idusiek Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 też bym go już nie oddała, nie ma MOWY. jak usłyszałam od kierownika schroniska w Ostrowi, że zostal znaleziony w worku w lesie, ze jest stary i ślepy i siedzi w klatce i ma biegunkę i nie chce jeść... to coś we mnie pękło..:-( i Roman ( po długim męczeniu mojego TZta ) zjawil sie u nas na DT... :cool3: i tak siedzi od kwietnia 2009 :diabloti: Quote
Energy Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Malwi napisał(a):czarny pudlowaty jest Jazon .... tylko ze on daleko i problem z transportem do warszawy bedzie ... ( jak zwykle ) Taki prawie czarny;)ale cudny staruszek i tyle już siedzi:-( I jeszcze jest niewidomy ale w Gdyni to jeszcze dalej:shake: Quote
Energy Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 idusiek napisał(a): i Roman ( po długim męczeniu mojego TZta ) zjawil sie u nas na DT... :cool3: i tak siedzi od kwietnia 2009 :diabloti: Długi ten dt:evil_lol:i bardzo dobrze:lol: Jest uroczy:loveu::loveu: Malwi napisał(a):aaa i Jazon nie widzi na jedno oczko ;) O widzisz Idusiek, a do tego tak długo czeka... To nr 2 na 1 stronie. Quote
idusiek Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 ze on jest uroczy - to ja wiem:P DT jest dożywotni - musiałam jakoś na dzien dobry jakos urobić TZta, nie?;) Quote
Energy Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 idusiek napisał(a):ze on jest uroczy - to ja wiem:P DT jest dożywotni - musiałam jakoś na dzien dobry jakos urobić TZta, nie?;) No ja to bardzo dobrze rozumiem, TZ-y to takie okazy, które muszą być stopniowo uświadamiane:diabloti::evil_lol: Quote
idusiek Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 noooo, delikatnie i koniecznie : tymczasowo ;) Quote
sleepingbyday Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 jeszcze być może wyszków wejdzie w grę z tym baiłym pudelkiem. to juz calkiem pod nosem, ale jak będe pewna, to będę szukać... Quote
Monday Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 sleepingbyday napisał(a):jeszcze być może wyszków wejdzie w grę z tym baiłym pudelkiem. to juz calkiem pod nosem, ale jak będe pewna, to będę szukać... Oby :) Czyli ten gość się odezwał !!! :) Quote
idusiek Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 gdzie przebywa Koko? w jakim schronie i ile ma lat? Koko Sredniej wielkosci pudlowaty Koko, zaraz po przybyciu do schroniska, zaszyl sie w kat.Siedział i udawał, ze go nie ma;wylekniony tak mocno,ze nie byl w stanie sie ruszyc.Wolontariuszka uparła sie, ze on musi wychodzic. W ten sposob wylekniony Koko nauczył sie, ze swiat na zewnatrz ciagle moze byc fajny... i ze ciagle cos jest poza szczekiem setki innych psow. Koko to ofiara i efekt pseudohodowli. Ogonek uciety przy samej pupce- nie ma go WCALE. Niby pudel,a jednak nie pudel. Ktos skrzyzowal pudelka z kundelkiem i mamy nieszczesnego Koko. Wrazliwego,wyleknionego i skrajnie biednego. W swoim boksie- z innymi psami- udaje groznego- szczeka, skacze, ale wystarczy tylko wejsc do niego i od razu zamienia sie w potulnego baranka, płochliwego i uległego. Chetnie chodzi na spacery- pani Iza- długoletnie wolontariuszka w schronisku, przedwojenna harcerka, wziela go pod swoja opieke i przygarnela do swojego stada ulubiencow. Kocha tego pieska i marzy o spokojnym domu dla niego. Koko odwzajemnia sie uczuciem do swojej opiekunki i tylko przy niej wyglada na choc troche szczesliwego. Skacze,poszczekuje.... Jest bardzo delikatnym psem. Nawet jedzenie bierze delikatnie. Jego zmora jest pielegnacja, zwłaszcza nie znosi obcinania pyszczka ale z tym dowiadczony fryzjer na pewno sobie poradzi. Ostrzyżony, ma delikatne łapki,odsłoniete oczka. Zimowe kołtuny zostały obciete. Piesek z nowa fryzurka i nowym image,a nawet z nowym charakterem- szuka domu,gdzie kochaja pudelki. Szukamy domu bez dzieci (piesek jest zbyt delikatny na towarzystwo aktywnych maluchow), gdzie wlasciciele beda spokojni i konsekwentni.Koko jest pieskiem łagodnym,ale płochliwym. Jezeli ktos bedzie dysponowal ogrodkiem- na pewno tez sprawdzi sie jako "dzwonek alarmowy". Zgadza sie z innymi psami, jest wykastrowany. Musi byc poczatkowo prowadzany tylko na smyczy- ładnie chodzi na smyczy typu flexi i czuje sie na niej bezpieczny. Ten pies duzo w zyciu przeszedł, jego adopcja musi byc w 100% przemyslana bo powrot do schronu bylby dla niego niewyobrazalnym dramatem. Jezeli ktos chce pojsc na spacer z Koko, zobaczyc, jaki on jest- zapraszam do schroniska. Koko,szukamy dla Ciebie domu, piesku. E-mail: Gabryjella@wp.pl Telefon: 605 325 725 Quote
Energy Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Idusiek możesz mnie zastrzelić, ale ja za nic nie pamiętam kto go wstawił i skąd jest:oops: Jak chcesz to zadzwonię i się dowiem, chyba, że sama to zrobisz. Jest jeszcze ew. że GPooLCLD pamięta, ale obawiam się, że też niekoniecznie:shake: Quote
Monday Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Wiem że DT i DS brak dla naszych podopiecznych. Ale BŁAGAM....ta sunia, ZDROWA SUNIA, umrze... http://www.dogomania.pl/threads/194017-gt-gt-11-letnia-ZDROWA-sunia-ma-czas-do-soboty-DT-albo-MORBITAL-lt-lt-lt Quote
al'akir Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Energy napisał(a):Idusiek możesz mnie zastrzelić, ale ja za nic nie pamiętam kto go wstawił i skąd jest:oops: Jak chcesz to zadzwonię i się dowiem, chyba, że sama to zrobisz. Jest jeszcze ew. że GPooLCLD pamięta, ale obawiam się, że też niekoniecznie:shake: Koko ma swój wątek , zaraz poszukam. Quote
Energy Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 GPooLCLD napisał(a):Koko ma swój wątek , zaraz poszukam. mnie się w wyszukiwarce nie pojawia:shake: Quote
al'akir Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Mam :) http://www.dogomania.pl/threads/71157-Delikatny-quot-pudelek-quot-Koko-od-4-lat-zyje-w-schronisku.Trojmiasto. Quote
sleepingbyday Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 dziewczyny, oftopikuje, bo zrobiłam nowy bazarek. w podpisie. facet z mejla sie odezwał, ale po rozmowie miał jeszcze napisac mejla, bo pies jest dla siostry i to siostrze ma przekazac wszystko, więc obaczymy. Quote
Energy Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 [quote name='sleepingbyday']dziewczyny, oftopikuje, bo zrobiłam nowy bazarek. w podpisie. facet z mejla sie odezwał, ale po rozmowie miał jeszcze napisac mejla, bo pies jest dla siostry i to siostrze ma przekazac wszystko, więc obaczymy. Oftopikuj;) A siostra to w ogóle wie o tym, że ma mieć psa? [quote name='GPooLCLD']Mam :) http://www.dogomania.pl/threads/71157-Delikatny-quot-pudelek-quot-Koko-od-4-lat-zyje-w-schronisku.Trojmiasto. O to Brazowa nam go pewnie wstawiła:lol: Quote
Monday Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 sleepingbyday napisał(a):dziewczyny, oftopikuje, bo zrobiłam nowy bazarek. w podpisie. facet z mejla sie odezwał, ale po rozmowie miał jeszcze napisac mejla, bo pies jest dla siostry i to siostrze ma przekazac wszystko, więc obaczymy. Prezenty z psa ;( Nie zawsze to zły wybór domu, ale trzeba być ostrożnym.... Najlepiej jakby ta siostra do ciebie zadzwoniła sbd... Quote
al'akir Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Energy napisał(a): O to Brazowa nam go pewnie wstawiła:lol: o ile mnie pamięć nie myli, to nie Brazowa:eviltong: Quote
Energy Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 GPooLCLD napisał(a):o ile mnie pamięć nie myli, to nie Brazowa:eviltong: W moim wieku już czasami mnie zawodzi:eviltong: Poważnie nie pamiętam kto:shake: Quote
Energy Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 brazowa1 napisał(a):Brazowa,Brazowa wystawiła pudla. :multi:GPooLCLD patrz młodsza jesteś a już pamięć Cię zawodzi:eviltong::evil_lol: Dzięki Brazowa za info:lol: Quote
al'akir Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 hehe , a ja Wam udowodnię , że nie mam problemów z pamięcią :evil_lol: http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie.-PROSIMY-O-OG%C5%81OSZENIA?p=15036010&viewfull=1#post15036010 Quote
Energy Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 [quote name='GPooLCLD']hehe , a ja Wam udowodnię , że nie mam problemów z pamięcią :evil_lol: http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie.-PROSIMY-O-OG%C5%81OSZENIA?p=15036010&viewfull=1#post15036010 :placz:no i d***pa, jednak wiek robi swoje:evil_lol: Quote
brazowa1 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 żadna Pineska. Watek Koko jest od lat na Dogomanii,a na pewno pierwszą,która pudla pokazała na watku pudlowatym była Gabryjella,tylko,ze to tez daaawno temu było. Quote
Recommended Posts