Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GPooLCLD napisał(a):
a na Paluchu psy są kastrowane ?

(w opisie Pompona nic o tym nie pisze )

Jak są lub wyglądają na rasowe,to przed adopcją idą do kastracji,obowiązkowo.Jesli to zwykłe kundelki,to kolejka się wydłuza...Oczywiście w umowie adopcyjnej,jest gwarancja bezpłatnie wykonanego zabiegu na Paluchu.Ustala sie termin tel.i przywozi psa.

Posted

Sabina02 napisał(a):
Dzieki!

Wyslalam PM do APSY i wlasnie mi odpisala, ze juz napisala do tej Pani. Teraz pozostaje nam trzymac kciuki za Pomponika!

Trzymam bardzo mocno:p

Posted

migdalena napisał(a):
Jak są lub wyglądają na rasowe,to przed adopcją idą do kastracji,obowiązkowo.Jesli to zwykłe kundelki,to kolejka się wydłuza...Oczywiście w umowie adopcyjnej,jest gwarancja bezpłatnie wykonanego zabiegu na Paluchu.Ustala sie termin tel.i przywozi psa.

to dobrze , bo Pani chce psiaka po kastracji , a Pompon raso-podobny :)

Trzymam mocno kciuki za niego !:kciuki:

i za szczylka , bo pojawiła się propozycja domku dla niego:kciuki:

Posted

No piekny ten pomponik.Ktos nieodpowiedzialny moglby chciec zrobic takich pomponikow wiecej , wiec to ,ze babeczka chce go kastrowac od razu swiadczy o tym ze jest rozsadna.
Oby sie udalo z adopcja tych psiakow...

Posted

Energy napisał(a):
Potrzebny transport Warszawa-Kraków jest DS dla szczeniaczka-pudliszonka:lol:

Spróbujcie się skontaktować z pati-c - ja z nią załatwiałam transport Fibi i cena była bardzo korzystna.

Mameczka - masz niepodlinkowane banerki ;)

Posted

Byłam dziś na Paluchu: 2 białe miniaturki pudelka (psy) ok.10 lat, jeden morelowy średni ok.7 lat (według schronu 10-12 lat ), bardzo energiczny i jeden pieprz sól 12 lat :(
Potem wstawię fotki morelki zrobione przez Migdalenę.
PYTANIE: Pixi z Łodzi to jest jeszcze w schronie? Kto wie jakiej ona jest wielkości?

Posted

Equus napisał(a):
Spróbujcie się skontaktować z pati-c - ja z nią załatwiałam transport Fibi i cena była bardzo korzystna.

Mameczka - masz niepodlinkowane banerki ;)

O kurcze ja chyba jakas durnowata jestem. Nie udaje mi sie zrobic tych banerkow.Kiedys ktos mi juz tlumaczyl ale cos nie wyszlo. Prosze o instrukcje dla niedorozwinietych komputerowo na PW ;)

Posted

Matko ile starszych pudliszonów.

Może i ludzie wyrzucają staruszki ale te staruszki trzeba też bardziej pilnować. Mój staruszek nie widzi nie słyszy samochodu. Chociaż jest tylko trochę ślepawy no głuchawy bardziej. Nie spuszczam go z linki (5 metrowa) po prostu nie panuję nad nim. Można go wołać a on stoi obok i nic. Gdyby się zgubił z pewnością by się nie znalazł - to okropne !

Posted

Info ode mnie i Migdaleny:
Leon to starszy pudelek, ale ma temperament teriera:żywotny smiga na spacerze jak 2-latek, nie przepada za innymi psami.Jak dla mnie ok.6 letni(w zęby zaglądałam i nie są
złe)- ale według metryki schroniska ma ok.10 lat.W klateczce natomiast grzeczniutko siedzi, łapkę przez kraty podaje. Łagodny dla ludzi.Na wielkość jest
mini-średni.Jest po kastracji.
kontakt: siuncia@interia.pl, 607182400

Posted

Zadzwoniła do mnie starsza Pani z Gdańska, która chce adoptować pudelka najchętniej 5-7 letniego, proszę o kontakt z wolontariuszem w Gdańsku (lub wybrzeżu), który mógłby zająć się sprawą i znalezieniem dla pani odpowiedniego pieska, na priv poddam numer jej telefonu

Posted

soboz4 napisał(a):
Zadzwoniła do mnie starsza Pani z Gdańska, która chce adoptować pudelka najchętniej 5-7 letniego, proszę o kontakt z wolontariuszem w Gdańsku (lub wybrzeżu), który mógłby zająć się sprawą i znalezieniem dla pani odpowiedniego pieska, na priv poddam numer jej telefonu

zaraz zapytam kogoś

5 letni pudel dla starszej Pani , to nie wiem czy dobry pomysł