Rumi. Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='Energy']Mam od Megii1 namiary na dom w Krakowie, który by zainteresowany Dorką - nr. 8 na wątku. Dorka pojechała do domu:lol:więc może inny psiak skorzysta... A zapytajcie się jaki dokładnie ma być psiak, musi być suczka? i czy może być młody? w niedzielę może będę w schronie krakowskim to się dowiem czy jest jakiś psiak dla państwa :) Quote
coronaaj Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Energy napisał(a):Na Filutka?;) Alu bardzo, bardzo Ci dziękuję:loveu::loveu::loveu: Tylko ja nie wysyłałam konta na Filutka, bo nie mamy na niego zebranych deklaracji ani dt:shake: Borówka dzięki za metryczkę:lol: No to rozreklamowac watek i prosze szukac DT...zdaje sie ze na ta bide co ma Anita bedzie DT wiec moze Filutka do Arktyki....podaj jeszcze raz ten watek Filutka ktory on jest na liscie do adopcji tutaj na tym watku? Cioteczki dolozcie troche do Filutka ja daje 50zl miesiecznie ...wiec dobry poczatek. Quote
Energy Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Filutek jest 14 i jest tam link do wątku. Quote
Equus Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 coronaaj napisał(a):.zdaje sie ze na ta bide co ma Anita bedzie DT wiec moze Filutka do Arktyki.... Tak? Wiesz coś? Ranyyy mi siedzi cały czas w głowie ta bida od piechci (nr 10 z pierwszej strony) - zerknij coronaaj... może ja by wzieła Arktyka (bo ona chyba starsze pieski bierze?). Filutek to charakterny facet - do "resocjalizacji" (choć pewnie nie taki z niego diabeł straszny...) Quote
sharon Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Witam Czy Tinka z numerku 64 jest już adoptowana?! Jeśli nie to czy mogła bym otrzymać informacje dotyczące sunki?! * gdzie się znajduje * wiek * sterylizacja * dogadywanie się z innymi psami Dziękuję :) Quote
Equus Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 sharon napisał(a):Czy Tinka z numerku 64 jest już adoptowana?! Hej! Tinka jest w poście "w nowym domu" czyli nie jest do adopcji. Psiaki do adopcji są w postach 3-6 (mają numerki od 1 do 20). Może któryś Ci się spodoba? Quote
piechcia15 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Byłam dziś u Babulinki troszkę ją obcięłam. Odkleiłam jej oko bo było całe zaklejone z ropy. Dałam kropelki. Ma bielmo i strasznie ropieją. Więc już widać że jest chore i wymaga leczenia. Moim zdaniem jest młodsza niż 15lat, ja dałabym jej 10, porównując z moją sunią która miała lat 14.To jest pudel średni/duzy, do kolana. Nie jest strasznie chuda ale dość. Myślę że z 10kg waży. Wchodzi w ściany, o wszystko sie potyka co wg mnie składa sie na ślepotę/niedowidzenie. Jest bardzo grzeczna i cicha, cierpliwa. Przy strzyżeniu posłusznie zniosła każdą pozycję. Kwarantanna kończy jej sie 18.01. Poprosiłam aby jej nie usypiali od razu, bo za wszelką cene chcę ją uratować. Jest bardzo kochana, wymaga troski i cichego spokojnego kącika. dziś wyjeżdżam na tydzien i nie wiem czy uda mi sie internet gdzies spotkać dlatego kontakt tylko telefoniczny: 692486565 jeśli ktoś pyta o reakcję na koty, to pewnie ich nawet nie zauważy, bo prawie ślepa, a słuch chyba tez kiepski. Jedzenie tylko na węch znajduje. obcinałam ja na szybko nożyczkami chirurgicznymi:) lekarz jej nie oglądał bo oni spisują na straty takie psy:( pisze do mnie jakaś dziewczyna na mailu że chciałaby ja wziąć do siebie, tylko zastanawia się bo ostrzegłam ja że stary pies to sa zawsze wydatki, a widać że napewno będzie jej potrzebny wymaz z oka i morfologia na dzień dobry. Dlatego musi sie zastanowić czy stać ją na to. jakby co to dzwońcie do mnie. Quote
Energy Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Czy to kolejne schronisko które usypia od razu starsze psy??? Quote
malagos Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Piechcia, jeśli to jedyna szansa, to dziewczyna, to może niech jej (tej starowince) da dom, a dogomania jakos pomoze z leczeniem?........... Rany, serce mi sie kraje, ale nie dam rady jej pomóc............... Quote
E-S Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Piechcia, napisz dziewczynie, że zrobimy zbiórkę na te koszty diagnostyki i ewentualne leki na oczko czy co tam wyjdzie ... niech ona się zaloguje na dogo, zrobi wątek pudlisi, uda się ! Akcja na fb, te rzeczy. Quote
modliszka84 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Energy napisał(a):Czy to kolejne schronisko które usypia od razu starsze psy??? nie, nie, to nie tak... jest u nas masa starych psów, tylko że schronisko jest na 120 psów a w tej chwili przebywa w nim 190... z nią mają "problem" bo mieszka w łazience - nikt nie da przecież takiego psa do boksu... ona potrzebuje porządne jedzenie, trzeba tego przypilnować, suchej karmy jeść nie chce, zagłodzi się w końcu... Quote
Energy Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Może namoczoną by jadła? Przypominam, że mam namiary na dom, który był zainteresowany Dorką. Nikt nie chce??? Quote
togaa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Energy Sloneczko, mam go wstawic czy za wczesnie ? http://www.dogomania.pl/threads/200040-Pudlowaty-kudłacz-LANDO-strzępek-strachu-i-przerażenia-. Pogonila mnie wczoraj E-S że ma byc u Ciebie, ale on jeszcze kompletnie nieadopcyjny i diabli wiedzą czy On pudel ? Quote
Energy Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Witaj kochana Togaa:loveu: Tak, tak pewnie wstaw, on jest pudlowaty troszkę, ale jest:lol:przypomina mi Cekinka z banerka. Tylko jak możesz to bardzo proszę wg metryczki z 1 postu:cool3: Quote
Basia Z. Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Witam. Dawno tu nie zagladałam i nie wiem co się dzieje. Teraz się spieszę i nie mam czasu przejrzeć wątku ale rozemocjonowałam się i szybko piszę, bo chyba mam wspaniały domek dla suczki pudelka. Ja jestem tzw. fryzjerem od psów. Przez wiele lat systematycznie, przyjeżdżali do mnie starsi państwo ze swoją kochaną pudliczką. Ponad rok temu ta sunia umarła im na serce. Zadzwonili wtedy do mnie powiedzieć co sie stało i pożegnać się. Namawiałam ich na następnego pieska ale nie chcieli, rozpaczali. Dziś zadzwoniła do mnie ta pani z pytaniem czy nie wiem gdzie są do kupienia szczeniaki pudelki, bo jednak bardzo brak im pieska. Po rozmowie ze mną pani zdecydowała się na adopcję ze schroniska. Początkowo wzbraniała się, bo myślała, że w schroniskach nie ma pudelków a tylko duże mieszańce gubiące sierść (takiego podobno daoptowała jej córka ;) Opowiedziałam jej ile ślicznych małych, dobrze wychowanych psiaczków trafia do schronisk po stracie właściciela, i że taką sunię dostaje się wysterylizowaną i powiedziała, że ona taką sunię chce przygarnąć - może być malutka albo średnia. O ile wiem państwo mieszkaja w domku z ogródkiem. Quote
malagos Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Energy napisał(a):Może namoczoną by jadła? Przypominam, że mam namiary na dom, który był zainteresowany Dorką. Nikt nie chce??? Wprawdzie moja tymczasowiczka Leonia to nie pudel, ale czarna i kosmata, to moze?............ Quote
Basia Z. Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='piechcia15']Byłam dziś u Babulinki troszkę ją obcięłam. Odkleiłam jej oko bo było całe zaklejone z ropy. Dałam kropelki. Ma bielmo i strasznie ropieją. Więc już widać że jest chore i wymaga leczenia. Moim zdaniem jest młodsza niż 15lat, ja dałabym jej 10, porównując z moją sunią która miała lat 14.To jest pudel średni/duzy, do kolana. Nie jest strasznie chuda ale dość. Myślę że z 10kg waży. Wchodzi w ściany, o wszystko sie potyka co wg mnie składa sie na ślepotę/niedowidzenie. Jest bardzo grzeczna i cicha, cierpliwa. Przy strzyżeniu posłusznie zniosła każdą pozycję. Kwarantanna kończy jej sie 18.01. Poprosiłam aby jej nie usypiali od razu, bo za wszelką cene chcę ją uratować. Jest bardzo kochana, wymaga troski i cichego spokojnego kącika. obcinałam ja na szybko nożyczkami chirurgicznymi:) Piechcia ja jestem fryzjerem psim. Mieszkam w Sieradzu, niedaleko. W styczniu jestem wolna, bo mam nieczynny zakład więc jesli chcesz to chętnie podjadę do schroniska ze swoimi narzędziami i ostrzygę ta sunię ładnie ale nie krótko , tak zimowo żeby sie nie przeziębiła. Quote
piechcia15 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 hej, wpadłam na sekundę przed wyjazdem:) super!! przyjeżdżaj kiedy chcesz!! zadzwoń do mnie wcześniej to uprzedzę ich. Napisałam do tej dziewczyny o waszej propozycji, ale myślę że to musi być rozsądna a nie pochopna decyzja, bo jeśli tfu tfu okaże się że sunia jest na coś chora przewlekle to przecież nie będziemy jej płacić do końca życia tylko dlatego że wzięła naszą bidę:( buziaki, pa Quote
siekowa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='piechcia15']Byłam dziś u Babulinki troszkę ją obcięłam. Odkleiłam jej oko bo było całe zaklejone z ropy. Dałam kropelki. Ma bielmo i strasznie ropieją. Więc już widać że jest chore i wymaga leczenia. Moim zdaniem jest młodsza niż 15lat, ja dałabym jej 10, porównując z moją sunią która miała lat 14.To jest pudel średni/duzy, do kolana. Nie jest strasznie chuda ale dość. Myślę że z 10kg waży. Wchodzi w ściany, o wszystko sie potyka co wg mnie składa sie na ślepotę/niedowidzenie. Jest bardzo grzeczna i cicha, cierpliwa. Przy strzyżeniu posłusznie zniosła każdą pozycję. Kwarantanna kończy jej sie 18.01. Poprosiłam aby jej nie usypiali od razu, bo za wszelką cene chcę ją uratować. Jest bardzo kochana, wymaga troski i cichego spokojnego kącika. dziś wyjeżdżam na tydzien i nie wiem czy uda mi sie internet gdzies spotkać dlatego kontakt tylko telefoniczny: 692486565 jeśli ktoś pyta o reakcję na koty, to pewnie ich nawet nie zauważy, bo prawie ślepa, a słuch chyba tez kiepski. Jedzenie tylko na węch znajduje. obcinałam ja na szybko nożyczkami chirurgicznymi:) lekarz jej nie oglądał bo oni spisują na straty takie psy:( pisze do mnie jakaś dziewczyna na mailu że chciałaby ja wziąć do siebie, tylko zastanawia się bo ostrzegłam ja że stary pies to sa zawsze wydatki, a widać że napewno będzie jej potrzebny wymaz z oka i morfologia na dzień dobry. Dlatego musi sie zastanowić czy stać ją na to. jakby co to dzwońcie do mnie. Założyłam jej wydarzenie na FB. Ta dziewczyna, która się zastanawia też ją na fb zobaczyła. http://www.facebook.com/event.php?eid=178021572237758#!/event.php?eid=178021572237758 Quote
izzie1983 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Ja mogę coś tam finansowo wspomóc, bo inaczej niestety na razie nie mogę :( Quote
Energy Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 [quote name='malagos']Wprawdzie moja tymczasowiczka Leonia to nie pudel, ale czarna i kosmata, to moze?............ Tylko, że pani pisała o pudelku...:roll: Siekowa bardzo dziękuję za FB:lol: Quote
E-S Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='siekowa']Założyłam jej wydarzenie na FB. Ta dziewczyna, która się zastanawia też ją na fb zobaczyła. http://www.facebook.com/event.php?eid=178021572237758#!/event.php?eid=178021572237758 Klikłam, że wezmę udział i wtedy zniknęła mi opcja "udostępnij" ... Dostałam baniaka na fb bo żeśmy sobie w zawodowym środowisku poszaleli na jednej naszej prywatnej grupie i wszyscy mamy bany na grupy teraz, a komentarze możemy umieścić po procedurze ostrzeżeń i haseł, ale też tak macie z tą opcją udostępnij ??? Quote
siekowa Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Jak odświeżysz stronę to powinna pojawić się opcja udostępnij. Z tymi ograniczeniami na FB mnie zdziwiłaś. To ja z nimi nawet żadnego kontaktu nie mogę uzyskać, wysyłam prośby i zero odpowiedzi, totalna olewka. Zablokowali mi konto adopcje starszych psów bo źle je założyłam. Quote
Energy Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 [quote name='coronaaj']Poszlo dzisiaj na Skarpete Pudelkowa 150zl na Fafika za 3 m-ce (nie dostalam konta) i 100zl na pudle razem 250zl:multi::multi: Doszła wpłata, wielkie dzięki Coronaaj:loveu::loveu::loveu: Ale...Filutek właśnie dzisiaj pojechał do domu:multi: Coronaaj zaraz po Twojej wpłacie na Lokiego http://img137.imageshack.us/img137/8919/019yow.jpg psiak poszedło do domu:lol: i teraz zaraz po Twojej wpłacie Filutek http://schronisko.doskomp.lodz.pl/tmpimg/98030166.jpg poszedł do domu:lol: Proszę o trzymanie kciuków za Filutka, bo to trudna adopcja, a w zasadzie trudny przypadek;) Quote
sacred PIRANHA Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 coronaaj jak wpłaca na psiaka to on znajduje dom... tzn ze moj podopiweczny chory yoreczek Joguś pójdzie niedługo do domu!!!:-) dziękujemy coronaaaj:-) Quote
Recommended Posts