coronaaj Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 sacred PIRANHA napisał(a):coronaaj jak wpłaca na psiaka to on znajduje dom... tzn ze moj podopiweczny chory yoreczek Joguś pójdzie niedługo do domu!!!:-) dziękujemy coronaaaj:-) czyli dostalas na yoreczki? Super, moze mam dobra reke...oby Filutek tez poszedl do domeczku, oby byl OK...podaj watek yoreczkow...dziekuje...moze Jogus ma wateczek? Quote
sacred PIRANHA Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='coronaaj']czyli dostalas na yoreczki? Super, moze mam dobra reke...oby Filutek tez poszedl do domeczku, oby byl OK...podaj watek yoreczkow...dziekuje...moze Jogus ma wateczek? tak dostałam (rozliczenie w skarpecie yorków -w moim podpisie jest link możesz sobie sprawdzic) dziękujemy, a Joguś ma wątek oczywiscie, dzis aktualne fotki są wlasnie, zapraszamy:-) http://www.dogomania.pl/threads/199544-8miesięczny-york-z-problemami-neuro-uratowany-od-śmierci!-Zbieramy-na-diagnostykę! Quote
Energy Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 [quote name='Energy']Mam od Megii1 namiary na dom w Krakowie, który by zainteresowany Dorką - nr. 8 na wątku. Dorka pojechała do domu:lol:więc może inny psiak skorzysta... Zacytuję sama siebie:cool3:czy nikt z osób, które wstawiały psiaki nie jest zainteresowany? Mam jeszcze potencjalny dom w Warszawie, z dziećmi. Quote
Rumi. Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Ja napisałam że rozejrzę się jutro w schronisku krk :D no chyba że hektor? tylko nie wiem czy nie za młody, jeśli chcieli starszego psa Quote
Energy Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 greatmadwomen napisał(a):Ja napisałam że rozejrzę się jutro w schronisku krk :D no chyba że hektor? tylko nie wiem czy nie za młody, jeśli chcieli starszego psa Umknęło mi, sorki. Już Ci wysyłam pw. Malagos wysłałam Ci też pw. Do pani z Krakowa wysłałam zdjęcia naszych pudlowatych, zobaczymy. Warszawski dom jest z czwórką dzieci, to na pewno tylko młody psiak wchodzi w grę. Quote
piechcia15 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 dziekuje za FB dla babuni!! teraz jest moda na fb to może ktoś ją wypatrzy Quote
Equus Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 piechcia15 napisał(a): pisze do mnie jakaś dziewczyna na mailu że chciałaby ja wziąć do siebie, tylko zastanawia się bo ostrzegłam ja że stary pies to sa zawsze wydatki, a widać że napewno będzie jej potrzebny wymaz z oka i morfologia na dzień dobry. Dlatego musi sie zastanowić czy stać ją na to. Ale może wzięła by ją chociaż na tymczas, zrobiłoby się zbiórkę na leczenie itp. i doprowadziło psineczkę do porządku a potem dziewczyna by zdecydowała czy ją zostawia czy oddaje do adopcji... Nie mogę przestać o niej myśleć! I też deklaruję że dorzucę się do leczenia dla potencjalnego dt! Quote
Basia Z. Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Ja też się troszke dorzucę do kosztów jeśli ktoś ja weźmie a we wtorek prawdopodobnie pojadę ją podstrzyc i wypielęgnować na ile się da w schroniskowych warunkach . Quote
Equus Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Basia Z. napisał(a):Ja też się troszke dorzucę do kosztów jeśli ktoś ja weźmie a we wtorek prawdopodobnie pojadę ją podstrzyc i wypielęgnować na ile się da w schroniskowych warunkach . Super Basia - dzięki. I daj tu koniecznie zanać jak ona się ma itp. Quote
feliksik Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 anita_happy napisał(a):radomski PUDEL - na bank to to samo źródło co pudle z pseudoh. - juz potwierdzone...ludzie sobie z rąk do rąk psa przekazywali az do schronisk a trafuł cafe dla niego: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/staruszek,30989 Quote
feliksik Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 piechcia15 napisał(a): [SIZE=2]Imię: brak Wiek: 10-15lat Płeć: sunia Kastracja/sterylizacja: nie Wielkość: mała/średnia Kontakt w sprawie adopcji: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl Miejsce pobytu Schronisko w Pabianicach Podstawowe informacje o zachowaniu: jeszcze jej nie znam:( proszę was o pomoc, na cito:( cafe dla tej piękności: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/czarna-pudelka,30990 Quote
feliksik Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Ania_i_Kropka napisał(a):Ok już wstawiam: Informacje dodatkowe: i po strzyżeniu: cafe dla Borysa: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Borys,30991 Quote
feliksik Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Borówka16 napisał(a):INFORMACJE OBOWIĄZKOWE: Imię: Aleksik Wiek: 1 rok Płeć: samiec Kastracja/sterylizacja: [SIZE=2]tak Wielkość: średni Kontakt w sprawie adopcji: [SIZE=2] Ola (Borówka16)-513145953 lub leksia16@gazeta.pl Miejsce pobytu : Schronisko "Medor" w Zgierzu, woj.łódzkie Zdjęcie : Podstawowe informacje o zachowaniu: [SIZE=2]Bardzo sympatyczny, kochany, dobrze wychowany psiak, nosi smycz w pyszczku jak chce żeby z nim wyjść :) Niestety wrócił z adopcji, bo okazało się, że nie lubi małych dzieci :-( Informacje dodatkowe: Odrobaczenie: tak Szczepienia: tak - wścieklizna, zakaźne Problemy zdrowotne: nie Inne problemy : nie lubi małych dzieci, takie 7-8 latki mogą być Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: psy, koty ok, dzieciaki powyż. 7 roku życia Link do wątku: nie posiada, link do wątku ogólnego schroniska : http://www.dogomania.pl/threads/88851-Fundacja-Medor-Zgierz-woj.łódzkie-potrzebna-pomoc-w-ogłoszeniach-! cafe dla Aleksik: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Aleksik,30992 Quote
feliksik Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 dziewczyny czy któregoś pominęłam w ogłoszeniach? Quote
coronaaj Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Moze Babulinke damy do Arktyki??? Jakies imie by sie przydalo.:eviltong::eviltong: Piechcia gdzie on jest bo jak Arktyka sie zgodzi to potrzebny transport pod Torun. Wyczytalam jest w Pabianicach...to nie tak daleko...:evil_lol: Quote
coronaaj Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 anita_happy napisał(a):radomski PUDEL - na bank to to samo źródło co pudle z pseudoh. - juz potwierdzone...ludzie sobie z rąk do rąk psa przekazywali az do schronisk a trafuł Pudelek jest juz w DT (tanio), zaoszczedzilysmy na transporcie...potrzebujemy pomocy , nie ma imienia, moze jakies sugestie ...bedzie watek.Czekam na Anite...potrzebujemy pomocy w ogloszeniach....musimy miec imie zeby go zaczac oglaszac... Dt to chlopak ze schroniska, pudelkiem zajmuje sie Mama...czekamy ns konto. I:evil_lol::evil_lol:I mie potrzebne.....no moze znowu szybko sie uda znalesc domek....oby!!!:loveu: Ktory ma numer na pudlowatych??? Moje sugestie na imie;;; Booby, Borrego, Pikolo, Blacky (on czarny) , Barry , Pepe (zdrobniale mojego meza), no jakie wasze zdanie??? Quote
siekowa Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Napisałam do Pani z FB, która zastanawia się nad adopcją pudliczki z Pabianic. Właśnie dostałam odpowiedź: Dzień dobry, Jestem w kontakcie z p. Magdą (wolontariuszką), która była ze mną absolutnie szczera i napisała, że adpocja może wiązać się z poważnymi kosztami leczenia. Tego się właśnie obawiam i ostatecznej decyzji w sprawie nie podjęłam. W związku z tym, że p.Magda wyjechała na tydzień, niczego na razie ruszyć się i tak nie da, więc poczekam na jej powrót i dopytam o sprawy, które mnie nękają. Zastanawiałam się nad tymczasem,ale też nie chciałabym, by starszy pies wałęsał się od domu do domu i stresował nowymi sytuacjami. O pomocy finansowej p.Magda mi już pisała. Proszę dać mi jeszcze chwilę. To jest pies, którym poważnie trzeba się zaopiekować, nie chciałabym podejmować emocjonalnej decyzji, z której kiedyś nie będę mogła się wywiązać. Na pewno się odezwę i dopytam o rzeczy, które mnie jeszcze interesują. Quote
piechcia15 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 dzięki za tą informację, bo mi nie odpisała i nie wiedziałam czy doszło czy nie. Myślę że pomysł z dt u niej to dobry pomysł, a w międzyczasie się zakocha:) oczywiście pomożemy finansowo na ile się da. Bo wiadomo, że taka babulinka w schronisku to wiela zagadka i trzeba ją przebadać. Ja myślę że właściciel zmarł a rodzina dzieląc się majątkiem wywaliła ja na ulicę, bo po co im taki "posag" napisałam tej pani mój nr tel w razie gdyby chciała się jeszcze coś dowiedzieć, ale nie naciskam bo wiem że taką decyzja musi być przemyślana. Jutro pani Basia ją obetnie aby wyglądała jak człowiek:) i napewno będzie jej łatwiej. ja dziś dzwoniąc do schroniska powiedziałam im aby nie usypiali jej bo ja ją zabiorę. Jeszcze nie wiem gdzie ale zabiorę i słowa dotrzymam choćbym miała stanąć na rzęsach. Quote
siekowa Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Czy w schronisku powiedzieli ile masz czasu na jej zabranie? Dobrze by było gdybyś założyła babcince wątek na dogo, bo jeśli by nie wyszło z domkiem tej pani (tfu tfu), to może być ciężko później coś znaleźć na szybko. Teraz by można było próbować zbierać deklaracje na hotel i leczenie. Quote
modliszka84 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Adopcje można załatwiać szybciej, ze mną. Po co czekać tydzień, jeśli ta pani zdecyduje się na jej przygarnięcie. Quote
coronaaj Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='siekowa']Napisałam do Pani z FB, która zastanawia się nad adopcją pudliczki z Pabianic. Właśnie dostałam odpowiedź: Napisałam do Pani z FB, która zastanawia się nad adopcją pudliczki z Pabianic. Właśnie dostałam odpowiedź: Dzień dobry, Jestem w kontakcie z p. Magdą (wolontariuszką), która była ze mną absolutnie szczera i napisała, że adpocja może wiązać się z poważnymi kosztami leczenia. Tego się właśnie obawiam i ostatecznej decyzji w sprawie nie podjęłam. W związku z tym, że p.Magda wyjechała na tydzień, niczego na razie ruszyć się i tak nie da, więc poczekam na jej powrót i dopytam o sprawy, które mnie nękają. Zastanawiałam się nad tymczasem,ale też nie chciałabym, by starszy pies wałęsał się od domu do domu i stresował nowymi sytuacjami. O pomocy finansowej p.Magda mi już pisała. Proszę dać mi jeszcze chwilę. To jest pies, którym poważnie trzeba się zaopiekować, nie chciałabym podejmować emocjonalnej decyzji, z której kiedyś nie będę mogła się wywiązać. Na pewno się odezwę i dopytam o rzeczy, które mnie jeszcze interesują. A domek czyli wizyta przedadopcyjna zrobiona???? Co to za domek, gdzie jest, cos wiecej o pani, gdzie mieszka, ma dzieci, etc....kastracja...tez bardzo wazne. Pudelka trzeba zbadac moze nie bedzie tak zle z tymi kosztami...nie straszcie pani jak domek dobry....kto ma dac DT bo nie zrozumialam??? Quote
Equus Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Zastanawiałam się nad tymczasem,ale też nie chciałabym, by starszy pies wałęsał się od domu do domu i stresował nowymi sytuacjami. Trzeba by Pani może uświadomić że dla niej tymczas to jedyna szansa, że jak jej się nie wyciągnie to jest pierwsza w kolejce do uśpienia... Coronaaj - babulince dałam roboczo imię Misia i ma u nas numer 10. Póki co nie ma jeszcze domu ani tymczasu - jest jakaś kobieta, która myśli o adopcji ale nie jest zdecydowana i dziewczyny myslały że może choć na tymczas by ją wzięła ale ona się zastanawia... Piechcia co robimy, Arktyka chyba zgodziłaby się ją wziąc na tymczas - czy coś załatwiamy? Zakładamy watek, zbieramy deklaracje czy czekamy na decyzję tej pani? U Arktyki tymczas jest płatny... u tej pani pewnie za zwrot kosztów ale czy ona się zdecyduje? Srebrny (on nie jest czarny raczej) staruszek ma numer 13 i nie ma żadnegi imienia. Mnie się podoba Pepe ;) [quote name='feliksik']dziewczyny czy któregoś pominęłam w ogłoszeniach? Nie pominełaś, już wszystkie mają cafe - DZIĘKI!!! Quote
piechcia15 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 boję się płatnego dt w przypadku takiego staruszka, bo istnieje duża możliwość że będziemy to płacic dozywotnio. Wydaje mi się że trzeba pogadac z tą panią z fb ale ona sie póki co nie odzywa, a ja nie mam do niej telefonu. Wczoraj dzwoniła jakaś pani tez z fb przerażona że dziś jest 18.01 i pewnie ją iśpili. Zapewniłam ją że poczekaja z tą ostateczną decyzją na mnie,. czy ja coś wykombinuję. nie wiem skąd jest ani nic. Quote
coronaaj Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 piechcia15 napisał(a):boję się płatnego dt w przypadku takiego staruszka, bo istnieje duża możliwość że będziemy to płacic dozywotnio. Wydaje mi się że trzeba pogadac z tą panią z fb ale ona sie póki co nie odzywa, a ja nie mam do niej telefonu. Wczoraj dzwoniła jakaś pani tez z fb przerażona że dziś jest 18.01 i pewnie ją iśpili. Zapewniłam ją że poczekaja z tą ostateczną decyzją na mnie,. czy ja coś wykombinuję. nie wiem skąd jest ani nic. To co chcesz z nia zrobic??? Czas goni a pani z fb nie odzywa sie.Trzeba ja jak najszybciej wyciagnac ze schronu..bo ...uspia...czas goni... Quote
abra64 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Imię: brak Wiek:starszy ale nie wiem ile Płeć: samiec Kastracja/sterylizacja: /nie Wielkość: do kolana Kontakt w sprawie adopcji: abra64@wp.pl Miejsce pobytu Sosnowiec Zdjęcie czarny Podstawowe informacje o zachowaniu: pies spokojny, przerażony swoją sytuacją bardzo zagubiony Niestety nie mam o tym psiaku nawet podstawowych danych - możliwe, że dopiero w sobotę uda mi się zdobyć informacje konieczne do wstawienia na pierwszą stronę wątku, ale chciałam chociaż te zdjęcia od razu wrzucić. Wielkość mini. W sobotę go jeszcze nie było, trafił w tym tygodniu. Quote
Recommended Posts