Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rzeczywiście można znielubić ród ludzki .............. :(

Taaakie maleństwa, te czarno białe wyglądają jak szczeniaki, czy mnie wzrok myli ???

Srebrna sunia w depresji ... aż żal patrzeć, powinna siedzież na kolankach, a nie w klatce ... one chyba z klatkowej hodowli, wyglądają jak wystraszone malutkie wypłoszki.

Jakies informacje, wiek, wielkość (nie wiem jaki wymiar ma klatka) i czy badał je wet?

pomyślę ........................

one powinny iść chyba trzy razem ....... dopóki nie zrozumieją , że człowiek to przyjaciel !!!

Posted

Czy proponujesz bezpłatne Dt, czy reklamujesz swój płatny tymczas? Takim suniom trzeba najpierw szukać bezpłatnego Dt, za zwrot kosztów zakupu karmy [quote name='Ewanka']Rzeczywiście można znielubić ród ludzki .............. :(
u
Taaakie maleństwa, te czarno białe wyglądają jak szczeniaki, czy mnie wzrok myli ???

Srebrna sunia w depresji ... aż żal patrzeć, powinna siedzież na kolankach, a nie w klatce ... one chyba z klatkowej hodowli, wyglądają jak wystraszone malutkie wypłoszki.

Jakies informacje, wiek, wielkość (nie wiem jaki wymiar ma klatka) i czy badał je wet?

pomyślę ........................

one powinny iść chyba trzy razem ....... dopóki nie zrozumieją , że człowiek to przyjaciel !!![/QUOTE]

Posted

Sunie nie muszą iść razem, ale dobrze będzie, jak w DT będzie drugi psiak.
Adopcja moim zdaniem wchodzi w rachubę, ale pod warunkiem, ze dom wie, ile pracy go czeka. Te sunie miały kontakt z człowiekiem - plus. Są przerażone. Myślę, że kilka dni w noramlnych warunkach (nawet nie tygodni) i dojdą do siebie. Wiadomo w jakich warunkach przebywały w pseudo? Czy siedziały w klatkach, czy biegały luzem?

Posted

[quote name='mshume']Czy proponujesz bezpłatne Dt, czy reklamujesz swój płatny tymczas? Takim suniom trzeba najpierw szukać bezpłatnego Dt, za zwrot kosztów zakupu karmy

Nie reklamuję swojego DT , choć może powinnam ;) :)

... kilka dni temu odmówiłam miejsca (za kasę!) dla suni Azy, bo mam komplet, u nas nie ma kojców itp. jesteśmy razem z psami w domu i traktujemy je jak swoje (linki w podpisie - zapraszam).

... a tu link do Azy ...
http://www.dogomania.pl/threads/193589-Zagłodzona-onka-16-kg-brak-DEKLARACJI-prosimy-o-ogłoszenia-marzymy-o-DS!!!

Bardzo mi żal tych pudelkowych suniek, bo widzę przerażenie w ich oczach, dlatego napisałam, że uważam, że powinny iść razem, nawet na krótko, a potem, jak troszkę dojdą do siebie, dopiero do adopcji ... wyglądają , szczególnie ta srebrna, jakby były w szoku.

... popytam znajomych .............. szkoda, że tak mało o nich wiadomo.

Posted

[quote name='eve-w']Sunie nie muszą iść razem, ale dobrze będzie, jak w DT będzie drugi psiak.
Adopcja moim zdaniem wchodzi w rachubę, ale pod warunkiem, ze dom wie, ile pracy go czeka. Te sunie miały kontakt z człowiekiem - plus. Są przerażone. Myślę, że kilka dni w noramlnych warunkach (nawet nie tygodni) i dojdą do siebie. Wiadomo w jakich warunkach przebywały w pseudo? Czy siedziały w klatkach, czy biegały luzem?[/QUOTE]

1. sunie zgarnął patrol z trasy krajowej - wyzucil je ktoś z samochodu na trase po to aby zgineły
2. "miały kontakt z człowiekiem" - tak - miały z pseudohodowca..szkoda, ze filmiku nie nagrałam to by Pani zobaczyła jaki one mają kontakt z człowiekiem
3. nie ma szans na dom z doswiaczeneim z przerażonym psem po pseudohodowli w schronisku, szczególnie, ze schronisko nie robi wizyt przedadopcyjnych
4. jakie pseudo - napewno 5-cio gwiazdowe -jak wywaliło 5 suk na dwupasmową jezdnie, gdzie samochody ponad 90 km/h jada...
5. tak wiadomo, ze biegały po zielonej trawce w tym pseudo - BOZE....

Jutro jestem w schronie - nagram filmik bo krew mi się gotuje jak to pisze!!!
Ja miałm psa z ulicy - 3 mc depresji - wynosiłam na siku i koope. jedzenie do łózka poddawałam...czy one mają szanse na adopcje u kogoś KTO ma doświadczenie z psem trudnym..a moze po miesiącu, w gorszym stanie, trafią do schroniska come back...
to nie jest przerażenie - ta szara poddała się psychicznie - ile jej serce wytrzyma i jakie będą tego konsekwencje??? jak zafunduje jej się rozłakę z tymi od których czerpie ostatki poczucia bezpieczeństwa....
nie histeryzuje..ale te suczyny przeszły gehenne
1. pseudo
2. cudem uratowały się spod kół, a ich dwie koleżanki zabite na ich oczach...
/moze psy nie mają uczuć..to nie pamiętają tego...sarkazm.../
jedno jest pewne - ciezka sprawa

Jak zabiora te dwie c/b, a ta szara zostanie sama to bedzie jeszcze gorzej...
te c/b - młodsze są...srebrna starsza....ile lat nie wiem...ale zadzwonei i się dowiem...

Posted

Jak Ci tak ząl, to przecież możesz je wziąć za zwrot kosztów karmy, pudelki by pewnie pomogły. I usuń tą reklamę swojego DT, od takiej działalności płacisz podatek?[quote name='Ewanka']Nie reklamuję swojego DT , choć może powinnam ;) :)

... kilka dni temu odmówiłam miejsca (za kasę!) dla suni Azy, bo mam komplet, u nas nie ma kojców itp. jesteśmy razem z psami w domu i traktujemy je jak swoje (linki w podpisie - zapraszam).

... a tu link do Azy ...
http://www.dogomania.pl/threads/193589-Zagłodzona-onka-16-kg-brak-DEKLARACJI-prosimy-o-ogłoszenia-marzymy-o-DS!!!

Bardzo mi żal tych pudelkowych suniek, bo widzę przerażenie w ich oczach, dlatego napisałam, że uważam, że powinny iść razem, nawet na krótko, a potem, jak troszkę dojdą do siebie, dopiero do adopcji ... wyglądają , szczególnie ta srebrna, jakby były w szoku.

... popytam znajomych .............. szkoda, że tak mało o nich wiadomo.

Posted

[quote name='anita_happy'](...)Jutro jestem w schronie - nagram filmik bo krew mi się gotuje jak to pisze!!!

Ja miałm psa z ulicy - 3 mc depresji - wynosiłam na siku i koope. jedzenie do łózka poddawałam...czy one mają szanse na adopcje u kogoś KTO ma doświadczenie z psem trudnym..a moze po miesiącu, w gorszym stanie, trafią do schroniska come back...
to nie jest przerażenie - ta szara poddała się psychicznie - ile jej serce wytrzyma i jakie będą tego konsekwencje??? jak zafunduje jej się rozłakę z tymi od których czerpie ostatki poczucia bezpieczeństwa....

nie histeryzuje..ale te suczyny przeszły gehenne

1. pseudo
2. cudem uratowały się spod kół, a ich dwie koleżanki zabite na ich oczach...
/moze psy nie mają uczuć..to nie pamiętają tego...sarkazm.../
jedno jest pewne - ciezka sprawa

Jak zabiora te dwie c/b, a ta szara zostanie sama to bedzie jeszcze gorzej...
te c/b - młodsze są...srebrna starsza....ile lat nie wiem...ale zadzwonei i się dowiem...

Dokładnie to samo pomyślałam, jak je zobaczyłam ... nie wolno ich teraz rozdzielać !!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Ewanka']Dokładnie to samo pomyślałam, jak je zobaczyłam ... nie wolno ich teraz rozdzielać !!!!!!!!!!!!![/QUOTE]

A Ty jakie masz doświadczenie w swojej płatnej opiece nad psami niezsocjalizowanymi? Bo ja np. mam i to spore. Żal to każdemu jest, tylko my potrafimy działać bezinteresownie w przeciwieństwie do Ciebie.
3 suń nikt nie weźmie. Trzeba porozdawać je osobno do DT, które nie widzą w wym zysku i nie bidolą, że nie pomogą za karmę i weta bo ich nie stać (czyt. Ewanka).
W procesie socjalizacji najważniejszy jest spokój i cierpliwość. Srebrna potrzebuje trochę czasu, żeby do siebie dojść. Mieszkanie (żaden płatny kojec!) łóżko, człowiek i cierpliwość.
Czy możecie założyć im osobny wątek? trzeba pospamować dogo a bezinteresowny dom, który chce im pomóc, a nie swojej kieszeni, żeby na zakupy było, się znajdzie...

Posted

zadzwoniłam do koordynatorki adopcji i juz wiem Wszystko i na 100 procent...

tak jak pisałam tak było...ale..

1. JAk pojawiły się w schronisku
Jak pseudo wywaliło psy na trase i te dwa pieski zgineły - zostały jeszcze 4
3 - te ze zdjec + 1 sunia, najmłodsza w takim samym stanie /ta najmłodsza wzieła Pani ze schroniska do siebie i 3 tyg nosiła ją wszedzie ze sobą/
Psy po wypadku nie trafiły na raz wszystkie...po wypadku psiaki się rozbiegły i okoliczni ludzie je powyłapywali i kazdy trafił gdzie indziej:
srebrną odwiózł ktoś do kliniki i stamtąd odebrało ją schronisko /miała pęknieta miednice/..i tak kazdy z osobna znowu trafił do wspólnej klatki, ale juz w bezpieczne miejsce...

2. korekta
a. c/b sunia ok 1,5 roku
b. c/b piesek ok. 2/3 lat
c. srebrna - sunia ok 2/3 lata

3. ZDROWIE
a. c/b sunia - sterylkowa ponieważ miała ropomacicze
b. c/b piesek ok. 2/3 lat do kastracji, stłuczona łapka,ale ok
c. srebrna - sunia - miała pęknieta miednicę za jakiś czas do sterylki

4. stan psychiczny
ad1/ jak w ich okolicy jest człowiek - zamierają w bezruchu....jak były w biurze, nie jadły, nie piły, siedzialy w jednym miejscu...po nocy jak były same pokarm znikał i załatwiały się w klatce
ad2/ okropne wycofanie - nie znaja świata zewnetrznego - są jeszcze bardziej przerażone jak są na dworze

Najmłodszą sunie, którą zabrała Pani ze schroniska - 0.5 roku - zlitowała się bo było zagrozenie parwo - oswajała z człwoiekiem 3 tygodnie...pies w towarzystwie człwoieka był sparaliżowany...

Dom, który chce zabrac dwa c/b - niema doswiadczenia z psami wycofanymi..pani, kt cche zabrać psy pracuje duzo i duzo nie ma jej w domu...czy bedzie ja stać na 3 tygodniowe poswiecenie i czy za 3 tygodnei nie odda psiaków w gorszym stanie..nie wiadomo....

słowa koordynatorki - to było na bank pseudo klatkowe....

najlepszym wyjsciem dla niech jest doprowadzenie ich do stanu, gdzie one w minimalnym stopniu zaufają..poznaja świat zewnetrzny RAZEM...koordynatorka boi sie rozdzielenia...
koniec

Posted

[quote name='mshume']Jak Ci tak ząl, to przecież możesz je wziąć za zwrot kosztów karmy, pudelki by pewnie pomogły. I usuń tą reklamę swojego DT, od takiej działalności płacisz podatek?[/QUOTE]

Karmę zakupimy... Takie małe psy duże nie jedzą . Ale płatne dt , gdzie ludzie z dogo chcą za małego psa 10 zł (lub więcej:roll:) za dobę . Przy 3 psach ... To jest ok. 900zł na miesiąc ... Karma na miesiąc wyjdzie ok. 200-250zł (w sumie nie wiem , ja nie daję psu karmy, ale na pewno nie będzie to 900zł).

Posted

moze KTOS z pudlowych załozyc wątek...wysle na email wszystkie zdjecia - mam ich więcej...ale wszystkie podobne...
jutro jak bym była nagram filmik - moze to potwierdzi to, ze nie histeryzuje, ale to w jakim one są stanie to prawda...
lece do labków - bo w tym samym schrnie jest labko co od 4 miesiecy unika człwoieka i chowa sie do budki...tylko do jedenj opiekunki wyjdzie i znika zaraz...
radomskie to chyba centrum pseudohodowli - straszne

Posted

[quote name='mshume']Jak Ci tak ząl, to przecież możesz je wziąć za zwrot kosztów karmy, pudelki by pewnie pomogły. I usuń tą reklamę swojego DT, od takiej działalności płacisz podatek?[/QUOTE]

Chętnie bym im jakoś pomogła ... ale nie mam pomysłu ........ :(

W drugim budynku jest wprawdzie pokój gościnny, ale nieogrzewany i tam suczkom byłoby za zimno, a ogrzewanie piecykiem elektrycznym cholernie drogie ... w domu mam 4 psy, w tym dwa żywiołki (Lenę i Molly) ... nie bardzo jest gdzie ... cały czas myślę jak by tu pomóc, sunie są w rozpaczliwej sytuacji :(

Posted

Moja propozycja jest ataktualna, dla suni, za zakup karmy. Moje Dt pewnie większość zna, bardzo wycofane sunie też miałam. Przekaż koordynatorce, że mozna liczyć na cud potrójnego DT, ale on się raczej nie zdarzy. Płatne DT, które tępię i zamierzam zgłaszać gdzie trzeba, to najcześciej kojce, to im nie pomoże.

Posted

[quote name='GPooLCLD']Karmę zakupimy... Takie małe psy duże nie jedzą . Ale płatne dt , gdzie ludzie z dogo chcą za małego psa 10 zł (lub więcej:roll:) za dobę . Przy 3 psach ... To jest ok. 900zł na miesiąc ... Karma na miesiąc wyjdzie ok. 200-250zł (w sumie nie wiem , ja nie daję psu karmy, ale na pewno nie będzie to 900zł).[/QUOTE]

a moze ktos w pakiecie weźmie te psy..za połowę kasy!!!boze....one są malusie...tyci tyci...i lekuchne jak piórka...

to musi być ktoś z domem i z ogrodem zeby nauczyc ich ciepła domowego i zewnetrznego....wrzucam na fb - dla żabola znalazłam DT co pokrywa koszty leczenia!!!u specjalistów i odda zdrowego to moze pudle tez znajdą!!!

a moze malagos??

Posted

[quote name='anita_happy']

to musi być ktoś z domem i z ogrodem zeby nauczyc ich ciepła domowego i zewnetrznego....[/QUOTE]

A złote klamki też musi mieć?
popieram mshume i proszę, żebyście zeszły na ziemię!

Posted

[quote name='anita_happy']nie będę zchodzić na ziemię...i złote klamki się przydadzą!!!

nie znasz dnia ani godziny jak odezwie się ktoś, ze zabierze je trzy na DT bezpł.[/QUOTE]

Trzymam za to kciuki! (schodzić, nie zchodzić). Czekamy więc na bezpłatny DT, który pojawi się wśród stosu postów na wątku pudliszonów i zaoferuje suniom socjalizację! Tylko, żeby sunie tego doczekały...

Posted

ja też wierzę w cuda. Choć jestem ostrożna. Promowałaś szczeniaka, to coś innego. Tu chcesz wydać 3 sztuki! Mam nadzieję, że Ci się uda. Ja jednak jestem za tym, żeby sunie rozdzielić...i teraz nie wiem co robić. Bo w znalezieniu DT ze złotymi klamkami dla 3 sztuk nie pomogę, bo to nierelane. A pojedynczo nie chcecie oddawać. Czyli wychodzi na to, że mam obserwować wątek i czekać na cud... :roll:

Posted

To nam więc tylko pozostaje. w takim razie nie rezerwuję sobie miejsca w kolejce na sunię. Zycze kruszynkom,aby ich opiekunki znalazły im DT bezpłatne, z ogrodem i sponsorujące leczenie, byle był to wcześniej DT dobrze sprawdzony...