magenka1 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Hej Cioteczki, Przeprowadziłyśmy dzisiaj wizytę przed adopcyjną dla pudelki z Bydgoszczy w Olsztynie, Pani mieszka jeszcze z rodzicami tylko do czerwca, po ślubie z mężem przeprowadza się , Państwo mieli wcześniej pudelkę ale niestety mimo leczenie odeszła.. Pani pokazała nam zdjęcia pudelka, byla ona oczkiem całej rodziny rozpieszczana wypielęgnowana... Sunia bedzie w domu ok 6 godz sama ale gdyby coś się działo do południa tata Moniki będzie mógł się nią opiekwoać, bardzo mili i sympatyczni ludzie widać ich milość do poprzedniego pieska. Mają już przygotowane wszystkie rzeczy nawet domek po porzednim piesku jest i w środku misiek nowy dla suni Gdybym miała decydować to bym przekazała pieska jak najbardziej.. Czy są jakieś pytania? Quote
anetek100 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 tak tak a ja jako drugi "inspektor" hehe potwierdzam:)rodzina straciła sunię miesiąc temu, wciąż opowiadali o niej z ogromną radości i uśmiechem na twarzy..mają "budkę" legowisko jak namiocik nawet z daszkiem, oraz juz imie nawet wybrali,bardzo wrażliwi. Tamta sunia była u nich od szczenięcia.Spała w łóżku, miała z nimi jak w raju. Starałyśmy się też opowiedzieć o cieprieniu zwierząt, zobaczyc reakcję, zainteresowanie tym tematem, to widac, że bezdomnośc bardzo ich porusza..Państwo znaleźli domek dla pieska błąkającego się po osiedlu w stanie bardzo wycieńczonym. Co do suni pudelka nie chcieli z hodowli, woleli dac domek dla jakiejś pokrzywdzonej przez los.W razie jakiegokolwiek wyjazdu, urlopu, sunia mogłaby byc u rodziców Moniki, która nadal z nimi do czerwca mieszka, później także bez problemu.Przyszły mąż także lubi zwierzęta i w razie narodzin potomka są przygotowani przynajmniej teoretycznie po przeczytaniu wielu artykułów jak wprowadzić dziecko do domku gdzie jest piesek.Zatem czekamy na ewentualne pytania:) Quote
al'akir Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 bardzo, bardzo Wam dziękuję za wizytę :loveu::Rose: To pozostało tylko poszukać transportu ! Quote
Energy Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 GPooLCLD napisał(a):bardzo, bardzo Wam dziękuję za wizytę :loveu::Rose: To pozostało tylko poszukać transportu ! Super, że domek okazał się dobry:lol: GPooLCLD skrzyneczka:cool3: Quote
anetek100 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 do ostrody jak dobrze zroumiałam mogłyby dojechac te osoby, gdyż tam pracuje przyszły mąż Pani Moniki Quote
al'akir Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 [quote name='anetek100']z tego co wiem do ostrody jak dobrze zroumiałam mogłyby dojechac te osoby, gdyż tam pracuje przyszły mąż Pani Moniki do Lubawy lub Iławy :) założyłam wątek na transportowym http://www.dogomania.pl/threads/186580-POSZUKUJEMY-TRANSPORTU-Z-Bydgoszczy-do-Olsztyna-Lubawy-I%C5%82awy Quote
al'akir Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Czy ktoś orientuje się , czy schronisko w Rudzie Śl. ma wątek ? Quote
anetek100 Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 może o ten chodzi/?:):):) http://www.dogomania.pl/threads/75577-Schronisko-w-Rudzie-Śląskiej.-DUŻO-PSÓW-DO-ADOPCJI.-Remonty-ciagle-trwają-(?highlight=schronisko+ruda+slaska Quote
Monias Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 cześć :) anetek100 i magenka1 były u mnie wczoraj na wizycie przedadopcyjnej dla suni z bydgoszczy i powiedziały o dogomaniakach :) od wczoraj do was naleze :D aż się zaczerwieniłam tak nas pochwalilyscie :D małe sprostowanie - mieszkam u rodzicow do konca wrzesnia wiec Rózia (Dolly) razem ze mna, a dopiero od pazdziernika sie wyprowadzam. szukam rozpaczliwie transportu po znajomych ale kiepsko idzie. mamy kolezanka jedzie do bydgoszczy dopiero 26 czerwca - za pozno!! chcemy Rózię wcześniej :) juz wszystko czeka :) Quote
farmerka63 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Monias - powiedz precyzyjnie , na kiedy potrzebny ten transport ? Mam kuzynkę w Olsztynie, a ona z kolei bliskie przyjaciółki w "Bydzi". Panie się od czasu do czasu odwiedzają. A nuż planują spotkanko ? O! I jeszcze jednego kumpla w Olsztynie - TERAZ sobie o nim przypomniałam - to facet , którego praca polega na częstych podróżach po naszym pięknym kraju. Wiem, że często zagląda do Gruczna - a Gruczno jest tuż nad Bydgoszczą . Nie wiem, czy Gieno lubi psy, ale już moja w tym głowa, żeby polubił :D Quote
Monias Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Transport - kiedykolwiek tzn Jak najszybciej!!! żeby mała nie musiała dłużej siedzieć za kratkami! Ja mam taką pracę, że nawet z pracy mogę się urwać żeby ją odebrać - moja szefowa sama kocha zwierzeta i jej piesek siedzi nam pod nogami jak pracujemy - tez ze schroniska :D Najlepiej by bylo jeszcze przed tym dlugim weekendem wtedy przez 4 dni moglabym poswiecic suni uwage 24 na dobe. bylo super jakby ktorys z tych transportow sie udal! Quote
farmerka63 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Moniu - wyjeżdżam na rynek do miasteczka. Po powrocie zadzwonię tu i tam :) P.S. A pokażcie mi , proszę, zdjęcie tej pudelki - małe to to czy duże ? :) Quote
Monias Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 http://img245.imageshack.us/img245/5685/2312.jpg http://img266.imageshack.us/img266/7324/zdjcie0185d.jpg nie umiem wstawić obrazka, więc wstawiam adres. Rózia (dolly) jest maleńka - jej opiekunka ze schroniska mówiła ze nawet mniejsza od standardowej miniaturki. moze spokojnie podrozowac na kolankach lub w jakims koszyczku. dziekuję ci z gory za pomoc - ja tez niedlugo wychodze - prawdopodobnie dopiero jutro bede znowu na necie. wysle ci na priv swoj numer telefonu. Quote
Monias Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie.-POSZUKIWANY-transport-z-Bydgoszczy-do-Olsztyna!/page207 #2066 #2067 Quote
magenka1 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Monias witamy na dogomanii bardzo nam było miło, że poznałyśmy Twoją rodzinę, życzę wszystkiego dobrego i mama nadzieje, że sunia jak najszybciej znajdzie się u Was Quote
Monias Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 mi też bylo bardzo miło:) mam nadzieję, że mnie odwiedzicie jak już mała się zadomowi :) będziemy robić wszystko, aby Rózia jak najszybciej do nas trafiła :) ciekawa jestem jak się czuje po sterylizacji - podobno miała mieć wczoraj. p.s. musicie mnie nauczyć jak wstawiać zdjęcia ;D Quote
farmerka63 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Z kuzynką nie wyszło... Gosia jest teraz u swojej córki we Wrocławiu - dopadłam ją przez komórkę. Już miałam nadzieję, że pojechała samochodem...ale niestety - POCIĄGIEM :( Z koleżankami z Bydgoszczy nie planują w najbliższym czasie spotkanka. Tu więc niewypał. Pozostaje Gieno - na razie jest poza zasięgiem... JEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! Gieno jest w Grucznie na warsztatach serowarskich!!! Wraca jutro do Olsztyna i może zabrać Rózię !!!!!!!!!!!!! Quote
Monias Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 ale się cieszę!!!!! :D:D:D czekamy na wieści od wolontariuszki dolly (rózi) odnośnie formalności - kto ma podpisać umowę adopcyjną i ma też ona załatwic mozliwosc odioru suni w niedziele (wtedy schronisko nie pracuje). wszystko musi sie udac!!!! :)formalnosci nie moga nam stanac na przeszkodzie! Farmerka63 - jak ja Ci sie odwdzięczę dobra kobiecino :D Quote
farmerka63 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Oby wszystko wyszło , a Rózia do końca była damą - Gienio tylko wyraził nadzieję, że pudliczka nie zdemoluje samochodu podczas podróży :D:D:D Quote
magenka1 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Bardzo mocno trzymam kciuki za szybko przyjazd suni na Mazury :) Quote
Monias Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Rózia nie jest jeszcze wysterylizowana ale zobowiązuje się zrobic to jak najszybciej. Moja wczesniejsza niunia miała ropomacicze, więc dla mnie to tez bardzo ważne. Juz wszystko zalatwione - Gienio podpisze umowe adopcyjną, a jako miejsce zamieszkania Rózi poda moj adres. PIeniążki za adopcję przeleję na konto schroniska, a Gieniowi oddam za nadłożenie drogi. Dla Rózi wszystko - trzeba bedzie darowac sobie inne przyjemnosci w tym miesiacu - ale Rozia to bedzie dopiero chodząca przyjemność! :) Nie mogę uwierzyć, że jest tyle dovbrych ludzi którzy nam pomagają :D Quote
farmerka63 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Wieczorem zadzwonię do Gienia i podam mu adres schroniska, telefon Moni oraz wszystkie "okoliczności łagodzące" ;) Róziu - PAKUJ SIĘ !!!! p.s. Magenko - ja już głupia jestem.. Olsztyn to w końcu Mazury czy Warmia ??? Quote
magenka1 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Warmia i Mazury kto jak woli :) jeśli chodzi o miasto to przyznam się szczerze, że nie wiem jest zamek to Warmia są jeziora to i Mazury Ja mieszkam 20 km na północny zachód i na pewno jestem Warmianką, Są ustalone granice Warmii i Mazur ale to dłuuuga historia :) rzeka wyznacza granice, Quote
Monias Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Róziu - jutro już spędzisz noc w ciepłym domku - twoim domku :) jutro po południu ugotuję jaką pysznościową kaszkę z mięskiem, żeby Rózia została należycie powitana :D Farmerka - nei jesteś głupia - Olsztyn to Warmia, ale wszyscy - nawet Olsztyniacy mówią na mawmię i mazury po porstu Mazury - tak się przyjęło :) Dzwoniła przed chwilą wolontariuszka - wszystko zalatwione :D Quote
Recommended Posts