Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='coronaaj']
PS Dudzia w nowym super DS, wczoraj zawiozlysmy, sa zdjecia na watku. Moze cos zostanie po Dudzi jakas kaska to przeznaczamy na nowa sunie , Jokiego i Pepe.Moze skarpeta cos nam dolozy??

Jak ma nie dołożyć ?
Dla zainteresowanych w 2 poście są rozliczenia skarpety...

Posted

Energy napisał(a):
No dobra to ja jak zwykle:
Maja, Kaja, Kuma:lol:

No to cioteczki glosujcie;moja propozycja Bibi, Bibina , Bibinka Tuffy, Kuma , Kaja , Missy, sama nie wiem.

Posted

mshume napisał(a):
Mnie najbardziej podoba się Beza :). Dzisiaj założę małej wątek, ale proszę o podnoszenie, bo mnie nie będzie do konca lipca.

Moze byc Beza ladne , zakladaj watek , sunia ma cieczke, uszka chore chyba grzybica, jest juz na lekarstwie.
Szukajcie kogos z okolic Pily do wizyty PA...najlepiej dwie ciotki, doswiadczone.

Posted

Equus napisał(a):
O wybrałyście moją propozycję imienia :D Hurrraaa! A tak zawsze mam problem z wymyślaniem imion ;)

No masz nosa na imiona , ja tez zawsze mam problemy...zostaje Beza...

Posted

Kogo moznaby poslac na wizyte przedadopcyjną do Wawra (Wwa)? Może Tanitka? Kto jeszcze? Domek fajny, pomaga psiakom, no ale formalności formalnościami ;)

Posted

coronaaj napisał(a):
Ladne to...dowiedz sie detali..

Ok jeśli mi się uda to jutro się dowiem, choć zobaczę bo nic w ogłoszeniu nie jest podane... nawet imienia nie ma, będę musiała się spytać dyżurnej czy po zdjęciu go rozpozna...

EDIT: widzę! jest imię! to może jednak nie będzie tak źle :)

Posted

No więc tak dowiedziałam się iż sunia ma na imię Nuka, ma 1,5 roku widać na zdjęciach ze schronu iż jest pudlowata, została oddana przez syna właścicielki z powodu braku warunków, kwarantannę kończy 25.07. Suczka będzie wysterylizowana, jest odrobaczona, odpchlona i zaszczepiona jak każdy pies w naszym schronisku :)

Posted

Poznałam Dingę osobiście. Ma dość duży boks, zadaszony, przy głównej ścieżce w schronisku. Całymi dniami siedzi na samiuśkim środku tego boksu. Siedzi i czeka. Nie rozgląda się, bo widzi słabo, tylko siedzi i czeka.
Ludzie przechodzą, dużo ludzi chodzi dookoła - Dingusia nie szczeka, nie podbiega do krat, nie prosi o uwagę. Siedzi.

Wystarczy stanąć przy boksie i cicho ją zawołać, a jej cała psia miłość objawia się w pełni. Podbiega machając nie tyle ogonem co wręcz całą sobą, wszystko się w niej kręci, łapki tuptają w miejscu z niecierpliwości, a za chwilę wręcz rozpłaszcza się na kratkach i prosi o głaski, próbując lizać łaskawą jej dłoń.

A gdy człowiek odchodzi - Dinga ze spuszczonym łebkiem wraca na środek boksu...

Posted

Pabianice - kolejny pudel:

• Imię: Filipek

• Kastracja/sterylizacja: tak
  • Wielkość: ok 35-40 cm

• Kontakt w sprawie adopcji: 793 046 770 (tylko po godz. 18 )
  • aga.s1984@gmail.com

• Miejsce pobytu Pabianice

• Podstawowe informacje o zachowaniu: bardzo towarzyski, przyjazny, wesoły, zgodny z innymi psami, potrafi chodzić na smyczy

Informacje dodatkowe:

• Odrobaczenie: tak
  • Szczepienia: tak (p. wściekliźnie)

• Problemy zdrowotne: raczej nie

• Inne problemy zaniedbany, dawno nie strzyżony

• Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: zgodny z psami

Posted

własnie na stronie pudelków chcę podziekowac tym nielicznym, którzy do konca mnie wspierali
dziękuję bardzo , bardzo Celince za DT i tym , którzy jak mogli pomagali mi finansowo. Było ich niewielu a przede wszystkim jednemu duszkowi .
Teraz gdy Dudzia ma dom napisze jak przez cały czas było mi przykro że wiekszość opusciła nas.Rzadko wchodzę teraz na Dogo, rzadko się wpisuję. A dlaczego- własnie dlatego.Pamietam sensację i Wasze emocje.
Mozna było na mnie liczyc-teraz?
CHYBA ŻE PRZESTANIE BOLEĆ