Piesekaresek Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Tak bo i ja dostałam swoją śp pudelke od wójka z jego domowej hodowli :) ROZMNOŻYŁ GO <SZOK> i rozdał po rodzinie, z rodowodem rzecz jasna. I ja gdybym miała małe rozdałabym je w rodzinie (bądz znajomych), cała moja rodzina szczyciła się i kontaktowała aby podzielać swoje doswiadczenia z pudelkami. Takie rzeczy chyba są poza pani zasięgiem, nie bede już z panią GPooLCLD dyskutować, bo to nie ma sensu. Quote
Piesekaresek Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 I chyba ten post droga GPooLCLD nie jest na temat wyszukiwaniu cudzych opini po innych forach tylko ma na celu znalezienie pieskom domów. Podkreśle jeszcze raz, że przyjme suczke nie wysterylizowaną (aby ja rozmnażaaaaać!!!<lol>) bądz wysteryluzowaną. Quote
Sabina02 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Piesekaresek, nie obrazaj sie tylko potraktuj te posty edukacyjnie. Ja wiem ze (niestety) nie kazdy interesuje sie bezdomnoscia psow i nie mysli o konsekwencjach rozmnazania swojego psa (nawet jednorazowo). Dlatego tez dziewczyny Ci probuja to wytlumaczyc, a ze sa ostre i dobitne w swoich wypowiedziach to wynika z tego, ze wiele, zbyt wiele juz widzialy i a patrzac po przepelnionych schroniskach widac ze uswiadamianie innych to walka z wiatrakami i to jest naprawde wkurzajace i dołujace. Nie powinnas rozmanazac swojej suki, bo tym przyczyniasz sie do bezdomnosci psow. Nawet jesli Twoje szczeniaki trafia do dobrych domow (choc nigdy nie ma na to gwarancji), to te domy nie przyjma juz psiaki, ktore siedza za schroniskowymi kratami. Zatem jesli podobaja Ci sie takie malenkie kuleczki to poogladaj sobie fotki szczeniakow w google i nie posuwaj sie z tym dalej. Adoptuj sunie tylko wysterylizowana i pomoz nam uswiadamiac innych ze to jest jedyna opcja. Jesli jestes mądrą dziewczyną to zrozumiesz skąd taka reakcja na Twoje posty i od Ciebie zalezy co z tym zrobisz. Quote
al'akir Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Chciałabym zaznaczyć, że moje wypowiedzi nie były ostre, przekazałam fakty( co, widać nie spodobało się...) i owe fakty (czarno na białym napisane) okazały się oczernianiem (?). Tutaj od strony Piesekaresek poleciał jad . W sumie trochę się dziwie, że 22letnia dziewczyna , zachowuje się jak obrażone dziecko , a jej wypowiedzi są - hmmm, że tak to nazwę, dość niekulturalne. Dla mnie ostrzeżenie Pianki jest wiarygodne. Quote
Sabina02 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 [quote name='GPooLCLD']Chciałabym zaznaczyć, że moje wypowiedzi nie były ostre, przekazałam fakty( co, widać nie spodobało się...) i owe fakty (czarno na białym napisane) okazały się oczernianiem (?). Tutaj od strony Piesekaresek poleciał jad . W sumie trochę się dziwie, że 22letnia dziewczyna , zachowuje się jak obrażone dziecko , a jej wypowiedzi są - hmmm, że tak to nazwę, dość niekulturalne. Dla mnie ostrzeżenie Pianki jest wiarygodne. Oj ciotka.... ostre nie ostre, a nawet jesli to w slusznej sprawie. :p Quote
sacred PIRANHA Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 o jakie tu jaja odchodzą? piesekaresek stonuj troche dziewczyno bo jak na razie to Twoje posty sa pełne wykrzykników i pogardy aż kipiącej między wierszami (te wszystkie twoej lol i szoki) wybacz ale aktualnie jestem w trakcie szukania psiaka dla siebie po smierci mojej ukochanej suki i akurat orientuje sie w cenach rodowodowych psów - jeśli cię nie stać na psa za 2 tysiące to musisz po prostu chcieć się rozejrzeć, skontaktować się z prawdziwymi hodowlami i poszukać psiaka niewystawowego - w dużych hodowlach takiego możesz kupić spokojnie za połowe ceny a nawet i mniej...tylko trzeba poszukac hodowli, popisac do nich, podzwonić,troche sie natrudzić a nie napisac posta ze chcesz przygarnac pieska i prosze mi na tacy podać... na tacy nikt ci rasowego młodego psa ot tak nie da dlaczego? własnie dlatego ze kazdy kto ma pojęcie o bezdomności psów w Polcse i o tym jak są wyzyskiwane suki w pseudohodowlach nie da ci niewysterylizowanej suki w typie rasy a jak usłyszy że marzysz o szczeniakach to wybacz ale nam ludziom siedzącym w tym syfie adipcyjnym ręce opadają... mało jest niechcianych psow ze chcesz stwarza kolejne tylko dlatego ze marzysz o szczeniaczkach? ja zadam ci podstawowe pytania? wiesz jakie moga byc powikłania ciąży u suki? wiesz jakie moga być problemy przy porodzie? wiesz jak będzie wyglądało twoje życie w pierwszych tyg po porodzie jeśli suka będzie miec za mało mleka lub odzruci młode? wiesz ile trzeba sie napracować żeby właściwie maluchy zsocjalizować? wiesz co to jest rzucawka poporodowa u suki i jakie są jej konsekwencje? ja to wszystko przeszłam ostatnio (suka moich znajomych zostawiona pod moja opieką świeżo oszczeniona) i naprawde w życiu nie zdecydowałabym się na dopuszczenie celowo swojej suki marzysz o szczeniaczkach to poszukaj szczylkow wywalonych na ulice do odchowania takich tygodniowych- zaspokoisz swoje matczyne instynkty i zapewniam ze dlugo juz nie pomyslisz o szczeniaczkach Quote
Sabina02 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):marzysz o szczeniaczkach to poszukaj szczylkow wywalonych na ulice do odchowania takich tygodniowych- zaspokoisz swoje matczyne instynkty i zapewniam ze dlugo juz nie pomyslisz o szczeniaczkach O wlasnie!!! Quote
Piesekaresek Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Moze narazie poszukam w ogóle psa dla siebie, właściwie ja już 5 miesiecy jestem bez pieska i szukam tego jedynego wiec na pewno nie bedzie to nieprzemyślana adopcja. Ja to bym mogła mieć bez różnicy psa czy suke, ale moja mama jakoś nie lubi "tych" psich popędów i ucieczkami za sukami. Wiec musze szukać suki aby każdy z domowników był zadowolony. Własciwie uzbierałam jakieś 300zł na psa, ale wolałabym dać dom bezdomnemu który potrzebuje miłości i ciepłego kąta, bo byłam w schronisku i widziałam jako one tak żyją. :(:( Tą gotówke mogłabym przeznaczyć na transport jakiegoś bezdomnego psa z innej czesci Polski, bo wiem że to też koszty, a póżniej weterynarz i szczepienia. Ok, dzięki w każdym bądz razie za przestroge,nie byłam wtajemniczona do tej pory w praktyki takie jak rozmnażanie psów dla zarobku, a moje gadanie o szczeniakach nijak sie ma do rzeczywistości. Pozdrawiam Was wszystkie i bedę wspierać was w sterylizacjach i kastracjach psów, bo faktycznie po co potem bidule mają się w schroniskach meczyć. Quote
Sabina02 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 [quote name='Piesekaresek']Moze narazie poszukam w ogóle psa dla siebie, właściwie ja już 5 miesiecy jestem bez pieska i szukam tego jedynego wiec na pewno nie bedzie to nieprzemyślana adopcja. Ja to bym mogła mieć bez różnicy psa czy suke, ale moja mama jakoś nie lubi "tych" psich popędów i ucieczkami za sukami. Wiec musze szukać suki aby każdy z domowników był zadowolony. Własciwie uzbierałam jakieś 300zł na psa, ale wolałabym dać dom bezdomnemu który potrzebuje miłości i ciepłego kąta, bo byłam w schronisku i widziałam jako one tak żyją. :(:( Tą gotówke mogłabym przeznaczyć na transport jakiegoś bezdomnego psa z innej czesci Polski, bo wiem że to też koszty, a póżniej weterynarz i szczepienia. Ok, dzięki w każdym bądz razie za przestroge,nie byłam wtajemniczona do tej pory w praktyki takie jak rozmnażanie psów dla zarobku, a moje gadanie o szczeniakach nijak sie ma do rzeczywistości. Pozdrawiam Was wszystkie i bedę wspierać was w sterylizacjach i kastracjach psów, bo faktycznie po co potem bidule mają się w schroniskach meczyć. Ciesze sie z tego co napisalas i zycze powodzenia w adopcji WYSTERYLIZOWANEJ suni. Wierze ze dasz jej duzo szczescia i milosci. :lol: PS. Ja sama dalam do sterylizacji swoje dwie sunie, a trzecia adoptowalam po sterylce. Choc nawet bez sterylki nie rozmnazalabym ich, to i tak postanowilam je wysterylizowac. :p Quote
Piesekaresek Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Masz aż 3 sunie w domu? Wow to musi być wesoło :) zazdroszczę. Mój partner ma amstaffa, oddaliśmy go do kastracji i yhh 450zł nas to kosztowało... sterylizacja też tyle kosztuje? Quote
Sabina02 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Piesekaresek napisał(a):Masz aż 3 sunie w domu? Wow to musi być wesoło :) zazdroszczę. Mój partner ma amstaffa, oddaliśmy go do kastracji i yhh 450zł nas to kosztowało... sterylizacja też tyle kosztuje? 3 sunie to nic. Tutaj na dogo jest wiele osob ktore maja po kilka, a nawet kilkanascie psow. Jest tu naprawde wiele wspanialych ludzi na dogo, ktorzy walcza z bedomnoscia psow na wszelki mozliwe sposoby. Jesli chodzi o sterylke, to koszt zalezy od miejsca w ktorym to robisz i od wielkosci psa. Wiele schronisk ma mozliwosc robienia sterylek bardzo tanio swoim podopiecznym, niektore schroniska nawet pokrywaja koszty i sunia jedzie do adopcji juz po sterylce. Trzeba po prostu porozmawiac z osobami z danego schroniska jak to u nich wyglada. Quote
sacred PIRANHA Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 z reguły kastracja jest tańsza niz sterylizcja (sterylicja jest bardziej inwazyjnym zabiegem w końcu otwiera się jamę brzuszną)- nie wiem ale kastracja za 450zl to jakis kosmos...to dawno było? straszliwie drogo za sterylke tyle dać to rozumiem ale za kastracje? aktualnie kastracja najnowszymi metodami to ok 200zl a sterylizacja metodą wzięwną to ok 350zł (mówie o psarch sredniej wielkosci) oczywiscie w iekszym miescie jest zwykle drozej a w mnijesyzm taniej jak ze wszystkim Quote
al'akir Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Nowy pudelkowaty apricotek (jeszcze nic o nim nie wiem): po strzyżeniu : Quote
JOMA Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Ja też wracam do tematu - w katowickim schronisku mamy następnego pudla - tu nie kastruje / sterylizuje się zwierząt ale jest dołączony darmowy kupon na ten zabieg Pudelek biały płeć: pies wiek: 7 lat 11 miesięcy rasa: mieszaniec miasto: Katowice sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: W schronisku od 31-07-10. Nieduży piesek w typie pudla. Bardzo wystraszony, nie interesuje się niczym, cały czas się trzęsie - jeden kłębek strachu! W momencie znalezienia bardzo zaniedbany. Był u fryzjera i wygląda znacznie lepiej. W stosunku do ludzi ufny i przyjazny, bez problemu dał sobie zaglądnąć w zęby. http://katowice.schronisko.net/kwarantanna-id-53472.html Quote
NINKA1 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Dobre wiesci z gliwickiego schroniska, nasza Gizelka ma juz domek, jutro jedzie do Krakowa By ninka1 at 2010-07-31:lol: Quote
NINKA1 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Pozwolę sobie wkleić naszego pudelkowatego chłopaka, ma ok. 7 lat, jest bardzo grzeczny, to delikatny piesek, miał kłopoty z trzrustką ale teraz już wszystko w porządku, bez problemu zniósł zabiegi kosmetyczne u fryzjera a czyszczenie uszu chociaż widać było,że nie sprawia mu przyjemnosci również dzielnie wytrzymał, ślicznie chodzi na smyczy, kiedyś miał domek i chociaz stracił go to dobre maniery pozostały. By ninka1 at 2010-07-31 Quote
al'akir Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Nowa Pani od Gizeli właśnie do mnie pisała :). Wydaje mi się , że domek będzie super ! Dodam apricotka i psiaka od JOMY i porobię ogłoszenia. Tylko jeszcze potrzebne są nam dane kontaktowe dla obu pudliszonków. JOMA, Wy to chyba macie tam jakieś pseudo , to już 4 podobny pudel:shake:. Mam nadzieje , że ten nie jest tak chory jak Zulusek :-( Quote
Energy Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 GPooLCLD napisał(a):JOMA, Wy to chyba macie tam jakieś pseudo , to już 4 podobny pudel:shake: Znowu się czepiasz i wszędzie widzisz te pseudo:eviltong: ktoś widocznie bardzo chciał szczylki więc nie wolno było przeszkadzać w realizacji marzeń:multi: a że akurat do schronu w Katowicach trafił to chyba nie hodoffcy wina:diabloti: przecież nie każdy kto robi szczylki to pseudo prawda:mad: Quote
al'akir Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Energy napisał(a):Znowu się czepiasz i wszędzie widzisz te pseudo:eviltong: ktoś widocznie bardzo chciał szczylki więc nie wolno było przeszkadzać w realizacji marzeń:multi: a że akurat do schronu w Katowicach trafił to chyba nie hodoffcy wina:diabloti: przecież nie każdy kto robi szczylki to pseudo prawda:mad:może tak dla przyjemności:multi: No tak, masz rację:lol: - będę już odwiedzać ten wątek ze spokojem, bo przecież wszystkie te pieski z pierwszej strony, to pudelki z miłości i spełniły marzenie nie jednej osoby :loveu: Quote
Energy Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 GPooLCLD napisał(a):No tak, masz rację:lol: - będę już odwiedzać ten wątek ze spokojem, bo przecież wszystkie te pieski z pierwszej strony, to pudelki z miłości i spełniły marzenie nie jednej osoby :loveu: No właśnie przecież po to są żeby spełniać marzenia:multi: A co potem dzieje się z takim psiakiem to nie jest wcale istotne, niestety:angryy::angryy::angryy: Quote
al'akir Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Energy napisał(a):No właśnie przecież po to są żeby spełniać marzenia:multi: Ty masz 3 suńki , ja mam psa - może spełnimy swoje marzenie:loveu::multi: Szczylki rozdamy po rodzinie :loveu: Tylko kto wychowa miot ? Kto będzie sprzątał suśki i kupki ?:placz: Quote
Energy Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 GPooLCLD napisał(a):Ty masz 3 suńki , ja mam psa - może spełnimy swoje marzenie:loveu::multi: Szczylki rozdamy po rodzinie :loveu: Tylko kto wychowa miot ? Kto będzie sprzątał suśki i kupki ?:placz: O super:multi:spełnijmy:loveu: E tam sprzatanie, takie szczylki są przecież cudne:loveu:jakoś się podzielimy:multi: Quote
al'akir Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Energy napisał(a):O super:multi:spełnijmy:loveu: E tam sprzatanie, takie szczylki są przecież cudne:loveu:jakoś się podzielimy:multi: Kasą czy obowiązkami :diabloti:? Quote
Energy Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 GPooLCLD napisał(a):Kasą czy obowiązkami :diabloti:? Obowiązkami:diabloti: Quote
al'akir Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Energy napisał(a):Obowiązkami:diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: no zapomniałam , że mamy oddać za free :multi: Quote
Recommended Posts