Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wtatara napisał(a):
Joki już za oceanem- jak Coroonaj wróci ze szpitala napisze wszystko

i kto teraz będzie szczekał na smakołyki i rybkę !!! hę...JOKUŚ - teraz po amerykancku będzie szczekał?

to co mam PePe pbcinać sie znaczy - czy nie?
bo do takeigo długiego futra to sie śnieg będzie czepiał.
I tak poluje na fajny (różowy) kombinezon :P
Energy - ciecie na 2 mm tzn. ciecie maszynka dwójką

Posted (edited)

Szukam malutkiej, młodej suczki z najlepiej z woj. mazowieckiego dla mojej samotnie mieszkajacej, niepracującej Mamy (lat 65) po stracie jej ostatniej suczki (mix pudla miniaturki).
Wymagania sa spore ale Mama sie nie spieszy więc mysle, ze spokojnie jakąs psinke znajdziemy, wazne aby suczka te wymagania spełniała.
Opis:
- koniecznie sunia !!! - do Mamy czesto przyjezdza moja siostra z terierem, który absolutnie nie akceptuje innych samców
- koniecznie wysterylizowana !!! - terier siostry jest niewykastrowany i Mama nie chce miec niechcianej ciąży (moge zaplacic za sterylizacje lub zrobic ja juz jak suczka bedzie u Mamy)
- koniecznie lubic dzieci !!! - Mame często odwiedzaja wnuki, z których najmłodzsze ma 2 lata
- koniecznie lubic inne psy, suki i koty !!! - oprócz teriera suczka bedzie z Mama nas odwiedzac, a my mamy dwie suki i kota, u nas tez suczka bedzie przebywala jak Mama bedzie musiała gdzies bez niej wyjechac
- suczka musi potrafic spokojnie zostawac sama w domu, poniewaz Mama czasami musi odwiedzic np. lekarza czy isc do urzedu itp.
- nie szczeniak ale tez nie bardzo stara suczka, preferowany wiek to ok.1-2 lata,
- suczka spokojna, nie dominujaca - terier siostry to straszny dominant i Mama chce uniknąć ewentualnych awantur
- jak najmniejsza - Mama ma problemy z kregosłupem więc im mniej bedzie suczka ważyć tym lepiej
- nauczona czystosci i chodzenia na smyczy
- wyglad: suczka podobna do jej suczki, tzn. mixa czarnego pudla miniaturki podobna do tego pieska ze zdjecia ponizej z tym, ze moze miec bardziej prosta siersc i byc mniej w typie rasy, niekoniecznie cala czarna. Mysle, ze mix sznaucerki miniaturki lub westie tez by sie spodobal

http://img233.imageshack.us/img233/1692/dscn8777y.jpg

Mama mieszka w 50 km od Warszawy i nie jest mobilna ale suczke moge spokojnie ja odebrac (mieszkam pod Pruszkowem) i dostarczyc byle nie z drugiego kranca Polski

Edited by Ania_Mor
Posted

Aniu, jakoś mi przykro zrobiło się po przeczytaniu Twojego posta, choć domyślam się,ze jego treść została podyktowana troską o mamę. Mam nadzieję, że znajdziesz w końcu idealnego psa, bo o innego bym się bała.
Pozdrawiam.

[quote name='Ania_Mor']Szukam malutkiej, młodej suczki z najlepiej z woj. mazowieckiego dla mojej samotnie mieszkajacej, niepracującej Mamy (lat 65) po stracie jej ostatniej suczki (mix pudla miniaturki).
Wymagania sa spore ale Mama sie nie spieszy więc mysle, ze spokojnie jakąs psinke znajdziemy, wazne aby suczka te wymagania spełniała.
Opis:
- koniecznie sunia !!! - do Mamy czesto przyjezdza moja siostra z terierem, który absolutnie nie akceptuje innych samców
- koniecznie wysterylizowana !!! - terier siostry jest niewykastrowany i Mama nie chce miec niechcianej ciąży (moge zaplacic za sterylizacje lub zrobic ja juz jak suczka bedzie u Mamy)
- koniecznie lubic dzieci !!! - Mame często odwiedzaja wnuki, z których najmłodzsze ma 2 lata
- koniecznie lubic inne psy, suki i koty !!! - oprócz teriera suczka bedzie z Mama nas odwiedzac, a my mamy dwie suki i kota, u nas tez suczka bedzie przebywala jak Mama bedzie musiała gdzies bez niej wyjechac
- suczka musi potrafic spokojnie zostawac sama w domu, poniewaz Mama czasami musi odwiedzic np. lekarza czy isc do urzedu itp.
- nie szczeniak ale tez nie bardzo stara suczka, preferowany wiek to ok.1-2 lata,
- suczka spokojna, nie dominujaca - terier siostry to straszny dominant i Mama chce uniknąć ewentualnych awantur
- jak najmniejsza - Mama ma problemy z kregosłupem więc im mniej bedzie suczka ważyć tym lepiej
- nauczona czystosci i chodzenia na smyczy
- wyglad: suczka podobna do jej suczki, tzn. mixa czarnego pudla miniaturki podobna do tego pieska ze zdjecia ponizej z tym, ze moze miec bardziej prosta siersc i byc mniej w typie rasy, niekoniecznie cala czarna. Mysle, ze mix sznaucerki miniaturki lub westie tez by sie spodobal

http://img233.imageshack.us/img233/1692/dscn8777y.jpg

Mama mieszka w 50 km od Warszawy i nie jest mobilna ale suczke moge spokojnie ja odebrac (mieszkam pod Pruszkowem) i dostarczyc byle nie z drugiego kranca Polski

Posted

Energy napisał(a):
Co się stało Coronaaj? Mam nadzieję, że nic poważnego???

Joki szczęściarzu:loveu:powodzenia:)

Coronaaj juz w domu po ostrym zapaleniu wyrostka robaczkowego.Ale mi sie przytrafilo w Polsce. Pobyt w szpitalu 10 dni ale szwy dopiero od poniedzialku.
Psy tesknily niesamowicie. Teraz szczesliwe, Bully OK nabral wagi. Joki juz w Arizonie w pelnym luksusie, przyzwyczaja sie do nowego domku.Mama zachwycona Jokim , pokochala go , czeka ich wizyta u mojej wetki .Ma dwa sliczne duze lozka , nowe smyczki, ale spi z Mama . Jak wydobrzeje to beda zdjecia z mojej ostatniej wizyty w DT. Porosze corke zeby umiescila jakies zdjecia z Phx, AZ Jokiego na FB. TYle narazie, mozna go przeniesc do Adoptowane.

Posted

[TABLE="width: 530, align: center"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]

MRUCZEK, nr 520

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"]numer: 520
numer chip: 967000009461897
imię: Mruczek
[/TD]
[TD="width: 290"]wiek: ok. 12 lat
wielkość: mala
rasa: pudel miniaturowy
data przyjęcia: 2012-10-04
kwarantanna do 2012-10-18
przebywa w boksie: biuro

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]opis: Mruczek to uroczy, starszy pudelek. Jest bardzo spokojny i przesympatyczny. To psi dziadziuś, ale w całkiem niezłej formie, chętnie chodzi na spacerki, jest ufny i grzeczny. Mruczek ma przed sobą jeszcze trochę czasu, czy ktoś podaruje mu dom?

SCHRONISKO MARMUROWA 4
TEL 42 656-78-42
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

1. Czy jest tu ktos z Łodzi - bo rozumiem, że Mruczek (co za imie dla psa?) jest w łodzi.....ktos, kto wyciągnął by go ze schronu i podrzucił do warszawy? Wzięłabym go do siebie.

2. W Jastrzębiu Zdroju jest miniaturka pudelka, samiec, biały, ok 2 lat - ogłoszony na facebooku. Ogłosiła go ta sama dziewczyna co Hrabala.

Posted

Mapet napisał(a):
1. Czy jest tu ktos z Łodzi - bo rozumiem, że Mruczek (co za imie dla psa?) jest w łodzi.....ktos, kto wyciągnął by go ze schronu i podrzucił do warszawy? Wzięłabym go do siebie.

Na dt czy ds?:) byłoby wspaniale:)
Tylko nie wiadomo czy to suczka czy pies, chyba, bo imię psie a wpisane ma suka...

Posted (edited)

[quote name='TeklaTulaLatika&PePa']ja zamawiam foto JOKA z hameryki. nie przejdzie bez foto
Dwa pierwsze zdjecia sa na FB , zrobil moj ziec Josh ale nie nadzwyczajne. FB Tablica Alice Klenczon-Corona .
Joki byl u wetki czekaja na wyniki pelnych badac krwi (morfologia) tak pies w dobrej kondycji, wetka mowi, ze Joki okolo 10 lat. Wetka amerykanska chce skierowac Jokiego do okulisty zeby jednak sprawdzil czy nic nie da sie zrobic z oczkami. Zrobimy ale pierwszy groomer (obiciac siersc) .Przyjada do domu wezma Jokiego na obciecie. Joki siedzi w ogrodzie za furtka (wybieg dla psow) z poslankiem, woda. Trzeba odchudzic Jokiego , za gruby. Wazy 32 funty.

Joki tydzien przed wyjazdem w ogrodzie w Pruszkowie na DT.

Edited by coronaaj
edit
Posted

http://fD: 1952/12/P
Gatunek: PIES
Rasa: PUDEL
Waga: 14.5kg
Data przyjęcia: 19-08-201
oto.paluch.org.pl/011202642_mini.jpg
W schronisku na Paluchu w Warszawie jest ten pudelek . Nie ma go w kąciku adopcyjnym tylko w bazie danych.
Prosiłam wolontariuszkę ,z którą współpracuje aby go znalazła i zrobiła zdjęcia. Była z nim na spacerze. Mówi, że to kontaktowy psiak, wygląda na młodego 4-5 lat , Jak tylko będę miała zdjęcia zrobię mu ogłoszenia.

Posted

[quote name='DZIR']

http://fD: 1952/12/P
Gatunek: PIES
Rasa: PUDEL
Waga: 14.5kg
Data przyjęcia: 19-08-201
oto.paluch.org.pl/011202642_mini.jpg
W schronisku na Paluchu w Warszawie jest ten pudelek . Nie ma go w kąciku adopcyjnym tylko w bazie danych.
Prosiłam wolontariuszkę ,z którą współpracuje aby go znalazła i zrobiła zdjęcia. Była z nim na spacerze. Mówi, że to kontaktowy psiak, wygląda na młodego 4-5 lat , Jak tylko będę miała zdjęcia zrobię mu ogłoszenia.

kurcze, poluje na pudla od Jastzębia po Łódz a okazuje się, że jest psina na paluchu. zrobiłam natychmiast wywiad telefoniczny - podobno ma charakterek, na kwarantannie w boksie psy ustawiał...
moze uda mi sie w czwartek podjechac to dowiem się więcej.

Posted

Mapet napisał(a):
kurcze, poluje na pudla od Jastzębia po Łódz a okazuje się, że jest psina na paluchu. zrobiłam natychmiast wywiad telefoniczny - podobno ma charakterek, na kwarantannie w boksie psy ustawiał...
moze uda mi sie w czwartek podjechac to dowiem się więcej.

No zawsze pod latarnią najciemniej;) a może to właśnie ten:)

Posted

coronaaj napisał(a):
Wchodze na watek zeby sie czegokolwiek dowiedzie. Czy cos odemnie przyszlo na Pudlowate?

Energy napisał(a):

Coronaaj bardzo dziękuję:loveu: wpłynęło od Ciebie 50 zł na pudliszony:)

wpis z 2.10.;)

Posted

Nasz pudelek ze Szczytna jest już poza schronem, jak już będzie ostrzyżony będą fotki dla nie go, mogę tylko powiedzieć,że to bardzo grzeczny chłopiec, nie brudzi , wytrzymuje be wyjcia kilka godzin, trochę płacze jak się go zostawi ale po kilku minutach jest cisza.

Posted

[TR]
[TD="colspan: 2"]

LOKA, nr 652

[/TD]
[/TR]
[TR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"]numer: 652
numer chip: 967000009461720
imię: Loka
[/TD]
[TD="width: 290"]wiek: ok. 14 lat
wielkość: srednia
rasa: mix pudla
data przyjęcia: 2012-10-16
kwarantanna do 2012-10-29
przebywa w boksie: zwierzętarnia

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]opis: Loka to starsza, spokojna sunia w typie pudla. Trafiła do nas z ulicy Wodnej. Jest zaniedbana. Wkrótce więcej informacji.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[FONT=Verdana]

[/FONT]
[FONT=Verdana]liczba odslon: [/FONT]
[FONT=Verdana]2
[/FONT]
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=8262
[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI TEL 42 656-78-42[/FONT]