Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwonił do mnie pan z Sopotu. Jest do oddania sunia pudelka miniatury dwu letnia! Bardzo miła i kochana, lubi dzieci i inne zwierzaki, błagam pomóżcie :(. Ona nie może trafić do schroniska :(

Posted

Atkaaaa napisał(a):
Dzwonił do mnie pan z Sopotu. Jest do oddania sunia pudelka miniatury dwu letnia! Bardzo miła i kochana, lubi dzieci i inne zwierzaki, błagam pomóżcie :(. Ona nie może trafić do schroniska :(

To trzeba ratowac...pomoge...

Posted

Atkaaaa napisał(a):

Coś więcej o psince ... jak do innych psów, czy zachowuje w domu czystość itp. ???

Posted

wczoraj trafił do pabianickiego schroniska czarny średni pudelek z obciętym ogonem. Został wyrzucony z samochodu:( niestety ma ok 10-12 lat. Tylne łapy chyba zaczynają dawać się wez naki, bo nie jest juz taki stabilny, ciut chwieje się na nogach, ale zęby ma nawet ładne jak na takiego staruszka, prawie bez kamienia, tyle że kły wytarte. Jest troche wychudzony, biodra mu sterczą, baaardzo skołtuniony i powoli zaćma go bierze, bo oczy zachodzą bielmem. Na spacerze szedł dość żwawo i lubi się przytulać, aczkolwiek nie patrzy w oczy, bardzo tego unika. Fotki później bo już nie mam siły.
Od razu zakochałam się w nim, ale niestety rodzicie nie chcą już psa, boja się kolejnego rozstania...a w jego przypadku mogłoby to być szybkie rozstanie:(

Posted

& Gloria & napisał(a):
Pudelek pod numerem 15 już dawno na nowy dom! Proszę go usunąć z pierwszj strony :) Dziękuję!

Super , dzięki za info!

A jeżeli chodzi o nowe psy, to potrzebne są zdjęcia - bez tego nawet ogłoszeń nie można zrobić.

Posted

piechcia15 napisał(a):
wczoraj trafił do pabianickiego schroniska czarny średni pudelek z obciętym ogonem. Został wyrzucony z samochodu:( niestety ma ok 10-12 lat. Tylne łapy chyba zaczynają dawać się wez naki, bo nie jest juz taki stabilny, ciut chwieje się na nogach, ale zęby ma nawet ładne jak na takiego staruszka, prawie bez kamienia, tyle że kły wytarte. Jest troche wychudzony, biodra mu sterczą, baaardzo skołtuniony i powoli zaćma go bierze, bo oczy zachodzą bielmem. Na spacerze szedł dość żwawo i lubi się przytulać, aczkolwiek nie patrzy w oczy, bardzo tego unika. Fotki później bo już nie mam siły.
Od razu zakochałam się w nim, ale niestety rodzicie nie chcą już psa, boja się kolejnego rozstania...a w jego przypadku mogłoby to być szybkie rozstanie:(

co za ludzie , wrrrrrrrrrrrrr .................... nie dziwię się, że się zakochałaś ;)

... w dziecinstwie mialam czarnego pudlisia ... wstaw proszę fotki :)

Posted

Ewanka napisał(a):
Rzeczywiście, cały czas (na filmiku) potrząsa głową, jakby go uszka bolały.

Pewnie jakies zapalenie, brud, etc...wet go badal?

Piechcia15 jakies fotki tego czarnego pudelka ...z Pabianic..

Posted

Atkaaaa napisał(a):

Jaki ma kolor ta Sunia? Są może gdzieś jej zdjęcia?

Posted

Komu mogę przesłać zdjęcia pudelków,które wczoraj trafiły na Paluch.?:placz: Nie mają tatuażu,ale mam nadzieję,że ktoś ich będzie szukał.
Jest ich CZWORO.Nie znam nawet płci,zostały odłowione z jednego miejsca,był jeszcze 5, który uciekł...Póki co są razem w pomieszczeniu,bo wyglądają ( i chyba są ) jak rodzina. Małe,srebrne pudliszony.Chyba ok.6-7 letnie (ale to nie jest pewne). Dwa są drobniejsze,jak prawdziwe miniatury, pozostałe dwa ociupinkę większe.Serce mam ściśnięte i mam nadzieję,że znajdzie się właściciel ! Jak traficie na jakieś ogłoszenia,to odsyłajcie na Paluch.Wczoraj trafiło tam aż 27 psów. To koszmarny rekord:-(

Posted

Dawno mnie nie było... ale mam taka informację - otóż koleżanka odstąpi 15kg karmy dla jakiegoś potrzebującego psiaka z Warszawy, odbiór osobisty bo niezmotoryzowana. Dziewczyny mamy jakiegoś pudliszona na dt któremu by się przydała taka pomoc? Może nawet podzielić taką paczkę na kilka bo dla pudla średnio-mini to 15 kg to raczej za dużo na raz ;)

Posted

[quote name='JOMA']Bura - jak sprawdza się ta karma Josera ?! - też o niej myślałam ale zanim kupię jakąś nowość wolę popytać.

Molosiarzom się sprawdza, Igor nie tknie, bo on wybredna dzida jest.

Posted

U mnie to raczej wszystko jedzą ale żeby krzywdy nie zrobić bo człowiek się ceną pokieruje a zdrowie psa jedno - a skład to tak z przymrużeniem oka czytam - kupię małą paczkę i sprawdzę - Bura - dziękuję za odpowiedź.

Posted

[SIZE="1"]Ja skarmiłam worek Josery festival - ok w tym sensie, że żadnych sensacji nie było ze skórą, sierścią, koopami. Tyle, że sie trochę namęczyłam, żeby go skarmić - bo też nie chciał jeść - ale u mojego to norma.

Posted

[quote name='filodendron'][SIZE="1"]Ja skarmiłam worek Josery festival - ok w tym sensie, że żadnych sensacji nie było ze skórą, sierścią, koopami. Tyle, że sie trochę namęczyłam, żeby go skarmić - bo też nie chciał jeść - ale u mojego to norma.

U mojego też, sucha karma każda oprócz jednej kłuje go w zęby.