Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Energy napisał(a):
Ale cudna suńka:lol:tylko to teraz jest mini airedale terrier:evil_lol:

ja już zgłupiałam, co prawda na rsach się nie znam:) ale myslałam że to pudel jak byk, a tu proszę ....
znowu koleżanka ją ogłasza jako sznaucerowatą:) hhehee

Posted

vega17 napisał(a):
no nie sypiecie tymi nazwami z rękawa jak wróżki:) hehe do tego też jest podobna hahaha
ona akurat taka będzie, niewielka, waga ok 10:)

airedale terrier, to dużo większy jest do ok. 60cm , 25kg , więc bardziej terrier walijski ;)

Posted

GPooLCLD napisał(a):
airedale terrier, to dużo większy jest do ok. 60cm , 25kg , więc bardziej terrier walijski ;)

wiesz że nawet opis się zgadza z tym walijskim, pewna siebie, towarzyska, spokojna. szok:)

Posted

mshume napisał(a):
Rita, a pudelki z Lodzi: Pixi i Wiliam adoptowane? Nie ma ich w bazie schronu.

Czekam na potwierdzenie,dziewczyna miala byc w schronie,ale okazalo sie ze 1-3 maja schron zamkniety:cool3:

Posted

rita60 napisał(a):
Czekam na potwierdzenie,dziewczyna miala byc w schronie,ale okazalo sie ze 1-3 maja schron zamkniety:cool3:

Tak myślałam, że w tych dniach niczego nie sprawdzicie:shake:
Jeśli będziesz mogła to zadzwoń;)

GPooLCLD no właśnie całkiem zapomniałam nazwe walijski dlatego wpisałam mini airedale :evil_lol:

A Frędzelka jest cudna i wcale nie rozumiem czemu tak długo siedzi w schronie:shake:

Posted

Energy napisał(a):

GPooLCLD no właśnie całkiem zapomniałam nazwe walijski dlatego wpisałam mini airedale :evil_lol:

podejrzewam , że myślisz teraz o czymś innym ... ;)

ale mogłabyś skrzyneczkę wyczyścić !:)

Posted

Zgadzam się z Ritą,psiula w typie jagdterriera.Swoją drogą,odpowiednie strzyżenie może "uszlachetnić"...

Miałam dzis telefon w sprawie Loczka z Palucha.Dzwonił pan,któremu uciekł pies 2 lata temu:-( Ze zdjęcia podobny,ma pojechać i sprawdzić.
Niestety nasz Loczek ma problemy zdrowotne.Zaczął łysieć na grzbiecie,wygląda to nieciekawie.Prosiłam o badania krwi,może mu pomogą,na pewno będę naciskać.
Poza tym zachowuje się normalnie,energiczny,wesoły.Nie wiem co to może być za choroba:shake:,zmiany hormonalne,tarczyca???

Posted

nie mam pojęcia czemu nikt się nie interesuje, dzwoniła kilka dni temu jakaś pani o nią, mam nadzieję że się odezwie jescze. mówiłam że będzie od fryzjera. No cóż może wreszcie ktoś zwróci na nią uwagę:)

Posted

Czy możecie mi wyjaśnić,dlaczego w W.E.Ras nie wymieniają pudla średniego?
Klasyfikują tak:duzy(ponad 45cm) mały (35-45) karłowaty (28-35) oraz toy(poniżej 28cm)
Czy coś się zmieniło,czy po prostu do klasy-"mały" zalicza się tzw,średniaka?

Posted

rita60 napisał(a):
Pixie adoptowana,czekam jeszcze na potwierdzenie jesli chodzi o Wiliama.

Super, dzięki za informację:lol:Mam nadzieję, że suńka ma dobry dom.
Czekamy na dalsze info.

Migdalena nic się nie zmieniło, jest pudel duży, średni, miniaturowy i toy. Wymiary tak jak podałaś:p

Posted

Sabina02 napisał(a):
Cioteczki, prosze zerknijcie na to Allegro i powiedzcie czy ktorys z tych pisekow znalazl dom, bo chcialabym ogloszenie uaktualnic.
Dzieki! :lol:

Sabina z tych co są na allegro do domu poszły: Atos, sunia ze Szczecina, kudłatek w typie hiszpańskiego psa wodnego, Zorro, Kuba-ten pierwszy, mam nadzieję, że jutro pójdzie ten drugi, 12-latek morelowy-Czesio, Pixi, nie ma w schronie psiaka z Sosnowca.
Bardzo proszę dodaj też nasze nowe psiaki, dzięki wielkie:lol:

Posted

Energy napisał(a):
Sabina z tych co są na allegro do domu poszły: Atos, sunia ze Szczecina, kudłatek w typie hiszpańskiego psa wodnego, Zorro, Kuba-ten pierwszy, mam nadzieję, że jutro pójdzie ten drugi, 12-latek morelowy-Czesio, Pixi, nie ma w schronie psiaka z Sosnowca.
Bardzo proszę dodaj też nasze nowe psiaki, dzięki wielkie:lol:

Dzieki! Juz pousuwalam nieaktualne pozycje. Oczywiscie, dodam nowe psiaki tylko "przelece" watek, bo ostatnio nie wchodzilam. :oops:

Aha, czy ten morelowy Czesio to ten psiak?

Posted

Sabina02 napisał(a):
Dzieki! Juz pousuwalam nieaktualne pozycje. Oczywiscie, dodam nowe psiaki tylko "przelece" watek, bo ostatnio nie wchodzilam. :oops:

Aha, czy ten morelowy Czesio to ten psiak?
http://img222.imageshack.us/img222/922/24355118.jpg

Tak ten i teraz tak wygląda:loveu:

Już Ci piszę, bo GPooLCLD nie usunęła jeszcze 2 psiaków z 1 strony, bo jej nie było.W podanej numeracji przez GPooLCLD:
nr 6-dziś ma jechać do domu, ale to Ci potwierdzę;)
nr 8-adoptowana
nr 24-pojechała do Szwajcarii

czekamy jeszcze na informacje i dane do ogłoszeń nr 15 i nr 29, jak coś będę wiedziała, to się odezwę z prośbą o uzupełnienie, ok?
Bardzo Ci dziękuję:loveu:A na wątek zapraszamy częściej:p

Edit: Kuba nr 6 pojechał do domu:lol:

Posted

Przyszłam ze spamem i nakazuję zajrzenie ;)

Sterylizuj i daj żyć! Każdego roku z powodu niekontrolowanego rozmnażania zwierząt do schronisk trafia coraz większa ich liczba. Wiele psów i kotów jest poddawanych eutanazji i nie ma szans na lepsze życie poza schroniskiem - sterylizacja suk zapobiega dalszemu rozmnażaniu zwierząt i zmniejsza skalę bezdomności. Przyłącz się akcji sterylizacja zamiast eutanazji - fundusz ma na celu refundację zabiegów sterylizacji bezdomnych suk. Im więcej wpłat, tym większa liczba suk, które zostaną objęte programem. Mile widziane zarówno wpłaty regularne, jak również jednorazowe. Subkonto do wpłat:

Więcej szczegółów akcji: [U][url]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29[/url][/U][URL="http://www.dogomania.pl/184498"][/URL]