Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GPooLCLD']Popatrzyłam na allegro, bo Pani tam wypatrzyła sunie , a ja nie zapisałam jak ma na imię na pierwszej i nie widziałam o którego psiaka chodzi :cool3:

Muki jest z Łodzi :)

Cindy uzupełniłam :
Ania 693 633 211
Jagoda 604 105 018
mail psy-olsztyn@o2.pl

Mam też numer dla Gizeli , ale one prawdopodobnie znalazła domek :lol: - 502526014
Miałam wkleić wcześniej jej nowe zdjęcia ale dogo mi szaleje !

Szczotka , jednak ma inne imię - dowiedziałam się na wątku schroniska . Szczotka tak nie za ładnie, może zmienimy na allegro?
Taką dostałam odp od Tia

Poprosiłam o numer do ogłoszeń dla niej.

Tylko, że z tym numer tel to jest problem , bo najlepiej podać do osoby która ma z psem bezpośredni kontakt, inaczej trudno będzie odpowiedzieć na jakiekolwiek pytanie.
Przy mailach nie ma takich problemów , pytam na wątku - albo piszę, żeby zadzwonić pod nr podany w ogłoszeniu .

Może tam gdzie nie ma danych to podaj proszę tylko mojego maila , jak coś to będę kombinować numer na wątkach ;)
Chyba, że ktoś się podejmie sprawowania nad telefonem .

Ok, Mukiego dane zostawilam jak bylo, Cyndi dodalam nowe, Szczotka ma tylko Twoj e-mail.

Co do Szczotki, to jest napisane na pierwszej stronie tego watka ze sa jej dodatkowe fotki na str. 253 chyba. No to zerknelam na ta strone i tam oprocz fotek byl link do jej watka i tym sposobem dowiedzialam sie jej imienia. :cool3: Czy myslisz ze ta Pani z Allegro, ktora o Szczotke pytala jest jakas sensowna?

Dobra, tam gdzie nie ma danych to bede wstawiala tylko Twoj e-mail. :lol:

[quote name='Energy']Karuś pojechał do domu:multi::multi::multi:

Karuś trójłapek?

Posted

Energy napisał(a):
(...)

Pinesk@ skąd dokładnie jest ten pan?

Szczerze powiedziawszy albo nie pamiętam albo o dokładne miejsce nie zapytałam. W każdym bądź razie szuka jakiegoś pudelka do adopcji, czeka na kontakt.
Znalazłam telefon do pani Marty Wojtaszek z Krakowa, też szuka pudelkowatego: 889 629 752

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Szczerze powiedziawszy albo nie pamiętam albo o dokładne miejsce nie zapytałam. W każdym bądź razie szuka jakiegoś pudelka do adopcji, czeka na kontakt.
Znalazłam telefon do pani Marty Wojtaszek z Krakowa, też szuka pudelkowatego: 889 629 752

Żeby kogoś szukać i prosić o przeprowadzenie wizyty to musimy wiedzieć gdzie jest potencjalny dom. Skontaktuj się z nimi i dopytaj, będzie można coś wtedy dalej działać. Potrzebny jest adres obydwu domów. Dobrze by było też mniej więcej wiedzieć o jakie pudlowate chodzi...

Posted

Kastracja / sterylizacja przede wszystkim - liczy się jednostka !

w myśl: "ratując jednego psa - przed pseudohodowlą - nie zmienisz całego świata ale zmienisz świat temu jednemu psu - na lepsze"

my tu zmieniamy psom życie na lepsze !!!! - DOTARŁO !!!!

Piesekaresek - proszę się nie wysilać i spadać stąd :2gunfire:

Posted

[quote name='Tia']W Schronisku w Obornikach Wlkp. niedaleko Poznania
Jest suczka mix pudelka KUDŁATA.

KUDLATA. To suczka, która trafiła do schroniska z bardzo zaniedbana sierścią. MIała pełno kułtonów. Dzięki pracy kilku osób-została ostrzyżona i wyglada o wiele lepiej. Jest przyjacielska i pełna radości..Młoda ok. roczna sunia.

Sunia dziś znalazła Nowy Dom!

Posted

[quote name='rita60']Yoko adoptowana:lol:szczegołow nie znam.

Dzięki za informację:lol:
Joko bądź szczęśliwa sunieczko:loveu:

Zapraszam na BAZAREK na Zelusika i kudłatą Igę:lol:

Posted

Niepoważne jesteście laski, tak ja nie mam co robić tylko otwierać pseudohodowle, będę trzaskała psy jeden za drugim a potem sprzedawała na dworcu za 5zł. Walnijcie się w łeb. Super że pomagacie biednym psiakom, ale może wyzbądzcie się chorych podejrzeń i obrażania ludzi!!!! To że chciałam adoptować młodą sukę to nic nie znaczy, może być po sterylizacji, nie przeszkadza mi! co dalej uważacie że chce otworzyć pseudohodowle? chociaż moim marzeniem było mieć maleństwa, ale gdyby była po sterylce też by mi pasowało.
Fajnie że pomagacie komuś psa znależć... jakbym napisałaa ze chce 10letniego samca kundelka najlepiej trójnoga z jaskrą, tak by było ok?
Myślcie troche!! Nie oceniajcie odrazu, bo to jest krzywdzące dla kogoś.
Orientuje sie w rasach i szukam pomiedzy pudlem, sznaucerem, briardem lub collie, i chetnie dałabym jakiejś bezdomnej psince dach nad głową, ale widze ze człowieka odrazu traktujecie jak jakiegoś bandyte!! chore to jest!! wkurzyłam się teraz!
Ja jestem 22letnią studentką i nie mam 2 tyś zł na zakup rasowego psa i chyba jestem nad wyraz szczera i wylewna bo odrazu ludzie dopiszą sobie swoją bajke i robią z człowieka potwora.

Posted

Linki mówią same za siebie. Szczególnie polecam ostatni post Pianki :

Dziewczyno ile jeszcze tych watków założysz?

prosze jej nie proponować psów, założyła kilka watków w jednym z nich pisała, ze chce psa rozmnożyć.

watek zamykam, jak założysz kolejny to dostaniesz bana

Posted

I tu jest bardzo proste wyjaśnienie, pisałam ciągle od nowa wątek bo coś się działo z moja przeglądarką i nie chciał sie on pokazać, później doczytałam, ze pojawi sie dopiero po czacie po zatwirdzeniu przez moderatora... wiec 3 razy napisalam to samo, a pani moderator dodała i tak tylko jeden, za co przeprosiłam. Także GPooLCLD nie udało ci się mnie oczernić!

Posted

I pomyślcie logicznie, czy gdyby ktoś chciał otwierać pseudohodowle to czy pisałby na forum? W życiu bym nie pomyslała że zostane tak potrakowana na forum majacym pomóc znaleźć komuś psa i w życiu bym nie wpadła na to ze jak ktoś napisze ze chciałby mieć małe to odrazu go o pseudohodowle obluzgają. Ja nawet psa nie mam, mój wczesniejszy pies nigdy nie miał małych, a przyszły jakby był wysterylizowany to też by mi to różnicy nie sprawiło... może poczepiajcie sie ludzi z allegro którzy sprzedają pseudo rasowe z prawdziwych pseudohodowli i tam sie powyżywajcie na ludziach :)

Posted

Dziewczyno rozejrzyj sie po Dogo,poczytaj watki ile jest psich tragedii,ile niechcianych,porzuconych psow,a ty wyskakujesz ze swoimi propozycjami dotyczacymi adopcji:angryy:a potem sie dziwisz,ze jest taka reakcja. Jak na 22 letnia studentke,to zachowujesz sie grzecznie mowiac niewłasciwie:shake:Chyba,ze masz wakacje i nudzisz sie:mad:

Posted

[quote name='Piesekaresek']I tu jest bardzo proste wyjaśnienie, pisałam ciągle od nowa wątek bo coś się działo z moja przeglądarką i nie chciał sie on pokazać, później doczytałam, ze pojawi sie dopiero po czacie po zatwirdzeniu przez moderatora... wiec 3 razy napisalam to samo, a pani moderator dodała i tak tylko jeden, za co przeprosiłam. Także GPooLCLD nie udało ci się mnie oczernić!

A moje wątki nie wymagają akceptacji :niewiem:
Czy oczernianie Cię , przeze mnie polegało na wklejeniu postu, czy linków z wątkami ;)? Bo pogubiłam się.

[quote name='Piesekaresek']I pomyślcie logicznie, czy gdyby ktoś chciał otwierać pseudohodowle to czy pisałby na forum? W życiu bym nie pomyslała że zostane tak potrakowana na forum majacym pomóc znaleźć komuś psa i w życiu bym nie wpadła na to ze jak ktoś napisze ze chciałby mieć małe to odrazu go o pseudohodowle obluzgają. Ja nawet psa nie mam, mój wczesniejszy pies nigdy nie miał małych, a przyszły jakby był wysterylizowany to też by mi to różnicy nie sprawiło... może poczepiajcie sie ludzi z allegro którzy sprzedają pseudo rasowe z prawdziwych pseudohodowli i tam sie powyżywajcie na ludziach :)

Oj , nie jedna osoba chciała tu pieska do rozmnażania. A Ty swojej suni , przypadkiem nie rozmnożyłaś , tylko dlatego , że była bezpłodna ? Pozwól, że przypomnę Ci - Twój własny post.
Kundelka to nie chcesz, bo byłby kłopot ze znalezieniem domków dla szczylków.

Miałam już propozycje przygarnięcia kundelki. Jednak musze myśleć przyszłościowo i chciałabym aby moja sunia miała kiedyś szczeniaczki co byłoby moim największym marzeniem. Moja poprzednia pudelka była bezpłodna ;( i nie dała mi tej radości a była po rodzicach chempionach.
A gdybym miała kundelke a ona szczeniaki to później mogłabym mieć problem ze znalezieniem rodzin dla nich, a w życiu bym nie oddała do schroniska, bo wiem jak tam jest ale dziękuje za propozycje.
Licze że mój kolejny piesek będzie również na 16lat albo i dłużej, a myśl o przyjęciu nowej suni do grona domowników to bardzo przemyślana decyzja.
Dodam jeszcze, że jestem ze Śląska.