Energy Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Piechcia15 bardzo mi przykro z powodu Twojej suni:-( Niestety nic nie wiadomo o tym staruszku, nie wiemy gdzie pojechał:shake:Trochę więcej info. jest na wątku którego link wkleiła Coronaaj pod Twoim poprzednim postem. Ale niewiele... Tu jest tyle psiaków:-(może zainteresujesz się młodszym pudlowatym też potrzebują. Zajrzyj na 1 stronę wątku, może akurat... Quote
sleepingbyday Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 piechcia, a na młodszego byś namówiła rodziców? tobi z radomia ma 4 lata, kawał życia przed soba. nie rozumiem, dlaczgeo piszecie, że nie ma o nim wieści? już sie troche pogubiłam, czyżby monday mi powiedziała, że tobi ma czas jeszcze w dt, a ja nie napisałam? generalnie sytuacja jest taka: dzieci go kochają i chcą, a pani nie. TRZEBA MU SZUKAC DOMU! bo dzieci może i chcą, ale za 2, 3 tyg co będzie? zreszta pudelek jest już tam chyba miesiąc czy dwa. dt nie jest niedzielne i nie wiem, o co cho ;-). ale czas nagli. pani wie, ż ema nie dawac nam znać że juz natychmiast. ale umówieni jestesmy niby do niedzieli, choc pewnie możnaby dłużej,ale wolę nie ryzykowac. tobi potzrebuje conajmniej dt. zrzeczenie podpisze prawna opiekunka właścicelki, na rzecz fundacji viva. osttanie szczepienie na wirusówki miał w 2006..... żadnych szczepień na wściekliznę nie ma wpisanych do książeczki.tak się dowiedziałam wczoraj pzrze telefon. prawna opiekunka ma to zalatwić. wysłałąm energy info do ogłoszeń, fotki są, jeśli cos jeszcze potzrebne, to piszcie. ja jutro z rana jadę na delegacje, wracam w piatek wieczorem, w sobote o świcie jedziemy łapać szczeniaki z działek pdo płockiem. i tu ogromna prośba - szkoleniowec musi przełożyc zajęcia, bo nie ma nikogo, kto by nam pomógł w wyłapywaniu!!!! im nas więcje, tym lepiej, a realna robota w terenie - to najwyraźniej nie to, co na dogo łatwo załatwić. szlag mnie trafił, wiecie? w każdym razie - pod płock potrzebujmey ludzi do łapanki. dzieciaki długo ne wytrzymają. z głodu, zimna i robakow.... Quote
Monday Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Tobi jest u tej kobiety już pół roku !!! W końcu kobieta powiedziała, że może być u niej do czasu znalezienia domu...ale to było takie na zasadzie "no nie wiem ile", ja spytałam, może dopóki nie znajdziemy mu domu, a pani "dobrze, może być"/ bo wcześniej mówiła o wtorku, mi zaraz po tym powiedziała do końca tyg....a jak z nią rozmawiałam to dopóki nie znajdzie domu. Tak czy tak niech to będzie jak najszybciej. Odrobaczyć go trzeba będzie.... Quote
Energy Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 To o tym psiaku pisałam, że nie mamy wiadomości: http://szczecin.schronisko.net/images/adopcja/1/250/56587.jpg Quote
Ewanka Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Zerkam, co u radomskiego Pudlisia słychać ... Piechcia, a może to właśnie TEN ;) ... przedałby mu się fajny , ciepły , mądry domek ... wypisz wymaluj jak u Piechci :evil_lol: Quote
piechcia15 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 jaki Tobi??bo na 1 stronie trochę bałagan jest i nie wszystkie psy mają imiona. ja nie chce młodego psa, żal mi tych starych bo nikt ich nie kocha a moje serce przyjmie każdego:) u mnie chyba porostu rodzice nie sa jeszcze gotowi na psa, bo i tak zawsze obowiązek spada na mamę siedzącą w domu:) Quote
Energy Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 [quote name='piechcia15']jaki Tobi??bo na 1 stronie trochę bałagan jest i nie wszystkie psy mają imiona. To jest Tobi:lol: Jego pani poszła do domu opieki, resztę o nim napisały Sleepingbyday i Monday wyżej:p Jeszcze go nie ma na 1 stronie. Powiedz mamie, że to sama przyjemność;) Quote
brazowa1 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 jak tam Pudliś! Ogłos go jako bolonke cwetną ! :) :) :) Quote
feliksik Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 cafe dla Pudlisia: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Pudlis,22157 Quote
Energy Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 [quote name='feliksik']cafe dla Pudlisia: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Pudlis,22157 Dziękuję Feliksik:loveu: Rzeczywiście pudelek to nie jest:p Quote
Onaa Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Przepraszam, ale mam pytanko, czy ktoś zna może kogoś z Opola, potrzebny jest do wizyty przedadopcyjnej dla pieska, który już ponad rok czeka w schronisku na domek. Nie chcemy stracić tego domku, bo wygląda poważnie, ale wizytę trzeba przeprowadzić. Quote
piechcia15 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 ja mam zapisaną z Opola madziq, albo mirabelka z Brzegu Quote
feliksik Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 cafe dla białego pudelka, którego Pani jest w szpitalu: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/bialy-pudelek,22206 Quote
Energy Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 [quote name='feliksik']cafe dla białego pudelka, którego Pani jest w szpitalu: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/bialy-pudelek,22206 Bardzo Ci dziękuję:loveu: Quote
Monday Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Pudliś w metrze http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx To psiaczek z tego wątku, prawda? Quote
feliksik Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [quote name='Monday']Pudliś w metrze http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx To psiaczek z tego wątku, prawda? ok kurcze - Pudliś w metrze, a ja już myślałam, że mi się nie uda z tym cafe, bo dawno moje ogłoszonka się nie pokazywały Quote
sleepingbyday Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 dzięki feliksik. mam nadzieję, ze ktoś się odezwie. boje się, z ebabka wkońcu peknie i pudel wyląduje w schronie... :( Quote
filodendron Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Bardzo powolutku przymierzam się do kolejnego bazarku - chciałam sobie przypomnieć, jak ja to właściwe zrobiłam za pierwszym razem, ale z jakichś powodów nie mogę wejść w wątek z bazarkiem książkowym. Wyskakuje mi komunikat, że nie mam uprawnień. Nie wiecie może jak to obejść? W bazarek np. z plecakami, choć też już zamknięty, mogę wejść bez takich problemów, mimo, że nie był "mój". Quote
Beat2010 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [Hej, to ja od Pudlisia. Wiem, ze nie pudelek , ktoś podejrzewał hawańczyka,ale, że bolonka cwetna.... rozumiem , że mixik. Dzięki, dzięki za ogłoszenia, mamy mnóstwo telefonów. Na wątku http://www.dogomania.pl/threads/190811-Koszyczek-niechcianych-staruszków-które-czekają-w-kolejce-na-śmierć-spis-str-1-i-2/page41 jest dyskusja , bo Pudliś ma 2 brodawki na skórze i mnie to niepokoi, może coś doradzicie ? Quote
LadyK Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Pazio dalej szuka domku? oO a jakie jeszcze pudelki z pomorza są do adopcji? Quote
Energy Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 GPooLCLD proszę wpisz wypłatę z pudelbonki na Pudelka Bingo. Przelałam 100 zł, było potwierdzenie na wątku. Nie wiem czy psiak z nr 10 przypadkiem nie znalazł domu, nie pamiętam kto go wstawiał:shake: Edit: na wątku schroniska w Rudzie Śląskiej jest adnotacja, że Piksel ma już dom, bardzo się cieszę, mam nadzieję, że psiaczek jest szczęśliwy :lol: Szkoda tylko, że Justyna_wolontariat nam tego nie napisała. Adoptowany zostal też wczoraj Murzyn:lol: Szczęścia psiaki w nowych domkach:loveu: Quote
Energy Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 [quote name='Beat2010'][Hej, to ja od Pudlisia. Wiem, ze nie pudelek , ktoś podejrzewał hawańczyka,ale, że bolonka cwetna.... rozumiem , że mixik. Dzięki, dzięki za ogłoszenia, mamy mnóstwo telefonów. Na wątku http://www.dogomania.pl/threads/190811-Koszyczek-niechcianych-staruszków-które-czekają-w-kolejce-na-śmierć-spis-str-1-i-2/page41 jest dyskusja , bo Pudliś ma 2 brodawki na skórze i mnie to niepokoi, może coś doradzicie ? Fajnie, że mały trafił do metra, może się uda...oby:lol: Quote
Soniczka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Dzień dobry Miałam przez 16 lat białą suczkę pudeliczkę miniaturkę. W tym roku 1 lipca odeszła po chorobie za tęczowy most :( trudno jest mi się pogodzić z jej śmiercią i stratą, tęsknie za nią bardzo. Chciałabym właśnie zaadoptować pudelka, bo nie mam zamiaru finansować tych pseudo hodowców. I chciałabym pomoc jakiemuś pieskowi. Tylko mam problem z mama bo jeszcze z nią mieszkam a ona nie chce kolejnego psa i boi się kolejnego rozstania . Bo tez bardzo przeżyła śmierć Sonii. Ale sama ostatnio wspominała ze smutno jest w domu bez zwierzaka. I chciałam się zapytać czy jest do adopcji jakaś suczka pudelek, ale młoda bo na prawdę ciężko jest mi się rozstawać ze zwierzakiem. Traktuje posiadanie psa bardzo poważnie. Wiem,ze inny piesek nie zastąpi mi Sonii. Mieszkam w Lubinie [dolnyśląsk] okolice Legnicy pozdrawiam Quote
Recommended Posts