Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basia Z. napisał(a):
Wiesz co ? mi nie chodzi o to, że żałuję psu, bo ja dla psa potrafię zrobić wiele i być może ta suczka po raz pierwszy i jedyny w życiu zaznała takiej troski i cieszę się, że mogłam jej to ofiarować. Tylko zabolało mnie to, że być może w oczach tych dwojga ludzi wyszłam na idiotkę i poczułam się jak wykorzystana frajerka. To jest niesprawiedliwe i bardzo niewychowawcze wobec tych ludzi, bo oni za brak opieki nad tą kaleką sunią i za takie jej zaniedbanie powinni dostać karę a dostali nagrodę w postaci mojej pracy, mojego czasu i moich pieniędzy itd. i myślę, że wcale tego nie docenią a nie wiadomo jeszcze jak to między sobą komentują

Wiecie co, ręce mi opadły... jak oni mogli tak po prostu wydac ta sunię właścicielom, którzy się otwarcie przyznawali, ze wypuszczają psa bez opieki... ciekawe jaki mieli dowód na to, ze to ich pies?
Basia Z - wielkie dzięki za pomoc!:loveu: Ślicznie ja zrobiłaś - z tym wyglądam znalazłaby nowy dom raz dwa... Przydałby się ktoś kto by się tak zajął tym biedakiem z Sosnowca - od razu by mu się lepiej zrobiło...
Piechcia - jeśli możesz to dowedz się gdzie oni mieszkają - warto by skontrolować jak sunia...

Posted

Equus napisał(a):
no własnie nie - miała dosłać info na jego temat ale nic nie dosłała, może Energy wie coś więcej?

Nie niestety:shake: Farmerka nie ma kontaktu ze schronem, psiak był z ich strony int.

Posted

Dziękuję za miłe słowa uznania i przypominam, że z przyjemnością zajmę się każdym takim potrzebującym fryzjera i kosmetyczki bezdomnym psiaczkiem. Bardzo chciałabym wypielęgnować sunię z Sosnowca, jedyny problemem - odległość. Czy ona na pewno ma 15 lat ? jeśli jest młodsza to niewykluczone że miałabym dla niej również bardzo dobry dom, bo na taką staruszkę chyba się nie zdecydują ale i tak zapytam

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']hmm a wktorym on schronie? gdyby ktos sie dowiedzial czegos wiecej, porobil foty to ja bym mu chetnie watek zalozyla...wiecie, cos jak z bambo hihi
Farmerka pisała, że on jest w schronie w Gładyszewie, podała tą stronę http://www.wetserwis.com.pl/s/schronisko1.php?n=men2&z=s_g i napisała

Jest na 3 -ciej stronie z numerem PA-209
ale ja jakos nie mogę znaleźć ani jego ani nawet tej trzeciej strony ;) kompletnie się nie łapię w tej stronce :P
Może zadzwoń tam i spytaj o psa z tym numerem?

Posted

[quote name='Basia Z.']Czy ona na pewno ma 15 lat ? jeśli jest młodsza to niewykluczone że miałabym dla niej również bardzo dobry dom, bo na taką staruszkę chyba się nie zdecydują ale i tak zapytam
Wiesz co - może napisz doAbry maila [FONT=Times New Roman] abra64@wp.pl[/FONT] i zapytaj. Jakby co to jest jeszcze w tym typie Pelaśka z Palucha - ona ponoć ma 12 lat

Posted

Pelasia jest na pierwszej stronie tego wątku:

[FONT=Arial]18.
[/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=&quot]INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:[/FONT][/FONT]

• [FONT=Times New Roman][FONT=&quot]Imię: [/FONT][FONT=&quot]PELASIA[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Times New Roman][FONT=&quot]Wiek: [/FONT][FONT=&quot]12[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Times New Roman][FONT=&quot]Płeć: [/FONT][FONT=&quot]suka[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Times New Roman][FONT=&quot]Kastracja/sterylizacja:[/FONT][FONT=&quot]tak[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Times New Roman][FONT=&quot]Wielkość: [/FONT][FONT=&quot]mała[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Times New Roman][FONT=&quot]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]migdalena@onet.pl, 695 442 664[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman][FONT=&quot]Miejsce pobytu[/FONT] schronisko W-wa[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman][FONT=&quot]Podstawowe informacje o zachowaniu: [/FONT]Sunia jest nadzwyczaj łagodna i spokojna.[/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=&quot]Informacje dodatkowe:[/FONT][/FONT]

• [FONT=Times New Roman][FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=&quot]Problemy zdrowotne:[/FONT][FONT=&quot]tak, bardzo powoli się porusza, nie może chodzić po schodach[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Times New Roman][FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=&quot]Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami [/FONT]Toleruje inne zwierzęta, jest przyjacielska i kontaktowa.[/FONT]

Posted

Pela ma szansę nie tylko na nowy fryz,ale na super domek:p
Musimy tylko trochę poczekać, ze względu na plany wyjazdowe.Żeby nie wyszło jak ostatnim razem, nie będę pisać "kto i kiedy". Mam nadzieję,że będzie o tak:multi:

Posted

najgorszy problem będzie jeśli te łobuzy podały w umowie adres meldunku a nie pobytu psa:( ale i tak coś wymyślę. Normalnie nie przeżyje tego!!Co minute o niej myślę!!

Basiu to co ty z nią zrobiłaś to mistrzostwo świata:) Gdyby tak przywieść ci wszystkie pudelki i pudlowate to raz dwa by domki znalazły!!

Posted

Migdalena czekam na wiadomości i trzymam kciuki:lol:

Basia Z. sunia rzeczywiście przeszła wielką metamorfozę, oby jej się nic nie stało na "spacerach". Szkoda słów:shake:
Piechcia spróbuj ją odszukać...

Posted

Ona jest ostrzyżona tak trochę zimowo na ile się dało ale to jednak jest na krótki spacerek a nie na dłuższy pobyt na dworze. Zmroziło mnie jak pomyślałam, że mogliby ją trzymać w budzie ale myślę, że jakby siedziała w budzie to raczej furteczki na łąkę by jej nie otwierali.
Zapomniałam Wam jeszcze powiedzieć, że właściciel jak przyszedł to powiedział, że ta sunia ma lat nie 15 ale 17 - i jeśli to jest prawda to pomijając jej ślepotę ona jest okazem zdrowia i urody rzadko spotykanym - prawdziwy pomnik przyrody. Ja jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Skóra gładziutka zdrowa, bez rzadnych brodawczaków z wyjątkiem jednego małego na plecach, włosy po wykapaniu czarniutkie bez siwizny, rzadnych guzów na brzuszku. Obmacałam ją całą i w okolicy prawej pachy znalazłam tylko jednego niedużego tłuszczaka ale co mnie najbardziej zaskoczyło, to wyobraźcie sobie, że ona ma wszystkie zęby i do tego zdrowe. Tylko te przednie małe ząbki w dolnej szczęce ma pościerane prawi e do dziąseł ale tam żaden ząb się nie rusza. Miała trochę kamienia ale dał się zdjąć bez trudu i bezboleśnie bo nie był w korzeniach tylko na zewnątrz. Korzenie wogóle nie są poodsłaniane, ani śladu paradontozy i nie poczułam żeby miała jakiś przykry zapaszek z pyszczka. Naprawdę bardzo przyjemna psinka tylko na to kalectwo przykro patrzeć.

Posted

:( nie chce sobie nawet wyobrażać tej ruchliwej trasy :( Basia Z. wcześniej się nie wypowiedziałam, ale wielki szacunek dla Ciebie za to że się tak poświęciłaś dla małej i zrobiłaś z niej takie cudo! Nie mogę uwierzyć że to ten sam pies

Posted

Dzięki dziewczyny, mogę strzyc te wszystkie bidy, które szukają domków tylko musicie mi je zwozić, bo mój stary kręgosłup już wymaga komfortowych warunków pracy - przy hydraulicznym stole jednak :)