Soema Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kiedyś był pięknym, dostojnym bokserem - to pewne. Dlaczego nie jest..? Bo się zestarzał, bo się rozchorował.. . W piątek byłam w schronisko w Krakowie, dostaliśmy informację że prawdopodobnie są dwa boksery.. No i były. Młodziutka, drobniutka sunia po szczeniakach, która jest u mnie na DT i on.... Gdy wyprowadzili mi go ze szpitalika, aż mi się nogi ugięły.. Starszy bokser, bez chęci do życia.. Żebra i kręgosłup na wierzchu.. Tylna łapka bezwładnie wisząca - prawdopodobnie stary uraz, czego skutkiem jest zanik mięśni..:-( może potrącenie, bo cały 'tył', łącznie z ogonkiem, ma przekrzywiony.. Ma chore nerki, niestety to nie rokuje dobrze :-( Dziś diagnozowana będzie również rana na oku, która nie wygląda najlepiej i się zaczyna 'paskudzić'.. W sobotę przejechał ponad 300km i jest już bezpieczny, pod troskliwą opieką w DT, Fundacji SOS Bokserom, w Warszawie. ALDO, ma około 9 lat. Po opuszczeniu schroniska wyraźnie się ożywił, choć łapka, trochę mu dokucza. Jest dobrze wychowanym psem, gdy zdarzyło się mu załatwić w kojcu, to starał się to zakopać w kocyk żeby nikt nie widział :loveu: dlatego ma tak zdartą skórę na mordce.. Będzie konsultowany u kardiologa, bo do pełnej diagnozy potrzebne jest wykonanie badania RTG, a musimy mieć zgodę i potwierdzenie, że znieczulenie mu nie zaszkodzi ALDO http://www.bokserywpotrzebie.pl/psy/aldowarszawa.htm 20 stycznia Aldo miał już pierwsze badania krwi, wizytę u kardiologa.. koszt to 513zł. To dopiero pierwsza wizyta. Dziś przechodzi zabieg amputowania główki kości udowej. To kolejny spory wydatek, ale Aldo nie będzie odczuwał już bólu, to jest stary uraz (ma nawet zlamany ogon, w jednej łapie zanik mięśni..) Bardzo prosimy o wsparcie, nawet najmniejsze, byśmy mogli pomagać kolejnym bokserom! Fundacja "SOS bokserom" ul. Mrówcza 77a 04-857 Warszawa nr konta: 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 nr konta w standardzie IBAN : PL 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 kod SWIFT: KRDBPLPW z dopiskiem "dla ALDO - nick" aktualizacja 28.01 Stan Aldo nie pozwala na przeprowadzenie operacji. Jak do tej pory koszt leczenia Aldo wyniósł 1013,82 PLN. Dzięki ludziom o Wielkich Sercach, udało się zebrać 549,33 PLN. (we wpłatach nie ma nicków z dogo) Bardzo, bardzo prosimy o wsparcie!! Przed Aldo jeszcze operacja, której koszt wyniesie ok. 1000zł:-( Quote
teqquila Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Biedny staruszek I taka chudzina a taki sliczny jest ludzie sa nie normalni... Quote
Iza i Avanti Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Przerażająca jest ilość boksiowych dziadków i babć w schronach... Quote
Agnezia Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Mam wrażenie, że jednak więcej dziadków. Ciekawe co się dzieje z babciami?? Quote
Iza i Avanti Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Agnezia napisał(a):Mam wrażenie, że jednak więcej dziadków. Ciekawe co się dzieje z babciami?? Ciiiiiiiiiiiiiii :( Quote
PaulinaT Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Trzymam kciuki za Aldo! Piękny i dostojny pies z niego. Quote
Soema Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 PaulinaT napisał(a):Trzymam kciuki za Aldo! Piękny i dostojny pies z niego. Czekamy na opinię weta, Germaine była dziś z ALDO i jego DT na konsultacji.. Quote
Soema Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 [quote name='Soema']Czekamy na opinię weta, Germaine była dziś z ALDO i jego DT na konsultacji.. Germaine, na pewno zaraz napiszę co i jak, dokładniej niż ja bym to zrobiła... Mnie jednak przeraził koszt dzisiejszej wizyty, a to dopiero początek... 513,30 zł :mdleje: może ktoś wesprzeć boksia bazarkiem np.?:oops: To jest 3 staruszek w tym tygodniu, a co chwilę dostajemy zgłoszenia o kolejnych, przebywających w schronach, czy błąkających się... Quote
Germaine Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Aldo mial dzis zbadaną krew, ze wcześniejszych wyników, które dostalismy ze schroniska wynika, że nerki sa w bardzo złym stanie. Miał tez konsultację kardiologiczną i pomiar cisnienia i jesli chodzi o serce i cisnienie to wszystko jest ok. Aldo miał zrobione w znieczuleniu rtg pod katem ortopedycznym, pies ma zwichnieta łapę, zanik mięśni w tej łapie i złamany ogon. Przy okazji wyczyscilismy mu uszy.Ta łapa go bardzo boli, on prawie w ogóle na niej nie stoi, trzyma ja w górze - lekarze podjeli decyzje, że w czwartek bedzie miał zabieg: resekcję główki kości udowej. Podczas narkozy chirurg zajmie sie od razu okiem. W domu tymczasowym Aldo musi dostawać dozylnie duzo kroplówek az do dnia operacji, co jak wiemy zajmuje naprawde duzo czasu. Wiecej info z domu tymczasowego (oraz zdjecia) napisza sami opiekunowie z DT Quote
andegawenka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kochany pycholek, trzymaj się chłopaku...:buzi: Quote
PaulinaT Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ile musiał się nacierpieć biedaczysko... :shake: Quote
Faro Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Aldo ma w spojrzeniu "cos" - niesamowity spokój , zamyslenie - takie "psie doświadczenie życiowe" a równocześnie ogromną nadzieję i ufność - jakby mówił tym spojrzeniem "własnie na Ciebie czekałem , teraz wiem , że jestem juz bezpieczny, ze nie pozwolisz mnie skrzywdzić ". Spędziłam z nim może 20 min gdy zabierałysmy go ze schroniska , ale zapadł mi bardzo głęboko w serce ....... Quote
Faro Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Mamy wyniki krwi - spadł znacznie mocznik i kreatynina czyli JEST ŚWIATEŁKO W TUNELU. Jutro operacja . Wszyscy proszeni o przesyłanie dobrych fluidów. Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Faro napisał(a):Mamy wyniki krwi - spadł znacznie mocznik i kreatynina czyli JEST ŚWIATEŁKO W TUNELU. Jutro operacja . Wszyscy proszeni o przesyłanie dobrych fluidów. Dziś Homer, jutro Aldo.. dobre myśli potrzebne :) ma ktoś może coś na bazarek, wsparcie nam potrzebne.. by móc ratować kolejne boksery. Quote
Piromanka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Przesyłam całą masę najlepszych fluidów. Mój pies miał te samą operacje po zwichnięciu dysplatycznego stawu. W tej chili mija 1,5 miesiąca po operacji. Dziadzio radzi sobie wyśmienicie i tak samo będzie z Aldo. Quote
Kapsel Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Alduś to przepiękny, przekochany i przecudny boksio. Biedak straszny :-( Będę go wspierać nie tylko duchowo, ale i finansowo. Trzymaj się maleńki, mam nadzieję że w takich rękach jakich jesteś będzie juz tylko lepiej! Soema, czy ksiązki na bazarek tez się przydadzą? Czy chodzi o inne rzeczy?:oops: Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Kapsel napisał(a):Alduś to przepiękny, przekochany i przecudny boksio. Biedak straszny :-( Będę go wspierać nie tylko duchowo, ale i finansowo. Trzymaj się maleńki, mam nadzieję że w takich rękach jakich jesteś będzie juz tylko lepiej! Soema, czy ksiązki na bazarek tez się przydadzą? Czy chodzi o inne rzeczy?:oops: Jesteś w końcu :loveu: wszystko się przyda :) dziękujemy. Quote
Kapsel Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Witaj Soemuś, dobry duszku boksiowy :multi: Różne miałam "swoje" boksiowe biedy... ale Alduś sama nie wiem dlaczego tak mnie ujął, ze o niczym nie mogę innym myśleć. Biedaczek kochany i ta jego mordka zaczerwieniona :shake: Jak on musi cierpieć strasznie! Trzymam za niego kciuki z całych sił i łapki moich boksi również trzymają i wspierają biedaka! Gdyby nie Wy Kochani..... co to by było????? A ile przed nim walki jeszcze :shake: Quote
Piromanka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Będę czekała na wieści o zdrówku Aldo. Quote
Alicja Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [FONT=Arial]Aldo ...wysyłam ciepłe , pozytywne myśli[/FONT] Quote
teqquila Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 aldus przysylamy duzo pozytywnych mysli Quote
Kapsel Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Germaine napisał(a): Wiecej info z domu tymczasowego (oraz zdjecia) napisza sami opiekunowie z DT Czy DT przekaże na wieści o zdrówku Aldusia? A może zdjęcia?:modla: Zabieg już jutro, trzymamy kciuki oby wszystko się udało!:nerwy: Quote
Recommended Posts