al'akir Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 mgie napisał(a):Napisz do Foksia i Dżekuś ona jest z Krakowa. Jeżeli sama nie będzie mogła na pewno kogoś poleci. napiszę później . W Krakowie ciężka sytuacja - schronisko ewakuują Napisałam do Pani , że może to chwilę dłużej potrwać . Quote
Energy Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 No właśnie z tego powodu nie ma na razie jak zrobić wizyty Asior:shake: GPooLCLD ale do tego Łódzkiego domku to trzeba zadzwonić... Może Rita60 będzie mogła się tym zająć, trzeba wysłać pw. Quote
Energy Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Właśnie też je zobaczyłam, pisałaś już pw z prośbą o dane i info o psiaku? Quote
Bura Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Jeśli woda opadnie, to w niedzielę jadę na trasie Rzeszów - Lublin - Radom - Rzeszów. Mogę podwieźć. A na przyszłość jeśli jakiś psiak w okolicach potrzebowałby zabiegów fryzjersko - pielęgnacyjnych to się zgłaszam. Na razie mogę zrobić tylko tyle. Quote
rita60 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Energy napisał(a):No właśnie z tego powodu nie ma na razie jak zrobić wizyty Asior:shake: GPooLCLD ale do tego Łódzkiego domku to trzeba zadzwonić... Może Rita60 będzie mogła się tym zająć, trzeba wysłać pw. Dzwonilam do tej Pani,umowie ja z Iwonka na weekend,ma pojechac do lodzkiego schronu zobaczyc Pixi,albo ta druga starsza pudelke. Jesli nie wybierze zadnego pieska,bedziemy jej szukac gdzie indziej. Quote
al'akir Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 rita60 napisał(a):Dzwonilam do tej Pani,umowie ja z Iwonka na weekend,ma pojechac do lodzkiego schronu zobaczyc Pixi,albo ta druga starsza pudelke. Jesli nie wybierze zadnego pieska,bedziemy jej szukac gdzie indziej. Joko ? Ona potrzebuje chyba najbardziej domku :( Quote
rita60 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 GPooLCLD napisał(a):Joko ? Ona potrzebuje chyba najbardziej domku :( Tak Joko. Własnie dlatego,bo jest najstarsza. Quote
Energy Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 rita60 napisał(a):Dzwonilam do tej Pani,umowie ja z Iwonka na weekend,ma pojechac do lodzkiego schronu zobaczyc Pixi,albo ta druga starsza pudelke. Jesli nie wybierze zadnego pieska,bedziemy jej szukac gdzie indziej. Rita super, bardzo Ci dziękuję:loveu: Bura napisał(a):Jeśli woda opadnie, to w niedzielę jadę na trasie Rzeszów - Lublin - Radom - Rzeszów. Mogę podwieźć. A na przyszłość jeśli jakiś psiak w okolicach potrzebowałby zabiegów fryzjersko - pielęgnacyjnych to się zgłaszam. Na razie mogę zrobić tylko tyle. Dzięki bardzo Bura:loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 mgie napisał(a):Napisz do Foksia i Dżekuś ona jest z Krakowa. Jeżeli sama nie będzie mogła na pewno kogoś poleci. No wlasnie watek podeslal mi energy ,mam sprawdzic dom dla Tobiaszka ,zrobie to najpoźniej jutro bo dzisiaj jade do programu ,chyba ze wroce w miare wczesnie zeby po nocach ludzia nie wchodzic z buciorami. Tylko ze ten dom jest u mnie w bloku ,jezeli twoj domek bedzie gdzies w okolicy postarm sie sparwdzic w najblizszym czasie bo jutro tez musze jechac do weta z kotkiem zabranym z pod bloku. Napisz adres na pw to dam ci znac czy to gdzies niedaleko mnie i czy bede mogla sparwdzic .W krakowie sytuacja juz opanowana ,dalej dzialamy ale juz na spokojnie. Quote
al'akir Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Foksia i Dżekuś napisał(a):No wlasnie watek podeslal mi energy ,mam sprawdzic dom dla Tobiaszka ,zrobie to najpoźniej jutro bo dzisiaj jade do programu ,chyba ze wroce w miare wczesnie zeby po nocach ludzia nie wchodzic z buciorami. Tylko ze ten dom jest u mnie w bloku ,jezeli twoj domek bedzie gdzies w okolicy postarm sie sparwdzic w najblizszym czasie bo jutro tez musze jechac do weta z kotkiem zabranym z pod bloku. Napisz adres na pw to dam ci znac czy to gdzies niedaleko mnie i czy bede mogla sparwdzic .W krakowie sytuacja juz opanowana ,dalej dzialamy ale juz na spokojnie. ok , bardzo dziękuję i już wysyłam :) Śledzę krakowski wątek - akcja była rewelacyjna ! Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 GPooLCLD napisał(a):ok , bardzo dziękuję i już wysyłam :) Śledzę krakowski wątek - akcja była rewelacyjna ! Bardzo mi przykro ,juz odpisalm na pw ale to jest na drugim koncu Krakowa ,a teraz te korki wiec niestety nie dam rady ,nie mam tyle czasu. Z Bronowic jest Frotka ,ale jak by ona nie mogla to moze zna kogos z tych okolic wiec napisz do niej. Quote
Energy Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Foksia i Dżekuś bardzo dziękuję:loveu:miło mi było Cię poznać telefonicznie:lol: Quote
JOMA Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 3 białe pudle !!!!! z Katowic 462/10 płeć: pies wiek: 3 lata rasa: mieszaniec miasto: Katowice sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: W schronisku 15. 05. 10. Pies średniej wielkości w typie pudla. Wesoły, do ludzi nastawiony łagodnie, energiczny. Po wykąpaniu i doprowadzeniu do porządku będzie piękny! Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację. 446/10 płeć: pies wiek: 4 lata rasa: mieszaniec miasto: Katowice sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: W schronisku 12. 05. 10. Pies średniej wielkości. Spokojny, cichy, zrównoważony, do ludzi nastawiony pozytywnie. Po wykąpaniu, ostrzyżeniu będzie pięknym psem w typie pudla. Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację. 445/10 płeć: suka wiek: 4 lata rasa: mieszaniec miasto: Katowice sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: W schronisku od 12. 05. 10. Suka średniej wielkości. Spokojna, cicha, zrównoważona, do ludzi nastawiona pozytywnie. Po wykąpaniu, ostrzyżeniu będzie pięknym psem w typie pudla. Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację. Jeszcze na kwarantannie. Do poniedziałku powinnam mieć lepsze zdjęcia i jakieś wiadomości dodatkowe. kontakt w sprawie adopcji: soboz4 wolontariuszka z katowickiego schroniska - 503 364 290 wyjaśnię jeszcze sprawę darmowej kastracji/sterylizacji - kupon dołączony jest do schroniskowej umowy adopcyjnej, zabieg można przeprowadzić tylko w jednej klinice dla zwierząt - Katowice-Brynów - która opiekuje się katowickim schroniskiem Quote
JOMA Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 i to w kilka dni ! my też jesteśmy załamani :shake:, jak troszkę się ociepli wolontariuszka je ostrzyże - będę informować o wszystkich zmianach Quote
Energy Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 JOMA napisał(a):i to w kilka dni ! my też jesteśmy załamani :shake:, jak troszkę się ociepli wolontariuszka je ostrzyże - będę informować o wszystkich zmianach Dzięki:p Nie otwierają mi się małe zdjęcia:shake: Quote
JOMA Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 http://katowice.schronisko.net/kwarantanna.html to link do katowickiej kwarantanny ten drugi piesek ma jakby poobdzierane łapy :shake: - jutro koleżanka będzie w schronie to sprawdzi Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Energy napisał(a):Foksia i Dżekuś bardzo dziękuję:loveu:miło mi było Cię poznać telefonicznie:lol: Nie ma za co , fajnie że moglam sprawdzic fajny domek, jak juz wiesz natychmist trzeba organizowac transport dla Tobiaszka bo panstwo czekaja z niecierpliościa. Mieli w swoim zyciu dwa pudelki ,ostatni odszedl jakies miesiac temu , byl juz bardzo stary ,slepy i chory . Panstwa ostatni piesek tez nazywał sie Tobiaszek dlatego syn panstw ,ktory obecnie przebywa w Londynie ,szukajac pieska dla rodziców od razu zauwazył ogłoszenia Tobiaszka .Panstwo pojda z Tobiaszke do fryziera ,a potem juz o jego wyglad zadbaja sami. Bardzo sympatyczni ludzie, mieszkaja u mnie w bloku ,pare klatek dalej wiec bede miec Tobiaszka na oku .Wzieli tez do mnie telefon w razie jak by potrzebowali jakiejś porady. Quote
Energy Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Foksia i Dżekuś bardzo, bardzo Ci dziękuję :loveu:za sprawdzenie domku i tak dobre wieści:lol: Cały czas szukamy transportu, mam nadzieję, że szybko się to uda. Cieszę się bardzo, że szykuje się dla Tobiaszka taki fajny domek, jeszcze z taką Ciocią blisko:lol: Quote
Energy Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 [quote name='Fundacja Medor']słuchajcie p szuka czegoś pudelkowatego do adopcji wielkości yorka czarny lub biały uśpili psiaka ze starości p nie ma internetu podaje nr telefonu kom 694-723- 131 państwo mieszkają w łodzi Niestety ale ten domek nie wypalił:shake: Quote
migdalena Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Leonek z Palucha adoptowany,zatem jeszcze pozostają 2 pudle; Loczek-średniak(ma problemy z tarczycą,wychodzi mu sierść) oraz Moherek,klon mojego Całuska. Z Krakowa dostałam o niego 2 zapytania(jedno obiecujące),może się uda? Quote
Energy Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 migdalena napisał(a):Leonek z Palucha adoptowany,zatem jeszcze pozostają 2 pudle; Loczek-średniak(ma problemy z tarczycą,wychodzi mu sierść) oraz Moherek,klon mojego Całuska. Z Krakowa dostałam o niego 2 zapytania(jedno obiecujące),może się uda? Super, a gdzie Leonek znalazł dom? Jak się miewa Twój Całusek??? Trzymam kciuki za Krakowski domek:lol: Migdalena dzięki za informacje:lol: Biedny Loczek:shake:, dostaje leki ? Quote
migdalena Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Loczek jest leczony,dopilnowałam uff. Leonek trafił podobno do młodych,fajnych ludzi.Będzie jedynym psem,bo on troszkę wrednawy do swych braci... Całusek jest najcudowniejszym psem pod słońcem.:pRozkochuje w sobie każdego człowieka,to pies idealny. Musiałam mu zdjąć kamień i wyrwać 2 zęby(był stan zapalny,niestety).Przy okazji jednej narkozy,pozbawiłam go męskości:oops: Teraz dochodzi do siebie,ale jest bardzo dzielny. No i dotrzymuje mi (nam) towarzystwa w łózku ;) Quote
Energy Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Dzięki za dobre wieści:loveu: Cieszę się, że udało Ci się dopilnować leczenia Loczka i Leonek trafił do fajnego domu:lol: No tak, od razu wykorzystany moment przy ząbkach:evil_lol: Czyli teraz zdrowy Całusek korzysta z super życia w cudnym domu:loveu: A czy jakieś zdjęcia to można prosić???:cool3: Quote
Recommended Posts