Energy Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Piromanko:loveu:zacznijmy może od Atosa:p-pudel nr 1 , dzięki:loveu: GPooLCLD skrzynka znowu pełniutka:cool3: Quote
mari23 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='GPooLCLD'] zaniedbany okropnie :shake: biedaczysko , ale nie aż taki stary. Jaka pomoc jest Wam potrzebna ? W sobotę zabierzemy biedaka do hoteliku (jest ich dwoje - jeszcze rasowa sznaucerka miniaturowa), na razie jakoś damy radę z tym hotelikiem, ale prosząc Was o pomoc miałam nadzieję, że piesio szybko domek znajdzie... widzę, że i Wy niemało macie bezdomnych biedaków... może jednak dałoby się zrobić mu jakieś ogłoszenia na "pudelkowych" stronach, my od dawna pomagamy - najczęściej kundelkom, rasowe czasem bywają, jak ta dwójka teraz, ale nie jesteśmy tak zorientowane w ogłaszaniu, przygarniamy najczęściej - sześcioro mam już tak na stałe :)) domki u znajomych już się nam raczej "skończyły", zapsiłyśmy wszystkich wokół :) Quote
Energy Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='mari23'] W sobotę zabierzemy biedaka do hoteliku (jest ich dwoje - jeszcze rasowa sznaucerka miniaturowa), na razie jakoś damy radę z tym hotelikiem, ale prosząc Was o pomoc miałam nadzieję, że piesio szybko domek znajdzie... widzę, że i Wy niemało macie bezdomnych biedaków... może jednak dałoby się zrobić mu jakieś ogłoszenia na "pudelkowych" stronach, my od dawna pomagamy - najczęściej kundelkom, rasowe czasem bywają, jak ta dwójka teraz, ale nie jesteśmy tak zorientowane w ogłaszaniu, przygarniamy najczęściej - sześcioro mam już tak na stałe :)) domki u znajomych już się nam raczej "skończyły", zapsiłyśmy wszystkich wokół :)[/QUOTE] Mari ale ja parę postów wyżej, prosiłam o namiary do ogłoszeń i parę słów o pudliszponie;) Quote
al'akir Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='mari23'] W sobotę zabierzemy biedaka do hoteliku (jest ich dwoje - jeszcze rasowa sznaucerka miniaturowa), na razie jakoś damy radę z tym hotelikiem, ale prosząc Was o pomoc miałam nadzieję, że piesio szybko domek znajdzie... widzę, że i Wy niemało macie bezdomnych biedaków... może jednak dałoby się zrobić mu jakieś ogłoszenia na "pudelkowych" stronach, my od dawna pomagamy - najczęściej kundelkom, rasowe czasem bywają, jak ta dwójka teraz, ale nie jesteśmy tak zorientowane w ogłaszaniu, przygarniamy najczęściej - sześcioro mam już tak na stałe :)) domki u znajomych już się nam raczej "skończyły", zapsiłyśmy wszystkich wokół :)[/QUOTE] ogłoszenie oczywiście zrobimy , tak jak Energy pisze potrzebujemy tekst i namiary. finansowo na razie nie damy rady, obiecałyśmy już pomoc w opłaceniu zabiegów (na razie bez odzewu) Ale będziemy o nim pamiętać, kilka osób na wątku obiecało jeszcze wpłaty. Ile kosztuje doba w hotelu? Quote
zerduszko Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Kobitki, a jak to w końcu jest z Atosowym charakterkiem?? Quote
leni356 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 W sprawie Atosa dzwonił pan z Rybnika, macie jakąś osobę do sprawdzenia domku? Dogo07, nie kasuj tego numeru który wysłałam, moja komórka kaput, a tam został numer Quote
al'akir Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='leni356']W sprawie Atosa dzwonił pan z Rybnika, macie jakąś osobę do sprawdzenia domku? Dogo07, nie kasuj tego numeru który wysłałam, moja komórka kaput, a tam został numer[/QUOTE] Zerduszko ? :) Quote
Energy Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='GPooLCLD']Zerduszko ? :)[/QUOTE] Zerduszko:cool3::loveu: Quote
zerduszko Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Mam ten nr jakby co. Zadzwonię i się wszystkiego dowiem. ale jak Pan mieszka sam, to nie idę :P Do kogo mogę napisać w sprawie charakterku Atosa? Quote
Energy Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='zerduszko']Mam ten nr jakby co. Zadzwonię i się wszystkiego dowiem. ale jak Pan mieszka sam, to nie idę :P Do kogo mogę napisać w sprawie charakterku Atosa?[/QUOTE] Zerduszko nie lubisz przygód?:evil_lol:żartuję nie krzycz za mocno;) No w końcu sie dokopałam grazyna9915, Grażyna, tel.601 294 064 - to jedyna wolontariuszka w tamtejszym schronie-tak pisała chyba JOMA:p Quote
mari23 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='GPooLCLD']ogłoszenie oczywiście zrobimy , tak jak Energy pisze potrzebujemy tekst i namiary. finansowo na razie nie damy rady, obiecałyśmy już pomoc w opłaceniu zabiegów (na razie bez odzewu) Ale będziemy o nim pamiętać, kilka osób na wątku obiecało jeszcze wpłaty. Ile kosztuje doba w hotelu? Z hotelem na razie sobie poradzimy, gorzej, jak to będzie długo. kontakt do mnie to: 504 252 274 mail: marysia.pustelnik@wp.pl a tekst... na razie o nim niewiele wiemy, ale to, co wiem: Kuba - ma 12 lat i wspaniały, łagodny charakter. Przeżył tyle lat u boku swojego pana, a teraz - zaniedbany i bez dachu nad głową - szuka domu, aby ostatnich lat życia nie spędził za schroniskowymi kratami - czy znajdzie? Milutka przytulanka, zdrowy, bezproblemowy pudel po paru zabiegach pielęgnacyjnych odzyska wspaniały wygląd, a nowemu panu odwdzięczy się dozgonną miłością i wiernością. w sobotę zabieramy go razem ze sznaucerką - będzie zapewne więcej informacji i fotki. Dzięki ogromne za pomoc!!! Quote
Energy Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Dzięki:p Zaraz napiszę prośbę do Feliksik, a i nasza GPooLCLD może coś zrobi:loveu: Quote
feliksik Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Energy']Dzięki:p Zaraz napiszę prośbę do Feliksik, a i nasza GPooLCLD może coś zrobi:loveu: nie musisz pisać, już widzę i zaraz robię - zaczynam dzień od ASnioła i od was zawsze. atu aktualizacja pudla nr 9, bo widziałam nowy opis: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Pompon,8784 Quote
Energy Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='feliksik']nie musisz pisać, już widzę i zaraz robię - zaczynam dzień od ASnioła i od was zawsze. atu aktualizacja pudla nr 9, bo widziałam nowy opis: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Pompon,8784 Już napisałam :evil_lol:wielkie dzięki Feliksik:loveu::loveu::loveu: Zaraz dodam Pompona:lol: Quote
feliksik Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 a tutaj pudel 20: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Kuba,8785 a co z Cekinkiem - ma już wybrany domek? Quote
feliksik Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 no i jeszcze brak dalej namiarów dla pudla 17, pudel 19 ma za małe zdjęcia - szkoda psiaków, niech też mają ogłoszenia. MOżecie dodać te brakujące rzeczy? Quote
Energy Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='feliksik']no i jeszcze brak dalej namiarów dla pudla 17, pudel 19 ma za małe zdjęcia - szkoda psiaków, niech też mają ogłoszenia. MOżecie dodać te brakujące rzeczy? Madallena wstawiła psiaka nr 17 bez żadnych danych. Będę dziś pisać w sprawie zdjęć pudliszona nr 19 :p [quote name='feliksik']a tutaj pudel 20: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Kuba,8785 a co z Cekinkiem - ma już wybrany domek? Bardzo dziękuję:loveu: Niestety jeszcze nie:shake: Quote
kamilawa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Kubą się zajmę, jak wrócę ze schronu porobie mu ogłoszenia. Quote
feliksik Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Energy']Madallena wstawiła psiaka nr 17 bez żadnych danych:shake:[/QUOTE] to moze do niej też napisać, bo może namiary będą na NIą? Quote
Jasza Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Zapraszam na bazarek dla Misi i Fundacji Sos Dla Zwierząt: http://www.dogomania.pl/threads/179258-ZA-oty-A-aA-cuszek-Nowy-PiAE-kny-Dla-Misi-Do-koA-ca-lutego-lub-KUP-TERAZ Quote
Energy Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 [quote name='kamilawa']Kubą się zajmę, jak wrócę ze schronu porobie mu ogłoszenia.[/QUOTE] Dzięki:loveu: Quote
JOMA Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Cekinek do śliczny i niewielki mieszaniec z pudelkiem. W schronisku sprawia wrażenie spokojnego i zagubionego pieska. Pozwala się głaskać i uwielbia gdy drapie się go za uchem. Jednak w chwili zagrożenia np. podczas szczepienia, broni się i "kłapie" ząbkami. Cekinek jest bardzo towarzyski, bez problemu dogaduje się z innymi pieskami. Pies, 8l 1m-c. To "kłapanie" ząbkami ponoć poprawiło się jak poznał już pracowników w schronisku i nikt krzywdy mu nie robi. Wiem, że bardzo długo trwało wabienie go aby podszedł do krat ale w końcu dał się dotknąć i pogłaskać. Atos trafił do schroniska w wyniku zgonu właścicielki. Ciężko jest mu się zaadoptować w nowych warunkach. Cały czas stoi przy ogrodzeniu i wypatruje swojej pani, która już nigdy po niego nie przyjdzie. Na dodatek Atos ma sierść typową dla pudla, która w schronisku się kołtuni. Atos jest bardzo kontaktowy i łagodny zarówno do ludzi jak i innych psów. Pilnie potrzebuje opiekuna, który zadba o niego i jego kudłatą sierść. Pies,9l 1m-c Pies trafił do schroniska 27.09.2009r. Tyle informacji jest na stronie schroniska i wierzcie mi, że jak będzie coś jeszcze nowego to od razu jest wpisane. Tak to prawda - Grażyna 9915 jest jednoosobowym wolontariatem schroniska tyskiego ( wiem, że brzmi to dziwnie ale ja uprawiam słowotwórstwo niestosowane :razz: i ten opis mi świetnie pasuje ). Prowadzi stronę schroniska, jeździ 2x w tygodniu uaktualniać dane, robi zdjęcia a poza tym proza życia: rodzina praca, dzieci. W schronisku nie ma wolontariatu. Ona wszystko wie najlepiej a ja jak nie jestem pewna to z nią konsultuję. Generalnie schronisko nie godzi się na stresowanie psów poprzez wyprowadzanie, oglądanie i wsadzanie siłą do klatki, tym bardziej teraz zimą - trzeba na siłę wyciągać psy z bud. Zdjęcia robione są na kwarantannie - najczęściej. Quote
Onaa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 To dlaczego jak dziewczyny kiedyś były w schronisku to Atos podobno kłapał zębami ? I jeszcze mnie frapuje jak to się stało i dlaczego Cekinek został adoptowany i po 1 dniu oddany ?! Quote
Onaa Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Mnie jest żal tego Atosika od początku, starszy psiak i co on musi przeżywać samotny nagle, zamknięty w schroniskowym boksie, bez spacerów, własnego kocyka, człowieka dla którego byłby ważny i potrzebny :shake:. Nie wydawało mi się jakoś żeby mógł się agresywnie zachowywać, chyba że to pobyt w schronisku tak go zdołował. Quote
JOMA Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Tak Atos kłapał zębami - i wszyscy byli tym bardzo zaskoczeni i Grażyna i pracownik schroniska - byli przy tym. Dlaczego akurat na te osoby kłapał - tego nie wiemy. Może zachowywały się jakoś inaczej albo po prostu inaczej pachniały - coś psu nie pasowało i koniec - wszyscy byli zdziwieni takim zachowaniem. Jeśli chodzi o Cekinka - to wyjaśnienie jest takie, że piesek już będący w domu bardzo się stresował nowym lokatorem. Ale jest to wersja nieoficjalna ponieważ osoba adoptująca nie udzieliła wyjaśnień. Schronisko pozwoliło wyprowadzić Cekinka do "pooglądania" czego normalnie nie robi i jak pani oddała psa to schron zdobył następne doświadczenie - nie wyprowadzamy piesków do oglądania ! Quote
Recommended Posts