Bjuta Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Tu jeszcze jedno zdjęcie Frędzlusia - robił je fotograf Krzysztof Lisiak Quote
Energy Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Czyli do ogłoszeń jaki opis Frędzlusia dawać? Ten ze strony schroniska czy tu podany? Quote
Bjuta Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Najpełniejszy opis Frędzlusia jest chyba na zbiorczym allegro: FRĘDZLUŚ Frędzluś jest ślicznym, małym, bieluchnym ancymonkiem. Jest bardzo miły ale nie pozwala bez protestów na obcinanie pazurów czy zaglądanie do uszu. Co to, to nie! Nie wiemy jak reaguje na dzieci, może lepiej żeby trafił do domu gdzie nie ma nieprzewidywalnych maluchów. Frędzluś czasem potrafi kłapnąć zębami - co prawda zawsze w celach obronnych - a że jest malutki, to te kłapanie jest takie naprawdę na postrach, no niemniej lepiej, żeby nie spotykał się np. z raczkującym, ciekawym świata człowiekiem.... Tak w ogóle to jest przesymaptyczny, uwielbia spacery z naszymi wolontariuszkami, wysoko skacze i czasem zachowuje się jak szczeniak. Jakiś czas temu był obcinany, ponieważ jak można zauważyć na zdjęciach - do schroniska trafił w fatalnym stanie. Co do jego relacji z innymi psami - nie wykazuje agresji, jednak gdy jakiś psiak mu dokucza, mały Frędzluś potraf mu pokazać, co o tym myśli! Musi też jeść osobno, ponieważ przy jedzeniu denerwuje się na swoich kolegów, może kiedyś poznał co to głód i teraz boi się, że ktoś zje mu jego porcje? Ma potencjał na olśniewającego urodą psa! W domu rozkwitnie też psychicznie. W schronisku wszystkie psy żyją w stresie, i dopiero gdy stają się te jedyne i ukochane - tak naprawdę dowiadujemy się jakie wspaniałe psie dusze w nich siedzą! Ma ok 8 lat, co wcale nie jest dużo na takiego malucha! Tel. 692 581 343 Quote
Equus Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='Bjuta']Jakiś czas temu był obcinany,[/QUOTE] A, to jak jest obcięty to nie ma co go podrzucać dziewczynom od Jammala bo te dredy to jest to co pulimaniaków przyciąga ;) Quote
Energy Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Dzięki Bjuta:lol:On jest biały?:crazyeye: Mshume dzięki za zdjęcia:lol: Coś znowu się dużo pudliszonków pojawiło:shake: Quote
al'akir Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 jestem ..... dzisiaj wieczorem wszystko uzupełnię Quote
al'akir Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Lubiś ma już dom :) A to wątek Zulusa z Katowic . http://www.dogomania.pl/threads/187455-Zulus-%28dawniej-Vinci%29-ju%C5%BC-bezpieczny-w-DT-%29 Quote
LadyK Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Dużo tych pudelków. Może sobie jednego wezmę. Zainteresowały mnie te : 8 - Dino, 10, 14, Pazio - 16, Biały - 20, Helga - 24, Gizela - 25 Jeszcze są? I gdzie one są? Bo ja z pomorza i raczej jakoś dalej po psa nie dam rady jechać. Szukam psa z którym będę mogła ćwiczyć agility. Najlepiej posłusznego. Quote
al'akir Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Owczarkowa']Dużo tych pudelków. Może sobie jednego wezmę. Zainteresowały mnie te : 8 - Dino, 10, 14, Pazio - 16, Biały - 20, Helga - 24, Gizela - 25 Jeszcze są? I gdzie one są? Bo ja z pomorza i raczej jakoś dalej po psa nie dam rady jechać. Szukam psa z którym będę mogła ćwiczyć agility. Najlepiej posłusznego.[/QUOTE] Pierwsza strona jest raczej aktualna - przed chwilą uzupełniałam. A czy zgadzasz się na umowę wizyty etc? Psa posłuszeństwa trzeba nauczyć;) A i jeszcze jedno Lubiś wraca z adopcji ... Bo ponoć jest agresywny (w dt nie był) i Państwo nie potrafią sobie poradzić , z takim 2,5kg pieskiem :( Quote
filodendron Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 No to ileż on tam pobył? Na wątku Lubiś pojawił się 25 czerwca jako pies w DT czy ja coś przeoczyłam? Quote
al'akir Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='filodendron']No to ileż on tam pobył? Na wątku Lubiś pojawił się 25 czerwca jako pies w DT czy ja coś przeoczyłam? ja wiem , z dzień , dwa. Nie dali mu szansy... Zaraz wątek Lubisia wrzucę . http://www.dogomania.pl/threads/187873-Przywi%C4%85zany-do-furtki-2-5kg-pudelek-Lubi%C5%9B-z-nowotworem-%28.-Krak%C3%B3w Quote
Energy Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 GPooLCLD przeleję Ci dzisiaj pieniądze z bazarku Filodendron - 96 zł oraz przekazane przez Leni od Coronaaj 125 zł. Przeleję oczywiście również z bazarku Madcat i pozostałość po Bambo jak tylko dojdą. Quote
al'akir Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Energy']GPooLCLD przeleję Ci dzisiaj pieniądze z bazarku Filodendron - 96 zł oraz przekazane przez Leni od Coronaaj 125 zł. Przeleję oczywiście również z bazarku Madcat i pozostałość po Bambo jak tylko dojdą.[/QUOTE] Ok, ale jak Ci nie przeszkadzają to mogą zostać u Ciebie. Zapisałam w pierwszym tylko bazarek filodendron i wpłatę od Coronaaj , bo tyle na wątku znalazłam. Mam dopisać bazarek Madcat i pozostałość po Bambo jeszcze ? Quote
Energy Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Jeszcze ich nie wpisywałam, bo w piątek nie było wpłaty od Furciaczek, a Madcat wysyłała w piątek więc u mnie będą pewnie dopiero dzisiaj. Wieczorem sprawdzę czy już są i wpiszę. Czyli przelewać czy nie? Będziesz już raczej na dogo? Quote
al'akir Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='Energy']Jeszcze ich nie wpisywałam, bo w piątek nie było wpłaty od Furciaczek, a Madcat wysyłała w piątek więc u mnie będą pewnie dopiero dzisiaj. Wieczorem sprawdzę czy już są i wpiszę. Czyli przelewać czy nie? Będziesz już raczej na dogo?[/QUOTE] jeju nie pytaj mnie o takie rzeczy:eviltong: Raczej tak. Jak Ci wygodniej, mnie to obojętne . Quote
LadyK Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='GPooLCLD']A czy zgadzasz się na umowę wizyty etc? Psa posłuszeństwa trzeba nauczyć;)[/QUOTE] No pudle mądre są więc raczej dam radę :D Na umowę wizyty czyli co? Wizyta przed adopcyjna? Quote
Energy Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='Owczarkowa']No pudle mądre są więc raczej dam radę :D Na umowę wizyty czyli co? Wizyta przed adopcyjna?[/QUOTE] Tak, chodzi o wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną. Wpłynęło 168,5 z bazarku Madcat do skarbonki pudliszonów:lol: Madcat wielkie dzięki za zrobienie bazarku:loveu::loveu::loveu: GPooLCLD Dino nie ma już na stronie schroniska. Quote
al'akir Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Na pewno nie chodziło mi o wizytę w supermarkecie ;) Każdy pies jest mądry, a jednak wracają z adopcji bo właściciel nie mógł sobie poradzić ... Psy nie rodzą się komisarzem Reksem , dlatego trzeba pracować nad wychowaniem i nauczyć psa posłuszeństwa - samemu. Uzupełnione wszystko . Musimy wesprzeć Zulusa , bo choruje chłopak :( potrzebna mu dobra diagnostyka . Quote
salibinka Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Lubiś zostaje w DS. Państwo po pierwszej panice, chcą jednak pracować nad relacją, są po rozmowie z behawiorystką. Quote
JOMA Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 O, jak dobrze - ludzie często potrzebują po prostu wsparcia - trzymam kciuki za Lubisia ! Quote
feliksik Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 cafe dla Frędzelka: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Fredzelek,17383 Quote
LadyK Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='Energy']Tak, chodzi o wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną.[/QUOTE] To oczywiście, że tak. A które pudelki z pomorza są? Quote
Equus Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='GPooLCLD']Musimy wesprzeć Zulusa , bo choruje chłopak potrzebna mu dobra diagnostyka . A gdzie on teraz jest? W DT czy w schronie? Quote
al'akir Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='salibinka']Lubiś zostaje w DS. Państwo po pierwszej panice, chcą jednak pracować nad relacją, są po rozmowie z behawiorystką. super , że Państwo jednak dali mu szanse! [quote name='Equus']A gdzie on teraz jest? W DT czy w schronie? w DT na całe szczęście ! wątek : http://www.dogomania.pl/threads/187455-Zulus-%28dawniej-Vinci%29-ju%C5%BC-bezpieczny-w-DT-%29 Owczarkowa , którego psa chciałabyś adoptować ? Będę dopytywać. Z północy Polski jest Pazio (jeżeli mnie pamięć nie myli). Myślę, że transport w razie czego da się załatwić. Podaj mi swój adres na pw, poszukam kogoś do przeprowadzenia wizyty. Quote
al'akir Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='feliksik']cafe dla Frędzelka: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Fredzelek,17383 dziękujemy za ogłoszenia :Rose: Quote
Recommended Posts