Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2 maile z pytaniem o tego psa :

Witam,
a w jakim jest wieku,czy jest zdrowy i wykastrowany, jak wygląda umowa
adopcyjna i gdzie można się po niego zgłosić. Czy piesek nie jest
agresywny w stosunku do innych psów i małych dzieci?
Witam!Jestem chętna zaadoptować pieska.
Jeżeli oczywiście oferta nadal jest aktualna.
Proszę o wiadomość z jakiego miasta jest piesio,czy coś wiadomo o jego charakterku.
Mieszkam w Gdansku.
Czekam na odpowiedz i pozdrawiam

Posted

[quote name='migdalena']A na koniec jeszcze niespodzianka od p. Joasi. Podarowała 100 zł na pudelka z Zamościa, także poproszę na pw. o numer skarbonki.

No i 100 zł będzie wg życzenia pani Joasi mogło być na niego przekazane:lol:W niedzielę Malawaszka zabiera chłopaka do hotelu:loveu:

wątek psiaka
http://www.dogomania.pl/threads/195863-Sznaucer-albo-pudlo-sznaucer-prosi-o-wsparcie-zabieramy-chłopaka-ze-schroniska!?p=15674351#post15674351

Posted

No i znowu pudliszon w potrzebie

Sunia jest od wczoraj pod opieką Fundacji SOS dla Zwierząt, niestety nie mamy dla niej DT - obecnie siedzi w remontowanym obiekcie - przed wydaniem zostanie wysterylizowana

Beza

Jest 7 letnią suczką, średnią pudliczką.
Wiodła szczęśliwe , bezstresowe zycie rozpieszczana przez swoją Panią - Basie
, jej koleżanki i sąsiadów . NIestety - "mama" zachorowała bardzo cieżko.....
Jej choroba stała sie na tyle poważna ze musiała podjąć dramatyczną decyzje
o poszukiwaniu nowego domu dla Bezy i oddaniu jej już teraz.
Beza jest typowym pudlem o nietypowej , MEGA inteligencji.
Ona po prostu roumie co sie do niej mówi. Jest psem o silnym charakterze - a nawet "charakterku"!
POtrzebuje Pana lub Pani konsekwentnego, który będzie wiedział jak postępować z psiakiem po przejściach, zapewniajacego jej duzą dawkę spaceru, zabawy i ruchu.
Beza nie lubi dzieci. Szukamy domu z dorosłymi opiekunami. Temu psu świat się zawalił - pomóżmy go odbudować!

Kontakt w sprawie adopcji:
722 394 982

Posted

Beza jest jedynaczką i nie lubi dzieci, w tym tygodniu będzie sterylizowana.

Na tę chwilę nie za bardzo wie co się z nią dzieje - jej Pani jest umierająca, nie może już z nią wychodzić na spacery a rodzina chciała pomóc usypiając zwierzaka, nie wiem czy czasem się Pani nie pogorszyło jak się o tym dowiedziała. Szlochając oddawała sunię, dzwoni i się dowiaduje co słychać ale jej stan jest coraz gorszy a na rodzinę w tej sprawie nie może liczyć.

Posted

Sunia nie jest w schronisku - jest na pewno w lepszym miejscu ale tam jest sporo innych zwierząt a to taka wychuchana jedynaczka. To jest takie małe przytulisko ale ciągle remontowane. Sunia ma zabezpieczenie jeśli chodzi o lekarza, dobre jedzenie, schronienie. Krzywda się jej nie dzieje, w tym tygodniu poogląda ją jeszcze lekarz no i sterylka.

Sunia szuka DS.

Posted

Dobrze, że nie w schronisku, choć tyle...
Nie wiem czy to nie za mocno w tekście jest napisane
"POtrzebuje Pana lub Pani konsekwentnego, o silnym charakterze" żeby ktoś zbyt dosadnie tego nie zrozumiał, co? Oczywiście nie znam suni, tylko tak pytam;)

Posted

Z sunią jest taki problem, że próbuje ugryźć ale o tym bym nie pisała bo po pierwsze jej Pani zachorowała śmiertelnie i na pewno zaczęła wydzielać jakieś inne zapachy niż zdrowy człowiek, sunia to czuła a teraz ktoś ją "ukradł" i musi walczyć o życia - no wiecie cóż ona może sobie teraz myśleć innego.

Takie oddane zwierzaki to chyba zawsze większy problem niż sponiewierane życiem. Mój koci tymczas oddany przez właścicielkę 2 tygodnie rzucał się na mnie z zębami i pazurami a teraz jest miziakiem kochającym kolanka - to wszystko może się zmienić a poza tym ludzie jak widzą, że biały pudelek to na pewno maskotka.

No nie wiem, jeśli uważacie, że to za mocne to usunę a w razie czego będziemy telefonicznie informować jak się już ktoś zakocha.

ENERGY - ślicznie dziękuję :loveu:

Posted

[quote name='JOMA']
No nie wiem, jeśli uważacie, że to za mocne to usunę a w razie czego będziemy telefonicznie informować jak się już ktoś zakocha.

ENERGY - ślicznie dziękuję :loveu:

Nie ma za co;)oby dały jej domek:lol:
Ja tylko pytam, bo jak ktoś to przeczyta to może pudliszona jak rotka chcieć tresować;)

Posted

[quote name='JOMA']No to dobrze - wykasuję to i nie puszczamy tego w ogłoszeniach - a co poszło to trudno.[/QUOTE]

Ale się mijamy z postami:evil_lol:
może tak?
" konsekwentnego, który będzie wiedział jak postępować z psiakiem po przejściach"???

w ogłoszeniach edytuję nie ma sprawy, chyba:cool3:

Posted

No i porobiło się :oops:

BEZA nie dość, że jest rozpuszczoną jedynaczką, nie dość, że nie lubi dzieci to jeszcze "morduje" koty - tak, nie goni, nie obwąchuje - po prostu poluje :angryy:. W związku z tym musi siedzieć zamknięta w klatce. W Fundacji jest sporo zwierząt wolnochodzących a jeżeli któreś się nie dostosuje to musi być zamykane, nie można narażać kocich zdechlaków i połamańców :shake:

W związku z tym, że zamknięta bardzo płacze poszukujemy też DT :roll:

Posted

Dom dla pudla :

(...) Moje pytanie jest takie, czy macie Państwo do adopcji pudelka. (uwielbiam tą rasę, to już kolejny pudel w naszej rodzinie od wielu lat, ja szukam drugiego). Jeżeli chodzi o moje wymagania mam trzy: piesek powinien być jak najmniejszy, w miarę młody wiekiem do 4/5 lat i być samczykiem, albo wysterylizowaną suczką. Kryteria wzięły się stąd, że tak jak pisałam mam 1,5 rocznego małego 27cm rodowodowego toyka i szukam mu fajnego towarzysza. Tym razem chcę jednak zwierzę zaadoptować. Na dużego psa w bloku się nie zdecyduję, wiek dlatego, że strasze zwierzę będzie ciągle dręczone chęcia zabawy przez znacznie młodszego i żywego mojego psiaka, a suczki niewysterylizowanej z wiadomych względów przy psi też wolałabym uniknac :) Jeżeli macie Państwo takiego psiaka, albo się pojawi to proszę mnie mieć na uwadze. Mieszkam w Warszawie, ale miasto nie gra roli, ważne, żeby pieski dobrze się ze soba miały.(...)
Jeżeli ktoś ma takiego pudla , to proszę o pw.
Ja nie mam teraz czasu na dopytywanie i proszenie się o informację... Podczas gdy osoby wrzucające na wątek psa mają to głęboko w d...

Posted

GPooLCLD napisał(a):
Jeżeli ktoś ma takiego pudla , to proszę o pw.
Ja nie mam teraz czasu na dopytywanie i proszenie się o informację... Podczas gdy osoby wrzucające na wątek psa mają to głęboko w d...

No chyba mamy, pudelki z pseudo...
GPooLCLD poproszę o namiary na ten dom, na pw.

Posted

Pudelkowata czy kudłata?

Imię: Koka
Plec: Sunia
Waga: jeszcxze nie wiem....
Miejsce: Nie określony , szukamy BDT na cito!
Sterylizacja: ?
Stosunek do dzieci: ?
Stosunek do innych psow:?
Stosunek do kotow:?
Dodatkowe informacje: sunia przerażona schroniskową rzeczywistością. NA CITO DO WYCIĄGNIĘCIA!!!!
Charakter: na razie wycofana
Kontakt: Jak znajdziemy BDT będzie i kontakt :)

Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/196108-KOKA-malutkie-przera%C5%BCone-ca%C5%82e-w-dredach-psie-cia%C5%82ko-NA-CITO-do-WYCI%C4%84GNI%C4%98CIA!!!!!?p=15697951#post15697951

PILNIE BDT i ROZPOWSZECHNIANIE WĄTKU!

Posted

Ma ktoś psiaka opowiadajacego takim wymaganiom???
Pan wspomina o Tobim, pudelku z tego wątku...
"
[FONT=Tahoma]Na początku bardzo dziękuję za odpowiedź i zainteresowanie.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Szukamy pudelka ze względu na włos. Płeć jest nam raczej obojętna, chociaż mieliśmy przez 14 lat suczkę spaniela (mieszaniec). Wiek max do 4 lat(mam małe dzieci, 9 i 6 lat i nie chciałbym by kolejny raz przechodziły utratę pieska). Jeśli chodzi o wagę to nasza sunia miała 10 kg, więc może być coś podobnego(mamy duży dom około 170m2 i działkę 5000 m2-ogrodzoną,mieszkamy w spokojnej okolicy na peryferiach miasta, właściwie na wsi, nie chcemy jednak zbyt dużego pieska i taki jak Tobi byłby w sam raz)-naprawdę szkoda, że nie wyszło z Tobiaszem. Jak już wspomniałem mamy dzieci, więc w grę wchodzi tylko spokojny, ułożony i lubiący dzieci piesek. szukamy pieska jasnej maści(jeszcze raz muszę podkreślić, że Tobi był idealny)[/FONT][FONT=Times New Roman]."[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Mam telefon do pana. Dla zainteresowanych podam na pw.[/FONT]