Monday Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ewanka napisał(a):Czy ona ma czas rzeczywiście do wtorku (!!!), czy może zostać u tych ludzi aż znajdzie jakies sensowne miejsce??? Może zostać aż znajdziemy mu dom. Z resztą, nie wiadomo czy go oddadzą w ogóle. Dzieci się popłakały jak przyszłam, bo myslały, że już psa zabieram. Ewanka napisał(a):Brdzo sympatyczna psina, a jaki ma charakter, czy coś wiadomo o jego usposobieniu itp. Trudno powiedzieć. Pytałam tej kobiety jak do psów - powiedziała, że w porządku, że z małymi się bawi, duże go nie pbchodzą...po czym przechodził bokser i ten Tobi jakby mógł to by się wyrwał i go zjadł. Koty też podobno go nie interesują.... Dzieci za to lubi.... Resztę powiem sbd przez telefon, bo nie mam czasu pisać. TZ siedzi i grzyby obrabia, a ja siedzę przy komputerze i słyszę jaki jest wściekły.......... Quote
Energy Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Monday napisał(a): Resztę powiem sbd przez telefon, bo nie mam czasu pisać. TZ siedzi i grzyby obrabia, a ja siedzę przy komputerze i słyszę jaki jest wściekły.......... Dzięki wielkie za takie dobre wieści:loveu: Powiedz TZ, że jak on obrobi to będą pyszne:eviltong: Quote
Ewanka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Dzięki za wieści ... bardzo dobre , psiak bezpieczny, a to najważniejsze :) .. a jest słodziak, więc domek z pewnością się znajdzie, a może ta rodzina go zatrzyma ... tak czy siak można spać spokojnie, nie dzieje mu się krzywda :) Quote
coronaaj Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ewanka napisał(a):Dzięki za wieści ... bardzo dobre , psiak bezpieczny, a to najważniejsze :) .. a jest słodziak, więc domek z pewnością się znajdzie, a może ta rodzina go zatrzyma ... tak czy siak można spać spokojnie, nie dzieje mu się krzywda :) Pudel z Radomia sliczny. Moze go ta rodzina zatrzyma ? Widac, ze psiak OK...to uspakaja... Quote
Monday Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Nie....tragedii to on nie ma. Nie jest to pewnie najidealniejsza rodzina, ale jakby taką rodzinę miały wszystkie bidy, to byłoby super. Ale ta kobieta psa nie chce. Ja jej powiedziałam, że jak nie chce to nic na silę.... Psa chcą dzieciaki. Quote
IVV Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 no to juz jestem spokojna ,ze psina ma DT czy on ma gdzies watek w planie ? Quote
sleepingbyday Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 monday, wielkie dzięki za pomoc! pudelka chca dzieci, ponoć się na widok monday popłakały, ze im psa zabierze. ale babka psa nie chce. więc jeśli ulega dzieciom na miesiąc, a potem się zniecierpliwi? nie wiem. na razie ponoć czas mamy do końca tygodnia, nie do wtorku. ale ponieważ w takiej sytuacji nic nie wiadomo, przy niedzieli uległa dzieciom a we wtorek będzie może już zniecierpliwniona - to nie mozna założyc, że tam będzie ok, a raczej trzeba założyć, ze jednak szukamy ds. Quote
Monday Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Tak, zgadzam się, szukajmy DS. Jak coś znajdziemy a ta kobieta powie raz jasno - nie oddam psa, to już nic nie poradzimy. Lepiej niech dzieciakom nie ulega...jakby coś było potrzebne to proszę o info, mam 10min samochodem do tej pani - poza godzinami szczytu ;). (W szczycie to pewnie ze 40:diabloti:) Książeczkę ma mieć we wtorek, więc niech ktoś do niej zadzwoni - ktoś decyzyjny w sprawie adopcji i ona wszystko przeczyta. Pies niekastrowany, z uciętym ogonkiem...chyba, że pudle mają takie ogony. Quote
JOMA Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Ogonki pudlowe się kiedyś obcinało na krótkie chyba, że miały szczęście się z takimi urodzić - obecnie się już nie obcina - mój średni ma obcięty i strzyżony na kulę a miniatura jest młodszyo ok 10 lat i ma już długi - strzyżony na "pędzelek". Obecnie jeszcze obcinają w pseudohodowlach bo pewne nie znają przepisów unijnych. Ciekawe czy wet może odmówić -muszę popytać. Quote
sleepingbyday Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 joma, wet powinien odmówić, bo to wbrew prawu. Quote
mgie Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Przyszłam pokazać zdjęcia Dyn z Boguszyc w nowej fryzurze ;) pamiętacie ją ? teraz w ds w Szwajcarii Quote
filodendron Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 JOMA napisał(a): Obecnie jeszcze obcinają w pseudohodowlach bo pewne nie znają przepisów unijnych. Już coraz rzadziej - jak coś ogranicza koszty, to się szybko orientują co i jak i mydlą oczy znajomością wzorca. Quote
mshume Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Nie było mnie tu parę dni, z racji zdrowia, a tu kilka nowych pudelków. Ale smutno :( Zerduszko, myślisz o Toyku? Quote
coronaaj Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 sleepingbyday napisał(a):monday, wielkie dzięki za pomoc! pudelka chca dzieci, ponoć się na widok monday popłakały, ze im psa zabierze. ale babka psa nie chce. więc jeśli ulega dzieciom na miesiąc, a potem się zniecierpliwi? nie wiem. na razie ponoć czas mamy do końca tygodnia, nie do wtorku. ale ponieważ w takiej sytuacji nic nie wiadomo, przy niedzieli uległa dzieciom a we wtorek będzie może już zniecierpliwniona - to nie mozna założyc, że tam będzie ok, a raczej trzeba założyć, ze jednak szukamy ds. W jakim wieku te dzieciaki? Jak babka nie chce psa to lepiej szukac DS...jak ulegnie dzieciom i potem pies wyladuje znowu w chronie lub wyrzuca na ulice..wszystko mozliwe... Quote
piechcia15 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 a czy o pudelku nr 3 z Głowna są jakieś nowe informacje i o suni nr 7?a ten psiak nr 14 to jaki ma nowotwór?chodzi o ta narośl na wardze? Quote
majqa Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 W imieniu sylwiaso, hotelikującej Bingo potwierdzam odbiór przez nią z Pudelkowej Skarbonki 100zł i serdecznie dziękuję za pomoc psiakowi!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Energy Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 majqa napisał(a):W imieniu sylwiaso, hotelikującej Bingo potwierdzam odbiór przez nią z Pudelkowej Skarbonki 100zł i serdecznie dziękuję za pomoc psiakowi!!! :loveu: :loveu: :loveu: Dziękuję za potwierdzenie :lol: piechcia15 napisał(a):a czy o pudelku nr 3 z Głowna są jakieś nowe informacje i o suni nr 7?a ten psiak nr 14 to jaki ma nowotwór?chodzi o ta narośl na wardze? Piechcia pudelek nr 3 to Yogi z banerka Coronaaj, o suni nr 7 niestety nic nie wiem, Muki z nr 14-tak tu chodzi o narośl. Nie ma go w Bazie schroniska, mam nadzieję, że znalazł dom, oby... Rita60 czy wiesz co z Mukim? Quote
feliksik Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='coronaaj']To jest pies..... 1229/10 płeć: pies wiek: 14 lat rasa: mieszaniec boks: K-10 numer: 1229/10 miasto: Szczecin sterylizacja: nie szczepienia: nie odrobaczenie: nie charakter i opis: Pies trafił do naszego Schroniska 10.09.2010, został znaleziony na targowisku Manhatan i do nas doprowadzony. Posiada numer czip. jakie namiary dać na pieska to zrobię cafe. A tego białego też robić ogłoszenie na DS? Jesli tak to też proszę o namiary Quote
coronaaj Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='feliksik']jakie namiary dać na pieska to zrobię cafe. A tego białego też robić ogłoszenie na DS? Jesli tak to też proszę o namiary Nie mamy wiesci o tym pudelku, podobno pojechal do jakiegos niedzielnego DT ale nawet nie wiemy gdzie??? Poczytaj watek Pudle Szukaja domu ; http://www.dogomania.pl/threads/14138-pudle-szukaja-domu?p=15370327#post15370327 Quote
Energy Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Tak Feliksik nie mamy niestety wieści o tym pudelku. Co do białego, to się dopytam, bardzo Ci dziękuję:lol: Dynia wygląda super:loveu:, śliczna z niej pudelka:evil_lol:Dzięki Mgie za zdjęcia:lol: I jeszcze wspaniała wiadomość od Rita60 Muki jest w swoim domu:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Szczęście psiaku:loveu::loveu::loveu: Quote
Energy Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 [quote name='rita60']Cioteczko Energy post.2877:razz: Sorki:oops:już patrzę:lol: Quote
Monday Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 energy, masz pełną skrzynkę... Ale co do twojego postu, to osobą decydującą o pudelku Tobi z radomia jest sbd.... Nie wiem co z nim. Ja to bym mu domu szukała...zawsze służę jakąś pomocą tu na miejscu. Quote
Energy Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Monday napisał(a):energy, masz pełną skrzynkę... Ale co do twojego postu, to osobą decydującą o pudelku Tobi z radomia jest sbd.... Nie wiem co z nim. Ja to bym mu domu szukała...zawsze służę jakąś pomocą tu na miejscu. Już wyczyściłam:pnormalnie ciągle jest pełna:razz: Oki to będę się kontaktować z sbd, dzięki Quote
piechcia15 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 dzięki za odp., tak podpytuje bo miałam pudlisię przez 14 lat bez dwóch miesięcy...i jednego dnia:( i mam wielki sentyment. Chciałabym wziąć właśnie jakiegoś "bezużytecznego" starca ale moi rodzicie nie chcą:( boją się kolejnego szybkiego rozstania:( muszę nad nimi popracować...wywieszę ich zdjęcia w całym domu:evil_lol: a tak przy okazji, co to znaczy niedzielny dt??na weekend biorą do domu a w pn sru do schroniska??:-( a wiadomo co się stanie, są jakieś plany co do tego staruteńka z postu 2907?bo gdzieś czytałam,że miał gdzieś tam jechać,ale w końcu okazało się to schroniskiem?jest jakaś nadzieja na dt,albo chociaż spokojny i chichy hotel?:-( Quote
Recommended Posts