Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hejka trafiłam na watek Puszka przypadkowo i pierwsze co w oczy mi się rzuciło że to polski owczarek nizinny lub mieszanka z ponkiem. Koniecznie powinnyście go obciąć, te psy nie czesane i nie pielęgnowane bardzo cierpią, gdyż sierść nieczesana kołtuni sie i ciągnie skórę, a namoknięta lub brudna dużo waży. kilka lat temu znaleźliśmy takiego ponka w dziecięcej piaskownicy osiedlowej, wyglądał jak kupa filcu, po obcięciu (pies był uśpiony, obcinany nożyczkami do paznokci bo inaczej sie nie dało) wyszedł z niego prawdziwy ponek :) tego tez dało by się doprowadzić do stanu lepszego. Na moje oko potrzebne mu porządne strzyżenie. nie znam się fachowo na ponkach ale nasz osiedlowy Barry był identyczny jak Wasz Puszek i okazał się właśnie polskim owczarkiem nizinnym. po pielęgnacji sierści powinien znaleźć domek szybciej. Jak tylko będzie troszkę cieplej zetnijcie go króciutko, sierść szybko odrośnie a i pies odżyje.

pozdrawiam i trzymam kciuki za Puszka :)

p.s. na koniec jak już tu trafiłam, zapytam czy są tu osoby z Zawiercia lub okolic? poszukuję kogoś do wizyty przed adopcyjnej w Myszkowie :)

Posted

Bedzie obciety i będzie miał sesję w przyszłym tyg, jak się nic nie zmieni. W naszym schronie jest 170 psów i 2 -3 pracowników, a chodzi tam tylko Dea.

Posted

Miałam zepsuty komp!!!!
Pisała do mnie jedna Pani, ale jak napisałam, ze sprawdzamy domy to już nie napisała................... i dobrze, dziękuję za taką Panią

Posted

Zofija napisał(a):
Miałam zepsuty komp!!!!
Pisała do mnie jedna Pani, ale jak napisałam, ze sprawdzamy domy to już nie napisała................... i dobrze, dziękuję za taką Panią

No tak, jak domek to tylko naprawdę dobry znaleźć dla psiaczka :).

Posted

[quote name='Dogo07']Co u Puszka ? Jak wygląda sytuacja w schronisku po tych ulewach ?

ze względu na ulewę ciągle przekłądane są zdjęcia. Dowiem się i dam znać. J a wyjeżdzam w niedzielę i będę dopiero 02.06. Jak co kontaktujcie się z Deą- 785-04-04-04 mail: dea2@op.pl

Posted

[quote name='leni356']Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenie z transportem psiaków od Was? Cieszyn jest dość daleko od hoteliku

to znaczy nigdy nie jest tak, ze ja załatwiam. Zawsze jakoś ktoś z wątku coś załatwi. My nie mamy samochodu. Samochod z fundacji siadl, a ja nie ma samochodu i inni też nie. Dea ma, ale nie za bardzo moze go do tych celów używać. Ja wyjeżdzaam w niedzielę- bardzo Was proszę kontaktujcie się jak coś ważnego z Deą- 785-04-04-04 e-mail: dea2@op.pl

Posted

Brat Ingrid44 jeździ regularnie na trasie katowice wrocław i psiaki wypasioną furą wozi :)
a jak hotel u zuziM to już z wrocka, jak zwykle, jakoś się radę daje

Posted

na śląsk jeździ Nicus , wyciągamy jutro jamnisie Jumkę i wiezie ją wąłśnie na śląsk. Zaraz go zapytam. Jest na dogo zalogowany-Nicus

Posted

kora78 napisał(a):
Brat Ingrid44 jeździ regularnie na trasie katowice wrocław i psiaki wypasioną furą wozi :)
a jak hotel u zuziM to już z wrocka, jak zwykle, jakoś się radę daje

Możesz się zapytać kiedy jedzie ?
Nie powiem żeby się przydało w ten weekend.

Posted

napiszcie do Ingrid 44. poprostu :)
ona wie zazwyczaj dokłądnie, kiedy brat będzie jechał. jakby co wysyłam nr kom do Dogo do tego brata to się sami kontaktujcie. ja się nie mieszam, im mniej pośredników tym lepiej :)
u mnie może Puszek kilka dni poczekać na ogrodzie, jak brat go do świdnicy dowiezie. poczekać na dalszy dt,ale od nas pewnie problem będzie, łatwiej mu dt kulka dni we wrocku szukać
kizimizi może w tygodniu na kilka dni da radę, albo piszcie do xmartix i demi