voc Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Czy znacie taką karmę? dostałam ostatnio próbki w specjalistycznym sklepie z karmami. Podobno to francuska karma w przedziale superpremium. Ja pierwszy raz słyszałam tą nazwę. według opakowania produkowana jest przez Dog N`Cat International S.A.S reszta info wyłącznie po francusku czego ni w ząb nie rozumiem. Quote
Birmanka Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 ... konserwowana E320, E321 czyli BHA i BHT :/ Quote
ktrebor Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 W sumie szkoda, bo poza tymi przeciwutleniaczami skład prezentuje się bardzo przyzwoicie. Dwa podstawowe składniki to mączka z kurczaka i płatki zbożowe (to w wersji maintenance). Quote
Birmanka Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Dla mnie również skład nie jest ciekawy wcale :shake: : "Dehydrated meat, cooked cereals, animal fats, vegetable fibres, cooked soybeans, maize proteins, sea salt, linseed, fructo-oligosaccharides, vitamins, minerals and trace elements." suszone mięso (albo mączka najpewniej), gotowane zboża (nie jest sprecyzowane jakie to zboża; może pszenica, może kukurydza, może ... nie wiadomo właściwie co - według mnie to powinno być określone konkretnie), tłuszcze zwierzęce (jakie konkretnie ? tłuszcz z drobiu, kurczaka, łój wołowy czy barani czy może smalec wieprzowy ? ), włókno warzywne (zapewne pulpa buraczana), gotowana soja (hmm ... uważam że soja nie jest dobrym składnikiem w karmach dla psów), białko kukurydziane, sól morska, siemię lniane. frukto-oligosacharydy, witaminy, minerały i elementy śladowe. No i te konserwanty ... Jeżeli już zdecydowałabym się karmić tym psa to na pewno nie za takie pieniądze ....:roll: Według mnie karma ta jest za droga w stosunku do swojej jakości ... Quote
ktrebor Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Heheh to mamy różne ulotki, na mojej przy karmie maintenance jak wół stoi mączka z kurczaka i płatki zbożowe, tłuszcz z kurczaka. To może jednak przejdę się angielską stronę :) Ale w tej karmie soja występuje po pierwszym nazwanym źródle tłuszczu, w takim przypadku zazwyczaj są to śladowe ilości. Quote
Birmanka Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 hehe ja wogóle nie mam żadnej ulotki ... :oops: ... korzystam tylko ze strony producenta, gdzie wydaje mi się, że Mastery produkuje dwie linie karm: jedną lepszą, drugą słabszą trochę, ale jakoś ciągle nie mogę dojść jak to jest naprawdę ... Może kiedyś w chwili wolnego czasu się zagłębię w temat... ;) Quote
Nitencja Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 hmm a moje wszystkie 4 psy do pyska nie chialy wziac karmy tej firmy Quote
anii Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Czy ktos te karme widzial w warszawskich sklepach zoologicznych?! Jak ktos widzial, to poprsze info na priv. Bede wdzieczna!! Quote
Hey Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Czy ktoś zna ta karmę? Prubował? Podobno jest to nowo wprowadzona na rynek sucha karma, droższa od Royala. Składem nie zachwyca więc zastanawiam się czemu jest taka droga? Może ktoś już prubował? Quote
quadrupedium Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 W składzie jednej z nich nie ma kurczaka, ani jego pochodnych. Karmię swoje psy mastery sensitive (na bazie kaczki) od roku i jestem zadowolona. Polecam dla zwierząt uczulonych na kurczaka. Quote
Drabster Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Jest To karma Konsorcjum Virbaka czyli producenta Dużej ilości nowoczesnych leków dla zwierząt Jest to dobra karma ale nie warta tej ceny Quote
kaskaSz Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Też kupiłam karmę Mastery z kaczką, ale samej mój pies nie chciał jeść. Jak mieszałam z RC to czasem wybierał, ale zjadł. Quote
ROOFI Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Mastery Sensitiv dla psów o wrażliwej skórze i przewodzie pokarmowym. Karma na bazie mięsa z kaczki,czy ktoś karmi swoje pieski? Quote
pastylka 123 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 karmię dopiero 2-gi dzień, czas pokaże. Jestem zadowolona, bo psica je i nie wybrzydza. Quote
ROOFI Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Ponawiam pytanie,może ktoś jakieś doświadczenie z Mastery Sensitiv? Quote
natali Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 ROOFI napisał(a):Ponawiam pytanie,może ktoś jakieś doświadczenie z Mastery Sensitiv? Nie stosuję sensitiv-a na razie naszczęście nie miałam takiej potrzeby, bo i cena jest dość spora, ale moje psy zjadają już drugi worek Mastery pro maintenance i muszę przyznać, że bardzo im odpowiada. Posiadam psa rasy olbrzymiej o budowie atletycznej, więc skłonność do skrętów żołądka jest duża, a dawkowanie jest dużo mniejsze niż w przypadku innych karm co nie rozpycha brzucha. Od razu zaznaczam, że granulat karmy jest bardzo drobny i nie każdemu psu musi odpowiadać, ale u mnie też nie stanowi to problemu, bo każdy krokiet jest otoczony solą morską i moja sunia nie pałaszuje karmy tak łakomie (wszystkie pozostałe znikały w ciągu 5 sekund w ogóle nie pogryzione). Dodam, że mam jeszcze psa rasy miniaturowej, który jest niebywale wybredny a tą karmę uwielbia RC się przy niej umywa, bo pies nie chce nawet na nią spojrzeć potrafi wtedy nie jeść nawet kilka dni ( duży pies zje wszystko co by nie dostał, ale RC mu nie służył: gazy, rzadkie kupy i drapanie). W sensitivie jest z mięsem kaczki, które występuje tylko w kilku firmach/rodzajach karm, co powinno dać zamierzony efekt antyalergiczny. Naprawdę polecam tę karmę jedyny minus to duże opakowania karmy (przynajmniej ja nie spotkałam się z mniejszymi workami niż 13,5 kg inne są po 20 kg) dla mnie przy dwóch psach jest to ekonomiczne, bo 20 kg mamy na miesiąc, ale dla właścicieli jednego małego pieska to zakup czyba na pół roku, a co jeśli karma psu nie spasuje? Z psem tak jak i z człowiekiem każdy ma inne ulubione smaki. Quote
mam psa Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 sprawdz czym jest konserwowane Mastery... ostatnio się zdziwiłem ale BHA ( podobie Royal, sporo informacji znajdziesz na forum) , moj pies po tym mial spore klopoty. Quote
Diana14 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Właśnie przeszukuję dogo bo sama jestem bardzo ciekawa tej karmy. Zamierzam się skusić na duży worek 20 kg, mam nadzieję, że pieskom będzie smakowała i praca jelit będzie ok ;) Szkoda, że tak mało opinii jest o tej karmie. Quote
mam psa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 sprawdz najpierw co to BHA , mi przeszłaby wtedy ochota na sprawdzanie co to Mastery.... :shake: Quote
iskra_wroc Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Hej, czy Ktoś z Was karmi MASTERY aktualnie?? [url]http://www.mastery.pl/[/url] Co sądzicie o tej karmie?? Quote
Recommended Posts