al'akir Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Na pierwszej stronie są pudle do adopcji. A ja uzupełniłam rozliczenia . Energy, jak coś jeszcze Ci się przypomni to pisz :) Quote
Soniczka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Dziękuje za info ale chyba co niektóre są nieaktualne :( albo ja nie umiem szukać, mam straszny sentyment do pudelków a jeszcze jak widzę białego. Nie wiem jak można było skrzywdzić takie kochane pieski :( Ta biała sunia nr 7 jest strasznie podobna do mojej Sonii jak była młoda. Jakby ktoś miał info, co do młodej pudliczki poszukującej domu z województwa dolnośląskiego to chetnie pomogę. pozdrawiam Quote
al'akir Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Na poprzedniej stronie napisałam , że wątek został uzupełniony. Najlepiej zadzwonić pod numer podany przy danym psie . Quote
al'akir Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 daria1990 napisał(a):Moi sąsiedzi, bardzo kochającypsy, chcieli by psiaka, możliwie młodego pudelka( lub innego antyalergicznego). i tu niestety psiak musiałby być możliwie rasowy, bo pan przeszedł raka krtani i musi unikać alergenów wszelkiego rodzaju. Państwo kochający psy ogromnie, zawsze mieli jakiegoś psiaka, kundelki, kaukaza, ale teraz po chorobie w gre wchodzi tylko kilka ras. czasem zdarzają sie psiaki z tatuażami, rasowe. nie jest to warunkiem, ale pies musi być antyalergiczny. czy czasem zdarza sie u was taki psiak? a) likwiduje się hodowla mini pudli , młode psy do sprzedanie za kilkaset pln b) królewski czarny , 5lat do oddania chyba za free Quote
sleepingbyday Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 taa, likwiduje się, jaasne. asortyment zmienia na bardziej chodliwy. skończym wreszcie pomagać pseudasom w sprzedazy psów? jakby psy były odbierane na mocy ustawy i wyadoptowywane za datek na fundację czy schron, to jasne, puszczajmy info w świat. ale nie pomagajmy do kroćset w zbycie... argument, że psy jak się nie sprzedadzą, "to nie wiadomo, co z nimi się stanie" jest niespójny logicznie dla długoterminowej walki z bezdomnościa i pseudohodowlami. Quote
Bura Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 sleepingbyday napisał(a):taa, likwiduje się, jaasne. asortyment zmienia na bardziej hodliwy. skończym wreszcie pomagać pseudasom w sprzedazy psów? jakby psy były odbierane na mocy ustawy i wyadoptowywane za datek na fundację czy schron, to jasne, puszczajmy info w świat. ale nie pomagajmy do kroćset w zbycie... argument, że psy jak się nie sprzedadzą, "to nie wiadomo, co z nimi się stanie" jest niespójny logicznie dla długoterminowej walki z bezdomnościa i pseudohodowlami. Może to ta sama "hodowla" która mi chciała sukę srebrną sprzedać i przestała się odzywać? A czarny to pies czy suka?? Z jakiej hodowli?? Quote
coronaaj Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Bura napisał(a):Może to ta sama "hodowla" która mi chciała sukę srebrną sprzedać i przestała się odzywać? A czarny to pies czy suka?? Z jakiej hodowli?? Poszukaj na Allegro tam tego pelno... Quote
al'akir Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Czarny to pies , chyba pies. Nie wiem z jakiej hodowli. Mam tylko nr tel do właściciela. Następnym razem jak ktoś będziesz szukał psa z rodowodem , a ja będę o takowym coś wiedzieć - nie będę się odzywać. Quote
Monday Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 SBD, jak sprawa z Tobiaszem wygląda? On mi na rasowego wygląda, bo czy inny psiak może mieć takie sprężynki??? Aż nadal jestem pod ich wrażeniem - pierwszy raz takie futerko głaskałam:) Quote
sleepingbyday Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 nie rozumiem, była mowa o likwidowanej pseudohodowli, a nie hodowli prawda? monday - tobiasz ma 1 ogoszenie, ale nie było żadnego telefonu. wiem, że jeśli babka będzie miała dosyć, to ma nie dawac znac z dnia na dzień. ale na razie on tam siedzi i nie mam więcej pomysów na niego. poprosiłam, zeby go zaszczepiono na wścieklizne, bo wg.książeczki nigdy nie był. przeciwzakaźne w 2006. ale to pal sześć. nie mam pojęcia, czy jest rasowy. nikt sie nim nie interesuje i kiepsko to widzę. Quote
Bura Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 GPooLCLD napisał(a):Czarny to pies , chyba pies. Nie wiem z jakiej hodowli. Mam tylko nr tel do właściciela. Następnym razem jak ktoś będziesz szukał psa z rodowodem , a ja będę o takowym coś wiedzieć - nie będę się odzywać. Jeżeli będzie to rodowodowy dużak to ja rezerwuję :P Odezwij się wtedy do mnie pliiiz. Quote
mshume Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 GPooLCLD, jeśli to są psy rodowodowe, to twoja informacja jest bardzo cenna. To też są psy w potrzebie.Często hodowcy z różnych przyczyn muszą wydać/ sprzedać psy. Jest to dobra okazja dla kogoś, kto jest miłośnikiem rasy a ma mniej zasobny portfel. Bardzo Cię proszę, umieszczaj tu takie informacje :) Quote
al'akir Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Oczywiście , że pisałam o psach z rodowodem , ponieważ o takie było pytanie. Mini to nie sprzedany jakiś czas temu miot kilkuletni , jest tam chyba też jedna para hodowlana do sprzedanie (?) Bura, chcesz nr do właściciela? Mam też maila. Pies jest z Czech a dokładnie Český Těšín, więc do PL niedaleko... Wiem o tym psie tylko tyle, że jest pozytywnie nastawiony w stosunku do ludzi i że uwielbia dzieci. Quote
Bura Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 GPooLCLD napisał(a):Oczywiście , że pisałam o psach z rodowodem , ponieważ o takie było pytanie. Mini to nie sprzedany jakiś czas temu miot kilkuletni , jest tam chyba też jedna para hodowlana do sprzedanie (?) Bura, chcesz nr do właściciela? Mam też maila. Pies jest z Czech a dokładnie Český Těšín, więc do PL niedaleko... Wiem o tym psie tylko tyle, że jest pozytywnie nastawiony w stosunku do ludzi i że uwielbia dzieci. To jest pies czy suka? Jeśli pies to gorzej, ale daj kontakt, pomyślimy. Raczej maila niż telefon bo mnie rachunek już zabił. Quote
al'akir Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Bura napisał(a):To jest pies czy suka? Jeśli pies to gorzej, ale daj kontakt, pomyślimy. Raczej maila niż telefon bo mnie rachunek już zabił. No właśnie raczej pies , ale pewności nie mam. Zaraz Ci wyślę . Quote
Monday Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 sleepingbyday napisał(a): monday - tobiasz ma 1 ogoszenie, ale nie było żadnego telefonu. 1 ogłoszenie...!!!!!!!!!!! Jak on ma znaleźć dom...? Daj mi tekst i kontakt to pomogę w ogłoszeniach.... Quote
sleepingbyday Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 feliksik obiecała w cafeanimal, więc ma wcafeanimal, stą djedno. dzieki feliksik jest jakiekolwiek. tekst dla Tobiasza: "Tobi to biały pudelek, którego Pani jest tak cięzko chora, że prosto ze szpitala pójdzie do domu opieki. Tobi mieszka obecnie z dziećmi i świetnie się z nimi dogaduje, ale to rozwiązanie awaryjne. Bradzo pilnie szukamy domu dla Tobiaszka. ma 4 lata i jest zdrowym psem. Sprawa Tobiego jest pod opieką Fundacji Viva. odpowiedzialny opiekun zgodzi sie na spotkanie przedadopcyjnei podpisanie umowy adopcyjnej. Tobi aktualnie mieszka w Radomiu, ale możliwe jest uzgodnienie transportu w calej Polsce. Tel. 507 47 62 39" Monday, b. ci dziękuje za oferte pomocy - próbowałam znaleźć czas na zrobienie większej ilości ogłoszeń, ale mam młyn. jedyne, co zrobiłam, to wysłałam info do... pudelka :-). a co! Quote
Monday Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 To ja allegro i gumtree zrobię i będę odnawiać co chwila....inne ogłoszenia to tak na miesięczną edycję pójdą. Quote
sleepingbyday Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 miałam telefon o tobiego. nic nie rozmawiałam z ludźmi, bo nie miałam czasu, ale dziwnym trafem znalazła się osoba w okolicy - to za opolem. w lubrzy bądź lubszy. będzie ten dom sparwdzany, ale monday - nie cykałabym się i zrobiła kilka ogłoszęń, choćby na najbardziej znanych stronkach na razie. Quote
Monday Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Właśnie weszłam, żeby napisać, że wczoraj po południu starczyło mi sił żeby zrobić tylko jendno ogłoszenie na gumtree http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-TOBI-prawdziwy-pudelek-z-sierscia-jak-sprezynki-W0QQAdIdZ231436231 Spójrzcie ile wyświetleń!!!! Przez jeden wieczór... sbd, jasne, że zrobię inne ogłoszenia...Tobi to naprawdę fajny pies, znajdzie dom, na pewno!!! Quote
sleepingbyday Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 oby, oby! dzięki Monday! wczoraj dostałam smsa od groomerki z wawy, z eostrzyże tobiego za friko, jeśli tobi znajdzie dom w wawie. szkda, ze nie mogłam odpwiedzieć, bo karta mi sie skończyła.... Quote
brazowa1 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 tutaj jest film z Toyem http://www.youtube.com/watch?v=95TcZLR2QmI Quote
sleepingbyday Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 dalej szukamy osoby do sprawdzeniu domu wlubszy , w opolskim Quote
Bura Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Dla pudelinów z podkarpacia oferuję grooming za free. I obiecuję, że nie ostrzygę ich w pompony :P Chyba. że właściciele tego zapragną :) Quote
Monday Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 I allegro Tobiaszka http://allegro.pl/show_item.php?item=1243082912 Quote
Recommended Posts