elinka Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Pomysł z wirtualną adopcją wydaje się dobry. Pani może poczuć się potrzebna i będzie miała piękny cel Quote
Energy Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Mameczka napisał(a):Domek w Gdansku nie wypalil :(.Pani zadzwonila zeby odwolac wizyte przedadopcyjna.Siostrzenica mowila ,ze w razie choroby moze wziac psa do siebie ale synowa uparla sie ,ze sie nie zgadza.Szkoda troche kobitki bo ryczala w sluchawke .. starosc jest smutna :( Bardzo to przykre, bardzo dziękuję Mameczka, że chciałaś się tym zająć i pomóc. Quote
Mameczka Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Przykre to bo kobieta zawsze miala psa a teraz zostala calkiem sama i nie ma sie do kogo odezwac.Nie bede chyba jej namawiac na adopcje wirtualna bo ona nawet jak widzi na ulicy pudelka to placze na wspomnienie swojego psiaka :( bardzo dziękuję Mameczka, że chciałaś się tym zająć i pomóc. Nie ma sprawy jak cos jest w Gdansku to sluze pomoca ;) Quote
Equus Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Mameczka napisał(a):Przykre to bo kobieta zawsze miala psa a teraz zostala calkiem sama i nie ma sie do kogo odezwac. Tak też myslałam i wydaje mi się że masz Mameczko rację, też bym jej chyba nie proponowała w tej sytuacji adopcji wirtualnej:roll: Zważywszy, że pewnie jakby miała dokonywać wpłat na psa to musiałaby prosić o pomoc rodzinę i zapewne usłyszałaby to samo co w wypaku pomysłu adopcji psa... Quote
Energy Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 Equus napisał(a):Tak też myslałam i wydaje mi się że masz Mameczko rację, też bym jej chyba nie proponowała w tej sytuacji adopcji wirtualnej:roll: Też uważam, że nie jest to dobry pomysł. Quote
Piromanka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Cześć pudliszczony. Pamiętam o ogłoszonkach. Jak tylko wyskrobię trochę czasu to będą. Quote
Onaa Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Dynia, śliczna sunia niestety już 9-letnia . Dynia to bardzo grzeczna sunia. Jest nauczona czystości. Dobrze dogaduje się z innymi psami. Jest łagodną przylepą, która lubi się bawić. Sunia jest z Boguszyc, psiaki muszą niedługo opuścić to miejsce. Sunia jest wysterylizowana. http://img265.imageshack.us/img265/4746/dynia3.jpg Kontakt do ogłoszeń : 603-592-070 mail: mgie@wp.pl Quote
feliksik Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 cafeanimal dla Dyni: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Dynia,13097 Quote
mgie Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 [quote name='feliksik']cafeanimal dla Dyni: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Dynia,13097 Dodam,że Dynia jest dość duża. Bliżej jej do sznaucera dużego niż do pudla miniaturowego. ;) więcej zdjęć http://www.dogomania.pl/threads/183134-Boguszyce-WAE-tek-adopcyjny-ProszAE-nie-zamieszczaAE-wpisA-w/page3 Quote
kamilawa Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 O matko kochana, jak mnie tu długo nie było! Cioteńki, jak tylko wynajdę troszkę czasu to porobię niuńkom ogłoszonka. Na razie jestem z doskoku na dogo. Quote
Justyna_wolontariat Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 W schr w Rudzie Śląskiej znajduje się pudel sredni czarny nazywa sie Murzyn ma około 4 lat w stosunku do psów bardzo miły do ludzi także został 3 miesiące temu znaleziony na ulicy nikt go nie szukał :shake::shake: W schronisku brak nim jakiegokolwiek zainteresowania :shake::shake: Murzyn czuje się bardzo zestresowany [/URL [URL=http://www.fotosik.pl] Na dogo jestem sporadycznie gdyby ktos zrobił mu ogłoszenia byłabym wdzięczna Podam kontakt w razie czego tel 510 268 586 gg 3970480 Quote
feliksik Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 cafeanimal poprawiony dla Dyni: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Dynia,13216 cafeanimal dla Murzyna: http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Murzyn,38860 Quote
Energy Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Bardzo dziękuję Feliksik:loveu: [SIZE="1"]tylko przez pomyłkę wstawiłaś dwie Dynie;) Quote
vega17 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 vega17 napisał(a): a o to i Frędzelka z Buskiego schronu:) czeka na nowy dom Frędzelka jest wysterylizowana, za tydzień ściąganie szwów:) Quote
feliksik Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Energy napisał(a):Bardzo dziękuję Feliksik:loveu: [SIZE="1"]tylko przez pomyłkę wstawiłaś dwie Dynie;) przepraszam już poprawione Quote
Energy Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 feliksik napisał(a):przepraszam już poprawione Bardzo dziękuję:loveu: APSA ale super fotki Pompona:loveu:dzięki:lol: Fajnie, że Frędzelka już po zabiegu:lol: APSA może ona trochę podobna do Pompona;) Quote
al'akir Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 z powodów osobistych uzupełnianie przeze mnie wątku będzie trochę opóźnione , za co przepraszam . Doszła wpłata od filodendron 50zł - dziękujemy Quote
Fundacja Medor Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 numer: 885 numer chip: 985121017339998 imię: WILIAM płeć: pies wiek: ok. 12 lat wielkość: mala rasa: pudel data przyjęcia: 2010-04-14 kwarantanna do 2010-04-28 przebywa w boksie: biuro opis: Wiliam to wspaniały pudelek , który jak się domyślamy mógł komuś zginąć , ale raczej został porzucony ze względu na swój wiek i być może na inne powody , o których się nie dowiemy. Wiliam ma tatuaż , choć dość nieczytelny , ale to nic nie zmienia w jego obecnym położeniu. Jest pieskiem 12 / 13 letnim , co oznacza że przed nim kolejne 6 może 7 lat życia , także każdego kto byłby zainteresowany nim ,a zastanawia się nad jego wiekiem uspokajamy , gdyż ma mu się na życie i na dalszy kontakt z człowiekiem. Koszmarnie wyglądał gdy do nas przybył , a w oczach łzy gdy go obcinałam , ponieważ pod całą sfilcowaną sierścią (zbitą i zdrenowaną) były również powkręcane małe gałązki które raniły także jego skórę. Na zdjęciu nie jest widoczne to wszystko tak dokładnie , ale jego stan był bardzo zły. Na dzień dzisiejszy jest obstrzyżony ręcznie co dało mu dużą ulgę , a kilka godzin obcinania zniósł dzielnie. Jest bardzo przyjacielski , mimo , że ktoś sprawił mu taką krzywdę …. Mały pudelek mający wręcz jeden wielki dred na sobie a pod tym dredem gałązki …… Można się tylko domyśleć jak się czuł błąkając się długo ….szukając schronienia, aż w końcu trafił po męczarniach do nas….. Bardzo zależy nam na tym , aby ktoś kto zechce po tulić , dać prawdziwy dom WILIAMKOWI , okazać mu miłość , aby ta osoba zawitała do nas jak najszybciej do schroniska . Jest pieskiem starszym , ale to nie znaczy , że gorszym … jest bardzo wdzięcznym pieskiem , a do tego bardzo rozumnym . Myślę , że ma już wiele za sobą i szukamy dla niego domku na STAŁE , takiego , z którego już nikt go nie wyrzuci , już nikt go nie zaniedba !!!!!!!!! WILIAMEK jest jeszcze ostrożny z okazywaniem w pełni swoich uczuć ,ale już coraz odważniej prezentuje swoją przyjaźń do ludzi . Jest pieskiem bardzo łagodnym , a jego charakter wcale nie wskazuje na typowego (wybrednego ) pudelka . Jego bardzo skory do kompromisu – na przykładzie długiego strzyżenia i ogólnie nie jest pieskiem sprawiającym problemy. Jest kochany !!!!! A zdjęcia jego nie oddają tego jak wygląda na żywo i jak się zachowuje. Póki co nie jest pięknie wystrzyżony , ale jest już uratowany z koszmaru z którym przybył do nas. [SIZE=1]SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT ul. Marmurowa 4 91-610 Łódź tel.: (042) 656 78 42 ZAPRASZA... Quote
Equus Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Oj GP :( - mam nadzieje, że to przejściowe problemy i szybko się skończą. Trzymaj się! A ja mam do wstawienia takiego "pudla" - mega dredy, że psa nie było spod nich widać i nie mógł chodzić. Kopiuję z jego wątku: Psiak jest bardzo wesoły, radosny i żywiołowy. Wygląda na to że mieszkał kiedyś w bloku, bo pcha się do klatek schodowych. Poza tym na spacerze biega i ewidentnie kogoś szuka. Ogląda się za kobietami w średnim wieku, ale facetów się boi. Z innymi psami ma dobry kontakt. Niestety goni mi koty. Muszę je trzymać zamknięte, a on i tak stoi pod drzwiami i skomle do nich. Koty są strasznie zestresowane, a jeden z nich jest bardzo chory i muszę mu oszczędzać stresów. Skóra jest ok, żadnych zmian, żadnych odparzeń. Na plecach ma ranę, ale już jest zszyta, byłam na szyciu w czwartek wieczorem, rana ładnie się goi i dzisiaj idziemy na kontrolę. Psiak ma kilka lat, może 2-5. Waży ok 10 kg Namiary do osób zajmujących się jego adopcją: Monika - 608 464 559 i ewentualnie Paweł - 509 075 051 oraz Magda - 604 129 008 Tu jest jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/183745-ma%C5%82y-kud%C5%82acz-niczym-mokra-szmatka...-nie-m%C3%B3g%C5%82-si%C4%99-porusza%C4%87-chciano-go-zabi%C4%87... Quote
Onaa Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Śliczny miły grzeczny przyjazny wesoły biały pudelek: http://www.dogomania.pl/threads/183829-%C5%9Aliczny-Bia%C5%82y-Pudelek-Pilnie-szuka-Kochaj%C4%85cej-osoby. Quote
Sabina02 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 APSA napisał(a):Dzięki za przekazanie wiadomości :-) Pierwsze wieści z nowego domu są takie, ze Pompek jest nadspodziewanie grzeczny i bezproblemowy :loveu: Problem mam teraz ja, bo miałam na niego jeszcze drugą chętną osobę, tylko w jej przypadku warunkiem była kastracja psa. Pani z okolic Warszawy, dom z ogrodem i ośmioletnia sznaucerka mini. Chciałabym jej podsunąć jakiegoś innego psiaka, jeśli nadal chciałaby pomóc któremuś biedakowi. Kojarzycie, czy jest jakiś podobny piesek? Mi sie kołacze, że był nawet jakiś kudłaty trójłapek na dogo. APSA, a moze ta Dynia... Quote
mshume Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Oto kolejne pudelki z Palucha, zdjęcia zrobiła Migdalena: Całusek pudel miniatura, ma ponad 10 lat. Całuśny,wskakuje na ręce, pogodny, uwielbia dzieci.Przyjazny dla innych psów. Energiczny. Moherek mały pudelek, ma ponad 10 lat. Bardzo grzeczny, ułożony, energiczny.Przyjazny dla innych psów Quote
Energy Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Jak takie fajne maluchy mogą nie mieć domów:shake: Dzięki za wstawienie nowych pudliszonków, będziemy uzupełniać wątek i ogłaszać . Quote
kamilawa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 To się w głowie nie mieści, co one robią w schronie... ? ;( Quote
Recommended Posts