Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bezpłatnych dt to jak na lekarstwo :(
Jeśli chodzi o płatne to wiem, ze u Arktyki się miejsce zwolniło (pudlowy staruszek znalazł dom!) ale trzeba zebrać deklaracje...

Posted

Zobaczcie, jaka bieda :( przez kilka godzin gdy byłam w schronisku tak siedział /siedziała :(

Niestety nie mam o tym psiaku nawet podstawowych danych - możliwe, że dopiero w sobotę uda mi się zdobyć informacje konieczne do wstawienia na pierwszą stronę wątku, ale chciałam chociaż te zdjęcia od razu wrzucić. Wielkość mini. W sobotę go jeszcze nie było, trafił w tym tygodniu.

Zdjęcia tylko takie przez kraty.

Posted

[quote name='Emiś']Zobaczcie, jaka bieda :( przez kilka godzin gdy byłam w schronisku tak siedział /siedziała :(

Niestety nie mam o tym psiaku nawet podstawowych danych - możliwe, że dopiero w sobotę uda mi się zdobyć informacje konieczne do wstawienia na pierwszą stronę wątku, ale chciałam chociaż te zdjęcia od razu wrzucić. Wielkość mini. W sobotę go jeszcze nie było, trafił w tym tygodniu.

Zdjęcia tylko takie przez kraty.
to obejrzyj tego psiaka bliżej..........

Posted

Dorka też może jutro pojedzie - mam dla niej w sumie trzy domy do sprawdzenia. Jeden w Warszawie, w Białymstoku i w Krakowie:) Dziś wizyta przedadopcyjna w Białymstoku, jak wyjdzie ok to jutro Sunia jedzie:)

Posted

Jak wybierzesz dom dla Dorci, to podziel się pozostałymi kontaktami z innymi pudlami w potrzebie.

megii1 napisał(a):
Dorka też może jutro pojedzie - mam dla niej w sumie trzy domy do sprawdzenia. Jeden w Warszawie, w Białymstoku i w Krakowie:) Dziś wizyta przedadopcyjna w Białymstoku, jak wyjdzie ok to jutro Sunia jedzie:)

Posted

mshume napisał(a):
Jak wybierzesz dom dla Dorci, to podziel się pozostałymi kontaktami z innymi pudlami w potrzebie.

Oczywiście, inaczej bym nie zrobiła. Chyba zrezygnujemy na dzień dzisiejszy z Krakowa bo nie wiem jak ogarnąć tam transport ale dam znać wieczeorem.

Posted

Przynajmniej raz na dwa tygodnie jest darmowy transpoort do Katowic a czasem i do Krakowa z Wwy. Ale ja zawsze staram się znaleźć dom bliżej DT.

megii1 napisał(a):
Oczywiście, inaczej bym nie zrobiła. Chyba zrezygnujemy na dzień dzisiejszy z Krakowa bo nie wiem jak ogarnąć tam transport ale dam znać wieczeorem.

Posted

mshume napisał(a):
Przynajmniej raz na dwa tygodnie jest darmowy transpoort do Katowic a czasem i do Krakowa z Wwy. Ale ja zawsze staram się znaleźć dom bliżej DT.

Pewnie myślisz o Figu:) Znam ten transport bo przywiozła mi min Dorkę z Sosnowca. W Warszawie Pani się waha, Kraków za daleko, a do Białegostoku mam i transport i rodzinę męża, która czasem odwiedzam także mam nadzieję, ze będzie ok.

Posted

Dziewczyny ostatnimi czasy kilka osób wstawiło psiaki po pierwsze bez niezbędnych info, a po drugie tak dość średnio podobnych do pudli (moim zdaniem to bardziej pasują na kudłacze). No i nie wiem co mam z nimi zrobić - czy wstawić do postu "pudlowate bez niezbędnych info" czy nie wstawiać wcale? Bo do głównych postów wstawić nie mogę napewno z powodu braku podstawowych danych. Nie wiem - wkleję i oceńcie - czy mam je zaliczać do pudli?
Psiaki bez niezbędnych informacji:

[quote name='Hala']W poznańskim schronisku jest taki pudel

Uploaded with ImageShack.us

[quote name='memory']Cioteczki od pudelków, zajrzyjcie do tego tematu:
http://www.dogomania.pl/threads/199997

Wygląda na pudelka.

Uploaded with ImageShack.us

[quote name='jusstyna85']

Przypomina on Wam chociaż trochę Pudla? nie wiem pod jaką rase go podpiąć,żeby mixa z niego zrobić...to średni pies...

[quote name='julkita']W Piotrkowie Trybunalskim jest taki psiak http://schronisko-piotrkow.pl/photogallery.php?photo_id=375 mi się zdaje, że to mix pudla

O i kolejny piesek w typie pudla w schronisku w Szczecinie http://szczecin.schronisko.net/adopcja-id-62078.html

Posted

piechcia15 napisał(a):
dziewczyny nie macie naprawdę jakiegoś kątka aby umieścić tą "moją" starowinkę gdzieś na dt??:(

piechcia porób więcej fotek, dowiedz się jaka to płeć, jakiej jes wielkosci (ile waży?), może są juz jakiekolwiek info o zachowaniu (moze sie już rozruszał/a może warczy na psy ludzi? no chomi mi o to ze moze cos wyszło poza tym przrazliwym dołelm) trzeba założyć wątek piesiowi i zbierac deklaracje żeby cokolwiek ruszyc...

Posted

megii1 napisał(a):

Jak w krk to jeśli nie musi być starszy psiak to zaproponuj Hektora! On jest z Krakowskiego schronu

Posted

INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:

• Imię: Aleksik
  • Kastracja/sterylizacja:
  • [SIZE=2]tak
  • Wielkość: średni
  • Kontakt w sprawie adopcji:
  • [SIZE=2] Ola (Borówka16)-513145953 lub leksia16@gazeta.pl
  • Miejsce pobytu : Schronisko "Medor" w Zgierzu, woj.łódzkie
  • Zdjęcie :

• Podstawowe informacje o zachowaniu:
  • [SIZE=2]Bardzo sympatyczny, kochany, dobrze wychowany psiak, nosi smycz w pyszczku jak chce żeby z nim wyjść :)
  • Niestety wrócił z adopcji, bo okazało się, że nie lubi małych dzieci :-(

Informacje dodatkowe:

Posted

coronaaj napisał(a):
Poszlo dzisiaj na Skarpete Pudelkowa 150zl na Fafika za 3 m-ce (nie dostalam konta) i 100zl na pudle
razem 250zl:multi::multi:

Na Filutka?;)

Alu bardzo, bardzo Ci dziękuję:loveu::loveu::loveu:
Tylko ja nie wysyłałam konta na Filutka, bo nie mamy na niego zebranych deklaracji ani dt:shake:

Borówka dzięki za metryczkę:lol:

Posted

[quote name='Energy']Mam od Megii1 namiary na dom w Krakowie, który by zainteresowany Dorką - nr. 8 na wątku. Dorka pojechała do domu:lol:więc może inny psiak skorzysta...
Własnie napisałam do Państwa, że ktoś się do nich w najbliższym czasie odezwie.