Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziękuję Wam bardzo za te wszystkie ogłoszenia. :)

John upały znosi całkiem dobrze, poprostu kładzie się w cieniu, przymyka oczy i nastawia uszy, żeby być czujnym gdyby zaczęło dziać się coś ciekawego.

Bardzo, ale to bardzo bał się ostatniej burzy, do tego stopnia że usiłował wejść oknem do domu, musiałam zamknąć lufcik w kuchni bo nasz kot Bonifacy prawie dostał zawału serca jak zobaczył Johnisko w oknie (bo John już prawie prawie wchodził przez okno).

No i po tej burzy następnego dna John zrobił wyrwę w ogrodzeniu z tyłu wybiegu i niespodziewanie połączył się z moimi psami. Suki przyjęły go w miarę spokojnie, ale z najmłodszym Dźekim szczepiły się zębami, złapałam Johna za ogon i odciągnęłam do tyłu, mama złapała Dżekiego, który nie dawał za wygraną.
Teraz na razie John jest niestety uwiązany, gdyż nie ma na chwilę obecną innego wyjścia, tata jutro naprawi ten płot. W ramach rekompensaty zabrałam Johna na parogodzinny spacer, niedawno wróciliśmy, John ugasił pragnienie i teraz odpoczywa.

Posted

jeszcze jeden egzamin - najgorszy.... Jakby nie te Twoje książki to nie wiem, co bym zrobiła...

u Johna wszystko ok, płot dawno naprawiony, psisko szczęśliwe...

Posted

John jest cudny....
już pisałam na wątku Kory ...suczki, która potwornie reaguje na burzę....
...taki lęk może u psiaka nawet zawał spowodować...warto więc jest miec pod ręką jakiś lek uspokajający od weta ...(mój psiak dostawał)

Posted

Pozwole sobie sie wypowiedziec za Azzie:

po pierwsze, John czeka juz tak dlugo na dom, ze Azzie stracila nadzieje, ze cos sie zmieni

po drugie, Azzie juz sie zdazyla zakochac w Johnie (o, juz dawno) i oddac Johna byloby jej bardzo ciezko

ale JOHN NADAL CZEKA, bo np. Dropka z PKP Warszawa Wlochy Azzie nie mogla juz wziac do siebie na tymczas i pies wyladowal na Paluchu...

Azzie, powodzenie na egzaminie :) Taka teraz pogoda, ze nie moge nawet przyjechac, spacer w takim upale mija sie z celem chiba, zreszta wykorkowalabym po drodze, lato to dla mnie czas stracony, bo i tak siedze w domu przed wiatrakiem

Posted

tak, ostatnio miałam kolejny 'bardzo inteligentny' telefon, dzwonił jakiś chłop ze wsi i bardzo nalegał, żebym załatwiła mu psa do pilnowania dzików, sypał przekleństwami że aż głowa mała...
dlaczego ja mam szczęście do takich ludzi...

Posted

Jeszcze na poczatku przyszlego tygodnia postaram sie zamiescic kilka ogloszen. Dam do oferty, na allegro wystawie z nowymi zdjeciami i na gazeta.pl, bo tam chyba nie bylo.

Azzie, czy dostalas zdjecia z ostatniego naszego spaceru? Wyslalam chyba w czterech mailach, ale majaczy mi sie, ze cos do mnie wrocilo, bo zawalilam Ci skrzynke.