Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

psiak już się uspokoił. Mój tata solidnie zabezpieczył furtkę wybiegu z zewnątrz i z wewnątrz, oraz tył wybiegu, więc nie powinien się z niego wydostać (początkowo coś z tym kąbinował). Dostał jeść i pić i okazało się, że bardzo lubi gotowane jedzenie, wchodzi też do budy. Obserwuję go co chwila z okna i patrzę, czy wszystko jest ok. Kiedy zostawiłam go samego, był niespokojny i nie wiedział gdzie ma się podziać, w końcu wszedł do budy i siedzi w ciepełku. Został odrobaczony i czeka go jeszcze odpchlenie (zastanawiam się jak to zrobić bo za bardzo nie lubi jak mu się grzebie w futrze). I nie szczeka, jest b. spokojny.:multi: I jest bardzo kochany super psiak.:)

Proszę o jakieś wsparcie finansowe dla psiaka-jeśli ktoś mógłby w ten sposób pomóc, wyślę konto.

Zrobię jakieś ogłoszenia do rozwieszenia i trzeba zacząć szukać mu domu.

Posted

Cześć. Jestem John.
Mam następujące zalety:
- chodzę po schodach,
- na smyczy za bardzo nie ciągnę,
- nie mam choroby lokomocyjnej,
- daję sobie nałozyć kaganiec i jakoś strasznie mi nie przeszkadza,
- staram się nie załatwiać w pomieszczeniu (no chyba, ze mam straszna biegunkę :oops: )
- lubię, jak się mnie głaszcze :lol: ,
- ignoruję inne psy (no, chyba, że przejdzie obok jakas fajna suczka, to zamacham ogonem)
- lubię ludzi

ALE
- nie ufam wszystkim,
- nie lubię zostawać sam - szczekam i próbuj wyjść z kojca :shake:
- pokazuję ząbki, jak mi się coś nie podoba, np. pan weterynarz :evil_lol: (Za to szybko mija mi zły humor)

Posted

psiak zachowuje się bezproblemowo. Cały czas siedzi w budzie, a kiedy przychodzę do niego to wychodzi do mnie, przytula się mocno mocno i bardzo się cieszy.
już wysyłam konto.

Posted

Dzieki Azzie ,ze dbasz o niego to naprawde kochany psiak.
Prosimy o dalsze relacje z pobytu u Azzie.
Kochana Azzie :lol: dała mu domek ,kto pomoze w utrzymaniu psiaka.(puszeczki i karma potrzebna)

Posted

Ale ma teraz luksusy :)
Dzięki Azzie, że dałaś mu ciepły kątek :)
Czekamy na relacje i jeśli trzeba zrobić jakiś plakat, czy stronę, to chętnie pomogę. Mogę też wystawić aukcję na Allegro.
Widzę, ze kaganiec zabrałaś :) (Zastanaiwałam się, czy nie został w lecznicy). Zatrzymaj go, jak długo będzie Ci potrzebny :)
Nie gniewaj się, że go tylko pożyczam... Wiem, że to głupie, bo psiak, który czasem go nosił od ponad roku nie żyje, ale nie potrafię się na stałe rozstać z jego rzeczami...

Posted

Magdarynko bardzo dziękuję za pożyczenie kagańca, oczywiście zwrócę Ci go jak najszybciej. Jeśli wystawisz go na allegro to będę wdzięczna.:)

psiak bardzo grzeczny-sama słodycz. Jeszcze wczoraj wieczorem miał rozwolnienie, dzisiaj jest już lepiej. Bardzo się gryzie, chyba muszę jeszcze raz odpchlić. W nocy nie rozrabiał, siedział cichutko, może jeszcze spał. Dzisiaj był bardziej aktywny, za każdym razem, jak zostawialam go samego, to szczekał kilka-kilkanaście razy a potem się uspokajał. Zachowuje się super, nie reaguje na sąsiadów w przyległych ogrodach ani na szczekania moich psów. Dużo czasu spędza w budzie. Dzisiaj tak się przy mnie rozmiział że znowu przybrał pozycję do góry brzuszkiem, najchętniej przytulałby się non stop.
biorę się za zrobienie plakatu.

Posted

Wczoraj do 14:00 bylam bez kompa, ale widze, ze psiak dotarl do Azzie.

Azzie czy zarelko dla naszego staruszka przyda sie? Z kasa w tym miesiacu kiepsko, ale karta jeszcze troche wytrzyma;)

Czy pies jada cos specjalnego (w sensie konkretne puszki lub suche?). Co Ci sie przyda najbardziej? Psi makaron? Puszki?

Daj znac pls i czy ew. moge dostarczyc to do Chrupka w tygodniu? Ja w niedziele pracuje, a w sobote szukam z wlascicielka Czakiego.

Posted

Azzie, zatrzymaj kaganiec, jak długo będzie potrzebny. Nie spieszy się :)
Jeśli chodzi o aukcje, to jak najbardziej aktualne, tylko poproszę jakiś chwytający za serce opis :)
Zdjęć jest sporo, to wezmę te z wątku, chyba że masz jeszcze jakieś foty, to też mogę wrzucić.
I najważniejsze: w opisie aukcji warto byłoby zamieścić kontakt do Ciebie... W końcu psiak jest u Ciebie to wiesz o nim najwięcej. Jeśli nie telefon, to moze chociaż maila?

Posted

jedzonko przyda się, pies ma duży apetyt, je wszystko, szczególnie lubi gotowane, dojada suchą karmą, będziemy wdzięczni za makaron, a za puszki łasuch pewnie dałby się posiekać na plasterki.;) Nie ma problemu, możesz podrzucić do Chrupka, tylko uprzedż ją wcześniej.

To ja muszę w takim razie sklecić jakiś tekst na to allegro- i wyślę Magdarynce. kontakt do mnie 607 584 763 azzie5@wp.pl Zdjęć nowych póki co nie mogę zrobić bo aparat leży popsuty...

mi się wydaje, że on jest w średnim wieku, ale teraz to już nie mam pojęcia, ile może mieć lat, nie jest bardzo stary, ale już nie taki młody, może koło 6 lat, bardzo trudno to u niego określić.

dzisiaj psiak poproszony o to podał mi łapkę.:multi: Wieczorem zaniosłam mu jedzenie, włożyłam do budy i odeszłam za furtkę, podążył za mną do ogrodzenia. Powiedziałam mu przez płot, żeby został i wrócił do budy jeść, zamerdał ogonkiem i grzecznie wrócił. Ani razu nie szczeknął po moim odejściu. Mądry łepek:)

Posted

:bigcool:
A ja się tak bałam, żeby nie zdemolował Wam tego fajnego płotu :) Martwiłam się i o płot i o ewentualne wady, które by zmniejszały szanse na adopcję. Ale ufff
Azzie :cool2:

Posted

Mądra mordka :)
Co do wieku...
Gdy poszłam drugi raz do lecznicy i prosiłam weta, by zrobił foty, to zapytałam o wiek. Ocenił go na około 10 lat. Zdziwiło mnie to, bo też sądziłam, że ma mniej...
Nie traktuję tego jak wyroczni, w końcu wet też człowiek i może się mylić :cool3:
A jak ta jego potłuczona dupka? Lepiej troszkę?