vega17 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Piromanka']No to czekamy na inne telefony. naprawde ślicznie dziękuje, mnie kilka ogłoszeń zajmuje dobrą godzinę, a tu na raz tyle , eh:) w razie czego tu mam inny tekst do Frędzli http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Fredzelka-sunia-w-typie-TERIER-WALIJSKI-pilnie-szuka-domnuy-W0QQAdIdZ202196541 Quote
zerduszko Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 vega17 napisał(a):zresztą nie wiem czy pan chciałby ją dać na szkolenie, czy po prostu puści w las .... I co ona na tym szkoleniu się nauczy, podawać łapę - i poda ją na polowaniu ;) Prawda taka, ze myśliwi potrafią układać takie psy. Też nie jestem zwolennikiem, ale za żółtodziobów nie ma co ich brać. Quote
vega17 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 nie wiem co oni ich nauczą, w każdym bądź razie nie jestem zwolenniczką polowań i już. poza tym nie każdy myśliwy umie układać psy. w kazdym bądź razie facet już na wstępie zrobił na mnie marne wrażenie. wiem że Frędzelka byłaby (może) zadowolona, ale nie wiem czy akurat u tego pana miała by dobrze. nie lubie myśliwych i odrzuca mnie jak mam z nimi rozmawiać:( Quote
Paulina87 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Jazon ze schroniska w Ostrowie Wlkp. po obcięciu. On już tak długo czeka :( Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
vega17 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='Piromanka']No to czekamy na inne telefony. Piromanko czy jest możliwość zmiany tekstu w ogłoszeniach?? wydzwaniają mi myśliwy i chcą ją do polowań :( nie chce jej dać na polowania, zwłaszcza że nie wiem co ona robiła wcześniej ani jak żyła http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Fredzelka-sunia-w-typie-TERIER-WALIJSKI-pilnie-szuka-domnuy-W0QQAdIdZ202196541 jak cos tu daje nowy tekts. Quote
rita60 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='vega17']Piromanko czy jest możliwość zmiany tekstu w ogłoszeniach?? wydzwaniają mi myśliwy i chcą ją do polowań :( nie chce jej dać na polowania, zwłaszcza że nie wiem co ona robiła wcześniej ani jak żyła http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Fredzelka-sunia-w-typie-TERIER-WALIJSKI-pilnie-szuka-domnuy-W0QQAdIdZ202196541 jak cos tu daje nowy tekts. Tak podejrzewalam,dlatego ostrzegałam:roll: Jaaga tez ma u siebie pieska w typie teriera niemieckiego,ale w tekscie zastrzegła,ze pies nie bedzie wydany do adopcji na polowania. Quote
filodendron Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 rita60 napisał(a):Tak podejrzewalam,dlatego ostrzegałam:roll: Jaaga tez ma u siebie pieska w typie teriera niemieckiego,ale w tekscie zastrzegła,ze pies nie bedzie wydany do adopcji na polowania. Takie ostrzeżenie - moim zdaniem - da tylko tyle, że myśliwy powie, że chce psa na kanapę. Od razu sugeruje, czego lepiej nie mówić, jeśli chce się psa. Tak tylko sobie myślę, czysto teoretycznie - skoro już komuś zależy, żeby absolutnie nie do myśliwego. Osobiście znam bardzo szczęśliwe (i ułożone) psy myśliwych, co nie znaczy oczywiście, że automatycznie kręci mnie strzelanie do biegających zwierzątek. Quote
Energy Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Jazon rzeczywiście siedzi tak długo:( Może Piromanka, jak znajdziesz czas, jemu też mogłabyś zrobić ogłoszenia? Taki sympatyczny psiaczek, a tyle czeka:shake: Quote
Sabina02 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Cioteczki, czy nie wiecie co z tym pieskiem sie dzieje? Nie widze go w pierwszym poscie watka, a mam go w Allegro: Nr schroniskowy 202/10, nr na obroży 273, boks 16 - czyli boks staruszków- choć dano mu 7 lat. Pies w schronisku od 30.01.2010. Chip bez nr telefonu- kobieta została poinformowana listownie, ze jej pies jest w schronisku. W porywach zadzwoniła nawet do schroniska płacząc, ze w domu myśleli, ze już po nim i tak się cieszy, ze pies żyje, jednak wkrótce słuch o niej zaginął. Pies ma podwinięta tylną łapę - nie wiadomo czy to złamanie czy z zimna od śniegu. Pies jest właśnie w 16 boksie czyli boksie dla najstarszych psów, ale raczej nie ze względu na wiek, co na jego stan, gdyz jest wystraszony. Piesek prosi o dobry dom. Kontakt: tel. 515 290 672, e-mail: katarzyna.zadworna@gmail.com, gg 58504920. Quote
Energy Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Jest tylko troszkę odmieniony:lol: to ten sam psiak:loveu:na dt u Mrowa23:p Quote
Sabina02 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Energy napisał(a):Jest tylko troszkę odmieniony:lol: to ten sam psiak:loveu:na dt u Mrowa23:p Haha! Ja mam go w Allegro dwa razy w takim razie, jako dwa rozne psy. :evil_lol: Zaraz usune jednego. ;) Quote
Energy Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Sabina02 napisał(a):Haha! Ja mam go w Allegro dwa razy w takim razie, jako dwa rozne psy. :evil_lol: Zaraz usune jednego. ;) :evil_lol: od przybytku głowa nie boli;) Quote
zerduszko Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 filodendron napisał(a):Takie ostrzeżenie - moim zdaniem - da tylko tyle, że myśliwy powie, że chce psa na kanapę. Od razu sugeruje, czego lepiej nie mówić, jeśli chce się psa. Tak tylko sobie myślę, czysto teoretycznie - skoro już komuś zależy, żeby absolutnie nie do myśliwego. Masz absolutną rację :) Quote
rita60 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Pixi wrociła z adopcji:-( numer: 979 numer chip: 985121017341290 imię: Pixi płeć: suka wiek: ok. 5 lat wielkość: mala rasa: mix data przyjęcia: 2010-02-05 przebywa w boksie: pokój wolontariuszy opis: Pixi to spokojna, kudłata sunieczka. Pixi źle znosi pobyt w schronisku, leży w jednym miejscu, nie reaguje na wołanie, na pewno czuje się niepewnie w nowym miejscu. 11.03.2010. Pixi doszła do siebie, okazało się, że to bardzo przyjacielska, towarzyska i uwielbiająca ludzi psinka. Pixi została ostrzyżona, jej sierść była w fatalnym stanie. Sunieczka jest przesympatyczna, polecamy do adopcji. 7.05.2010. Pixi została adoptowana, jednak po kilku dniach wróciła do schroniska. To energiczna sunieczka z charakterem, jest miłym i oddanym towarzyszem jednak jak każdy pies potrzebuje konsekwencji i rozsądnego traktowania. Pixi nie jest przytulanką na kolana, ani zabawką dla dzieci. W tym małym kudłatym ciałku mieszka 100% pies, który ma swoje potrzeby i wymagania. Polecamy sunię dla osoby doświadczonej w wychowywaniu psów i znającej się na ich psychice. Quote
mshume Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Ludziska to są #$$%%$^$&%*&. Biedna sunia :( Ona jest malutka, jak pudel miniatura? Quote
rita60 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 mshume napisał(a):Ludziska to są #$$%%$^$&%*&. Biedna sunia :( Ona jest malutka, jak pudel miniatura? Podejrzewam,ze tak,wielkosc mała. Nie widziałam jej osobiscie:roll: Quote
Energy Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 rita60 napisał(a):Podejrzewam,ze tak,wielkosc mała. Nie widziałam jej osobiscie:roll: Patrząc na to jak wygląda na rękach, to wielkość miniatury. Moja średniaczka tak na rękach nie wygląda, a miniatury właśnie tak. Biedna suńka:(od nowa przeżywa schron:shake: Ludzie są kompletnie bezmyślni, pozbawieni uczuć... Rita a co z pozostałymi pudlowatymi od Was? Quote
rita60 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Energy napisał(a):Patrząc na to jak wygląda na rękach, to wielkość miniatury. Moja średniaczka tak na rękach nie wygląda, a miniatury właśnie tak. Biedna suńka:(od nowa przeżywa schron:shake: Ludzie są kompletnie bezmyślni, pozbawieni uczuć... Rita a co z pozostałymi pudlowatymi od Was? Najprawdopodobniej adoptowane,ale Iwonka jest dzisiaj w schronie,to sprawdzi. Quote
Energy Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 rita60 napisał(a):Najprawdopodobniej adoptowane,ale Iwonka jest dzisiaj w schronie,to sprawdzi. Dzięki:lol: Quote
magdola Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 moze sie uda znalezc dom dla pixi...na raze pani ma podjac decyzje o innym psie, wiec jakby co... a jak dogaduje sie z psami??? Quote
rita60 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 magdola napisał(a):moze sie uda znalezc dom dla pixi...na raze pani ma podjac decyzje o innym psie, wiec jakby co... a jak dogaduje sie z psami??? magdola dogaduje sie,jest teraz z 8 innymi psiakami i nie ma problemu:shake: Quote
magdola Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 rita60 napisał(a):magdola dogaduje sie,jest teraz z 8 innymi psiakami i nie ma problemu:shake: to ok, bo domek super, ale z wiekszą terierką... Quote
vega17 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 filodendron napisał(a):Takie ostrzeżenie - moim zdaniem - da tylko tyle, że myśliwy powie, że chce psa na kanapę. Od razu sugeruje, czego lepiej nie mówić, jeśli chce się psa. Tak tylko sobie myślę, czysto teoretycznie - skoro już komuś zależy, żeby absolutnie nie do myśliwego. Osobiście znam bardzo szczęśliwe (i ułożone) psy myśliwych, co nie znaczy oczywiście, że automatycznie kręci mnie strzelanie do biegających zwierzątek. ja tez ogłoszeniach nie mówię o warunkach jakich oczekuję, właśnie dlatego żeby ludzie nie mówili mi że chca psa na kanapę, takie rzeczy powinny moim zdaniem wyjść z rozmowy i już. dając ogłoszenie piszę tylko o charakterze psa, a nie o warunkach jakie powinni spełniać przyszli właściciele. Quote
al'akir Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='rita60']Pixi wrociła z adopcji:-( http://schronisko.doskomp.lodz.pl/tmpimg/97949728.jpg numer: 979 numer chip: 985121017341290 imię: Pixi płeć: suka wiek: ok. 5 lat wielkość: mala rasa: mix data przyjęcia: 2010-02-05 przebywa w boksie: pokój wolontariuszy opis: Pixi to spokojna, kudłata sunieczka. Pixi źle znosi pobyt w schronisku, leży w jednym miejscu, nie reaguje na wołanie, na pewno czuje się niepewnie w nowym miejscu. 11.03.2010. Pixi doszła do siebie, okazało się, że to bardzo przyjacielska, towarzyska i uwielbiająca ludzi psinka. Pixi została ostrzyżona, jej sierść była w fatalnym stanie. Sunieczka jest przesympatyczna, polecamy do adopcji. 7.05.2010. Pixi została adoptowana, jednak po kilku dniach wróciła do schroniska. To energiczna sunieczka z charakterem, jest miłym i oddanym towarzyszem jednak jak każdy pies potrzebuje konsekwencji i rozsądnego traktowania. Pixi nie jest przytulanką na kolana, ani zabawką dla dzieci. W tym małym kudłatym ciałku mieszka 100% pies, który ma swoje potrzeby i wymagania. Polecamy sunię dla osoby doświadczonej w wychowywaniu psów i znającej się na ich psychice. biedna Pixi , poodnawiam jej ogłoszenia Quote
Recommended Posts