Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jednak pojechał do Gdyni !!
hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to chyba tam, gdzie "mój" Kuba był za duży, więc poznaniaka poleciłam pani, wysłałam fotki i namiary....
ależ się cieszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Rozmawiałam z Migdaleną, według niej pudelek jest średni i kremowy, jest też, jak wspomniałam niestety starszy do ma ok.13 lat - wedłu oceny schroniska. Mnie wyglądał na dużego.

Posted

to z okazji dnia psa życzę wszystkim czekającym pudliszonkom i tym które znalazły już swój ukochany domek wszystkiego wszystkiego najlepszego :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

Strasznie się cieszę, że mały morelek będzie miał domek w Gdyni, domek jest super. Psiak trafił do naprawdę wspaniałych ludzi:loveu:
Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy się do tego przyczynili:loveu:Agata bez Ciebie tego domku by nie było:loveu:

Posted

[quote name='Equus']Ale to nie ten na którego Ania dała namiary?
A jak załatwicie zdjęcia, tajny agent?:cool3:

nie dodzwoniłam się tam :roll:

[quote name='Energy']Bardzo dziękujemy:loveu:

GPooLCLD wiem, że Tusia nie jest pudelkiem:cool3:ale jak już do nas trafiła to poprosiłam Feliksik o ogłoszenie i dla niej;)
Wstaw proszę ją na 1 str, a usuń psiaczka z nr 18:-(

wieczorem uzupełnię , bo jestem teraz na chwilkę :(

[quote name='marta23t']pudelek nr 15 z Poznania pojechał dziś do cudownego domku do Gdyni. dziękuję za pomoc:) gdyby nie Wy domku by nie było:)

wiedziałam , że MU się uda :multi::multi::multi:

[quote name='mari23']jednak pojechał do Gdyni !!
hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to chyba tam, gdzie "mój" Kuba był za duży, więc poznaniaka poleciłam pani, wysłałam fotki i namiary....
ależ się cieszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to ten domek :multi:

[quote name='mshume']Rozmawiałam z Migdaleną, według niej pudelek jest średni i kremowy, jest też, jak wspomniałam niestety starszy do ma ok.13 lat - wedłu oceny schroniska. Mnie wyglądał na dużego.

tak wygląda pudel średni apricot http://img651.imageshack.us/img651/3035/pict00063783258.jpg
duży wizualnie jest sporo większy
A będą zdjęcia , udało się coś cyknąć ?

[quote name='pom-pon']to z okazji dnia psa życzę wszystkim czekającym pudliszonkom i tym które znalazły już swój ukochany domek wszystkiego wszystkiego najlepszego :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

dołączam się do życzeń :loveu:

[quote name='Energy']Strasznie się cieszę, że mały morelek będzie miał domek w Gdyni, domek jest super. Psiak trafił do naprawdę wspaniałych ludzi:loveu:
Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy się do tego przyczynili:loveu:Agata bez Ciebie tego domku by nie było:loveu:

zgadzam się w 100% :multi::loveu:

Posted

Tak, jest to więc pudelek średni, wydawał mi się jaśniejszy ,ale to pewnie zależy od światła, np. twój pudelek jest jaśniejszy na drugim z lewej zdjęciu z podpisu.Zdjęć tam robić nie wolno, szczególnie,ze recepcja pod nosem.Jak się uda zrobić, to wstawię, będę tam jutro w sprawie mojej nowej DT.

Posted

A swoją drogą to jest delikatnie mówiąc dziwne, że nie można robić zdjęć. Przecież to ma służyć psiakom.
I tak się wydało GPooLCLD, że to Twój Kuba jest na zdjęciu:evil_lol:

Posted

tak pojechał dotego super domku do Gdyni. Państwo w nim zakochani a ja zakochana w nich i w pudelku. Zresztą po fryzjerze go nie poznałam. brykał jak szczeniak. jest przekochany, bardzo żywotny- nie ten psiak co w schronie. musiał być nauczony jak zachowywać się u fryzjera bo był idealny, znosił wszystko dzielnie:) no i wie do czego służy kanapa i kolanka- u mnie w mieszkanku od razu wskoczył na poduchę. super chłopak z niego:) martwi mnie tylko jego kaszelek- oby to był tylko katar a nie nic więcej / kaszlał po piciu min/. no i może chodzić tylko na szelkach bo na obroży się dusi / na szelkach chodzi świetnie/. nie boi się ludzi, aut jest idealny:)

Posted

zapomniałam dodać, że super jeździ samochodem- sam wskoczył.
Państwo już dojechali do Gdyni- właśnie dzwoniłam więc pudliszon / chyba Czesio będzie/ dotarł do celu:)

Posted

Wspaniale, dzięki Marta, miejmy nadzieję, że to tylko przeziębieniowa sprawa, może gardło albo krtań, oby tylko to.
Na pewno szybko będzie miał wizytę u weta.
Nie masz zdjęcia malucha po przemianie, fajnie by było oko nacieszyć:p

Posted

mshume napisał(a):
pewnie uznano,ze zdjecia robione przy przyjęciu wystarczają. Ale partyzantka działa, bo zdjęcia są robione.

Pudle są 3,wszystkie średnie.Biały w kwarantannie 623/10,więc jeszcze nie do adopcji.Jest małym-średniakiem,miły,kontaktowy,bardzo ładny(jeszcze)
Kolejny-morelowy 3083/09.Ten jest zdecydowanie większy od białego,ale też średni.Jest już ostrzyżony,wygląda bardzo...adopcyjnie.Niestety określony jest na 13 lat.Jak się bliżej zapoznam,to potwierdzę.Bardzo delikatny,spokojny.Kliperek tyci,jak na jego gabaryty.Jest wewnątrz, w BA
Na zewnatrz w klatce jest p.czarny(z takim trochę srebrnym nalotem)Nie wiem na ile to ze starości...
Ząbki starte,ok.8 lat.Oczywiście fajny,ale przy zaglądaniu w ząbki trochę burczał,ale pokazał.Jest vis a vis kociarni,cały czas na zewnątrz.
Według zdjęć z przyjęć powinien być jeszcze jeden,srebrny-średniak( nr.639/10),ale nie mogłam go zlokalizować.Był jeszcze jeden srebrny-ale uff juz odebrany.
Zdjęcia zrobię w przyszłym tygodniu(na spacerze),chyba że Mshume pstryknie coś z ukrycia,ale w kliperach wychodzą b.marnie...

Posted

magdola napisał(a):
super wadomosc z ostatniej chwili: sunia nr2 ze Szczecina znalazla odpowiednich wlascicieli...nic wiecej nie wiem...:)

Dzięki za wiadomość, super, szczęście się i do niej uśmiechnęło:lol:

Bardzo proszę Mshume, Migdalena w miarę możliwości oczywiście o zdjęcia:p
Dzięki Migdalena za informacje, mam nadzieję, że ten na kwarantannie jednak zostanie odebrany...

Posted

marta23t napisał(a):
tak pojechał dotego super domku do Gdyni. Państwo w nim zakochani a ja zakochana w nich i w pudelku. Zresztą po fryzjerze go nie poznałam. brykał jak szczeniak. jest przekochany, bardzo żywotny- nie ten psiak co w schronie. musiał być nauczony jak zachowywać się u fryzjera bo był idealny, znosił wszystko dzielnie:) no i wie do czego służy kanapa i kolanka- u mnie w mieszkanku od razu wskoczył na poduchę. super chłopak z niego:) martwi mnie tylko jego kaszelek- oby to był tylko katar a nie nic więcej / kaszlał po piciu min/. no i może chodzić tylko na szelkach bo na obroży się dusi / na szelkach chodzi świetnie/. nie boi się ludzi, aut jest idealny:)

właśnie dostałam maila z Gdyni od znajomej - Czesio wskoczył jej na kolana i prawie sprawdzał, co do mnie pisze!
trafił cudownie!
ależ się cieszę jego szczęściem! Naprawdę ma cudowny domek!!!

a kaszlek... może być też krążeniowy,cardiomiopatia - tak się to chyba nazywa - choroba małych i średnich staruszków - powiększone serce uciska na krtań, stąd kaszel i obroża też drażni... skąd wiem? mam 14-latka ze schronu od czerwca u siebie w domu....
Vetmedin pomaga, ale nie jest tani...
ale może Czesio ma jeszcze trochę czasu na takie choroby...

Posted

mshume napisał(a):
Tak, jest to więc pudelek średni, wydawał mi się jaśniejszy ,ale to pewnie zależy od światła, np. twój pudelek jest jaśniejszy na drugim z lewej zdjęciu z podpisu.Zdjęć tam robić nie wolno, szczególnie,ze recepcja pod nosem.Jak się uda zrobić, to wstawię, będę tam jutro w sprawie mojej nowej DT.

tak myślałam , że to średniak .
Bez zdjęć tych pudelków z Palucha nic nie ruszy :(

mój pies ma prawie 15 lat i jest już siwiejący. Ale na tych zdjęciach to chyba faktycznie wina światła , aż taki jasny nie jest w rzeczywistości. Mniejsza tam z kolorem , chodziło o poglądową wielkość ;)

Energy napisał(a):
A swoją drogą to jest delikatnie mówiąc dziwne, że nie można robić zdjęć. Przecież to ma służyć psiakom.
I tak się wydało GPooLCLD, że to Twój Kuba jest na zdjęciu:evil_lol:

Tylko psy tracą na tym zakazie robienia zdjęć .

a co miałam podprowadzić fotkę z neta:eviltong::evil_lol:.
Pewnie sama nie zgadłabyś że to on :diabloti:

magdola napisał(a):
super wadomosc z ostatniej chwili: sunia nr2 ze Szczecina znalazla odpowiednich wlascicieli...nic wiecej nie wiem...:)

:multi::multi::multi: wszystkiego NAJ dla Szczecinianki w nowym domku :loveu:

Nie mogę się doczekać zdjęć Poznaniaka w domku:multi: :loveu:

Posted

uzupełniłam pierwszą stronę .

Energy, pisałaś ostatnio o pudelku , który nie jest pudelkiem - ale żeby go dodać . W którym jest poście bo nie mogę odnaleźć ?

Posted

GPooLCLD napisał(a):
uzupełniłam pierwszą stronę .

Energy, pisałaś ostatnio o pudelku , który nie jest pudelkiem - ale żeby go dodać . W którym jest poście bo nie mogę odnaleźć ?

Brawo:multi:
Teraz nie zdążę odszukać postu, może wystarczy Ci ogłoszenie Felikskia
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Tusia,10816
jak nie to poszukam po pracy;)to ta suńka wyrzucona z pociągu.

GPooLCLD napisał(a):
a co miałam podprowadzić fotkę z neta:eviltong::evil_lol:.
Pewnie sama nie zgadłabyś że to on :diabloti:

Właśnie, że zgadłam:eviltong::evil_lol: