Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Borówka16 napisał(a):
Aguś , ja zaglądam ;)
Dakar jest cudny , kochany pysiolek :loveu:
Jasny łebcio :loveu:
A Ty będziesz na "I love mój york" we wrześniu , u mnie w Łodzi ? :)

Dziękujemy :-)
Niestety do Łodzi się nie wybieram.

Posted

Aga&Dakar napisał(a):
O co to to nie...ja codziennie wyczesuję kilogramy gałęzi, patyków, trawy...itp.itd...:eviltong:

Ja się nadziwić nie mogę, że większość ma tu psy obcięte i ciągle wyczesują paprochy, a ja czeszę raz w tygodniu dziołchy w długim kłaku i nie mam atrakcji, jak to działa? ;)

Posted

Dakar teraz codziennie lata od świtu do nocy po lesie, polu. Tarza się na okrągło, więc niestety ciągle coś przywleka. Najwięcej ma na pysku i na łapkach.

Posted

Aga&Dakar napisał(a):
Dakar teraz codziennie lata od świtu do nocy po lesie, polu. Tarza się na okrągło, więc niestety ciągle coś przywleka. Najwięcej ma na pysku i na łapkach.

Mój zawsze na brzuchu brudy przynosi ;)

Posted

A mi się zdjęcia nie chcą otworzyć :shake:
Coś net mi mocno muli, i pewnie dlatego, obejrzę sobie jutro. :-(

*kleo* napisał(a):
Ja się nadziwić nie mogę, że większość ma tu psy obcięte i ciągle wyczesują paprochy, a ja czeszę raz w tygodniu dziołchy w długim kłaku i nie mam atrakcji, jak to działa? ;)

Ja tam nie narzekam, wczoraj musiałam szukać grzebienia, bo mi się już gdzieś zapodział, bo tyyyle czasu nie czesałam psa, aż wstyd się przyznać :-o :oops: Ale wzięłam ten grzebień, przejechałam dwa razy po grzbiecie, główkę i łapki wyczesałam [a kołtunów nie było żadnych, poza małymi splątaniami włosów], i koniec :p Dosłownie pięć minut roboty. :lol: Teraz mam takie luzy jak pies ma krótki włos, że właściwie jego pielęgnacja ogranicza się do mycia raz w tygodniu i wycierania łapek jak pies po spacerze przyjdzie zabrudzony. Paprochów też nie przynosi, jedynie czasami jakaś trawa czy inne źdźbło mu się zaplącze w wąsy, ale to ręką wyjmuje ;)

Wiem, wiem teraz zostanę obrzucona czym się da, przecież ja taka niedobra pańcia jestem :diabloti:

Posted

Karola, niby czemu niedobra? Że trochę nie czesałaś? Kołtunów nie miał, to co się przejmujesz ;) Lucky nakarmiony, wybiegany, rozrywkę mu zapewniasz - czego więcej chcieć? :p

Posted

*kleo* napisał(a):
Karola, niby czemu niedobra? Że trochę nie czesałaś? Kołtunów nie miał, to co się przejmujesz ;) Lucky nakarmiony, wybiegany, rozrywkę mu zapewniasz - czego więcej chcieć? :p

A no bo u was w galeriach zawsze psy wyczesane, wypięknione, a ja mojego oszołomka czeszę od czasu do czasu /jak mi się przypomni/ :roll: ;)

Może powinnam bardziej przywiązywać do tego uwagę, ale co ja poradzę że my z Lakim idziemy na łatwiznę i ograniczamy się do niezbędnych zabiegów /takich mus mus, bo najchętniej to i kąpałabym go co miesiąc czy dwa, tylko że eee...nooo...tego... takie odizolowanie psiura od wanny na dłuższą metę kończy się eeee.... nieprzyjemnie w skutkach dla właściciela, czyli niestety MNIE, więc wanna niestety co tydzień musi być :evilbat:/, no więc właśnie ograniczamy się do tych zabiegów mus mus i zamiast np. czesać się co kilka dni to my uczymy się wskakiwać na plecy :lol: Mamy swoje takie odchyły :roll:

edit: Aga widzę zdjęcia :) Super są! :)

Posted

Ja muszę mojego czesać codziennie, bo ma takie włosy że zawsze ma jakiegoś kołtunka na sobie, ale czasami zdarzy się że go co dwa dni przeczesze;)

A Ty Karolina wcale nie zła Pańcia że go nie czeszesz codziennie i mu kokardek nie wiążesz, to psu nie daje tyle radości ile spacer, nauka i zabawa:)

Posted

Karolina&Lucky napisał(a):
A no bo u was w galeriach zawsze psy wyczesane, wypięknione

Taaa, szczególnie moje po tygodniowym nieruszaniu :eviltong: Moje są wyczesane tylko po kąpieli i na wystawę ;)