Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Equus napisał(a):
jest jeszcze "13" - że pilnie szuka dt i że dzikus...

Tylko, że ja próbuję się o niego dowiedzieć od chyba póltora miesiąca:shake:

Jeśli myślimy o hoteliku to i tak potrzebne są deklaracje, bardzo proszę o nie.
I najlepiej wspólnie podejmijmy decyzję, który psiaczek:p

Posted

Equus napisał(a):
a no to super, że ktoś wrzuca psa i potem cisza :/

Mam info - psiak jest w schronie, nie jest do adopcji, bo nie toleruje ludzi:-(

Posted

Equus napisał(a):
No to co - do uśpienia jest czy ma dożywocie w tym schronie? Swoją drogą ciekawe co rozumieją przez "nietoleruje ludzi"

Właśnie wysłałam pw z pytaniem, ale nie mam jeszcze odpowiedzi:shake:

Posted

taaa, naoglądali się pewnie w tym schronie filmów ze Stanów i wykazują się odpowiedzialnością żeby nie wydać agresywnego psa, szkoda tylko, że nie ogladali tej części filmów z USA, gdzie się pokazuje jak z takimi psami przed adopcja się pracuje, że trafiają właśnie do DT, gdzie są socjalizowane,,,

Posted

no nie wiem decydujmy sie na coś. ja daje 10zł miesiecznej deklaracji ktory nie pojedzie...
moja kandydatura to pixie lub bambo(wpadl mi w oko hihi)
znacie kogos w lodzi kto jezdzi za zwrot kosztow paliwa? wiem ze ktos jedzi bo odbieral ode mnie z zamoscia tymczasowicza mego i wiozl do lodzi...
Murka sie neico obawia wypuscic ich auto na taka trase, wolałaby zeby ktos inny sie znalazł...w ostatecznosci oni jednak pojadą, pisała mi ze koszt będzie ok 220zl ( i to na pół na dwa psiaki "naszego" pudelka i "jej" malego jakiegos)

Posted

Tylko jeszcze pytanie o koszt hotelowania Pixi ew. Bambo...
musimy wiedzieć ile trzeba uzbierać, czy to jeszcze małe czy średnie?

Rita60 jakiej wielkości są psiaki, bo zdjęcia mogą tego nie pokazać dokładnie. Czy jeśli uda się zebrać deklaracje na hotel może ktoś wyadoptowć psiaka i przekazać dalej?

Posted

Equus napisał(a):
No to co - do uśpienia jest czy ma dożywocie w tym schronie? Swoją drogą ciekawe co rozumieją przez "nietoleruje ludzi"

To zależy od schronu. W naszym, to dożywocie. Myśmy tydzień temu wyadoptowały sunie z łatką, jak się okazało suka w schronie gryzie i ucieka przed ludźmi, poza przytulanka - bez żadnej pracy, zabiegów, nic!

Posted

murka mi odpisała ze mały piesek to taki do ok10kg a jak mamy dylemat to mozemy przywlec dwa pudle hahahahahaha
ludziska decydujmy sie, skontaktujmy sie z kims tam na miejscu zeby nam potwierdzil czy psiak jest, zrobil aktualne foty, zakladajmy watek i zbierajmy deklaracje! i bazary! ruszac sie ruszac hihihi

Posted

Napisałam pw do Rita 60 z prośbą o informacje o Bambo - pytam o wielkość, czy był kastrowany, czy jest zdrowy, czy zdjęcia są aktualne, czy ktoś na miejscu może go wyadoptować i przekazać w przyszły weekend, oczywiście jeśli zbierzemy deklaracje.
Coś jeszcze?
Prosiłam Rita60 żeby napisała nam to na wątku.

Ja bym bardzo chętnie oba wyciągnęła tylko za co...

Edit:
Zadzwoniłam do wolontariuszki za schroniska, na którą są ogłoszenia. po 17 będę miała więcej info, ale już wiem, że Bambo jest średni, jest na boksach ogólnych...
Pixi jest mała, ale jest w pokoju wolontariuszy i na pewno ma lepiej.

Posted

czyli raczej bierzmy Bambo skoro on na ogólnych...jesli wogóle jest jeszcze...
jesli tak to zakładajmy mu wątek, ściągajmy duuużo ludziów i szybciutko deklaracje, nawet 5złotych jest ważne:-)
pytanie organizacyjnie czy ktoś z was ma czas i mozliwośc założyć wątek i pilnowac finansów (użyczyć konta do wpłat itd?) jesli chodzi o Bambo to jest to pikny kudłacz, może by poprosić na wątku kudłaczy o dołożenie się do hoteliku?

Posted

Mnie się też wydaje, że Bambo. Tylko tu nam potrzeba 300 zł deklaracji.
Z pudlowej skarbonki damy 100 zł na transport.

Może GPooLCLD założy wątek, ale ponieważ ma ostatnio ograniczony net to nie wiem czy będzie mogła, może da radę, ale nie wiem.

Szukamy chętnego, może ktoś założy Bambo wątek???

Mamy 1 deklarację Twoją sacred PIRANHA 10 zł:loveu:
Ja deklaruję na początek 20 zł

czyli na chwilę obecną mamy 30 zł
kto pomoże???

A i jeszcze jedno, schron ma adopcje w soboty i niedziele, wolontariuszka może pomóc, ale nie ma samochodu, więc nie ma go jak wozić:shake:

Posted

Energy wiem,ze rozmawiałas z Iwonka,czyli wszystko wiesz.
Jest transport,Nutusia bedzie 22 lub 23 maja w Łodzi,trasa Warszawa-Łodz-Warszawa i zgodziła sie wziac małego/rozmawiałam z nia/co wy na to ?
Zaprosze ja na watek.

Posted

Rita mały ma jechać do Janowa Lubelskiego;)
A więcej będę wiedziała o nim po 17.
Ale na razie ma tylko 30 zł deklaracji i nie ma wątku:shake:

Posted

Energy napisał(a):
Rita mały ma jechać do Janowa Lubelskiego;)
A więcej będę wiedziała o nim po 17.
Ale na razie ma tylko 30 zł deklaracji i nie ma wątku:shake:

A jak to ma sie do Warszawy,bo ja zrozumialam,ze docelowo to Warszawa:oops:

Posted

Nie wiem:evil_lol:
Ja chyba mówiłam tylko, że do Murki:roll:

A może pomyliło Ci się ze Śnieżką, ona miała chyba jechać do Warszawy, ale wróciła do właściciela.

Posted

rita60 napisał(a):
A jak to ma sie do Warszawy,bo ja zrozumialam,ze docelowo to Warszawa:oops:

Murka prowadzi hotelik w Janowie Lubelskim.