mshume Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Ja go widziałam na żywo kilka razy i swoje wiem, ma dużo z bichona :p Wziewna narkoza jest polecana psiakom z problemami zdrowotnymi, jest bezpieczniejsza.Np.Len,sercowiec,miał taką narkozę. Quote
migdalena Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Wykąpałam go i teraz śpi w swojej nowej budce,zawinięty w koc.Na pewno telefony będą się urywać po takiego "młodzieniaszka",więc pewnie u mnie trochę zabawi...Ooo,,mój Atos podszedł do niego i mały znów pokazał mu zęby. Mam nadzieję,że nie będzie terrorystą:cool3: Quote
mshume Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Migdalena,załóz mu wątek, ja wrzucę foty. On się może tak szczerzyć ze strachu. Quote
mshume Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Pixi, suni nr 10 nie ma już w bazie schroniska, pewnie znalazła domek... Podobnie Wiliam. Kto z wolontariuszy z Łodzi może potwierdzić ich adopcje? Quote
al'akir Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Całusek wygląda ślicznie po strzyżeniu :) a tutaj jeszcze jedno pudlowate cudo : Czesio trafił do schroniska niedawno. Jest jeszcze na kwarantannie. Oceniany na 3 latka. Koczowal kilka dni pod wiejskim sklepem. W końcu został przewieziony do schroniska. Na szyi miał skórzana obrożę,podbitą filcem. Stan sierści wskazywał na to, że był kiedyś strzyżony. Słowem. Czesio miał kiedyś dom.!!!! Gdy podchodzi sie do jego boksu, nie wariuje, nie szczeka. Przygląda się, ale zachowuje dystans. Na moje przemowy, nawet pomachał ogonkiem... Jak tylko go odwiedzę, postaram sie napisać o chłopaku wiecej. Bubu, dziękuję Ci za zrobienie i podesłanie zdjęć. Kontakt w sprawie CZESIA ; e-mail; adopcje.bielsko@interia.pl tel; 796 554 438 wątek: http://www.dogomania.pl/threads/184558-Kud%C5%82aty-CZESIO-.-Urodziwy-m%C5%82ody-a-mimo-to-trafi%C5%82-do-schronu?p=14576997#post14576997 Quote
Energy Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Fajny Czesio:lol:poproszę zaraz Feliksik o ogłoszenie:lol: Prosiłam Rita60 żeby dowiedziała się o Pixi i Wiliama, jak będzie miała info. to na pewno da nam znać:p Przekazałam jej też nr. telefonu do pani zainteresowanej pudelką(od Magdoli). Quote
Energy Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 feliksik napisał(a):energy, włąsnie robię cafe :crazyeye:rany nie zdążyłam napisać, dziękuję:loveu::loveu::loveu: Quote
feliksik Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 cafe dla czesia: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Czesio,14098 Quote
Energy Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 feliksik napisał(a):cafe dla czesia: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Czesio,14098 Bardzo dziękuję:loveu: Quote
migdalena Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Całusek juz po badaniach krwi i wszystko z nim dobrze.Na spacerach bardzo posłuszny,chodzi przy nodze,pilnuje się. Na hasło do posłanka,idzie i kładzie się:crazyeye:.Lubi leżakować,odpoczywać.Zaczął już szczekać.Tylko nie pozwala Atosowi na bliższy kontakt:cool3:Najlepiej gdyby był jedynym piesiem w domu.To typowy kanapowiec,wdrapuje się na kolana,tuli.Ma fajny charakter.Nabieram przekonania,że miał dobry domek,ale jakoś się zgubił:-(Muszę ustalić z jakiej ulicy zgarnęła go straż m. Quote
magdola Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Ogladalam tysiac razy te pudliszony i zglupialam...jest jakies cudo mini co lubi inne psy? Quote
Energy Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 magdola napisał(a):Ogladalam tysiac razy te pudliszony i zglupialam...jest jakies cudo mini co lubi inne psy? Chcesz pudliszonka na tymczas?:p Quote
magdola Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Energy napisał(a):Chcesz pudliszonka na tymczas?:p nie ja, ale jest szansa u panstwa z terierem,ktorzy mieli juz mini pudelka:) i czekaja bo jest bida z dogo po przejsciach, ale za duze wymagania...i chyba nici z tego i nie na dt, tylko ds.....:cool3:...warunek: mini! Quote
Energy Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 mshume napisał(a):A wiek jaki? I piesek czy sunia? Quote
madcat1981 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 soboz4 napisał(a):mam Panią chętną na adopcję pudelka (pudelkowatego), warunki bardzo dobre, piesek bedzie góra do 4 godzin sam, duża łąka do biegania, mieszkanie 50 m2, dziecko 10 lat, miała bardzo długo pudelka - suczkę, płeć obojętna, musi akceptować dziecko, fajny kontakt, bardzo miła rozmowa, kontakt podam na priv. pani mieszka w Olsztynie Witam, chciałabym wrócić do sprawy tej pani z Olsztyna. Rozmawiałam z nią jeden raz i podałam mailowo adres do Waszego wątku, ale pani sie już więcej nie odezwała. Oczywiście wciąż jeszcze może nawiązać z kimś kontakt i tu moja ogromna prośba - przepytajcie ją wtedy o nieudane adopcje. Mówiła mi, że jednego pieska musiała oddać z powrotem do schroniska, bo nie był w stanie wchodzić po schodach... i choć mówiła to w kontekście, że teraz wie, jak ważne są wizyty przedadopcyjne i fachowa ocena, czy pies sobie poradzi w danych warunkach, to jednak jest to niepokojąca informacja. Z tego co zrozumiałam, inne pieski, a przynajmniej kolejny jeden, też wrócił po przygarnięciu, nie jestem tylko pewna, czy był ze schroniska czy od jej znajomego. Proszę więc o ostrożność. Quote
migdalena Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ale ludziska...Ja sie tylko spotkałam w schronisku ze starszą panią(wykształcona,dom zogrodem i duża kasa),co przyznała się,że oddała psa,bo mało szczekał!Kolejnego przejechał samochód,bo nie umiał sie pilnować:-( Czekałysmy z nią w kolejce do adopcji(bo juz sobie wybrała psiaka),ale odmówiono jej adopcji słysząc te brednie! Wtedy poczułam solidarność z Paluchem,pierwszy raz. Quote
madcat1981 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Nie chciałabym by przez moje obawy jakiś pies stracił szanse na dom, ale jeśli takie obawy istnieją, to trzeba o tym napisać, prawda? :sad: Quote
migdalena Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 madcat1981 napisał(a):Nie chciałabym by przez moje obawy jakiś pies stracił szanse na dom, ale jeśli takie obawy istnieją, to trzeba o tym napisać, prawda? :sad: Oczywiście,dzięki! Quote
Equus Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 O rany, komp mi padł i praktycznie nie miałam dostępu do netu! I to mi dało wiele do myślenie, bo okazuje się, że bez komputera w sieci to ja właściwie nawet śmieci wyrzucić nie mogę ;) Co u pudelsów, coś się ruszyło z adopcjami? Quote
al'akir Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Equus napisał(a):O rany, komp mi padł i praktycznie nie miałam dostępu do netu! I to mi dało wiele do myślenie, bo okazuje się, że bez komputera w sieci to ja właściwie nawet śmieci wyrzucić nie mogę ;) Co u pudelsów, coś się ruszyło z adopcjami? ruszyło ;) , czekam na ostateczne potwierdzenie i listę będę aktualizować . Kobi , Nigra (to pewne, że już w ds), Kuba , psiaki z Łodzi (czekam na potwierdzenie) Quote
feliksik Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 cafe dla pudelka nr 31: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Pudelek,14172 Quote
al'akir Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 feliksik napisał(a):cafe dla pudelka nr 31: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Pudelek,14172 po raz kolejny , wielkie dzięki :) Quote
feliksik Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 nie ma za co - robię to z wielką przyjemnością Quote
Recommended Posts