Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sabina02 napisał(a):
Tak, to ten sam piesek. Nawet nie mialam jego danych kontaktowych, wiec narazie podalam swoj adres e-mailowy.

a już myślałam, że ktoś z wątku poznańskiego podał swój mail...
jedyne czego udało mi się dowiedzieć to, że jest nieadopcyjny bo to dzikus:shake:

Posted

Energy napisał(a):
a już myślałam, że ktoś z wątku poznańskiego podał swój mail...
jedyne czego udało mi się dowiedzieć to, że jest nieadopcyjny bo to dzikus:shake:

Ciekawe czy on w ogóle tam jeszcze jest? Biedak, bez żadnych konkretniejszych informacji to w ogóle ciężko mu będzie pomóc, znaleźć dom :(

Posted

Equus napisał(a):
Ciekawe czy on w ogóle tam jeszcze jest? Biedak, bez żadnych konkretniejszych informacji to w ogóle ciężko mu będzie pomóc, znaleźć dom :(

To jest informacje z 19 grudnia:shake:mały jest nieadopcyjny, dzikus i gryzie ze strachu. Jest jeszcze podobno suczka pudelka, 8 letnia, miła.
Nie mam możliwości wstawienia zdjęcia z telefonu, a tylko takie mi zaproponowano:shake:

Posted

cioteczki poszukuję kogoś z Krakowa, kto mógłby adoptować z krk schroniska pekińczyka i przetrzymać go u siebie do końca tygodnia, ponieważ nie ma rezerwacji a mam chętnego na niego, a żeby nie było tak że przyjadą po niego a psa nie ma :/ oczywiście później papiery będą przepisane, z tym nie ma problemu. jeżeli byłby ktoś chętny to proszę o kontakt ze mną na pw.

Posted

greatmadwomen napisał(a):
cioteczki poszukuję kogoś z Krakowa, kto mógłby adoptować z krk schroniska pekińczyka i przetrzymać go u siebie do końca tygodnia, ponieważ nie ma rezerwacji a mam chętnego na niego, a żeby nie było tak że przyjadą po niego a psa nie ma :/ oczywiście później papiery będą przepisane, z tym nie ma problemu. jeżeli byłby ktoś chętny to proszę o kontakt ze mną na pw.

A domek dla pekinczyka sprawdzony? Skontaktuj sie z WTATARA, Asior...sporo jest ciotek z Krakowa i jakos moze pomoga...

Posted

dałam na wszystkie wątki krakowskie więc czekam na odzew, jeśli co to się z nimi skontaktuję dzięki :) A domek chce zapewnić nasza dogomaniaczka, która brała z naszego schroniska półtora roku temu trzy pekińczyki jako fundacja.

Posted

Dzięki za ogłoszenia Bąbla - jest na dt u mojej znajomej. Ma umówione czyszczenie zębów "na dniach". Przy okazji od weta dowiedziałyśmy się, że u poprzedniej właścicielki pies był nauczony załatwiania do kuwety! Stąd to jego sikanie w domu na początku, przyzwyczajenie. Ale mądry jest, szybko załapał nowe zasady.

Posted

morisowa napisał(a):
Przy okazji od weta dowiedziałyśmy się, że u poprzedniej właścicielki pies był nauczony załatwiania do kuwety!

A mnie też jeden "szkoleniowiec" w psim przedszkolu proponował nauczenie psa sikania do kuwety to nie będzie trzeba z nim wychodzić :D Ludzie to mają pomysły - jakbym chciała mieć kota to bym sobie persa kupiła a nie pudla ;)

Posted

[quote name='Equus']Energy, możesz wpisać nr 9 imię Rubel bo tak mu chyba dali w olsztyńskim schronie http://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Psy?feat=directlink#5549505385714277218
Mają tam jeszcze jednego pudlowatego ale brak jakichkolwiek info - znamy kogoś z Olsztyna, kto mógłby się czegos dowiedzieć o tym psie:
http://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Psy?feat=directlink#5511536547097426242
Z Olsztyna jest Jagoda1 , mysle,ze ona zna najlepiej tamte pieski.

Posted

[quote name='Equus']Energy, możesz wpisać nr 9 imię Rubel bo tak mu chyba dali w olsztyńskim schronie http://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Psy?feat=directlink#5549505385714277218
Mają tam jeszcze jednego pudlowatego ale brak jakichkolwiek info - znamy kogoś z Olsztyna, kto mógłby się czegos dowiedzieć o tym psie:
http://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Psy?feat=directlink#5511536547097426242

Rubel nadal bardzo pilnie potrzebuje domu. Jest już po kastracji. Nadal jest załamany i teskni za domem.

Ten drugi psiak to Borys. Trafił do Schroniska po śmierci właścicielki. Borys jest psem o dominującym charakterze, nie lubi mężczyzn i jest w stosunku do nich agresywny (2 razy zaatakował wolontariusza, który wyprowadzał innego psa z jego boksu, warczał i szczerzył zęby na pracowników). Teraz jest lepiej niż na początku, choć nadal nie pozwala się wyprowadzić z boksu. Borys powinien trafić do doświadczonego DT, w którym można by było ocenić jego charakter i zachowanie w normalnych warunkach. Borys całe życie mieszkał tylko z Panią w bloku. Jest nauczony czystości, podobno nie niszczy i nie szczeka pozostawiony sam. Borys ma ponad 9 lat. Jest wykastrowany.

Posted

taka łyżka dziegciu ode mnie, sprawie niedoszłej adopcji Pelasi przez Julkite i jej matkę:
[quote name='mshume']Własnie dowiedziałam się od Migdaleny, że Pani z Sulejówka z którą byłam w kontakcie od 10.12 i która i koresponodowała z nami na wątku pudli i pw jako Julkita, i rzekomo była zdecydowana na adopcję Pelasi z Palucha zaraz po Swietach ( z powodu wyjazdu), grała na dwa fronty. Totalnie to bez klasy i kultury. Mam nadzieje,że przy opiece na strarszym pudelkiem panie wykarzą się większą ilością odpowiedzialności. Pudlisiu, zyczę Ci szczęscia piesiu.
http://www.dogomania.pl/threads/190251-Nikt-na-nim-nie-zarobi-wi%C4%99c-trzeba-go-zabi%C4%87-15letni-Pudli%C5%9B-w-DT-u-Arktyki-)?p=16002242#post16002242