Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

julkita napisał(a):

może warto byłoby się czegoś o nich dowiedzieć

Julkita warto, pewnie, jak się dowiesz to wstaw je proszę wg metryczki z 1 postu, choć pierwsze dwa wg mnie, nie są nawet mixami pudla.

Posted

Julkita te dwa pierwsze wstaw na kudłacze, tam bardziej pasują, a o trzeciego już kiedyś pytałam kogoś z Olsztyna i mieli się o nim czegoś więcej dowiedzieć ale nie mam jeszcze żadnych wieści, może Tobie się uda, popytaj jak możesz.
Justyna - chyba faktycznie mix pon-a bardziej pasuje. Śliczny pies!

Posted

[quote name='piechcia15']

• [SIZE=2]Imię: brak

• Kastracja/sterylizacja: nie
  • Wielkość: mała/średnia

• Kontakt w sprawie adopcji: 692486565,
  • piechcia15@poczta.onet.pl

• Miejsce pobytu Schronisko w Pabianicach

http://img833.imageshack.us/img833/1053/p1000326z.jpg [IMG]http://img404.imageshack.us/img404/4711/p1000328f.jpg

• Podstawowe informacje o zachowaniu: jeszcze jej nie znam:(

Ciężko mi cokolwiek powiedzieć bo nie chciała sie ruszyć, nawiązać kontaktu. Leżała skulona i tyle:-( Podobno stan uzębienia kiepski, więc i z jedzeniem kiepsko:-( Musimy jej pomóc, zabrać ją gdzieś gdzie mogłaby spokojnie dożyc ostatnich chwil, bo w schronisku przy obecnym mega przepełnieniu to jest do uśpienia:-( Leży w łazience bo tam w miarę cicho i ciepło. Jest z jamniczkiem, więc ma towarzystwo. napewno pod kupą filcu jest stęchła skóra, pewnie jest mokra i zmarznięta:-(

proszę was o pomoc, na cito:(

Zgadzam się z Energy - sądząc po strukturze szaty i kolorze może mieć dużo mniej lat niż jej dają (!)

Posted

aneta napisał(a):
Zgadzam się z Energy - sądząc po strukturze szaty i kolorze może mieć dużo mniej lat niż jej dają (!)

A ze mną nie? Toż ja pierwsza zwróciłam na to uwagę ;) :D A poważnie to fajnie, ze tu zaglądasz!

Posted

Equus napisał(a):
A ze mną nie? Toż ja pierwsza zwróciłam na to uwagę ;) :D A poważnie to fajnie, ze tu zaglądasz!

Bliższa koszula ciału:eviltong:
Witaj Aneta:lol:

Posted

W końcu trafiłam na ten link - podanie kawa na ławę to jest to !
A znacie mnie , że zawsze tłumaczę ludziskom, że adopcja to o niebo lepsza sprawa niż kupowanie z rozmnażalni -(

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):

Ten drugi psiak to Borys. Trafił do Schroniska po śmierci właścicielki. Borys jest psem o dominującym charakterze, nie lubi mężczyzn i jest w stosunku do nich agresywny (2 razy zaatakował wolontariusza, który wyprowadzał innego psa z jego boksu, warczał i szczerzył zęby na pracowników). Teraz jest lepiej niż na początku, choć nadal nie pozwala się wyprowadzić z boksu. Borys powinien trafić do doświadczonego DT, w którym można by było ocenić jego charakter i zachowanie w normalnych warunkach. Borys całe życie mieszkał tylko z Panią w bloku. Jest nauczony czystości, podobno nie niszczy i nie szczeka pozostawiony sam. Borys ma ponad 9 lat. Jest wykastrowany.

Mój wcześniejszy opis Borysa - białego pudlowatego z Olsztyna

Posted

aneta napisał(a):
W końcu trafiłam na ten link - podanie kawa na ławę to jest to !
A znacie mnie , że zawsze tłumaczę ludziskom, że adopcja to o niebo lepsza sprawa niż kupowanie z rozmnażalni -(

To podawaj koniecznie ten link potencjalnym chętnym, pierwsza strona jest na bieżąco aktualizowana (na ile pozwalają na to informacje do nas docierające). I jeśli możesz to wstaw go na pudlowe forum bo może ktoś poszukujący pudla do adopcji tam trafi z wyszukiwarki?

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']Mój wcześniejszy opis Borysa - białego pudlowatego z Olsztyna
Ania tu wstawiamy psiaki wg tego wzoru, żeby było łatwiej potencjalnym chętnym i przy ogłaszaniu

INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:

• Imię:
  • Kastracja/sterylizacja: tak/nie
  • Wielkość:
  • Kontakt w sprawie adopcji: mail i lub telefon do osoby zajmującej się psem
  • Miejsce pobytu (miasto; dt/schronisko/inne)

• Zdjęcie (lub ew. opis umaszczenia, ew. znaki szczególne)
  • Podstawowe informacje o zachowaniu:

Informacje dodatkowe:

• Odrobaczenie: tak/nie
  • Szczepienia: tak/nie; jeśli tak to jakie?
  • Problemy zdrowotne: tak/ nie; jeśli tak to jakie?
  • Inne problemy (np. behawioralne): jeśli tak to jakie?
  • Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami:
  • Link do wątku:
  • Krótki opis:

Prosimy chociaż o te informacje obowiązkowe, na kogo kontakt na przykład?

Posted

Ok już wstawiam:

INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:

• Imię: BORYS
  • Kastracja/sterylizacja: TAK
  • Wielkość: ŚREDNI
  • Kontakt w sprawie adopcji: tel 693 633 211 mail
  • psy-olsztyn@o2.pl
  • Miejsce pobytu SCHRONISKO W OLSZTYNIE

Zdjęcie
  • Podstawowe informacje o zachowaniu: Borys jest psem o dominującym charakterze, nie lubi mężczyzn i jest w stosunku do nich agresywny (2 razy zaatakował wolontariusza, który wyprowadzał innego psa z jego boksu, warczał i szczerzył zęby na pracowników). Teraz jest lepiej niż na początku, choć nadal nie pozwala się wyprowadzić z boksu. Borys powinien trafić do doświadczonego DT, w którym można by było ocenić jego charakter i zachowanie w normalnych warunkach. Borys całe życie mieszkał tylko z Panią w bloku. Jest nauczony czystości, podobno nie niszczy i nie szczeka pozostawiony sam.

Informacje dodatkowe:

• Odrobaczenie: TAK
  • Szczepienia: TAK WŚCIEKLIZNA I CHOROBY WIRUSOWE
  • Problemy zdrowotne: BRAK
  • Inne problemy PIES O SILNYM CHARAKTERZE, AGRESYWNY W STOSUNKU TO MĘŻCZYZN
  • Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: Z PSAMI OK, Z KOTAMI NIE WIADOMO
  • Link do wątku:
  • Krótki opis:

i po strzyżeniu:

Posted

No próbowaliśmy wszystkiego i nadal, pracujemy z kurczaczkiem własnie po to żeby skojarzył że czesanie jest fajne, spotykają Go fajne rzeczy wtedy. Ale już się przekonaliśmy, że potrwa to przynajmniej z rok nim się odczuli. Chcemy kupić maszynke jakąkolwiek, żeby przyzwyczaic Pako do chałasu jaki sprawia, tak teraz robimy z szuszarką, Dawid włącza suszarkę w pokoju w jednym końcu a ja skarmiam Pako czymś dobrym i tak po kawałku coraz bliżej i jak narazie mamy minimalny postęp :) Energy postaram się jakoś zrobić Pako wątek na metamorfozach, mamy nowe zdjęcia ze Świąt z nowym braciszkiem :)

Posted

Damroka, dacie radę - da się zrobić :) Ja naprawdę nie miałam czego szukać u psich fryzjerów, a teraz taki luzik:
http://i48.tinypic.com/2vl62xe.jpg :D
Z maszynką robiłam tak, jak opisujesz - żeby przyzwyczaić do brzęczenia kupiłam jakąś taką tanią, ludzką. Ale w tym tkwi haczyk - bo jak później kupiłam wreszcie profesjonalnego andisa, to się okazało, że pracuje tak cichutko w porównaniu z tym tanim bublem, że niepotrzebnie psa stresowałam ;)