rita60 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Kazdy z reguły nie wytrzymuje i one laduja na kanapach:loveu: Quote
al'akir Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='Monias']Na zdjęciach tego nie widać, ale jest b.mocno zfilcowana - nie ma możliwości rozczesania, sierść jest mega pozlepiana - tylko na główce ładnie. Juz caly kosz zlepów poobcinałam, ale jest jeszcze dużo. Jutro idziemy do fryzjera - Pani mówiła ze najlepiej ją na 5mm ogolić i wszystko ładnie odrośnie. Rózia teraz naprawdę je z apetytem :))) Tylko coś dziś pić nie chce, ale przecież w papce jest sporo wody...Zrobiła dziś tylko jedną kupkę :multi:- nie był to kamienny stolec, ale już bardziej zbity niz wcześniej. Niestety z domieszką krwi:-(, ale jutro jeszcze skonsultuje z weterynarzem....Ważne, że Rózia odżyła :) Gloria - ja Tobie też dziękuję za pomoc :) I wszystkim innym!! Farmerce, Energy, Marzence, Anecie, Gieniowi i GPollCLD - dzięki której w ogole o istnieniu Rózi się dowiedziałam. :loveu: Magenka - dzięki za wklejenie zdjęć - nie mam pojęcia czemu mój komputer nie reaguje na kopiuj wklej :D P.s. Nie wytrzymałam i Rózia króluje na kanapach :cool1: no to faktycznie lepiej zgolić wszystko ;) Miałam kilka domków po Śnieżce , a od razu wiedziałam gdzie Rózie podesłać - intuicja :cool3::lol:! SZUKAMY OSOBY DO PRZEPROWADZENIA WIZYTY W KRAKOWIE! Quote
Energy Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Rózia jest przesłodka:loveu: Moje suczydła też są tak króciutko obcinane:lol: Kaji też się raz zdarzyła biegunka z krwią przy infekcji, nie wiem czy nie anginie:roll: Całe szczęście, że jest lepiej:lol: Quote
magenka1 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Ale sunia jest chudziutka a na zdjęciach ma takie długie łapki, Ja bardzo się cieszę, że następny piesek mam cudowny dom :) Quote
al'akir Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 magenka1 napisał(a):Ale sunia jest chudziutka a na zdjęciach ma takie długie łapki, Ja bardzo się cieszę, że następny piesek mam cudowny dom :) pudle mają być smukłe:evil_lol::eviltong: Quote
magenka1 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Wybaczcie cioteczki ja się po prostu nie znam na pudelkach mam same kundelki :) Quote
al'akir Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 magenka1 napisał(a):Wybaczcie cioteczki ja się po prostu nie znam na pudelkach mam same kundelki :) nic nie szkodzi , tak tylko napisałam:lol: np. duży pudel , przy 62cm waży do 25kg :p Quote
Energy Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 No moje aż takich smukłych nie mają:evil_lol: Jest chudzitka, ale Monias ją pewnie szybko wykarmi:lol: Quote
al'akir Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Energy napisał(a):No moje aż takich smukłych nie mają:evil_lol: Jest chudzitka, ale Monias ją pewnie szybko wykarmi:lol: tak to jest , jak się psom za bardzo dogadza :cooldevi: Quote
magenka1 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 hihi kiedyś cioteczka Energy pisała o swoich "zdolnościach" kulinarnych :) Quote
al'akir Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 magenka1 napisał(a):hihi kiedyś cioteczka Energy pisała o swoich "zdolnościach" kulinarnych :) nie słyszałam o jej zdolnościach kulinarnych:placz::placz::placz: Ale Maja Energy to chyba waży prawie tyle co mój Kuba :evil_lol::diabloti: Quote
al'akir Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 magenka1 napisał(a):to znaczy też, ze jesteś świetną kucharką :) jasne , umiem zrobić np ... kawę:multi: Quote
Energy Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Ja pisałam o zdolnościach kulinarnych?:crazyeye: Nie mam takich:placz::placz::placz: No Maja waży 10 kg:cool3:ale to wzrostem jest średniak:eviltong: Quote
magenka1 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Tak Energy, pisałaś jakie dobre zupki z torebek robisz :) Bardzo się cieszę, że w nie gotowaniu nie jestem sama :) Quote
Energy Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 magenka1 napisał(a):Tak Energy, pisałaś jakie dobre zupki z torebek robisz :) Bardzo się cieszę, że w nie gotowaniu nie jestem sama :) A no takie talenty to mam:multi::multi::multi:ale to były z kartonu chyba, ja w takich gustuję:evil_lol:To już wiem, na bazarku Madcat, tak?:evil_lol: Quote
al'akir Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Energy napisał(a):Ja pisałam o zdolnościach kulinarnych?:crazyeye: Nie mam takich:placz::placz::placz: No Maja waży 10 kg:cool3:ale to wzrostem jest średniak:eviltong: a Kuba 11,5 po strzyżeniu:crazyeye::crazyeye::crazyeye: No to jest nas trójka ze specjalnymi zdolnościami kulinarnymi :evil_lol: A tak w ogóle to trzymajcie kciuki za Bamboszka :loveu::loveu::loveu: Quote
filodendron Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Rózia ślicznie sobie wygląda, całe szczęście, że dochodzi do zdrowia, caly czas trzymam kciuki. Mój bandyta przy 43 cm w kłębie waży 8,5-9,5 kg - też chudziak, ale on wybredny ekstremalnie. *** A który to Murzyn z problemami z zachowaniem, bo ja już się nie wyznaję w tych pierwszych stronach - szybko działacie :) Quote
Energy Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 No dorodna z niej kobitka:evil_lol: Trzymam mocno:lol: Quote
al'akir Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='filodendron']Rózia ślicznie sobie wygląda, całe szczęście, że dochodzi do zdrowia, caly czas trzymam kciuki. Mój bandyta przy 43 cm w kłębie waży 8,5-9,5 kg - też chudziak, ale on wybredny ekstremalnie. *** A który to Murzyn z problemami z zachowaniem, bo ja już się nie wyznaję w tych pierwszych stronach - szybko działacie :) mój ma w kłębie takie 45 a nawet 46 cm :evil_lol: A to Murzyn : W schr w Rudzie Śląskiej znajduje się pudel sredni czarny nazywa sie Murzyn ma około 4 lat w stosunku do psów bardzo miły do ludzi także został 3 miesiące temu znaleziony na ulicy nikt go nie szukał W schronisku brak nim jakiegokolwiek zainteresowania Murzyn czuje się bardzo zestresowany tel 510 268 586 gg 3970480 mail: gpoolcld@op.pl [quote name='Energy']No dorodna z niej kobitka:evil_lol: Trzymam mocno:lol: ja też mocno trzymam :cool3::lol: Quote
Energy Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 Ja wiem Wy głodzicie swoje psy i już:eviltong::evil_lol: Quote
filodendron Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Energy napisał(a):Ja wiem Wy głodzicie swoje psy i już:eviltong::evil_lol: No tak, ja Ci mogę mojego podesłać - żadna karma, karma z puszką - nie, karma z pasztetem - nie, ser, kefir, jogurt, choćby z miodem - nie, jajko (smażone, gotowane, surowe) - nie, ryba - nie. Żwacze miały być super dla wszystkich, ale nie - dla mojego są fuuj. Liczy się tylko mięso. Samo mięso - ale nie może być cielęce. Cielęciny nie jadamy. Jak gotuję psu to, co ewentualnie zechce zejść, to mąż mu wyjada z gara ;) Pewnie dlatego taki chudy :D Quote
Energy Posted June 1, 2010 Author Posted June 1, 2010 No czyli wszystko jasne, wina męża:evil_lol: Quote
al'akir Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 filodendron napisał(a):No tak, ja Ci mogę mojego podesłać - żadna karma, karma z puszką - nie, karma z pasztetem - nie, ser, kefir, jogurt, choćby z miodem - nie, jajko (smażone, gotowane, surowe) - nie, ryba - nie. Żwacze miały być super dla wszystkich, ale nie - dla mojego są fuuj. Liczy się tylko mięso. Samo mięso - ale nie może być cielęce. Cielęciny nie jadamy. Jak gotuję psu to, co ewentualnie zechce zejść, to mąż mu wyjada z gara ;) Pewnie dlatego taki chudy :D to Wy już na barfie nie jesteście:razz: ? Dobrze , że napisałaś , że jak gotujesz Filo , bo bym pomyślała , że mąż surowiznę konsumuje :evil_lol: a tak poza tym to "alarm" z wizytą przed adopcyjną w Krakowie odwołany :multi: Quote
Monias Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Murzyn biedny :((( Rózia ma w kłębie 32-33 cm i waży 4 kg 400 gram...Na razie same kostki, ale apetyt jej dopisuje :) W dzień pilnuje kuchni :razz:, a dopiero w nocy przychodzi do mnie. Tylko najgorzej z wodą - nie wiem co jest - jakby miała wstręt. dzis do mokrego jej dolalam troche to zjadla, ale czystej nie chce pic - jakby sie bala. Moze panikuje, moze nie chce jej sie po prostu pic, ale wczoraj ja obserwowalam to ani razu nie podeszla do miski z woda...Siusiu robi normalnie, ale pic jakos nie chce... Energy - właśnie lekarz powiedział, że ma gardło zawalone i ten kaszel tez pewnie od tego - może ta krew też...No ale nie spocznę, poki kaszelek nie minie. W nocy bidulka strasznie miała nosek zawalony, ciężko jej było oddychać... Dziennik kup: wczoraj tylko jedna przez cały dzień - dość luźna, ale nie rzadka:p, ale z domieszką krwi....:shake: dzisiaj rano - dość luźna ale nie rzadka:p, krew była, ale mniej już na szczęście. Quote
Recommended Posts