Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja myślę że człowiek jak chce adoptować psiaka to nie ma w tym nic dziwnego że chce pieska poglądać, dowiedzieć się czegoś więcej o nim, wziąźć na spacer. W końcu trudno brać kota w worku. I to na wiele lat wspólnego życia.

A że akurat tak wyszło nieszczęśliwie z tą adopcją Cekinka to wg mnie to po prostu był zwyczajny pech.

Nie można tak uogólniać.

A Atoskowi to chyba by się przydał dt przed adopcją do domku stałego, żeby się wyciszył i nabrał zaufania do ludzi i nadziei że jeszcze może być kochany.

Posted

[quote name='Dogo07']A że akurat tak wyszło nieszczęśliwie z tą adopcją Cekinka to wg mnie to po prostu był zwyczajny pech. [/QUOTE]
To nie był pech, tylko brak rozwagi, odpowiedzialności i wiedzy o psach ze strony adoptujących. Po 1 dniu prawie zaden pies sie nie zaadaptuje do nowych warunków, rezydent też.

Ja znam trochę inną, nieoficjalną wersję.

Posted

Zerduszko, chodzi mi o co innego:

że tak się akurat pechowo złożyło że Cekinek został wyprowadzony w schronisku do "oglądania" a potem wrócił z adopcji. I że to nie ma związku ze sobą żadnego.

JOMA pisze że "Schronisko pozwoliło wyprowadzić Cekinka do "pooglądania" czego normalnie nie robi i jak pani oddała psa to schron zdobył następne doświadczenie - nie wyprowadzamy piesków do oglądania !"

A przecież nie jest powiedziane że jakby nie został wyprowadzony do "pooglądania" to by nie wrócił.

P.S. A ja jestem ciekawa jaka jest inna wersja powrotu psiaka do schronu.

Posted

[quote name='mari23']Z hotelem na razie sobie poradzimy, gorzej, jak to będzie długo. kontakt do mnie to: 504 252 274 mail: marysia.pustelnik@wp.pl

a tekst... na razie o nim niewiele wiemy, ale to, co wiem:

Kuba - ma 12 lat i wspaniały, łagodny charakter. Przeżył tyle lat u boku swojego pana, a teraz - zaniedbany i bez dachu nad głową - szuka domu, aby ostatnich lat życia nie spędził za schroniskowymi kratami - czy znajdzie?
Milutka przytulanka, zdrowy, bezproblemowy pudel po paru zabiegach pielęgnacyjnych odzyska wspaniały wygląd, a nowemu panu odwdzięczy się dozgonną miłością i wiernością.

w sobotę zabieramy go razem ze sznaucerką - będzie zapewne więcej informacji i fotki. Dzięki ogromne za pomoc!!!

Jeszcze garść informacji do ogłoszeń o Kubie - bardzo lubi jeździć samochodem, łagodny dla innych psów, kotów i wszelkiego typu zwierzaków, dla ludzi też - to informacja bezpośrednio od pani - umawiałam własnie odbiór i transport do hoteliku... biedny Kuba - po 12 latach pożegna swojego pana....
ja płaczę, choć raz w życiu dopiero psa widziałam... oni nie!!!! jak to możliwe???? nie potrafię zrozumieć takich ludzi !!!

i wiecie co... bardzo żal mi tych wszystkich biedaków z tego wątku... ryczę jak głupia, nie nadaję się do pomagania psiakom, ale kto im pomoże, jak ja tak powiem?
... a jeszcze Dobrocin niedaleko mamy...

Posted

[quote name='kamilawa']Matko, nie widziałam jej.
Cholera i tam muszą być pudle?! :-([/QUOTE]

nie miałam siły oglądać wszystkich, ale chyba dwa pudelki widziałam...

Posted

[quote name='mari23']nie miałam siły oglądać wszystkich, ale chyba dwa pudelki widziałam...[/QUOTE]

Też mi się wydawało że tam są dwa. Był już ktoś u tej pani w Katowicach?

Posted

[quote name='leni356']Też mi się wydawało że tam są dwa. Był już ktoś u tej pani w Katowicach?[/QUOTE]

Nie, pani z Katowic powiedziała, że ma czas po 8.02.
Znowu koszmar, tym razem z Dobrocina:shake:

Posted

Pudelki w Dobrocinie są rzeczywiście dwa. Ta młodsza ma tylko 1,5 roku.Jest po sterylce.
Zapraszam na wątek Bianci, która jest bolonczykiem :) Pięknota ma nowe fotki:

Posted

Dzwoniłam do pana od Atosa. Maja takie kryteria wobec psa: pudel czarny, samiec, żeby miał pudlową sierść, nie sypiącą się..... Ja już sama nie wiem, nie umiałam sie z facetem dogadać. On nei rozumie o co mi chodzi z wizytą itd. Czy ktoś znający psa mógłby się z nim skontaktować?

Posted

[quote name='magda z.']Żniwiarka adoptowana przez schronisko, w środę chyba. Własnie tam dzwoniłam, bo odezwała się chętna z allegro. Podsyłam jej ten wątek, moze coś wypatrzy.[/QUOTE]

to trzymam kciuki , żeby był to dobry dom :) dzięki za podesłanie wątku!

zaraz zaktualizuję wszystko .

Posted

Przepraszam, że na razie nie robię więcej ogłoszeń, nie mam zupełnie czasu :oops:

Energy, tu są fotki Czarusia: http://www.psianiol.org.pl/adopcje?species=d&status=1&page=1&id=1640 . Co do zachowania to tak jak pisałam - gryzie, ale raczej ze strachu, chwila moment i nosiłam go na rekach.

I jeszcze jeden prawie pudel z azylu - Kubuś: http://www.dogomania.pl/threads/125088-PiAE-kny-lecz-nieufny-KUBUA-ma-5-lat-a-od-4-jest-w-schronisku-Warszawa

Posted

[quote name='GPooLCLD']to trzymam kciuki , żeby był to dobry dom :) dzięki za podesłanie wątku!

zaraz zaktualizuję wszystko .[/QUOTE]
Po skojarzeniu faktów, okazało się, że Mariola - lekarka, która mieszka w Gorlitz przyjechała ze znajomymi i to oni ją zabrali, więc dom jak najbardziej kompetentny:) Mariola tez pomaga w schronie i pikusie znajomym podsuwa.

Posted

[quote name='zerduszko']Proszę:
http://www.dogomania.pl/threads/179449-Okazja-Kliker-ksiaA-ka-Pozytywne-szkolenie-psA-w-B-Waldoch-Na-pudle-do-16-02?p=14051862#post14051862

Wielkie dzięki Zerduszko:loveu:i dla Filodendron za rzeczy na bazarek:loveu:

[quote name='magda z.']Po skojarzeniu faktów, okazało się, że Mariola - lekarka, która mieszka w Gorlitz przyjechała ze znajomymi i to oni ją zabrali, więc dom jak najbardziej kompetentny:) Mariola tez pomaga w schronie i pikusie znajomym podsuwa.

Oj to bardzo dobre wieści:lol:
Szczęścia Żniwiareczko w nowym domu:loveu:

[quote name='koosiek']Przepraszam, że na razie nie robię więcej ogłoszeń, nie mam zupełnie czasu :oops:

Energy, tu są fotki Czarusia: http://www.psianiol.org.pl/adopcje?species=d&status=1&page=1&id=1640 . Co do zachowania to tak jak pisałam - gryzie, ale raczej ze strachu, chwila moment i nosiłam go na rekach.

Koosiek dowiedz się proszę czy był telefon do domu w Warszawia w sprawie Czarusia.

Posted

[quote name='zerduszko']Proszę:
http://www.dogomania.pl/threads/179449-Okazja-Kliker-ksiaA-ka-Pozytywne-szkolenie-psA-w-B-Waldoch-Na-pudle-do-16-02?p=14051862#post14051862

dzięki

[quote name='koosiek']Przepraszam, że na razie nie robię więcej ogłoszeń, nie mam zupełnie czasu :oops:

I jeszcze jeden prawie pudel z azylu - Kubuś: http://www.dogomania.pl/threads/125088-PiAE-kny-lecz-nieufny-KUBUA-ma-5-lat-a-od-4-jest-w-schronisku-Warszawa

Energy ja już miejsca nie mam....:shake:

[quote name='magda z.']Po skojarzeniu faktów, okazało się, że Mariola - lekarka, która mieszka w Gorlitz przyjechała ze znajomymi i to oni ją zabrali, więc dom jak najbardziej kompetentny:) Mariola tez pomaga w schronie i pikusie znajomym podsuwa.

to jeszcze wspanialsze wieści !

A imię ... zostało :razz::eviltong:?

Posted

[quote name='zerduszko']Ja tam widzę mixa sznupka :lol: Jak w każdym ;)[/QUOTE]

Sznupkowaty to był mój najukochańszy Cygan :loveu: którego w MP ostatnio dali jako pudla. Szczęściarz już w nowym domu od dawna, a jeszcze go w gazecie lansują ;)