Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mogę edytować poprzedniego postu...

Też źle zrozumiałam - myślałam, że Mshume weźmie jednego z pudelków. Ewanka, mogłabyś jednego z nich wziąć?

Jedno dt jest możliwe u mnie, a drugie u mojej rodziny(dla srebrnej suni). Ze względu na nasze psy najlepiej dla obu suczek.

Posted

Journey bardzo Ci dziękuję za wątek:loveu:

Ja też tak samo zrozumiałam, tzn. tak mi napisała GPooLCLD. Pewnie nie było uzgodnień co do terminu i stąd pomyłka, szkoda:shake:

Posted

[quote name='tripti']jak Ewanka - to tylko suczka, Jej własny pies Zorba zdecydowanie nie akceptuje samców.

Ty już nas znasz ;)

... masz rację, jeśli do mnie to tylko ta srebrna sunia, od początku o niej pisałam i ją brałam pod uwagę ... mam już łaciatą Molly i wystarczy ;) :D

Posted

[quote name='tripti']ale jakby u Ewanki wszyscy się zgodzili, to nie można podmienić? przecież to nie jest piesek na ds?[/QUOTE]

A do Ewanki przecież też nie na stałe:roll:

Posted

Wczoraj koło 15-tej pisałam o tej srebrnej, że rozważam wzięcie jej na dt ...

tak czy siak, w razie awarii mogę ją wziąć , bo Ona najbardziej potrzebuje pomocy, a tu są warunki domowe i ogrodowe, z czasem musi poznawać świat, można co pół godziny wychodzić z nią na 3 minutki ... itp. itd.

... a łaciata Molly nie chce miec łaciatej konkurencji ;)

Posted

[quote name='Energy']A do Ewanki przecież też nie na stałe:roll:[/QUOTE]

Kto wie, kto wie ;) ................................ tego nigdy nie można być pewnym na 100%

Posted

[quote name='Energy']Ewanko ale potem pisałaś, że TZ się nie zgadza, teraz się zgadza?

Zapraszam na wątek pudelków, który założyła Journey.[/QUOTE]

Dzisiaj powstała nowa sytuaja, jak rozumiem megaawaryjna, bo psiaki mają transport na poniedziałek.

Jeśli tak jest w istocie, to srebrna sunia może do nas przyjechać, a jeśli nie, to nie ma sprawy.

Ciekawi mnie tylko trochę, że darzy się bezgranicznym zaufaniem i oddaje dwie suczki po traumie, osobie, która dopiero tu debiutuje i nic o niej nie wiemy ... czy może się mylę? :roll:

Posted

[quote name='Journey']Mylisz się :)[/QUOTE]

Właśnie tak czuję, że jest jakieś drugie dno ;-)))))

... ale mam taką wiedzę, jak wszyscy ... więc trudno mi się chyba dziwić ;)

Posted

To już chyba wszystko jasne...Bez domku zostaje łaciaty psiak, ponieważ Journey pisała ,że ma dom dla suczek (również ze względu na obecność psów).
Nawet jeśli u Mshume zwolniłby się bezpłatny tymczas, to również dla suni.
A jeśli nawet w drodze zamiany psów, do Ewanki przyjechałaby srebrna sunia, to kto jej opłaci pobyt ? Journey , jak rozumiem zabiera psy nieodpłatnie.

Posted

Tak, chcę wziąć sunie bezpłatnie. Będą miały socjalizację, szkolenie i stały kontakt z innymi psami, w tym z naszą pudelką- również zabraną z pseudohodowli...

Posted

[quote name='Journey']Tak, chcę wziąć sunie bezpłatnie. Będą miały socjalizację, szkolenie i stały kontakt z innymi psami, w tym z naszą pudelką- również zabraną z pseudohodowli...[/QUOTE]

Tę z avatarku ;)

Cos czuję przez skórę, że macie haszczaki i zaprzęgi ... czy się mylę?

Posted

To układ idealny:lol: Mam nadzieję,że sunie wyjdą na prostą. Trzymam kciuki !
Szkoda ,że rodzynek pozostanie w schronie:-(
Czy on jest w takim samym stanie psychicznym jak sunie, czy ma się lepiej ?

Posted

[quote name='migdalena']To układ idealny:lol: Mam nadzieję,że sunie wyjdą na prostą. Trzymam kciuki !
Szkoda ,że rodzynek pozostanie w schronie:-(
Czy on jest w takim samym stanie psychicznym jak sunie, czy ma się lepiej ?[/QUOTE]

Z tego co zrozumiałam to też w fatalnym:-(

Posted

[quote name='Energy']Z tego co zrozumiałam to też w fatalnym:-(

A z tego co ja zrozumiałam...

w schronie nie może zostać żaden psiak, tata Anity zabiera w poniedziałek wszystkie 3, bo tylko tak wydadzą mu psiaki ze schronu.

Jeśli Journay wzięłaby sunię cz-b i pieska , to ja wezmę srenbrną suczkę .

Posted

[quote name='Energy']Ewanka no ja bym zrozumiała, że chcesz suczkę, ale kolor:roll:[/QUOTE]

Łaciatkę już mam, małą Molly, a do tej srebrnej od razu zabiło mi serducho i gdyby nie początkowe veto męża, to nie byłoby tego problemu.

Posted

[quote name='Energy']Ewanka no ja bym zrozumiała, że chcesz suczkę, ale kolor:roll:[/QUOTE]

Ewanko, wszystkie psy siwieją ,więc i łaciatka kiedys będzie "srebrna".A jeśli Twój tymczas zamieniłby się w dom stały (sama pisałaś,że nigdy nic nie wiadomo...), to masz szansę,pomyślisz ?;)