on przytył?:crazyeye:

Posted

[quote name='Germaine']Aldo juz po operacji, ładnie sie wybudził, wyszlismy siusiu i wrócił do szpitala. Operacja trwała długo, chirurg sie napracował przy tym stawie.
Rano, kiedy przyjechał do mnie, był bardzo pobudzony, cały czas patrzył na drzwi i nie chciał sie połozyć.
Cały czas szczekał, piszczał, wył i przeżywał rozstanie z opiekunami, chciałam być twarda, przeczekałam 10 minut, 15 minut szczekania, myslałam że sie uspokoi i pójdzie spać, poszedł dopiero wtedy, kiedy zeszłam na dół i połozyłam sie na kanapie obok niego. Widać, że Aldo sie bardzo przywiązał do swoich opiekunów i bardzo przeżywa, kiedy sie go zostawia w obcym miejscu ...
Po 4 dniach dniach trzeba zacząć rehabilitacje i rozpocząć gimnastykę stawu.[/QUOTE]
Nie mogłam się zalogować!!!
Tak się cieszę że wszystko się udało!!!
:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!:
Zdrowiej nam chłopczyku, zdrowiej!:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Agnezia']Myślałam że to gorzej będzie wyglądać. Grubasek...czym Wy je karmicie?? Zresztą nieważne co ale chyba na ro przejdę bo u mnie same boksiowe kosteczki.

Karma rózna - w zaleznosci od potrzeb i zaleceń, ale najważniejsze to witaminy, które dostaja : witamina M - jak miłość i witamina S - jak stabilizacja/bezpieczeństwo :lol::lol:

Posted

Kochani,
wiadomości z pierwszej ręki:
Aldo niestety cierpi :( widać że jest twardy i dzielny ale ma problemy z ułożeniem się na posłanku, z załatwieniem się... Pije i ma apetyt. Ciągnie za sobą łapkę, nie stawia jej, nie podpiera się nią ale wszedł po schodach. Teraz jest na kroplówce w lecznicy. Dostaje leki: antybiotyk i przeciwbólowe. Mam nadzieję, że najgorsze ma już za sobą :(

To nie prawda, że przytył. Staramy się go nie przekarmiać żeby nie obciążać łapki za szybko. Zresztą on nie jest pasibrzuszkiem. Aldo nie lubi suchej karmy. Dodajemy mu puszkowej żeby w ogóle coś zjadł. Miewał też dni co zjadł ledwo co bo bolał go brzusio. Miał kilka głodówek np. jak miał biegunkę i przed operacją.
Ale staramy się żeby ciągle miał coś w brzuszku. Czuć, że jeszcze nie jest ok bo STRASZNE bąki puszcz!!
Zobaczymy co przyniosą najbliższe dni...

Posted

Na pocieszenie napisze, że Aldo miał wczoraj powtórzone badania i ma w normie mocznik i kreatyninę , czyli nerki są o.key.
To takie kochane , cierpliwe psisko ......