Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a co do zdolności kulinarnych to skromnie muszę przyznać, że lubię i umiem:cool3: więc Rózi wkrótce nie poznacie:cool1: zostanie miss Warmii i Mazur :loveu:

Posted

Monias, mój jak dostaje mokre jedzenie (gotowane czy surowe) to też bardzo mało pije, na barfie prawie wcale. Jak dostaje suche, to wtedy owszem - pije.
Ta krew w stolcu jest trochę niepokojąca. Dlaczego to miałoby być od zawalonego gardła?

Posted

od wczoraj wiecznie głodna :)

Może w piekarniku znajdzie się coś pysznego :)

ale ze mnie szczurek :D a jaka grzeczna byłam u Pani fryzjerki - aż zniżkę dostałam ;D

Posted

Jakie ma dłuuugie nóżki :):):) Zgrabna dziewczynka ! To jak Rózia jest taka "apetyczna", to raz-dwa ją "zaokrąglisz" Moniko :) Pudelek Tobiasz, którego w piątek odwoziłam do Poznania był chyba jeszcze chudszy od Rózi . Wyrostki na kręgosłupie można było nieomal gołym okiem policzyć ...i ta pupinka taka chuda :( Mimo iż psychicznie znosił schronisko wcale dobrze, to chyba mu tamtejsze menu nie odpowiadało... Dzisiaj zadzwonię do Krakowa - zapytam jak się Tobiasz ma i może jakieś zdjęcia wyproszę. Państwo nie są internetowi, ale mają internetowego syna, a nawet dwóch !

Posted

Pudelki mają wrażliwe żołądki...Taka rasa "kanapowa"...Oby Tobiaszek tak jak Rózia miał apetyt i szybko doszedł do siebie...
Rózia już dzisiaj pięknie pije, bo dostała sucha karmę (faktycznie wczoraj była tylko mokra - dlatego nie chciała pić). Kupki ładniejsze, krewki coraz mniej ;)
Zdjęcia Tobiaszka prosimy :):p

Posted

ufff jestem nareszcie - problemy z pisaniem odpowiedzi, pw brak kursora vos mi sie poprzestawialo;(jeszcze raz jestem pelna podziwu dla sunieczki,opeki MoniaS, itd..sunia cudna:)silna dziewczynka na pewno da radę ze zdrowkiem:)te łapki na serio długie laseczka długonoga jak nic:)ale jak mowila Magenka1 my mamy hehe kundelki i jamnisia krotkołapnego więc dla nas to łapki Rózia ma dłuuuuugie:):):):)cudo

Posted

Właśnie dostałam oficjalne wyniki, że Rózia nosówki nie ma :lol::lol::lol::lol: - ale to juz praktycznie formalność była bo zdrowieje w oczach :loveu:
Przed chwilą na podwórku nawet muchy ganiała :evil_lol:

Ja się na rasach nie znam - zapewne to ani stuprocentowy pudel ani rzadki pumi :D wzrostowo bardziej jednak na pudla mini pasuje :) w Każdym razie - Rózia to Rózia :D
A łapki faktycznie długie - laska jak się patrzy ;D

Posted

Ale wspaniałe wieści i zdjęcia:lol:Monias:loveu:
Moje suczydła też tak wyglądają:multi:tylko czarne są;)
To teraz widzę jaki z Kumki pulpecik:oops: ona ma ok 33 cm. w kłębie i waży 7 kg:cool3:tylko Kuma to gdyby mogła wszystko by zjadła:roll:
Sliczna suńka:loveu:i strasznie się cieszę, że zdrowieje i nie ma tego czego się bardzo obawiałam, ufff.
A jeśli chodzi o picie to Kuma właśnie prawie wcale nie pije jedząc puszki. Jak mocno szaleje to potem troszkę pije i to wszystko. Natomiast Maja pije za siebie i Kumę. Kaja normalnie, czyli każda po swojemu:evil_lol:
Monias wstawiłam Rózię na metamorfozy pudelkowe:lol:

Posted

Energy napisał(a):

To teraz widzę jaki z Kumki pulpecik:oops: ona ma ok 33 cm. w kłębie i waży 7 kg:cool3:tylko Kuma to gdyby mogła wszystko by zjadła:roll:

to wychodzi na to , że tylko ja katuje swojego psa dłuuuuugimi spacerami i skakaniem przez przeszkody:evil_lol::diabloti: i jest chudy jak patyk :crazyeye:

Posted

GPooLCLD napisał(a):
to wychodzi na to , że tylko ja katuje swojego psa dłuuuuugimi spacerami i skakaniem przez przeszkody:evil_lol::diabloti: i jest chudy jak patyk :crazyeye:

No w końcu się przyznałaś:diabloti::evil_lol:
Kuma jest jak odkurzacz:mad:jak tylko się odwrócę to wyjada Kaji, Majka zęby pokazuje i nie daje, dlatego nie chodzi głodna:evil_lol:

Posted

A kto z dogo adoptował Moherka? Ja i Migdalena nic nie wiedziałyśmy... Pani z Gliwic się szykowała na jego adopcję.[quote name='Energy']Leni Joko jest malutka i tak teraz wygląda:p
http://img714.imageshack.us/img714/6916/yoko1v.jpg
W Katowicach są też nowe trzy pudle białe, sunia i dwa psiaki, średniej wielkości.
Moherek jest ogłaszany na Migdalenę nic nie pisała o potencjalnych domkach.

Posted

Z Moherkiem to chyba taki fortunny zbieg okoliczności - przynajmniej ja to tak zrozumiałam, że adopcja nie była przez dogo tylko bezpośrednio ze schroniska. A że nowa właścicielka założyła mu potem galerię, to tym milej i fortunniej :)

Posted

filodendron napisał(a):
Z Moherkiem to chyba taki fortunny zbieg okoliczności - przynajmniej ja to tak zrozumiałam, że adopcja nie była przez dogo tylko bezpośrednio ze schroniska. A że nowa właścicielka założyła mu potem galerię, to tym milej i fortunniej :)

no tak , sama byłam zaskoczona i napisałam tutaj pytanie , czy Moherek ma domek :)

Posted

GPooLCLD napisał(a):
no tak , sama byłam zaskoczona i napisałam tutaj pytanie , czy Moherek ma domek :)

Ja też byłam zaskoczona, wiem, że szykował się domek w Gliwicach, ale o adopcji Moherka dowiedziałyśmy się po adopcji:p
Na wątku nikt się nie chwalił, bo w zasadzie do Twojego wpisu nie byłyśmy pewne, że to on.

Posted

Energy napisał(a):
Ja też byłam zaskoczona, wiem, że szykował się domek w Gliwicach, ale o adopcji Moherka dowiedziałyśmy się po adopcji:p
Na wątku nikt się nie chwalił, bo w zasadzie do Twojego wpisu nie byłyśmy pewne, że to on.

a przepraszam bardzo , ja na str 220 o to pytałam - tylko nie dostałam odp;)