Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

też bym go już nie oddała, nie ma MOWY.
jak usłyszałam od kierownika schroniska w Ostrowi, że zostal znaleziony w worku w lesie, ze jest stary i ślepy i siedzi w klatce i ma biegunkę i nie chce jeść... to coś we mnie pękło..:-( i Roman ( po długim męczeniu mojego TZta ) zjawil sie u nas na DT... :cool3: i tak siedzi od kwietnia 2009 :diabloti:

Posted

Malwi napisał(a):
czarny pudlowaty jest Jazon .... tylko ze on daleko i problem z transportem do warszawy bedzie ... ( jak zwykle )

Taki prawie czarny;)ale cudny staruszek i tyle już siedzi:-(
I jeszcze jest niewidomy ale w Gdyni to jeszcze dalej:shake:

Posted

idusiek napisał(a):
i Roman ( po długim męczeniu mojego TZta ) zjawil sie u nas na DT... :cool3: i tak siedzi od kwietnia 2009 :diabloti:

Długi ten dt:evil_lol:i bardzo dobrze:lol:
Jest uroczy:loveu::loveu:

Malwi napisał(a):
aaa i Jazon nie widzi na jedno oczko ;)

O widzisz Idusiek, a do tego tak długo czeka...
To nr 2 na 1 stronie.

Posted

idusiek napisał(a):
ze on jest uroczy - to ja wiem:P

DT jest dożywotni - musiałam jakoś na dzien dobry jakos urobić TZta, nie?;)

No ja to bardzo dobrze rozumiem, TZ-y to takie okazy, które muszą być stopniowo uświadamiane:diabloti::evil_lol:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
jeszcze być może wyszków wejdzie w grę z tym baiłym pudelkiem. to juz calkiem pod nosem, ale jak będe pewna, to będę szukać...

Oby :)
Czyli ten gość się odezwał !!! :)

Posted

gdzie przebywa Koko?
w jakim schronie i ile ma lat?

Koko

Sredniej wielkosci pudlowaty Koko, zaraz po przybyciu do schroniska, zaszyl sie w kat.Siedział i udawał, ze go nie ma;wylekniony tak mocno,ze nie byl w stanie sie ruszyc.Wolontariuszka uparła sie, ze on musi wychodzic. W ten sposob wylekniony Koko nauczył sie, ze swiat na zewnatrz ciagle moze byc fajny... i ze ciagle cos jest poza szczekiem setki innych psow.
Koko to ofiara i efekt pseudohodowli. Ogonek uciety przy samej pupce- nie ma go WCALE. Niby pudel,a jednak nie pudel. Ktos skrzyzowal pudelka z kundelkiem i mamy nieszczesnego Koko. Wrazliwego,wyleknionego i skrajnie biednego.
W swoim boksie- z innymi psami- udaje groznego- szczeka, skacze, ale wystarczy tylko wejsc do niego i od razu zamienia sie w potulnego baranka, płochliwego i uległego.
Chetnie chodzi na spacery- pani Iza- długoletnie wolontariuszka w schronisku, przedwojenna harcerka, wziela go pod swoja opieke i przygarnela do swojego stada ulubiencow. Kocha tego pieska i marzy o spokojnym domu dla niego. Koko odwzajemnia sie uczuciem do swojej opiekunki i tylko przy niej wyglada na choc troche szczesliwego. Skacze,poszczekuje....

Jest bardzo delikatnym psem. Nawet jedzenie bierze delikatnie. Jego zmora jest pielegnacja, zwłaszcza nie znosi obcinania pyszczka ale z tym dowiadczony fryzjer na pewno sobie poradzi.
Ostrzyżony, ma delikatne łapki,odsłoniete oczka. Zimowe kołtuny zostały obciete. Piesek z nowa fryzurka i nowym image,a nawet z nowym charakterem- szuka domu,gdzie kochaja pudelki.
Szukamy domu bez dzieci (piesek jest zbyt delikatny na towarzystwo aktywnych maluchow), gdzie wlasciciele beda spokojni i konsekwentni.Koko jest pieskiem łagodnym,ale płochliwym. Jezeli ktos bedzie dysponowal ogrodkiem- na pewno tez sprawdzi sie jako "dzwonek alarmowy". Zgadza sie z innymi psami, jest wykastrowany. Musi byc poczatkowo prowadzany tylko na smyczy- ładnie chodzi na smyczy typu flexi i czuje sie na niej bezpieczny.
Ten pies duzo w zyciu przeszedł, jego adopcja musi byc w 100% przemyslana bo powrot do schronu bylby dla niego niewyobrazalnym dramatem. Jezeli ktos chce pojsc na spacer z Koko, zobaczyc, jaki on jest- zapraszam do schroniska.

Koko,szukamy dla Ciebie domu, piesku.

E-mail: Gabryjella@wp.pl
Telefon: 605 325 725

Posted

Idusiek możesz mnie zastrzelić, ale ja za nic nie pamiętam kto go wstawił i skąd jest:oops:
Jak chcesz to zadzwonię i się dowiem, chyba, że sama to zrobisz.
Jest jeszcze ew. że GPooLCLD pamięta, ale obawiam się, że też niekoniecznie:shake:

Posted

Energy napisał(a):
Idusiek możesz mnie zastrzelić, ale ja za nic nie pamiętam kto go wstawił i skąd jest:oops:
Jak chcesz to zadzwonię i się dowiem, chyba, że sama to zrobisz.
Jest jeszcze ew. że GPooLCLD pamięta, ale obawiam się, że też niekoniecznie:shake:

Koko ma swój wątek , zaraz poszukam.

Posted

[quote name='sleepingbyday']dziewczyny, oftopikuje, bo zrobiłam nowy bazarek. w podpisie.
facet z mejla sie odezwał, ale po rozmowie miał jeszcze napisac mejla, bo pies jest dla siostry i to siostrze ma przekazac wszystko, więc obaczymy.

Oftopikuj;)
A siostra to w ogóle wie o tym, że ma mieć psa?

[quote name='GPooLCLD']Mam :)
http://www.dogomania.pl/threads/71157-Delikatny-quot-pudelek-quot-Koko-od-4-lat-zyje-w-schronisku.Trojmiasto.

O to Brazowa nam go pewnie wstawiła:lol:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
dziewczyny, oftopikuje, bo zrobiłam nowy bazarek. w podpisie.
facet z mejla sie odezwał, ale po rozmowie miał jeszcze napisac mejla, bo pies jest dla siostry i to siostrze ma przekazac wszystko, więc obaczymy.

Prezenty z psa ;(
Nie zawsze to zły wybór domu, ale trzeba być ostrożnym....

Najlepiej jakby ta siostra do ciebie zadzwoniła sbd...

Posted

GPooLCLD napisał(a):
o ile mnie pamięć nie myli, to nie Brazowa:eviltong:

W moim wieku już czasami mnie zawodzi:eviltong:
Poważnie nie pamiętam kto:shake:

Posted

brazowa1 napisał(a):
Brazowa,Brazowa wystawiła pudla.

:multi:GPooLCLD patrz młodsza jesteś a już pamięć Cię zawodzi:eviltong::evil_lol:

Dzięki Brazowa za info:lol: