Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magenka1 napisał(a):
nr 14 to pudel ze Szczytna :) nie ma on jeszcze domu, są telefonu ale nie ma jeszcze domu , Maks ma być sprawdzony na koty bo jeden dom ma koty
Osoba z pudlowego forum dzwoniła pod nr podany i powiedziano jej, że pies znalazł już dom

Posted

Izabela124. napisał(a):
Osoba z pudlowego forum dzwoniła pod nr podany i powiedziano jej, że pies znalazł już dom

Numer 14 to pudel ze schroniska w Iławie a nie Maks. Baranek ma już dom. Numery które są podane to numer do dziewczyny z Iławy i mój.

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Numer 14 to pudel ze schroniska w Iławie a nie Maks. Baranek ma już dom. Numery które są podane to numer do dziewczyny z Iławy i mój.
Nr 14 na pierwszej stronie to Baranek i o tego psa pytała wyżej Equus jak i o tego psa pytała dzwoniąc Pani z pudlowego forum. Nie wiem skąd Ci się wziął pies Maks :)

Posted

To jak to, ten pies:

to nie Baranek nr 14??? Bo takie info dostałam, że mam poprawić na pierwszej stronie zdjęcie...
Bardzo proszę o wyjaśnienie który to w takim razie pies... (jaki nr z pierwszej strony)

Posted

[quote name='Equus']To jak to, ten pies:

to nie Baranek nr 14??? Bo takie info dostałam, że mam poprawić na pierwszej stronie zdjęcie...
Bardzo proszę o wyjaśnienie który to w takim razie pies... (jaki nr z pierwszej strony)

nie to nie Baranek. Maks jest ze Schroniska w Szczytnie. Nie ma go na pierwszej stronie. Wpis o nim jest w 6254 poście.

Posted

[quote name='Equus']Czyli to ten z tego zdjęcia
??
Czy cokolwiek o nim wiadomo?

A Baranek adoptowany? -można go usunąć?

Tak to ten psiak
Maks ma ok 3 lat. Jest typowo domowym psiakiem. Mieszkał z dziećmi. Jest bardzo łagodny i przyjazny. Maks to typowy, towarzyski, radosny, nastawiony na człowieka pudelek. Chłopak jest średniakiem.

Baranek adoptowany, można go usunąć.

Posted

A namiary do osoby która decyduje o adopcji? Bo było zainteresowanie psem na pudlowym forum więc chyba warto poprawić błąd. Chyba że już nie szuka domu bo już są zgłoszenia i tylko w nich wybieracie?

Posted

DZIR napisał(a):
Ten pudel z palucha wygląda jak soft pszeniczny . Są ciut wyższe od pudli 48cm w kłębie. Po ogonie widać , że jest bardzo pewny siebie .Będę go ogłaszać jak tylko ustalę czy to na pewno pudel. No i jaki ma kolor?

kolor jak na zdjęciu - kremowy/morelowy

byłam wczoraj w schronie, juz nie biega po boksie, mimo, ze nie było tak zimno 10st. siedział w budzie i nie wychodził.

mój tel 600 420 440

Posted

monika55 napisał(a):
Już nie wiem co robic. Chodzi o Hrabala. Przestaje chodzic na tylne nogi. Nie przeżyje zimy w boksie. Co robic ,radźcie proszę.

zabrać, tylko gdzie???

Posted

W sprawie pudelka z palucha . Sytuacja jest dramatyczna, Mupet zostałaś wprowadzona w błąd odnośnie tego psa. On strasznie boi się ludzi i innych psów. Bije go nawet ten jamnik na zdjęciu. On ma wolontariuszkę , ale nie można wyciągnąć go z budy, tak boi się ludzi. Ela z którą rozmawiałaś w schronisku próbowała go wyciągnąc z budy i zrobić zdjęcia na trawie . Rozbroiła całą budę i wyjęła go . To kłębek strachu. Jego opiekunka to potwierdza. Ja znam psy tej rasy, mam dwa w domu. One lgną do ludzi. Podejrzewam , że został wyrzucony z jakiejś pseudochodowli, gdzie był trzymany w strasznych warunkach. Zrobiłam mu ogłoszenia ale tylko wielbiciel rasy mógłby go adoptować . Gdybym nie oczekiwała na operacje stawu biodrowego wziełabym go na dt. Nie widzę innej możliwości resocjalizacji tego psa. http://tablica.pl/oferta/terier-pszeniczny-irish-soft-coated-wheaten-terrier-czeka-na-dom-ID1Js1x.html. Jest mi wszysto jedno czy jest pudlem czy terierem , istotne jest aby znalazł dom.

Posted

INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:

• Imię: Sajgonek
  • Kastracja/sterylizacja:
  • [SIZE=2]nie
  • Wielkość: mi
  • [SIZE=2]ędzy miniaturk[SIZE=2]ą a średnim, jest strasznie chudy
  • Kontakt w sprawie adopcji: mail i lub telefon do osoby zajmującej się psem 600 420 440
  • Miejsce pobytu (miasto; dt/schronisko/inne) schronisko
  • Zdjęcie (lub ew. opis umaszczenia, ew. znaki szczególne) czarny, zdjęcie będzie
  • Podstawowe informacje o zachowaniu: spokojny, do psów
  • [SIZE=2]oboj[SIZE=2]ętny
  • osoba zgłaszająca psa na wątek: Mapet

Informacje dodatkowe:

• Odrobaczenie: tak
  • Szczepienia: tak, wścieklizna, zakaźne
  • Problemy zdrowotne: niewydolnośc serce, przymuje leki (diagnoza schroniska)
  • Inne problemy (np. behawioralne): nie zauważono
  • Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: z psami ok, z dziecmi ok, reszta nie sprawdzona
  • Link do wątku: brak
  • Krótki opis: filigranowa budowa ciała, delikatny

Posted

[quote name='Mapet']INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:

• Imię: Sajgonek
  • Kastracja/sterylizacja:
  • [SIZE=2]nie
  • Wielkość: mi
  • [SIZE=2]ędzy miniaturk[SIZE=2]ą a średnim, jest strasznie chudy
  • Kontakt w sprawie adopcji: mail i lub telefon do osoby zajmującej się psem 600 420 440
  • Miejsce pobytu (miasto; dt/schronisko/inne) schronisko
  • Zdjęcie (lub ew. opis umaszczenia, ew. znaki szczególne) czarny, zdjęcie będzie
  • Podstawowe informacje o zachowaniu: spokojny, do psów
  • [SIZE=2]oboj[SIZE=2]ętny
  • osoba zgłaszająca psa na wątek: Mapet

Informacje dodatkowe:

• Odrobaczenie: tak
  • Szczepienia: tak, wścieklizna, zakaźne
  • Problemy zdrowotne: niewydolnośc serce, przymuje leki (diagnoza schroniska)
  • Inne problemy (np. behawioralne): nie zauważono
  • Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: z psami ok, z dziecmi ok, reszta nie sprawdzona
  • Link do wątku: brak
  • Krótki opis: filigranowa budowa ciała, delikatny

" class="ipsImage" alt="">

" class="ipsImage" alt="">

straszna z niego bieda:(

Posted

[quote name='DZIR']W sprawie pudelka z palucha . Sytuacja jest dramatyczna, Mupet zostałaś wprowadzona w błąd odnośnie tego psa. On strasznie boi się ludzi i innych psów. Bije go nawet ten jamnik na zdjęciu. On ma wolontariuszkę , ale nie można wyciągnąć go z budy, tak boi się ludzi. Ela z którą rozmawiałaś w schronisku próbowała go wyciągnąc z budy i zrobić zdjęcia na trawie . Rozbroiła całą budę i wyjęła go . To kłębek strachu. Jego opiekunka to potwierdza. Ja znam psy tej rasy, mam dwa w domu. One lgną do ludzi. Podejrzewam , że został wyrzucony z jakiejś pseudochodowli, gdzie był trzymany w strasznych warunkach. Zrobiłam mu ogłoszenia ale tylko wielbiciel rasy mógłby go adoptować . Gdybym nie oczekiwała na operacje stawu biodrowego wziełabym go na dt. Nie widzę innej możliwości resocjalizacji tego psa. [URL]http://tablica.pl/oferta/terier-pszeniczny-irish-soft-coated-wheaten-terrier-czeka-na-dom-ID1Js1x.html[/URL]. Jest mi wszysto jedno czy jest pudlem czy terierem , istotne jest aby znalazł dom.[/QUOTE]

wieści z dzisiaj
Blondyn znowu na budzie i poszczekuje; nie jest pogryziony. Wszystko z nim OK.

Posted

[quote name='Mapet']wieści z dzisiaj
Blondyn znowu na budzie i poszczekuje; nie jest pogryziony. Wszystko z nim OK.[/QUOTE]
Wielkie dzięki za wiadomość. Rozmawiałam z Elą . Obiecała mi ,że w sobotę weźmie go na spacer. Ulżyło mi . Są telefony w jego sprawie.

Posted

Pomocy w ogłoszeniach potrzebuje 14 letnia pudliczka Kora
"[INDENT]Kora to około 14-letnia pudliczka oddana do schroniska przez właścicieli. Zapchlona, zaniedbana, z wrośniętymi paznokciami została zostawiona w schroniskowym boksie mimo, że trzęsła się ze strachu i błagalnie patrzyła na "swoich państwa". Stara suczka, o którą nigdy nikt nie dbał zaczęła wpadać w depresję, nie jadła, załatwiała się pod siebie, zaczęła chorować. W ostatniej chwili została uratowana przez wolontariuszkę, która przeniosła ją do hotelu dla psów. Kora czeka na dobry dom, na miłość, jakiej nigdy nie zaznała. Jeśli ktoś chciałby zaopiekować się Korą w jesieni jej życia, zrekompensować krzywdy, jakich zaznała od poprzednich właścicieli, proszę o kontakt: 504470635.Kora

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-EdFwQCLPY_I/UJoYymy7KYI/AAAAAAAAFIs/3yx8DljAtYs/s640/DSC08926.JPG[/IMG]

[/INDENT]