Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maci większe zdjęcia tego psa?

[quote name='magda z.']W sprawie pudelki nr 8.
W sobotę byłam w schronie po innego psa, ale szybko obleciałam to co było najpilniejsze. Niunia jest, nie pojechała, bo nie miała wtedy jescze dopełnionej kwarantanny, która jest wymagana przy paszporcie.
Sunia jest przemilutka, poznałam ja osobiście 3 tygodnie temu, jak byłysmy z Agą w schronie. Niunia nie jest agresywna. teraz jest w dużej izolatce w budynku z innymi psami, mniejszymi od niej. Skoro jest z nimi to nie jest w stosunku do nich agresywna, bo raczej staraja się w miarę możliwości tak dopierać psy. To młody, wesoły i pełen życia pies. teraz zdjęć nie robiłam, bo nie było czasu ani za bardzo możliwości. Był juz jeden telefon w jej sprawie, ale babka stwierdziła, ze za daleko i nie wykazała ochoty na podróż po psa. Z racji ograniczonych możliwości finansowych i zaległości w hotelach my tez psu transportu przez Polskę organizować nie będziemy, w gre wchodzi np. Wrocław, bo to stosunkowo blisko - 0k. 150 km. Aga teraz była na wyjezdnym, ale dzisiaj wraca, poza tym jest też telefon Doroty, która nam przekazała info.

o co chodzi z tym paszportem ? ona się gdzieś wybiera/ła zagranice ?

Posted

bo od nas ze schronu psiaki przez fundację wyjeżdżają, jak są na nie chętni. Zreszta schronisko jest blisko granicy i dość często Niemcy indywidualnie tez się pojawiają, do Czech tez nie daleko.

Posted

Super, że są informacje o suńce i że nie jest na dworze:p

Jasza nie zrobiła jeszcze wizyty w Chorzowie(sorki Dogo07;)), bo nie ma jak zrobić, dzwoni od kilku dni i cały czas włącza się poczta głosowa, ja dzisiaj też wydzwaniałam i w końcu wysłałam sms z prośbą o kontakt w sprawie wizyty. Mamy jakiegoś pecha czy co:shake:

Posted

[quote name='magda z.']bo od nas ze schronu psiaki przez fundację wyjeżdżają, jak są na nie chętni. Zreszta schronisko jest blisko granicy i dość często Niemcy indywidualnie tez się pojawiają, do Czech tez nie daleko.[/QUOTE]

rozumiem, a ona ładna i młoda to pewnie jest to dla niej szansa.

A macie później kontakt z nowym domem ? Ona po sterylizacji pojechałaby (gdyby była tak możliwość, oczywiście)?

Posted

[quote name='GPooLCLD']rozumiem, a ona ładna i młoda to pewnie jest to dla niej szansa.

A macie później kontakt z nowym domem ? Ona po sterylizacji pojechałaby (gdyby była tak możliwość, oczywiście)?[/QUOTE]

O GPooLCLD nie pracujesz:crazyeye:nie ładnie:evil_lol:

Feliksik bardzo dziękuje za nowe ogłoszonka:loveu:

Gdzie przebywa Fiodor?

Posted

[quote name='GPooLCLD']rozumiem, a ona ładna i młoda to pewnie jest to dla niej szansa.

A macie później kontakt z nowym domem ? Ona po sterylizacji pojechałaby (gdyby była tak możliwość, oczywiście)?[/QUOTE]

mamy info, zasadniczo jescze przed wyjazdem panienki ciachaja, bo i adoptujący też tak wolą. Ale jeśli jest możliwość to psy tutaj wyadoptowujemy.
Mieszkamy niedaleko granicy, więc nie mamy fobii, bo nie ma reguły - kontakt równie dobrze urywa sie tutaj jak i tam, wszystko zależy od ludzi. Tak samo ktoś z zewnątrz może przyjść do schronu i nie wiemy gdzie poszedł pies, bo zostają dane tylko. Trzeba w tym wszzystkim znajdować złoty środek i nie dramatyzować, bo czasami bliżej nam zza Odrę niż do Białegostoku i drogi lepsze;)

Posted

[quote name='Energy']O GPooLCLD nie pracujesz:crazyeye:nie ładnie:evil_lol:

Feliksik bardzo dziękuje za nowe ogłoszonka:loveu:

Gdzie przebywa Fiodor?[/QUOTE]

byłam u lekarza po l4 (dostałam), ale i tak jadę za godzinę do pracy - to się nazywa poświęcenie (albo naiwność) :evil_lol::evil_lol:

Fiodora trzeba większe zdjęcia, bo jak z takich ogłoszenia robić.

Posted

[quote name='magda z.']mamy info, zasadniczo jescze przed wyjazdem panienki ciachaja, bo i adoptujący też tak wolą. Ale jeśli jest możliwość to psy tutaj wyadoptowujemy.
Mieszkamy niedaleko granicy, więc nie mamy fobii, bo nie ma reguły - kontakt równie dobrze urywa sie tutaj jak i tam, wszystko zależy od ludzi. Tak samo ktoś z zewnątrz może przyjść do schronu i nie wiemy gdzie poszedł pies, bo zostają dane tylko. Trzeba w tym wszzystkim znajdować złoty środek i nie dramatyzować, bo czasami bliżej nam zza Odrę niż do Białegostoku i drogi lepsze;)[/QUOTE]

dzięki za informację . Nie dramatyzuję :) pytam tylko , w szczególności o tą sterylkę , ładna jest - a w Niemczech jakie ceny są za psy, to każdy wie. Z drugiej strony nie ma się im co dziwić , że biorą pieski z Polskich schronisk.

Posted

[quote name='GPooLCLD']dzięki za informację . Nie dramatyzuję :) pytam tylko , w szczególności o tą sterylkę , ładna jest - a w Niemczech jakie ceny są za psy, to każdy wie. Z drugiej strony nie ma się im co dziwić , że biorą pieski z Polskich schronisk.[/QUOTE]
nie oskarżam o dramatyzowanie;)
czasami tam dom jest szybciej niz u nas. Mieszkamy na pograniczu i pewnie mamy swobodniejszy stosunek, Chociaż i tak można spotkać tych co skupują mioty kociaków czy szczeniaków i na czarno wywożą, to jest już przegięcie i takich powinni karać. Bo psy wyjeżdżaja bez szcepień i niekoniecznie w cywilizowanych warunkach. Ja ma nadzieję, ze niunia u nas się gdzieś komuś spodoba, jest naprawdę ładna i bardzo fajna. Ja nie miałam czasu na jej ogłoszenia, ale czy ona jest tylko na cafeanimal, czy jeszcze gdzieś? Bo jak hurtem ruszę, to żebym nie dublowała;)

Posted

sprawdzam wspólne allegro , ale nie ma jej tam, czyli ma tylko cafeanimal .

dopisać jej imię - Niunia?

A dom czy polski , niemiecki czy czeski to nie ważne - byleby dobry był.

Posted

[quote name='GPooLCLD']sprawdzam wspólne allegro , ale nie ma jej tam, czyli ma tylko cafeanimal .

dopisać jej imię - Niunia?

A dom czy polski , niemiecki czy czeski to nie ważne - byleby dobry był.[/QUOTE]
dokładnie, oby było jej dobrze. Imię zmieńmy, bo niunia to ja na każdego wołam lub Miska, facetom odmieniam, czyli niuniek i misiek;) Masz jakąś koncepcję? Ja wczoraj nazwałam psa Traktor, bo tak mruczy jak się go głaszcze. Nad nią nie myślałam....

Posted

[quote name='koosiek']Energy, zapomniałam, że obiecałam Ci ogłoszenia :oops: Dzisiaj już chyba nie dam rady, ale jutro mogę poogłaszać :)

Koosiek witaj:loveu:super, że jesteś i chcesz nam pomóc:lol:

[quote name='magda z.']dokładnie, oby było jej dobrze. Imię zmieńmy, bo niunia to ja na każdego wołam lub Miska, facetom odmieniam, czyli niuniek i misiek;) Masz jakąś koncepcję? Ja wczoraj nazwałam psa Traktor, bo tak mruczy jak się go głaszcze. Nad nią nie myślałam....

Maja, Kuma, Kaja???

GPooLCLD zgadnij dlaczego?:evil_lol:

Posted

[quote name='magda z.']dokładnie, oby było jej dobrze. Imię zmieńmy, bo niunia to ja na każdego wołam lub Miska, facetom odmieniam, czyli niuniek i misiek;) Masz jakąś koncepcję? Ja wczoraj nazwałam psa Traktor, bo tak mruczy jak się go głaszcze. Nad nią nie myślałam....[/QUOTE]

mnie się nie pytaj o imię .. ja to bym jej dała np. Sammuramat

Traktor mi się podoba:loveu:, to może masz jakieś pomysł na imię dla suczki (tylko nie Żniwiarka :evil_lol:)

[quote name='Energy']

Maja, Kuma, Kaja???

GPooLCLD zgadnij dlaczego?:evil_lol:[/QUOTE]

musisz mi zadawać takie trudne pytania :placz:

ps. Kuma, to moja ulubienica :loveu:

Posted

Żniwiarka będzie dobrze;) a później lolka mnie będzie ścigac, ze ludzie dzwonią, a ona nie wie jakie imię. Żniwiarka jest ok, wyróżnia się w tłumie, bo sonia, maja itp to co drugi pies

Posted

[quote name='magda z.']Żniwiarka będzie dobrze;) a później lolka mnie będzie ścigac, ze ludzie dzwonią, a ona nie wie jakie imię. Żniwiarka jest ok, wyróżnia się w tłumie, bo sonia, maja itp to co drugi pies[/QUOTE]

O przepraszam ja mam trzy z imionami j.w. czyli na pewno nie co drugi:eviltong::evil_lol:

Posted

[quote name='Energy']O przepraszam ja mam trzy z imionami j.w. czyli na pewno nie co drugi:eviltong::evil_lol:[/QUOTE]
heheh, to przepraszam.
Mój to Bismarck-zboczenie zawodowe, poparte wyobraźnią kolegi, z którym studiowałam;)
to jak żniwiarka? jak tak dalej pójdzie to nam maszyn zabraknie:evil_lol:

Posted

[quote name='GPooLCLD']niech będzie Żniwiarka.

wyobrażam sobie, telefony "dzień dobry , ja w sprawie żniwiarki" "Żniwiarka jest miłą i przyjazną suczką"

ja ma nadzieję, ze jej to pomoże. Najpóźniej rano postarm się poogłaszac, podam Wam gdzie jest umieszczona. Teraz zmykam na pocztę bazara posłać i biorę się za autoreferat, bo mnie promotor na haku powiesi;) podam też lolce info, zeby się nie zdziwiła

Posted

[quote name='magda z.']heheh, to przepraszam.
Mój to Bismarck-zboczenie zawodowe, poparte wyobraźnią kolegi, z którym studiowałam;)
to jak żniwiarka? jak tak dalej pójdzie to nam maszyn zabraknie:evil_lol:[/QUOTE]

Taka śliczna sunia i Żniwiarka:evil_lol:
Nie no mnie wyobraźnia przy imionach do metryk działała, ale po domowemu to normalne imiona mają;)

Następnego nazwijcie Kombajn:eviltong:szalone dziewczyny:evil_lol:

Posted

[quote name='magda z.']ja ma nadzieję, ze jej to pomoże. Najpóźniej rano postarm się poogłaszac, podam Wam gdzie jest umieszczona. Teraz zmykam na pocztę bazara posłać i biorę się za autoreferat, bo mnie promotor na haku powiesi;) podam też lolce info, zeby się nie zdziwiła[/QUOTE]

koniecznie powiadom ją o Żniwiarce ... bo może się to źle skończyć dla dzwoniącego :)

Posted

w końcu psy są w wiejskim schronisku, to co się dziwić. Przy okazji więcej wejść, bo ludzie z ciekawości zajrzą;) z tym kombajnem dzięki, jak następnego upoluję do ogłoszeń to tak dam, mam na oku parówkę taką fajną...;) zmykam, miłego wieczoru