Atkaaaa Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Dzwonił do mnie pan z Sopotu. Jest do oddania sunia pudelka miniatury dwu letnia! Bardzo miła i kochana, lubi dzieci i inne zwierzaki, błagam pomóżcie :(. Ona nie może trafić do schroniska :( Quote
coronaaj Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Atkaaaa napisał(a):Dzwonił do mnie pan z Sopotu. Jest do oddania sunia pudelka miniatury dwu letnia! Bardzo miła i kochana, lubi dzieci i inne zwierzaki, błagam pomóżcie :(. Ona nie może trafić do schroniska :( To trzeba ratowac...pomoge... Quote
Ewanka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Atkaaaa napisał(a):Dzwonił do mnie pan z Sopotu. Jest do oddania sunia pudelka miniatury dwu letnia! Bardzo miła i kochana, lubi dzieci i inne zwierzaki, błagam pomóżcie :(. Ona nie może trafić do schroniska :( Coś więcej o psince ... jak do innych psów, czy zachowuje w domu czystość itp. ??? Quote
al'akir Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 brazowa1 napisał(a):tutaj jest film z Toyem http://www.youtube.com/watch?v=95TcZLR2QmI Toy, ma coś z uszami ? Zapalenie ? Quote
Ewanka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 GPooLCLD napisał(a):Toy, ma coś z uszami ? Zapalenie ? Rzeczywiście, cały czas (na filmiku) potrząsa głową, jakby go uszka bolały. Quote
piechcia15 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 wczoraj trafił do pabianickiego schroniska czarny średni pudelek z obciętym ogonem. Został wyrzucony z samochodu:( niestety ma ok 10-12 lat. Tylne łapy chyba zaczynają dawać się wez naki, bo nie jest juz taki stabilny, ciut chwieje się na nogach, ale zęby ma nawet ładne jak na takiego staruszka, prawie bez kamienia, tyle że kły wytarte. Jest troche wychudzony, biodra mu sterczą, baaardzo skołtuniony i powoli zaćma go bierze, bo oczy zachodzą bielmem. Na spacerze szedł dość żwawo i lubi się przytulać, aczkolwiek nie patrzy w oczy, bardzo tego unika. Fotki później bo już nie mam siły. Od razu zakochałam się w nim, ale niestety rodzicie nie chcą już psa, boja się kolejnego rozstania...a w jego przypadku mogłoby to być szybkie rozstanie:( Quote
& Gloria & Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Pudelek pod numerem 15 już dawno na nowy dom! Proszę go usunąć z pierwszj strony :) Dziękuję! Quote
Atkaaaa Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ewanka napisał(a):Coś więcej o psince ... jak do innych psów, czy zachowuje w domu czystość itp. ??? do psów ok. To normalna, zdrowa, wychowana w miarę psina... Quote
al'akir Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 & Gloria & napisał(a):Pudelek pod numerem 15 już dawno na nowy dom! Proszę go usunąć z pierwszj strony :) Dziękuję! Super , dzięki za info! A jeżeli chodzi o nowe psy, to potrzebne są zdjęcia - bez tego nawet ogłoszeń nie można zrobić. Quote
Ewanka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 piechcia15 napisał(a):wczoraj trafił do pabianickiego schroniska czarny średni pudelek z obciętym ogonem. Został wyrzucony z samochodu:( niestety ma ok 10-12 lat. Tylne łapy chyba zaczynają dawać się wez naki, bo nie jest juz taki stabilny, ciut chwieje się na nogach, ale zęby ma nawet ładne jak na takiego staruszka, prawie bez kamienia, tyle że kły wytarte. Jest troche wychudzony, biodra mu sterczą, baaardzo skołtuniony i powoli zaćma go bierze, bo oczy zachodzą bielmem. Na spacerze szedł dość żwawo i lubi się przytulać, aczkolwiek nie patrzy w oczy, bardzo tego unika. Fotki później bo już nie mam siły. Od razu zakochałam się w nim, ale niestety rodzicie nie chcą już psa, boja się kolejnego rozstania...a w jego przypadku mogłoby to być szybkie rozstanie:( co za ludzie , wrrrrrrrrrrrrr .................... nie dziwię się, że się zakochałaś ;) ... w dziecinstwie mialam czarnego pudlisia ... wstaw proszę fotki :) Quote
coronaaj Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Ewanka napisał(a):Rzeczywiście, cały czas (na filmiku) potrząsa głową, jakby go uszka bolały. Pewnie jakies zapalenie, brud, etc...wet go badal? Piechcia15 jakies fotki tego czarnego pudelka ...z Pabianic.. Quote
piechcia15 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 oto zdjęcia pudelka z Pabianic: reszta zdjęć Quote
Soniczka Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Atkaaaa napisał(a):Dzwonił do mnie pan z Sopotu. Jest do oddania sunia pudelka miniatury dwu letnia! Bardzo miła i kochana, lubi dzieci i inne zwierzaki, błagam pomóżcie :(. Ona nie może trafić do schroniska :( Jaki ma kolor ta Sunia? Są może gdzieś jej zdjęcia? Quote
filodendron Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Może tę sunię z Sopotu tutaj podrzucić? http://www.dogomania.pl/threads/193350-Sprawdzony-domek-dla-psa-w-typie-pudel-lub-sznaucer-mini-ew.-%C5%9Bredni-) Quote
migdalena Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Komu mogę przesłać zdjęcia pudelków,które wczoraj trafiły na Paluch.?:placz: Nie mają tatuażu,ale mam nadzieję,że ktoś ich będzie szukał. Jest ich CZWORO.Nie znam nawet płci,zostały odłowione z jednego miejsca,był jeszcze 5, który uciekł...Póki co są razem w pomieszczeniu,bo wyglądają ( i chyba są ) jak rodzina. Małe,srebrne pudliszony.Chyba ok.6-7 letnie (ale to nie jest pewne). Dwa są drobniejsze,jak prawdziwe miniatury, pozostałe dwa ociupinkę większe.Serce mam ściśnięte i mam nadzieję,że znajdzie się właściciel ! Jak traficie na jakieś ogłoszenia,to odsyłajcie na Paluch.Wczoraj trafiło tam aż 27 psów. To koszmarny rekord:-( Quote
mshume Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Migdalena, to są 4 sunie , tak przynajmniej ogłoszono na 'kwarantannie' :( Quote
Equus Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Dawno mnie nie było... ale mam taka informację - otóż koleżanka odstąpi 15kg karmy dla jakiegoś potrzebującego psiaka z Warszawy, odbiór osobisty bo niezmotoryzowana. Dziewczyny mamy jakiegoś pudliszona na dt któremu by się przydała taka pomoc? Może nawet podzielić taką paczkę na kilka bo dla pudla średnio-mini to 15 kg to raczej za dużo na raz ;) Quote
Borówka16 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 BYŁO TAK : DZIĘKI POMOCY CIOTECZEK JEST JUŻ TAK :multi: : Ale nadal potrzebujemy pomocy , no i domku...:roll: Zapraszam serdecznie na wątek : http://www.dogomania.pl/threads/192227-Kud%C5%82aczek-Bingo-w-BARDZO-Z%C5%81YM-STANIE-potrzebuje-PILNIE-pomocy/page69 Quote
Bura Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Ja mam 3 albo 2,5 kilo Josery Family, mogę oddać za free jakiemśu pudlowemu psiakowi, będę w Kielcach na wystawie mogę tam wziąć. Quote
JOMA Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Bura - jak sprawdza się ta karma Josera ?! - też o niej myślałam ale zanim kupię jakąś nowość wolę popytać. Quote
Bura Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='JOMA']Bura - jak sprawdza się ta karma Josera ?! - też o niej myślałam ale zanim kupię jakąś nowość wolę popytać. Molosiarzom się sprawdza, Igor nie tknie, bo on wybredna dzida jest. Quote
JOMA Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 U mnie to raczej wszystko jedzą ale żeby krzywdy nie zrobić bo człowiek się ceną pokieruje a zdrowie psa jedno - a skład to tak z przymrużeniem oka czytam - kupię małą paczkę i sprawdzę - Bura - dziękuję za odpowiedź. Quote
filodendron Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [SIZE="1"]Ja skarmiłam worek Josery festival - ok w tym sensie, że żadnych sensacji nie było ze skórą, sierścią, koopami. Tyle, że sie trochę namęczyłam, żeby go skarmić - bo też nie chciał jeść - ale u mojego to norma. Quote
Bura Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='filodendron'][SIZE="1"]Ja skarmiłam worek Josery festival - ok w tym sensie, że żadnych sensacji nie było ze skórą, sierścią, koopami. Tyle, że sie trochę namęczyłam, żeby go skarmić - bo też nie chciał jeść - ale u mojego to norma. U mojego też, sucha karma każda oprócz jednej kłuje go w zęby. Quote
Monday Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 A co z Tobim i tym Opolem??? Tymczasem Zapraszam !!!!!! http://www.dogomania.pl/threads/1935...lanki.-Do-7.09. http://www.dogomania.pl/threads/1935...o-6.09-godz-22. Quote
Recommended Posts