Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem. jutro zrobimy tak: najpierw może podjedźmy pod WOT, a potem pojedziemy z psem do mnie do Milanówka, będzie przebywał na części ogrodu oddzielonej od moich psów- czyli wyizolowany. Jeśli nie będzie przeskakiwał przez płot do moich psów (a myślę, że nie byłby zdolny do przeskoczenia płotu, bo łapa znacznie mu dolega i nie będzie chciał jej nadwyrężać), to będzie mógł u mnie zostać jako w domu tymczasowym tak długo, jak się będzie dało. Jeśli jednak będzie chciał przedostawać się do moich psów, to wtedy zostaje hotel.
Tak więc potrzebny transport na jutro- ładnie proszę.

z tą łapą to jest tak że prawie nie widać na pierwszy rzut oka, że coś jest nie tak, pies chodzi bez większego trudu na 4 łapach. Ale przy jakimś wysiłku, tj. gdy wciągaliśmy go z torów na peron, to piszczał z bólu i miotał się na wszystkie strony, (więc doprowadziłam go na koniec peronu i wszedł na górę schodkami), wetowi też nie pozwolił obejrzeć łapy i bronił się zębami-bardzo go bolało. Myślę że to może być jakieś stare stłuczenie lub coś takiego.
Leczenie uszu konieczne.

Naprawdę wspaniały pies, ok. 4-5 lat, piękny szaro-bury wilczur, tylko się zakochać.:) No i trzeba rozwiesić plakaty na Zachodniej.

Posted

Byłam w lecznicy. Mam ładne foty. Gadałam z wetem. Pies ma koło 10 lat. Dostał Promazyn (pewnie przekręciłam nazwę), żeby się uspokoił. Jutro koło 10-tej można zadzwonić i pogadać z właścicielką, może będzie mógł zostać dłużej. (sorki, ale nie czytałam poprzednich postów z ostatniej godziny). Wet mówił, że pies mógł być bity, ale już go dokładniej nie oglądał. Foty wrzucę, gdy dotrę do domu, czyli pewnie za jakąś godzinę.

Posted

Ja z transportem do WOTu jutro na pewno odpadam - czekam na info o ktorej mam spotkanie pracowe. Ale chyba YBOT proponowala "podwozke" bo ze swoim psinkiem tez jedzie. Tak?

Ja jak dzwonilam w sprawie mojego zaginionego Czakiego to mowili mi w WOTcie, ze nagrania zaczynaja sie o 09:00.

Co pozniej? Bede wiedziala ca. 10:00. Planuje tak sie umowic, zebym mogla na 12:00 dotransportowac Kore z "bagazami" na paluch. Czyli jak sie da to spotkanie ca. poltorej godz. od 13:00. Pozniej powinnam byc wolna jakby co.

Wilczek cudny. Trzeba go koniecznie rozplakatowac! Powstawiac na zaginione psy i 4lapy.

Posted

Czy zauwazyliscie, ze Azzie jest sklonna Pana Psa przetrzymac u siebie, tylko trzeba jej pomoc w podwozce. To tak w kwestii, ze czujne oko Azzie moze jest lepszym rozwiazaniem niz hotel (na pewno finansowym)? Jesli Azzie faktycznie moglaby go wziasc do siebie to pomoglibysmy tylko w zakupie zarelka dla Pana Psa.

Posted

Pieseczek niestety zwymiotował tuż przed sesją zdjęciową, więc wycięłam ten nieprzyjemny szczegół ze zdjeć...
Teraz doczytałam i jeśli Azzie rzeczywiście ma możliwosć wziąć psiaka na jakiś czas, to byłaby rewelacja! :)

Posted

W Sobote 14 Stycznia Przy Ulicy Zwm Na Warszawskim Ursynowie Zginął Stary 18 Letni Pies, Kundel średniej Wielkości, Wilczurowaty.
Pies Jest Juz Wiekowy, Troche Niedowidzi I Niedosłyszy, Jeżeli Ktos Go Znalazł Lub Wie Cos Na Jego Temat Błagam O Kontakt !!!!

0-602 517 978

Posted

Dzwoniłam tam, nikt nie odbiera, ale to chyba nie ten - nasz jest duży i nie taki aż stary.
Na razie zmieniam tytuł wątku na bardziej alarmujący w sprawie transportu.

Posted

Psiak niestety strasznie narobił w klinice straszliwie,chyba go boli brzuch.Jak dotad (w chwilii obecnej) nikt po niego nie przyjechał.Ma czas do 12.00 -Agnieszka rozmawiała przed chwilą z kierownikiem kliniki.
Co z tym WOTEM ,co z transportem?
Pilnie podnosze!!!!!!!!!!!!

Posted

Chyba chodzi o Milanówek, bo WOT miał być dziś rano.
Magdarynko - co robimy? Może niech go tam obejrzą w klinice, bo jak chory pojedzie do Azzie, to może zarazić jej psy. Zrobimy zrzutkę przecież.

Posted

Milady napisał(a):
A kiedy ten transport? Dzisiaj do Milanówka czy jutro do WOT-u?
Bo dzisiaj mogę psiaka podrzucić. Jutro, niestety nie.

Milady, dasz radę do 12?

Posted

Milady zaoferuj transport Azzie.Prosze Cie ,nie wiem czy Yboty pojada .Psiak miał byc do 12.00 dalej jest w klinice a Azzie czeka na propozycje .Oby nie stało sie tak że psiak zostanie odwieziony na Paluch.
To jest moja klinika i nie chce swiecic oczami że jestem niesłowna i niepowazna .Jak do 12 to do 12.
Chyba że mam rozmawiac i prosic o kilka godzin zwłoki.Azzie juz troche ochrzaniłam wiec pewno moze miec zal ale miało byc inaczej a pies dalej jest w klinice.!!!!!Czy mam tam przyjsc do niego?

Posted

Znalazłam w necie takie dwa ogłoszenia o zaginionych psach:

1. zaginął we Włochach ok. 10 letni pies, brązowawy, wielkość średnia, umie na komendę podawać łapę. tel. 604 22 04 23

2. Zaginął w okolicach W-wy stary , średniej wielkości pies. tel. 504 651 673

Może to któryś z nich. Zadzwońcie, please.

Posted

Azzie juz troche ochrzaniłam wiec pewno moze miec zal

Gamon , a za co ochrzanilas azzie?
za to ze nie ma transportu? :p

Beata jak sama wiesz-nie jest to wszystko takie łatwe!!!
wiec proponuje troche wyrozumiałosci.

ten pies jest tak samo azzie , jak i moj czy twoj...
trzeba sobie pomagac ,
judyta nie ma samochodu, mieszka w milanowku
pociagiem ma go przetransportowac?
mielismy myslec wszyscy , a nie tylko azzie.
jej tylko i wyłacznie naleza sie podziekowania za dobre serce ,
a nie ochrzan
bez przesady!

co z tym transportem?
milady - pomozesz? ;)

Posted

doddy napisał(a):
W Sobote 14 Stycznia Przy Ulicy Zwm Na Warszawskim Ursynowie Zginął Stary 18 Letni Pies, Kundel średniej Wielkości, Wilczurowaty.
Pies Jest Juz Wiekowy, Troche Niedowidzi I Niedosłyszy, Jeżeli Ktos Go Znalazł Lub Wie Cos Na Jego Temat Błagam O Kontakt !!!!

0-602 517 978

To nie ten pies tego zaginionego znam z widzenia.