magenka1 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 nr 14 to pudel ze Szczytna :) nie ma on jeszcze domu, są telefonu ale nie ma jeszcze domu , Maks ma być sprawdzony na koty bo jeden dom ma koty Quote
Izabela124. Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 magenka1 napisał(a):nr 14 to pudel ze Szczytna :) nie ma on jeszcze domu, są telefonu ale nie ma jeszcze domu , Maks ma być sprawdzony na koty bo jeden dom ma kotyOsoba z pudlowego forum dzwoniła pod nr podany i powiedziano jej, że pies znalazł już dom Quote
Ania_i_Kropka Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Izabela124. napisał(a):Osoba z pudlowego forum dzwoniła pod nr podany i powiedziano jej, że pies znalazł już dom Numer 14 to pudel ze schroniska w Iławie a nie Maks. Baranek ma już dom. Numery które są podane to numer do dziewczyny z Iławy i mój. Quote
Izabela124. Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Ania_i_Kropka napisał(a):Numer 14 to pudel ze schroniska w Iławie a nie Maks. Baranek ma już dom. Numery które są podane to numer do dziewczyny z Iławy i mój.Nr 14 na pierwszej stronie to Baranek i o tego psa pytała wyżej Equus jak i o tego psa pytała dzwoniąc Pani z pudlowego forum. Nie wiem skąd Ci się wziął pies Maks :) Quote
Equus Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 To jak to, ten pies: to nie Baranek nr 14??? Bo takie info dostałam, że mam poprawić na pierwszej stronie zdjęcie... Bardzo proszę o wyjaśnienie który to w takim razie pies... (jaki nr z pierwszej strony) Quote
Ania_i_Kropka Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Equus']To jak to, ten pies: to nie Baranek nr 14??? Bo takie info dostałam, że mam poprawić na pierwszej stronie zdjęcie... Bardzo proszę o wyjaśnienie który to w takim razie pies... (jaki nr z pierwszej strony) nie to nie Baranek. Maks jest ze Schroniska w Szczytnie. Nie ma go na pierwszej stronie. Wpis o nim jest w 6254 poście. Quote
Energy Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 No teraz to już ja też się pogubiłam... Byłam przekonana, że to Baranek, Equus sorki :roll: Quote
Equus Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Czyli to ten z tego zdjęcia ?? Czy cokolwiek o nim wiadomo? A Baranek adoptowany? -można go usunąć? Quote
Ania_i_Kropka Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Equus']Czyli to ten z tego zdjęcia ?? Czy cokolwiek o nim wiadomo? A Baranek adoptowany? -można go usunąć? Tak to ten psiak Maks ma ok 3 lat. Jest typowo domowym psiakiem. Mieszkał z dziećmi. Jest bardzo łagodny i przyjazny. Maks to typowy, towarzyski, radosny, nastawiony na człowieka pudelek. Chłopak jest średniakiem. Baranek adoptowany, można go usunąć. Quote
Equus Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 A namiary do osoby która decyduje o adopcji? Bo było zainteresowanie psem na pudlowym forum więc chyba warto poprawić błąd. Chyba że już nie szuka domu bo już są zgłoszenia i tylko w nich wybieracie? Quote
Ania_i_Kropka Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Aneta: 696 679 286 Marzena: 667 440 784 Quote
DZIR Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Biały pudelek szczeniak z Wojtyszek pojechał do domu. Dla przypomnienia podaje ogłoszenie: http://tablica.pl/oferta/tobi-szczeniak-pudelek-czeka-na-dom-ID1IZDw.html . Quote
Energy Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Dziękuję za informację:) szczęścia mały:) Quote
TeklaTulaLatika&PePa Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 [quote name='Energy']O ja nie mogę, ale metamorfoza:crazyeye:cudo się z niego zrobiło:loveu: jaja sobie robisz - MINA tego psa bezcenna... Wrzuce go na fb a PePa tez ma new look - normlany Quote
monika55 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Już nie wiem co robic. Chodzi o Hrabala. Przestaje chodzic na tylne nogi. Nie przeżyje zimy w boksie. Co robic ,radźcie proszę. Quote
Mapet Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 DZIR napisał(a):Ten pudel z palucha wygląda jak soft pszeniczny . Są ciut wyższe od pudli 48cm w kłębie. Po ogonie widać , że jest bardzo pewny siebie .Będę go ogłaszać jak tylko ustalę czy to na pewno pudel. No i jaki ma kolor? kolor jak na zdjęciu - kremowy/morelowy byłam wczoraj w schronie, juz nie biega po boksie, mimo, ze nie było tak zimno 10st. siedział w budzie i nie wychodził. mój tel 600 420 440 Quote
Igam Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 monika55 napisał(a):Już nie wiem co robic. Chodzi o Hrabala. Przestaje chodzic na tylne nogi. Nie przeżyje zimy w boksie. Co robic ,radźcie proszę. zabrać, tylko gdzie??? Quote
DZIR Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 W sprawie pudelka z palucha . Sytuacja jest dramatyczna, Mupet zostałaś wprowadzona w błąd odnośnie tego psa. On strasznie boi się ludzi i innych psów. Bije go nawet ten jamnik na zdjęciu. On ma wolontariuszkę , ale nie można wyciągnąć go z budy, tak boi się ludzi. Ela z którą rozmawiałaś w schronisku próbowała go wyciągnąc z budy i zrobić zdjęcia na trawie . Rozbroiła całą budę i wyjęła go . To kłębek strachu. Jego opiekunka to potwierdza. Ja znam psy tej rasy, mam dwa w domu. One lgną do ludzi. Podejrzewam , że został wyrzucony z jakiejś pseudochodowli, gdzie był trzymany w strasznych warunkach. Zrobiłam mu ogłoszenia ale tylko wielbiciel rasy mógłby go adoptować . Gdybym nie oczekiwała na operacje stawu biodrowego wziełabym go na dt. Nie widzę innej możliwości resocjalizacji tego psa. http://tablica.pl/oferta/terier-pszeniczny-irish-soft-coated-wheaten-terrier-czeka-na-dom-ID1Js1x.html. Jest mi wszysto jedno czy jest pudlem czy terierem , istotne jest aby znalazł dom. Quote
Mapet Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 INFORMACJE OBOWIĄZKOWE: Imię: Sajgonek Wiek: 8 Płeć: samiec Kastracja/sterylizacja: [SIZE=2]nie Wielkość: mi[SIZE=2]ędzy miniaturk[SIZE=2]ą a średnim, jest strasznie chudy Kontakt w sprawie adopcji: mail i lub telefon do osoby zajmującej się psem 600 420 440 Miejsce pobytu (miasto; dt/schronisko/inne) schronisko Zdjęcie (lub ew. opis umaszczenia, ew. znaki szczególne) czarny, zdjęcie będzie Podstawowe informacje o zachowaniu: spokojny, do psów [SIZE=2]oboj[SIZE=2]ętny osoba zgłaszająca psa na wątek: Mapet Informacje dodatkowe: Odrobaczenie: tak Szczepienia: tak, wścieklizna, zakaźne Problemy zdrowotne: niewydolnośc serce, przymuje leki (diagnoza schroniska) Inne problemy (np. behawioralne): nie zauważono Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: z psami ok, z dziecmi ok, reszta nie sprawdzona Link do wątku: brak Krótki opis: filigranowa budowa ciała, delikatny Quote
magdola Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Gdzie moge poszukać pudelkow do adopcji??? Chodzi o białe. Quote
Energy Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 [quote name='Mapet']INFORMACJE OBOWIĄZKOWE: Imię: Sajgonek Wiek: 8 Płeć: samiec Kastracja/sterylizacja: [SIZE=2]nie Wielkość: mi[SIZE=2]ędzy miniaturk[SIZE=2]ą a średnim, jest strasznie chudy Kontakt w sprawie adopcji: mail i lub telefon do osoby zajmującej się psem 600 420 440 Miejsce pobytu (miasto; dt/schronisko/inne) schronisko Zdjęcie (lub ew. opis umaszczenia, ew. znaki szczególne) czarny, zdjęcie będzie Podstawowe informacje o zachowaniu: spokojny, do psów [SIZE=2]oboj[SIZE=2]ętny osoba zgłaszająca psa na wątek: Mapet Informacje dodatkowe: Odrobaczenie: tak Szczepienia: tak, wścieklizna, zakaźne Problemy zdrowotne: niewydolnośc serce, przymuje leki (diagnoza schroniska) Inne problemy (np. behawioralne): nie zauważono Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: z psami ok, z dziecmi ok, reszta nie sprawdzona Link do wątku: brak Krótki opis: filigranowa budowa ciała, delikatny " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> straszna z niego bieda:( Quote
coronaaj Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='DZIR']Biały pudelek szczeniak z Wojtyszek pojechał do domu. Dla przypomnienia podaje ogłoszenie: http://tablica.pl/oferta/tobi-szczeniak-pudelek-czeka-na-dom-ID1IZDw.html . Przynajmniej jeden ze szczesliwcow, udalo sie... Quote
Mapet Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='DZIR']W sprawie pudelka z palucha . Sytuacja jest dramatyczna, Mupet zostałaś wprowadzona w błąd odnośnie tego psa. On strasznie boi się ludzi i innych psów. Bije go nawet ten jamnik na zdjęciu. On ma wolontariuszkę , ale nie można wyciągnąć go z budy, tak boi się ludzi. Ela z którą rozmawiałaś w schronisku próbowała go wyciągnąc z budy i zrobić zdjęcia na trawie . Rozbroiła całą budę i wyjęła go . To kłębek strachu. Jego opiekunka to potwierdza. Ja znam psy tej rasy, mam dwa w domu. One lgną do ludzi. Podejrzewam , że został wyrzucony z jakiejś pseudochodowli, gdzie był trzymany w strasznych warunkach. Zrobiłam mu ogłoszenia ale tylko wielbiciel rasy mógłby go adoptować . Gdybym nie oczekiwała na operacje stawu biodrowego wziełabym go na dt. Nie widzę innej możliwości resocjalizacji tego psa. [URL]http://tablica.pl/oferta/terier-pszeniczny-irish-soft-coated-wheaten-terrier-czeka-na-dom-ID1Js1x.html[/URL]. Jest mi wszysto jedno czy jest pudlem czy terierem , istotne jest aby znalazł dom.[/QUOTE] wieści z dzisiaj Blondyn znowu na budzie i poszczekuje; nie jest pogryziony. Wszystko z nim OK. Quote
DZIR Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Mapet']wieści z dzisiaj Blondyn znowu na budzie i poszczekuje; nie jest pogryziony. Wszystko z nim OK.[/QUOTE] Wielkie dzięki za wiadomość. Rozmawiałam z Elą . Obiecała mi ,że w sobotę weźmie go na spacer. Ulżyło mi . Są telefony w jego sprawie. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Pomocy w ogłoszeniach potrzebuje 14 letnia pudliczka Kora "[INDENT]Kora to około 14-letnia pudliczka oddana do schroniska przez właścicieli. Zapchlona, zaniedbana, z wrośniętymi paznokciami została zostawiona w schroniskowym boksie mimo, że trzęsła się ze strachu i błagalnie patrzyła na "swoich państwa". Stara suczka, o którą nigdy nikt nie dbał zaczęła wpadać w depresję, nie jadła, załatwiała się pod siebie, zaczęła chorować. W ostatniej chwili została uratowana przez wolontariuszkę, która przeniosła ją do hotelu dla psów. Kora czeka na dobry dom, na miłość, jakiej nigdy nie zaznała. Jeśli ktoś chciałby zaopiekować się Korą w jesieni jej życia, zrekompensować krzywdy, jakich zaznała od poprzednich właścicieli, proszę o kontakt: 504470635.Kora [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-EdFwQCLPY_I/UJoYymy7KYI/AAAAAAAAFIs/3yx8DljAtYs/s640/DSC08926.JPG[/IMG] [/INDENT] Quote
Recommended Posts