Journey Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Nie mogę edytować poprzedniego postu... Też źle zrozumiałam - myślałam, że Mshume weźmie jednego z pudelków. Ewanka, mogłabyś jednego z nich wziąć? Jedno dt jest możliwe u mnie, a drugie u mojej rodziny(dla srebrnej suni). Ze względu na nasze psy najlepiej dla obu suczek. Quote
tripti Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 jak Ewanka - to tylko suczka, Jej własny pies Zorba zdecydowanie nie akceptuje samców. Quote
Energy Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Journey bardzo Ci dziękuję za wątek:loveu: Ja też tak samo zrozumiałam, tzn. tak mi napisała GPooLCLD. Pewnie nie było uzgodnień co do terminu i stąd pomyłka, szkoda:shake: Quote
Ewanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='tripti']jak Ewanka - to tylko suczka, Jej własny pies Zorba zdecydowanie nie akceptuje samców. Ty już nas znasz ;) ... masz rację, jeśli do mnie to tylko ta srebrna sunia, od początku o niej pisałam i ją brałam pod uwagę ... mam już łaciatą Molly i wystarczy ;) :D Quote
Journey Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Nie ma za co Energy :) Zastanawiam się czy ktoś ze znajomych mógłby wziąć trzeciego pudelka, ale na razie nikt nie przychodzi mi do głowy... Quote
filodendron Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Jakby ktoś miał czas, żeby zajrzeć, to bardzo proszę http://www.dogomania.pl/threads/194228-Ksi%C4%85%C5%BCki-o-szkoleniu-ps%C3%B3w-na-pudle-w-potrzebie-W%C4%84TEK-W-BUDOWIE Powiedzcie, co poprawić Quote
Energy Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Srebrna sunia miała jechać do Journey chyba... Edit: Do edytowania trzeba wejść w zaawansowaną edycję;) Quote
tripti Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 ale jakby u Ewanki wszyscy się zgodzili, to nie można podmienić? przecież to nie jest piesek na ds? Quote
Energy Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 [quote name='tripti']ale jakby u Ewanki wszyscy się zgodzili, to nie można podmienić? przecież to nie jest piesek na ds?[/QUOTE] A do Ewanki przecież też nie na stałe:roll: Quote
Ewanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Wczoraj koło 15-tej pisałam o tej srebrnej, że rozważam wzięcie jej na dt ... tak czy siak, w razie awarii mogę ją wziąć , bo Ona najbardziej potrzebuje pomocy, a tu są warunki domowe i ogrodowe, z czasem musi poznawać świat, można co pół godziny wychodzić z nią na 3 minutki ... itp. itd. ... a łaciata Molly nie chce miec łaciatej konkurencji ;) Quote
Ewanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Energy']A do Ewanki przecież też nie na stałe:roll:[/QUOTE] Kto wie, kto wie ;) ................................ tego nigdy nie można być pewnym na 100% Quote
Energy Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Ewanko ale potem pisałaś, że TZ się nie zgadza, teraz się zgadza? Zapraszam na wątek pudelków, który założyła Journey. Quote
Ewanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Energy']Ewanko ale potem pisałaś, że TZ się nie zgadza, teraz się zgadza? Zapraszam na wątek pudelków, który założyła Journey.[/QUOTE] Dzisiaj powstała nowa sytuaja, jak rozumiem megaawaryjna, bo psiaki mają transport na poniedziałek. Jeśli tak jest w istocie, to srebrna sunia może do nas przyjechać, a jeśli nie, to nie ma sprawy. Ciekawi mnie tylko trochę, że darzy się bezgranicznym zaufaniem i oddaje dwie suczki po traumie, osobie, która dopiero tu debiutuje i nic o niej nie wiemy ... czy może się mylę? :roll: Quote
Ewanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Journey']Mylisz się :)[/QUOTE] Właśnie tak czuję, że jest jakieś drugie dno ;-))))) ... ale mam taką wiedzę, jak wszyscy ... więc trudno mi się chyba dziwić ;) Quote
migdalena Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 To już chyba wszystko jasne...Bez domku zostaje łaciaty psiak, ponieważ Journey pisała ,że ma dom dla suczek (również ze względu na obecność psów). Nawet jeśli u Mshume zwolniłby się bezpłatny tymczas, to również dla suni. A jeśli nawet w drodze zamiany psów, do Ewanki przyjechałaby srebrna sunia, to kto jej opłaci pobyt ? Journey , jak rozumiem zabiera psy nieodpłatnie. Quote
Journey Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Tak, chcę wziąć sunie bezpłatnie. Będą miały socjalizację, szkolenie i stały kontakt z innymi psami, w tym z naszą pudelką- również zabraną z pseudohodowli... Quote
Ewanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Journey']Tak, chcę wziąć sunie bezpłatnie. Będą miały socjalizację, szkolenie i stały kontakt z innymi psami, w tym z naszą pudelką- również zabraną z pseudohodowli...[/QUOTE] Tę z avatarku ;) Cos czuję przez skórę, że macie haszczaki i zaprzęgi ... czy się mylę? Quote
migdalena Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 To układ idealny:lol: Mam nadzieję,że sunie wyjdą na prostą. Trzymam kciuki ! Szkoda ,że rodzynek pozostanie w schronie:-( Czy on jest w takim samym stanie psychicznym jak sunie, czy ma się lepiej ? Quote
Energy Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 [quote name='migdalena']To układ idealny:lol: Mam nadzieję,że sunie wyjdą na prostą. Trzymam kciuki ! Szkoda ,że rodzynek pozostanie w schronie:-( Czy on jest w takim samym stanie psychicznym jak sunie, czy ma się lepiej ?[/QUOTE] Z tego co zrozumiałam to też w fatalnym:-( Quote
Ewanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Energy']Z tego co zrozumiałam to też w fatalnym:-( A z tego co ja zrozumiałam... w schronie nie może zostać żaden psiak, tata Anity zabiera w poniedziałek wszystkie 3, bo tylko tak wydadzą mu psiaki ze schronu. Jeśli Journay wzięłaby sunię cz-b i pieska , to ja wezmę srenbrną suczkę . Quote
Energy Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Ewanka no ja bym zrozumiała, że chcesz suczkę, ale kolor:roll: Quote
Ewanka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Energy']Ewanka no ja bym zrozumiała, że chcesz suczkę, ale kolor:roll:[/QUOTE] Łaciatkę już mam, małą Molly, a do tej srebrnej od razu zabiło mi serducho i gdyby nie początkowe veto męża, to nie byłoby tego problemu. Quote
migdalena Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Energy']Ewanka no ja bym zrozumiała, że chcesz suczkę, ale kolor:roll:[/QUOTE] Ewanko, wszystkie psy siwieją ,więc i łaciatka kiedys będzie "srebrna".A jeśli Twój tymczas zamieniłby się w dom stały (sama pisałaś,że nigdy nic nie wiadomo...), to masz szansę,pomyślisz ?;) Quote
Recommended Posts