Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GPooLCLD']Ale dlaczego nie ?

Jeżeli to mix pudla z innym psem gładkowłosym , to pyszczek może mieć po "tatusiu".

E-S, lecą jej włosy????
Rośnie futro w nieskończoność ?????

Nie wiem jak jej rośnie futerko, ona jest w schronisku gdzieś z miesiąc raptem, to nie wiadomo, włosy jej nie wychodzą, wczoraj ją maltretowałam, ma włosy, nie sierść, nie ma podszorstka. Loczki ... jezusieńku ... w życiu czegoś takiego nie głaskałam, no rozkosz :loveu: jeśli miałabym do czegoś porównać doznania dotykowe to do puszku spod papuziego skrzydełka :loveu:

Posted

E-S napisał(a):
jeśli miałabym do czegoś porównać doznania dotykowe to do puszku spod papuziego skrzydełka :loveu:

No to GPooLCLD na pewno będzie wiedziała jaki to włos:evil_lol:

Posted

Właśnie to z tą sierścią i włosem , to takie mylne nazewnictwo . No potoczne , każdy pies ma włosy:)
Ale o to mi chodziło - jak miękkie jak wata , to bardzo prawdopodobne , że to mix pudla . A teraz sobie wyobraź , jak to futro jest miękkie i miłe w dotyku po wyczesaniu pudliszona :loveu::loveu::loveu:
A reszta to już genetyka , bo przecież nie wiemy jakich ma przodków i w którym pokoleniu był pudel.

Nooooo mam paputka , to wiem :evil_lol:

Posted

Nigdy nie głaskałam pudla - jakoś w woj. lubelskim ich niewiele, czasem tylko widzę po 2 stronie ulicy ... to pudelki mają takie futereczko ? :loveu: nie miałam pojęcia !

/też mam papugi :D/

Posted

migdalena napisał(a):
To ja na chwilę z dobrą wiadomością. Jutro adopcja Kiki:multi: , ale czeka mnie długa droga za kierownicą...
W obliczu tego co stało się z Cackiem, widać że trzeba działać jak najszybciej :-(

No to chwała Bogu, bo i mnie ta malizna spać nie dawała.

Posted

[quote name='E-S']Nigdy nie głaskałam pudla - jakoś w woj. lubelskim ich niewiele, czasem tylko widzę po 2 stronie ulicy ... to pudelki mają takie futereczko ? :loveu: nie miałam pojęcia !

/też mam papugi :D/

Żałuj , że nigdy nie głaskałaś pudliszona i to takiego wyczesanego :eviltong:
Mnie kiedyś nawet koleżanka oskarżyła , że psa watą obkleiłam:crazyeye:

Ale to nic straconego, zawsze możesz adoptować pudliszonka, dla samych efektów dotykowych :diabloti:

Papugi są super , zaraz po psach :p

zerduszko, ten psiak ma świetny czubek głowy:loveu:
I rzeczywiście bardzo podobny :p

Posted

[quote name='GPooLCLD']Żałuj , że nigdy nie głaskałaś pudliszona i to takiego wyczesanego :eviltong:
Mnie kiedyś nawet koleżanka oskarżyła , że psa watą obkleiłam:crazyeye:

Ale to nic straconego, zawsze możesz adoptować pudliszonka, dla samych efektów dotykowych :diabloti:

Papugi są super , zaraz po psach :p

zerduszko, ten psiak ma świetny czubek głowy:loveu:
I rzeczywiście bardzo podobny :p

No to żałuję, ale z adopcją kolejnego pieska to się wstrzymam, musiałam zamknąć DT na razie nawet bo mąż już nie zdzierżył znoszenia dzieła zniszczenia po tym, jak mu mikrosunia Tusia tymczasowiczka zabiła aparat cyfrowy, jedyny jaki miał. Poza tym Bugi ... to wyjaśnia wszystko ... kombinuję odczekać trochę i ewentualnie Balbinkę na DT ... ale odczekać muszę, Tusię ledwo co, w czwartek wydałam i jestem własnie po awanturze o fruwające po domu watki z pluszaków i poduszek, którymi Bugi się dziś "zabawiał".

Posted

migdalena napisał(a):
To ja na chwilę z dobrą wiadomością. Jutro adopcja Kiki:multi: , ale czeka mnie długa droga za kierownicą...
W obliczu tego co stało się z Cackiem, widać że trzeba działać jak najszybciej :-(

Powodzenia Kiki.... mam wyrzuty sumienia za Cacka....nie zdarzylysmy ale tyle tych bidulek...ze nie wyrabiamy, a ja tak daleko!!!!

Posted

Już po adopcji Kiki :loveu: Dziewczynka pięknie jechała samochodem i prócz zapachu nic po sobie nie pozostawiła ;) Takie lalunie to miło wozić, bo zazwyczaj trafiają mi się Rzygulce:razz:. Pani Joanna -nowa właścicielka Kiki- powinna dołączyć do naszego grona. To urodzona dogomaniaczka i właścicielka białego pudliszonka (również adoptowanego ). Kika będzie mieć przystojnego kawalera :lol:
Jestem szczęśliwa, i zaskoczona że wszystko tak szybko i sprawnie poszło.
A na koniec jeszcze niespodzianka od p. Joasi. Podarowała 100 zł na pudelka z Zamościa, także poproszę na pw. o numer skarbonki.

Posted

Migdalena super, że masz takie wiadomości i już szczęśliwie wróciłaś:lol:
Szczęścia Kikunia w nowym domku:loveu:

Pani Joannie bardzo dziękuję za domek dla Kikuni i wsparcie pudlowej skarbonki:loveu:
Czy o tego pieska chodzi?
http://img245.imageshack.us/img245/9821/p1070020e.jpg

Bo jeśli o tego to ja nie mogę zagwarantować, że na pewno będzie wyciągnięty ze schroniska:shake:Rozmawiałam już w jego sprawie, ale wiadomo jak jest z tymczasami, nie wiem czy się uda. Jeśli się uda to pieniążki na pewno na niego przekażemy, ale jeśli nie?
Na razie czekam na jego zdjęcia.

Posted

Mam fajny domek (do sprawdzenie jeszcze) w Krakowie , który jest zainteresowany adopcją Opala lub Filutka .

Co z Filutkiem dalej jest w schronie ?

Jeszcze jeden domek z [FONT=Arial]z Pasłęka woj. warmińsko-mazurskie też zainteresowany Opalem[/FONT].

No i jeszcze jeden , ale dla szczeniaka ... Tam spróbuję Bambi wysłać , ona ma rok.

Cudownie , że dla Kikuni dom tak szybko się znalazł i okazał tak wspaniały :loveu:
A nowej Pani Kiki serdecznie dziękujemy :Rose:

Zaraz uzupełnię wątek ...

Posted

[quote name='GPooLCLD']Mam fajny domek (do sprawdzenie jeszcze) w Krakowie , który jest zainteresowany adopcją Opala lub Filutka .

Co z Filutkiem dalej jest w schronie ?

Jeszcze jeden domek z [FONT=Arial]z Pasłęka woj. warmińsko-mazurskie też zainteresowany Opalem[/FONT].

No i jeszcze jeden , ale dla szczeniaka ... Tam spróbuję Bambi wysłać , ona ma rok.

Cudownie , że dla Kikuni dom tak szybko się znalazł i okazał tak wspaniały :loveu:
A nowej Pani Kiki serdecznie dziękujemy :Rose:

Zaraz uzupełnię wątek ...

Dom nr 1 - Chce zaadoptować Filutka ! Dzisiaj ma być podjęta decyzja .

Dom nr 2 - zainteresowany Opalem , trzeba by szukać transportu. Myślicie , że się uda ?

Doszło do skarbonki 100zł od Migdaleny, od Pani Kiki, jeszcze raz serdecznie dziękujemy :loveu::Rose:

Posted

Wątek uzupełniony !

Zwróćcie, czasem uwagę na moje monologi !!! Ja odpisuję ludziom zainteresowanym psami , a nic o nich nie wiem... Szkoda domów...

Szukamy osobę do przeprowadzenia wizyty w Krakowie !

Posted

Już nie trzeba - ludzie zrezygnowali .
W sumie się im nie dziwię - najpierw pies , którego nie ma , potem taki którego opis nie zgadza się z rzeczywistością.
Pewnie poszukają gdzie indziej ...

To robienie ogłoszeń było bezsensu - tylko tracę czas na odp na maile , a psów albo nie ma , albo opisy już się nie zgadzają.

Posted

Rozumiem, że chodzi o Filutka?
Bo jeśli tak, to opis który zobaczyłam na stronie schronu po zmianie lekko mnie zmroził. Obawiam się, że pies jest przerażony, ma słabą psychikę i stąd takie zachowania. Nie każdy domowy pupil jest w stanie przetrzymać schron:-(

Posted

trochę uzupełnię wiadomości o pudelku 22 :)
jest to starsza suczka wiek trudny do określenia ponieważ ma tylko dwa ząbki :( guz w pyszczku to nadziąślak będzie konsultowana u innego weta bo ten u którego była powiedział ,że tego się nie usuwa z moich info wynika ,że jednak trzeba to wyciąć. Została wywalona w okolicach Jasionki (Rzeszów) była mocna odwodniona i osłabiona teraz już zaczyna dochodzić do siebie trochę przybrała na wadze Pani u której suczka przebywa ma już jednego pudelka też wyrzutka więc wiec coś na temat rasy dodatkowo jest psim fryzjerem :) Obecnie przebywa w Nowej Dębie i pozostanie tam do całkowitego wyleczenia można to traktować jako bezpłatny DT jedna będzie trzeba szukać dla niej domu za jakiś czas.
Nie widziałam jej na żywo ale pani u której suńka jest mówi ,że to pudel miniaturowy.
Wrzucam kilka fotek dziewczynki nie są najlepszej jakości ale są: